Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Proč někteří nejezdí na srazy?

Proč někteří nejezdí na srazy?  

1. 1. Proč někteří nejezdí na srazy?

• Jezdím, nemám s tím žádné problémy.
      30
    • Sraz je pro mě příliš nákladný (ubytování, jídlo, doprava)
      14
    • Nemám čas - práce, rodina, ...
      44
    • Jsem líný, raději jen u klávesnice
      12
    • Na P-C jsem něco zažil, bojkotuji srazy
      6

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
neni to ani tak o tuningu. spiš o tom že se tam sjedem s kamošema s kteryma si mam co řict a dobře pokecame.

S timhle souhlasim proc pojedu nekam kde si s valnou vetsinou nemam o cem popovidat a nebo co rict....

Odesláno

Byl jsem asi na 4 srazech, velkým víkendovým se vyhýbám, jednak nemám čas na celej víkend(rodina, přátelé, oprava baráku apod.), a jednak je to na mě prostě moc dlouho. Když už jsem byl na nějakým sraze, tak vždy jen na nějakém menším,na pár hodin a honem domů.

Ale nyní mě to moc nevychází, povýšení v práci obnáší celotýdenní aktivitu a o víkendu jsem rád že jsem konečně s prckem doma, a můžu si ho taky nějak užít:papa

Odesláno
neni to ani tak o tuningu. spiš o tom že se tam sjedem s kamošema s kteryma si mam co řict a dobře pokecame.

S timhle souhlasim proc pojedu nekam kde si s valnou vetsinou nemam o cem popovidat a nebo co rict....

ja to taky na jednu stranu chapu, ale pak nechapu, proc diskutuje na foru a v realu jsou asi ti lidi uplne jini??

kecy typu stoji to penize odmitam, mame auta znacky peugeot, a kdyz mam na provoz auta, tak mam i na drobny vylet jednou za pul roku.........

Kecy typu nemam cas - vzdy se da pro to neco udelat, kdyz clovek CHCE jet, a kdo nechce, hleda blby vymluvy.

Ale to je na kazdem, nikomu do toho nebudu kecat.

Na lonskem srazu byla mega ucast jen proto, ze polovina srazu byla zadarmo, a verim, ze na dalsi sraz uz ta horda novych (i staronovych) tvari opet neprijede.....:blablabla:blablabla:blablabla

[upravil dne 25/12/2012 05:30 od Scratch]

Odesláno

To sis dal Petře pěknou prácičku to všechno vypsat ;)

To Tě musel pěkně nas*at :myslim

Je to vše opravdu jen o tom,komu se chce,tak jede :myslim

No jasně,taky o zdravotním stavu,o čase,o penězích,o náladě,o vzdálenosti,atd,atd... :myslim:papa

Odesláno

Já nehlasuji, ale vyjádřím se.

Mám srazy rád, ale nejezdím na každý sraz, co P-Club pořádá. A je to o tom, co tady Moby, Scratch a další píšou - \"chci a proto hledám výmluvy\". :blicismajlik:bacha

1) Věci se mají tak, že rád jezdim na srazy, ale mám své limity, přes které nepůjdu. Byl jsem jednou na velkém srazu v Šebetově (2007), ale jinak bych asi na sraz, kam bych musel jet přes půl republiky nejel, takže na srazu, který by se konal v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Plzni nebo na Slovensku či podobných lokalitách vzdálených stovky kilometrů mě nečekejte. Takže mé první kritérium je vzdálenost.

2) Druhým kritériem, který s tím souvisí, jsou peníze. Jasně, budu tady číst, že kdo chce, ten si na to prachy najde, ale já to řeknu klidně zcela na rovinu - jsou věci, na které si peníze najít nechci, resp. nepojedu na sraz, který bude stát 2.000,- Kč (myšleno bez dopravy), i kdybych vás všechny chtěl vidět sebevíc. Takové peníze mají pro mě větší hodnotu než 2 noci strávené někde v kempu, i kdyby byl program srazu sebevíc bohatý. Lidem, jako je třeba Moby, se to povídá, protože ještě asi neznají hodnotu peněz a nemají takové platební povinnosti, které by je v jejich úsudku umírnily, ale až by i takový člověk třeba vlastnil nějakou nemovitost, do které se musejí vrážet prachy, měl manželku na mateřské se dvěma dětmi a všechno by táhl ze svého platu, tak by změnil názor a určitě by si hodněkrát dobře rozmýšlel, za co své peníze utratí a přestal by tady plkat, že kdo chce, ten si prachy vždycky najde - prostě každý má jiné priority a povinnosti, mezi které srazy nepatří, a pokud tyto povinnosti a priority nenaplní, tak na sraz peníze nezbydou a šmitec. V poslední době je na klubu dost lidí, kteří již nejsou mladými svobodnými mládenci, kteří, když se zvednou od Facebooku nebo fóra Peugeot-Clubu, tak vymejšlí, co půjdou dělat a když je možnost nějakého srazu (jakéhokoliv), tak jedou, protože si tím zkrátí dlouhou chvíli a peníze řešit nemusí, protože je nemají do čeho strkat (nemají žádné platebení povinnosti). Dneska je tady hodně takových, kteří třeba staví nebo rekonstruují barák, čekají rodinu nebo už několik dětí mají a jejich časové a platové podmínky jsou takové, že na srazy nejezdí nebo jezdili a přestali. Prostě změnili si žebříček hodnot a z těch, co nevědí, čím si zkrátit volnou chvíli, se stávají ti, kteří mají tolik povinností, že nevědí, kde jim hlava stojí a kdy budou mít svou první vytouženou volnou chvíli. Ono je to vidět i na fóru, že hodně lidí sem přestává chodit úplně, jiní svou aktivitu podstatně omezí a zase přicházejí jiní, kteří zaplňují prázdné mezery po \"odpadlících\".

3) Vzhledem k tomu, že už nějakou dobu nesměnuji v práci, tak čas by samozřejmě byl (nemám žádné pohotovosti, žádné nařízené přesčasy apod.), takže se nehodlám vymlouvat, že z časového hlediska by to nešlo.

Možná to píšu až moc do extrémů, ale je potřeba, aby si někteří uvědomili realitu, že není všechno jen o tom, že \"když chci, tak to jde, i kdyby na chleba nebylo\". Že všechno jde, když se chce, tady píší ti, kteří asi mají peněz na rozdávání a neřeší, do čeho své prachy strčej, protože takové věci řešit nemusej. Jsou to mladí lidi, kteří ještě nemají tolik závazků, které by je nějak omezovaly či limitovaly anebo sbaštily celou výplatu každý měsíc. Proč sem nenapíšou zdejší \"stařešinové\" (bez urážky), že \"všechno jde, když se chce\", ale buď se dle názoru \"mladé generace\" jen na něco vymlouvají nebo sem nenapíšou radši vůbec? Prostě neřešte, kdo proč jezdí a kdo proč nejezdí. Každý má své priority a nikdo si nezaslouží být odsuzovaný za to, že má jiné priority než jen ježdění po každém srazu, který se uspořádá. Kdo na to má, ať si jezdí, kdo na to nemá nebo má jiné priority, ať nejezdí a rozhodně to nezmění ani přístup organizátorů a program srazů.

Co se organizátorů a programů srazů týče, tak vždycky bude jezdit přibližně stejné procento účastníků, protože, pokud bude v programu srazu letiště se sprintama a jinými druhama zábavy zejm. tunerů, nebude to lákat lidi typu Medvěd, ale naláká to třeba lidi jako Moby. Pokud bude sraz jen o orienťáku s poznáváním okolních památek a klábosení v kempu, nenaláká to lidi, jako je Moby, ale přiláká to třeba Medvěda (oběma jmenovaným se omlouvám, pokud se jich jakkoliv dotklo, že jsem použil jejich přezdívky, jedná se pouze o ilustrační výklad). Pochybuju, že bude někdy takový sraz, který by nabídl vyžití pro všechny zájmové skupiny, aby si každý našel to své a nemusel strpět aktivitu, kterou \"nemusí\", ale líbí se jiným, avšak v tu dobu nebude ve srazovém programu žádná alternativa s jeho zájmovou aktivitou. Proto dělejte srazy takové, jaké umíte, ale nečekejte žádný dramatický nárůst účastníků, protože zavděčit se každému prostě nejde (navíc Peugeot Club je zrovna ten typ klubu s hodně rozmanitou členskou základnou). ;)

Za sebe můžu tedy říci, že já rád budu jezdit na menší lokální srazy typu Scratchova chaloupka, Jičín, Trutnovské srazy (když Džáňa nebude v delíriu a něco uspořádá) nebo srazy na Liberecku, když se nějaký bude konat. Pokud bude i nějaký velký oficiální sraz Peugeot-Clubu v blízké lokalitě, jako byl např. zimní sraz v Dřevíči nebo se konalo pár srazů v Červeném Kostelci nebo i to Kokořínsko, tak bych se pravděpodobně mohl dojet podívat, ale to je tak z mých srazových aktivit všechno a necítím se povinen k tomu někomu něco víc vysvětlovat.

... tak a teď mě ukamenujte za to, že se odvážím říct to, co se jiní říct neodváží a mlčí nebo jsou tu již kamenováni... :D:aut

Odesláno

wow, Pe.Tr si dal sakra práci. Já kvituji účast na koko, program byl bohatý. Možná se tedy ta účast zvyšuje, když vezmu Sejfy a koko. :myslim Ale z pohledu historie ten trend nemá stoupající tendenci, proto toto vlákno.

Prostě je to o tom, kdo chce jet, ten pojede a pro stálé, třeba i nepravidelné srazisty, může být program druhotný.

Jinak Pe.Tře, doplním ti info o Radimovi1008, ten byl i na mém letošním jarním minisrazu a chtěl i na další, ale vždy mu něco do toho vlezlo.

mccolor byl na dvou mých minisrazech (jarní a podzimní), a to jel až od Plzně. Tudíž zájem srazovat má velkou :)

Odesláno

jen sem si je nevybavil , nemužu mit v hlavě všechny :D

ono na druhou stranu Milane , počet spících členu na sraze v čísle 100, je odpovídající síle a možnostem 2-3 organizátorů a navic si myslím že i 100 -150 lidí si určo ještě minimalně 5minut pokecá skoro každý s každým. Asi bych to nezvyšoval :D

Ad Křivoklad, v te době jsem nastoupil do klubu a tento sraz mi utekl ale myslím si že ta učast byla daná hlavně v te době dost \"známým\" organizátorům , době v jaké byl (ekonomická i časová) a take lokalita středu republiky(dopravně) tomu dost nahrála a co si vybavuju kluky co to dělali samy nečekali takovou učast a byli z toho dost překvapeni.

Odesláno

Petře a Stiflere :potlesk

Milane, kromě tvého jarního ještě byl zmíněný Kokořín, lokální u nás pořádaný Stráňou, jubilejní 20. Vysočina, dva který mě prekazila neschopenka a práce :nevim Příští rok, když zbyde čas, peníze pokud začnu s rekonstrukcí a hlavně bude chuť, uvidíme se na dalších. Už třeba na výletě do Francie. ;)

Odesláno

Stiflere, pěkně dlouhej článek, ale šel napsat jednodušeji \" na velké srazy nejezdím protože se mi nechce\" Není to o vzdálenosti, o programu, o penězích atd. Je to jenom o tom, že se nechce. Prostě když chci tak našetřím, odvezu, vyřídím volno atd. Jinak, poslední dva roky jsem rekonstruoval dům a nyní je na cestě druhé dítě. Takže příští rok bude malá jezdit se mnou, ale na srazy chci už jenom kvůli lidem.

Odesláno

elton: nepochopil jsi...ale nevadí, jiní snad pochopí... :) Jinak to, o čem jsem psal, se netýká těch, kteří mají takový plat, že si mohou dovolit jezdit 5008ičkami. :D:aut

Odesláno
elton: nepochopil jsi...ale nevadí, jiní snad pochopí... :) Jinak to, o čem jsem psal, se netýká těch, kteří mají takový plat, že si mohou dovolit jezdit 5008ičkami. :D:aut

no ale dyt ma socku ani panoramu nema, no každopadně platí za to co má víc daleko víc než ty a je na tom stejně jako ty s 306 . o majetku to nebude.

Odesláno

a proto abych neměl 5008 socku na první pohled, tak jsem střechu nalakoval na černo:P

Ale vážně, mám firmu, času málo,též vlastním nemovitosti a sám jsem si organizování mini srazu jednou vyzkoušel a žádná prdel, a to se jednalo o pitomé maso v lorně u nás na zahradě/všichni organizátoři jakéhokoliv srazu máte můj velký obdiv a uznání,hluboce smekám,jelikož už samotná příprava je o dost velké časové náročnosti na úkor něčeho/.

Proto říkám, rád pojedu na jakýkoliv sraz klubu, v opačném případě alespoň přispěji nějakými cenami pro účastníky srazu či mohu třeba poskytnout naše dodávky atd.

Ceny jsou sice drobnosti a blbosti ale s tím problém ve firmě nemám.

Odesláno

No jasně,jak napsal Pepito-cituji:

\"Je to vše opravdu jen o tom,........ No jasně,taky o zdravotním stavu,o čase,o penězích,o náladě,o vzdálenosti,atd,atd... \"

A právě třeba u mne rozhoduje zdravotní stav a vzdálenost,snažím se jezdit jak to jen jde.

A další citace od Stiflera:

Proč sem nenapíšou zdejší \"stařešinové\" (bez urážky), že \"všechno jde, když se chce\", ale buď se dle názoru \"mladé generace\" jen na něco vymlouvají nebo sem nenapíšou radši vůbec?

A právě já jsem ten \"stařešina\":D,skoro jsem se lekl na mém prvním srazu v Jičíně kam jsem to vlezl, samé mladé tváře,říkám si,sem přece už nepatříš:mad:

Jinak obdivuji Pe.Tra,MilanaF1,Schreeka a další pořadatele (ostatní prominou-neznám všechny) připravit sraz není jednoduché a aby se program líbil všem to už snad ani nejde.Každý si na srazu snad najde to svoje.Nebyl sraz na kterém by se mi nelíbilo a očekávám,že přijedou také ti \"starší\" jako jsem já:D

Že sem píši málo se omlouvám (ono kecat třeba do rozvodů,když tomu nehovím by byla troufalost), ale že čtu fórum denně,to mi věřte.:papa:papa

Odesláno

Jak jsem už psal. Také se řadím mezi ty \"starší\". A někteří \"mladí\" vědí. :-) Leč mě má práce příliš nedovoluje někam moc jezdit. U mě to není o penězích. Je to opravdu o tom čase, který, když už nějaky \"mimopracovní\" mám věnuji opravdu spíše svým blízským, sobě, svému zázemí. Takže: Na to, abych dorazil na nějaký větší sraz potřebuji spíše dovolenou, neb většinou mezi pátečními příjezdy třeba po 1000 km v jedenáct večer a pondělními odjezdy se věnuji spíše tomu, abych dospal, připravil si osobní věci na další týden a pobyl se svými blízskými v nejužším kruhu (a sem tam něco podělal v domácnosti). Leč kdo mě zná, tak ví, že pokud se zadaří, nějaký ten \"pumpapokec\", nebo onehdá jsme ve třech byli s klukama na střelnici... nebo.. nějaká prostě odpolední rychlovka v Práglu... se i stane, že se prostě ta chvilka doslova někde UKRADNE.

Odesláno

Taky jsem nedávno bojoval se zdravím,tak jsem moc nejezdil,ale teď už je to lepší,tak jezdím jak to jen finance a okolnosti dovolí ;)

a snažím se si užívat každého dne (nikdy nevíš kdy bude ten poslední) :bojim:myslim:aut:papa

Odesláno
Taky jsem nedávno bojoval se zdravím,tak jsem moc nejezdil,ale teď už je to lepší,tak jezdím jak to jen finance a okolnosti dovolí ;)

a snažím se si užívat každého dne (nikdy nevíš kdy bude ten poslední) :bojim:myslim:aut:papa

:super:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...