Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké je u vás počasí aneb počasí v ČR a SR

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

No k nám Gerhard nejezdí a Silničáři asi jeli všichni do Dřevíče protože cesta Brumovice Brno ráno v 5:00 totální masakr 10 cm sněhu na silnici jen rozježděný, prostě sračka jak písek, bordel, prostě humus. Nedalo se jet víc jak 40 možná někde 50 Po rovině ale kdybych potřeboval zabrzdit tak brzdy jsem neměl, Ještě že borci v Oktávkach a Bavorákach se nezačali předjíždět jako včera na tom ledě. No ale Dojel jsem sice o půl hodiny později než normálně ale v celku.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)
před 38 minutami, Péťa napsal:

Jo, ta doba, kdy JZD pluhovaly silnice na vesnicích je pryč. Dnes nikdo zadarmo nic neudělá a už vůbec ne, když ho to navíc stojí náklady. Já teda silničářům pomáhám a silnici u svého pozemku hrablem vždy vyčistím :D Oni mi tam pak sníh zae nahrnou, já vyčistím,... :D

Taky pamatuju, že ve vchodě u paneláku byla lopata a lidi si to vyházeli.

U nás to tak funguje, jezevci na zimu přebouchají Tatru 815 4x4 na posejpák, nasadí radlici a jezdí od hranic z Královéhradeckým krajem u Rokytnice a u Bartošovic po Žamberk. A ještě na Klášterec. Místní cesty po vsi obdělávají jezevci s traktorem a dva soukromíci s traktory se škrabkou a je uklizeno. Kolikrát už v pět ráno to mají projeto. Za to na jedničce Žamberku je to kolikrát katastrofa. Tu uklízí najatá firma, která to má přeprodaný od Eurovie, která vyhrála na kraji tendr a podle toho to vypadá. 

I u nás bylo hrablo. Když jsem tam ještě bydlel v bytovce, tak bylo zvykem, že kdo šel první, tak ometl schody a prohrnul chodník k ulici. Potom se rozmohl takový nešvar, že je lepší to posolit a udupat. No a skončilo to novými schody a vyhrnováním jen, co každý nutně potřeboval. No a po letech se vedle nastěhovali jiní a chlapík zase s dětmi vyhrnuje celý plac. Děti to prý baví. Je to jen o lidech. 

A já všem oranžádám co jezdí děkuji. :super

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

tak teď v jedenáct hodin projely 3 tatry 815 s radlicema za sebou hlavní spojnici s centrem , aby se lidi ze sídliště dostali ven, super 👍, tatry byly červené třístranné sklopky z jiné firmy (nee silničáři)

Guest Petr 3008
Odesláno

A to se pořád bavíme o "pár" centimetrech sněhu..  tady kdyby padlo půl metru, tak je absolutní konec světa. Mnozí určitě z dřívějška pamatují, přišlo nám to tenkrát normální, dneska šílíme u 10 cm.

Jinak já dneska silničáře chválím (většinou nadávám), ráno byli rychlejší než já, všechno prohrnuto a posypáno a s opatrností všechno sjízdné. Katastrofa ale ty proti..jedoucí auta - každej druhej na skle průzor jak v tanku, huby nalepený na sklech, prostě totální magoři, to se jinak říct nedá..

Odesláno

když jsem přišel kdysi na šichtu, dispečer mi řekl, pojedeš do centra a budeš odvážet sníh-- po poledni bylo centrum bez sněhu, jiní šoféři jeli jinam..., prostě mi hlava nebere, proč to dneska nejde zorganizovat taky

už sem vychladl, končím 🤠

Odesláno
před 18 minutami, Radek Hurvajz napsal:

Nedalo se jet víc jak 40 možná někde 50

Těch 50 byla ráno taky přijatelná rychlost (na hlavní), víc by byl nesmysl. Jen u nás na vsi to šlo víc, protože jak se nesolí, tak byla jen bezva uježděná vrstva sněhu. Ale až se z něj stane břečka, bude to zase šílený a až ta břečka zmrzne na 3 koleje, bude to stát za...

Odesláno
před 21 minutami, radim.1008 napsal:

U nás to tak funguje,

Předpokládám ale, že jsou normálně nasmlouvaní obcí a dělají to za nějaké peníze. A nebo tam je ještě svět v pořádku. U nás, dokud jeden soused měl traktor, tak taky si ráno přivstal a všechno nám tady prohrnul, dokonce mu za to obec něco málo i dala (to ale možná nezaplatilo ani naftu). Jenže traktor prodal a od té doby sem jezdí technické služby a ty přijedou, až mají hotové město, což chápu. Prostě jako vše, je to o lidech. Ale ať si každý sáhne do svědomí, co sám dělá. Většina jen nadává na sociálních sítích.

A zpět k počasí: už se oteplilo na -6,3°C a v garáži mám už jen -0,3°C (já tam vždycky naženu zimu, když vyhrnuji, protože to mám vrata dlouho otevřená dokořán).

Odesláno (upraveno)

Tak zavírej vrata. :D

Obec platí obecní cesty a kraj platí trojku, kterou jezdí s Tatrou. Přijde mi to jako svět v pořádku, protože za kopcem v Bartošovicích už na hradeckým jezdí SUSka z Rokytnice a ti to při oblevě nechali odtát. Bylo tam pěkný ledový koryto. Jak říkáš, je to všechno o lidech a penězích. 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

@Vena garážmistrjá od rána jezdím jak šílený, a upřímně. jestli děláte i Čelákovice tak klobouk dolů, sice jsem musel odkopávat hromadu před autem abych mohl vyjet ale aspoň je vidět, že to někdo projížděl, což v Lysé ani omylem :( 

Odesláno

@Vena garážmistr vono se prd stane, kdyz to nebude rozsoleny. Par blbecku se na tom vysype, ale normalni clovek proste zvolni a prizpusobi se. Nevim kde se vzalo to, ze silnice musi byt rozsolena a cista. Ujezdeny snih je kolikrat daleko lepsi varianta, kor kdyz se na nej nahoru da jen posyp nejakym dropnym sterkem apod. 

Pred par lety jsme se v zime vraceli pres cele nemecko z alp za snehove boure, na dalnici souvislych 10cm snehu. A jezdilo se. Opatrne, ale jezdilo. A nebyl problem, ze "to cestari nestihli", protoze ikdyz projeli, tak za pul hodiny bylo zase pod snehem.

Odesláno

@sitler jo jenže tohle je věc "starejch " pardálů za volantem. Já si taky pamatuju že se jezdilo celej rok na jedněch gumách ( no to se teď zas vrací) a když jsem jezdil ještě před těma 20 lety u SÚSky tak jsme na chemii(sůl) měli ani ne polovinu obvodu zbytek se škvároval a to ještě jen dopravně nebezpečná místa kopce, zatáčky, křižovatky , mosty.  A zákon o provozu na pozemních komunikacích mluví jasně úkolem správce komunikace je zajistit zmírňovaní následků meteosituace.

Odesláno

Se za staryho pardala teda nepovazuju, neni mi ani 35 :D . A zmirneni nasledku meteosituace je i vyhrnuti a posypani inertem. Sjizdnost je a nejsou rozbredle *neumím psát slušně*ky od soli, co v noci zmrznou na led co se idelane schova pod novy snih. nebo zmrzne do hnusnych koleji

Guest Petr 3008
Odesláno

Teď jsem pustil zprávy.. a .. všichni se diví sněhu v  ú n o r u.  V Praze dokonce sněhová tiskovka  😀 a návod jak se ve sněhu chovat  

Odesláno (upraveno)

s tím posledním autem z videa od @Radek Hurvajz--Ural 375-- jsem jezdil na vojně, to auto projelo vším, bahno, písek, sníh...,naše Tatry se mohly jít klouzat (nerad to píšu, ale je to tak), jen to žralo 100 na 100 Specialu

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...