Guest Martinj7 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Takže olej dělám pravidelně a ještě mi to ukazovalo kontrolu za 10 000km..takže tím to nebude... Posílám Vám odkaz na stejný auto, stejnej rok a stejný počet km a stole se mu to taky... http://www.annonce.cz/inzerat/peugeot-407-sw-20494170-w251mp.html takže na tom něco bude, jsou to první 407 které byli vyrobeny... Ještě nevím, zda to má cenu opravovat nebo to prodat... Citovat
davidekcz Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Tam je počítadlo na 30000KM na výměnu. Tak jestli Ti podle toho chybělo ještě 10.000km tak by jsi na to najezdil 20000km Citovat
Judes Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Rokom výroby to nemá nič spoločné. Máš tam písané že bolo používané na firemné účeli a tak kdo vie ako sa o auto starali a ako na ňom jazdili. Citovat
Dančák Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Martinj7: A co s tím teda máš? Zkoušel si otočit motorem nebo co ti to teďka dělá? Citovat
maymo Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 no, až ma zamrazilo, ako som si prečítal toto vlákno.. je to čistá \"časovaná bomba\". Je teda zrejmé, že to celé odpáli \"uvarené\" turbo? Našiel sa už dajaký patológ, ktorý presne označil pôvodcu závady? Citovat
Judes Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 maymo máš toho plný net, nedochladené turbo a výmeny olejou. Predstav si že prídeš domou z nejakej dlhšej cesty a ponáhlal si sa, išiel na diaľnici a motoru si dal zadrať, dorazíš domou a heneď stopneš motor. Urobíš to niekoľko krát a problém je na svete. Ono vrtuľka v turbe sa ešte nejaký ten čas točí aj po stopnutí motora a mazanie turbo dostáva od motora (v prípade týchto malých motorou, nemá vlastné mazanie), akonáhle stopneš motor mazanie sa preruší pri veľkej teplote neochladeného turba sa ten olejový film čo zostal medzi oskou a ložiskom spáli, mazanie žiadne a načne sa ložisko následne prepúšťa viac oleja do sa nia až kým sa nezhromaždí v intercooleri a ďalej to už poznáš . Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 No jasně, pokud někdo bydlí přímo na dálničním sjezdu hned na konci odbočovacího pruhu a k tomu ještě na několikakilometrovém kopci, který vyjíždí nadoraz, aby hned prudce zabrzdil a motor okamžitě vypnul. Pak by to možná platilo. Citovat
Judes Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 To bolo len ako názorne, a poznám takých čo prídu domou dobre že zabrzia a už majú stopnutý motor a jedného čo motor vypínal ešte pred zastavením, no potom čuduj sa svetu čo sa stáva . A ešte doplním že aj taký čo pri hazde z kopca vypínajú motor aby nejakú tú kvapku ušetrili a už sme pri tom nemazaní počas jazdi a nie pri stopnutí . [upravil dne 28/12/12 13:28 od Judes] Citovat
maymo Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 díky Judes.. už to chápem.. Len ani vo sne by ma nenapadlo, že by \"nevychladené\" turbo dokázalo mať až takéto deštrukčné schopnosti.. Citovat
Thomashko Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 A ešte doplním že aj taký čo pri hazde z kopca vypínajú motor aby nejakú tú kvapku ušetrili a už sme pri tom nemazaní počas jazdi a nie pri stopnutí Toto sa možno dialo ešte za éry škodoviek a žigulákov, nechce sa mi veriť, že sa v dnešnej dobe nájde taký magor. Čo posilňovač riadenia, bŕzd... A navyše pri jazde z kopca so zaradenou rýchlosťou je spotreba taktiež nulová, takže nevidím najmenší dôvod na takéto počínanie. S tým turbom tu zase nerobme strašiaka. Sú to ojedinelé prípady, ak človek jazdí normálne, nemôže sa to stať. Dochladzovať turbo treba len v ojedinelých prípadoch, napr. divoká jazda po dialnici, uvidím odpočívadlo alebo pumpu, zabočím a nevypnem hneď motor. Alebo prudké horské stúpanie, na samom vrchu motorest, zastavím, ale nevypnem hneď motor... Za normálnych okolností to vôbec nieje nutné robiť, lebo aj keď by bol motor viac namáhaný, kým prídem domov, idem kľudnou jazdou cez obec, kým prejdem cez moju ulicu a zaparkujem, turbo je krásne vychladené. Citovat
Judes Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Hej voľakedy to robievali na starách Škodovkách a Žigulákoch no poniektorý to robua aj dnes a nie sú to dedkovia čo si nato zvykli. Madý človek od susedou to robil na Golfe a keď som sa ho pýtal na význam, že ušetrý palivo a tak som mu to objasnil. Aj taký sú [upravil dne 28/12/12 16:17 od Judes] Citovat
jaykay Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 a taky honeni za studena, zrovna dnes stojim na balkone pokuruju a nestacim se divit, soused - VW Bora TDI PD, sotva natocil studenej motor, tak tomu dal tak pod vocas, ze gumoval asfalt asi tak 10 metru - pazoury bych mu urazil, asi mu o svatcich hrablo v mozkovne Citovat
Thomashko Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Asi sa ponáhľal na povianočné výpredaje:) Od takého človeka by som nikdy v živote auto nekúpil. Citovat
Medvěd Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 .... Stačí od vadného vstriku praskly píst , konci to stejně . Nemusí - viz. moje vlákno z kdysi a video PP 205 na Youtube Citovat
Joozino Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 aj ja niekedy hned vypnem motor..hmmmm ale po kratkej jazde Citovat
Parc Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 nuz ono prehriat olej na 407cke s 2.0 rhr nieje az taky velky problem, prist pred dom s nadmerne rozpalenou turbinou tiez nie oboje som si skusil na vlastnej kozi, ale napada ma ina otazka, to to turbo co je v tomto aute dokaze fakt klaknut z okamihu na okamih?.. to je potom dost neprijemne:( opotrebene turbo som zazil uz na niekolkych autach (pre rypalov - rozne auta s tym ze vsetky boli kupovane ako jazdene, to co som jazdil ja som nezrusil nikdy a to mam za sebou statisice km) ale vzdy sa mi to prejavovalo najskor zmenou zvuku turba (zacalo hvizdat vdaka zodratym lopatkam), v horsom pripade som citil spaleny olej z vyfuku, raz som 2.0hdi rhz videl podymievat zlahka na bielo pri otvarani garaze, bolo mi jasne ze je zle proste som s tym dalej nejazdil, resp. v najkratsom moznom case siel repas a nic sa nikdy nestalo. Takze co to co je v 407? poddimenzovane? alebo je to len zanedbana udrzba? [upravil dne 28.12.12 19:23 od Parc] Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Ále houby, ano u 1.6, zvlášť když se tam nechá sítko jsou problémy čatější, ale u 2.0 žádný zásadní problém není... Citovat
tybyt Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 ahojte, dnes som si vymenil olej,filtre a rozvody a vsimol som si ze v hadiciach v intercoleri abo jak sa to vola je \"kus\" oleja horna strana hadic je cista skoro jak nova ale na spodku hadice no bolo tam toho dost... dnes som uz nestihol auto poskladat bo do garaze sa mi nezmesti a o 7dmej uz bola poriadna zima... zajtra precistim hadice a namontujem, urcite ten olej pochadza z turba, od suseda som sa pital ze ci potrebuje nove turbo a on ze to kazde turbo bude pustat ze to mam precistit a namontovat na spet.. co si otom myslite??? olej Total ineo ecs 5w/30 5l (41€), rozvody SKF + pumpa Valeo (170€) Citovat
tybyt Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 no to bude tazko vysvetlitelne... no tak z hruba 0,5dcl by som pozbieral z hadic, spodna plastova co ide medzi motorom a prevodovkou + 2hrube hadice, ale inac jak som sa pozrel do chladica (vymenik) tak tam bolo docela cisto... ale zajtra sa este nato pozriem poriadne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.