Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Akú telku / pračku ? :D

Recommended Posts

Odesláno

Trocha zvláštne skombinovaný \"dotaz\" ale su to posledne veci, ktoré chcem kúpiť pred vianocami do nového bytu, a ktoré nám chýbajú ...

Pri telke nejakú predstavu mám, pri práčke, som ale úplne vedľa :/

1. TV

Nechcem za to zase \"vypláznuť\" balík, a celkom sa mi pozdávalo \"toto\"

http://led-televizory.heureka.sk/samsung-ue46es5500/galerie/?obrazek=8c3a6d981ecbf950e36cfbea42e539a5&gclid=CL29rrfUmbQCFcNV3godniUAzg

TV bude asi 3 metre od gauču, bude napojená ethernetom na router, ktorý bude hneď pod ňou. Na daný router bude napojený ethernetom aj stolný PC. Ostatné zariadenia v byte, budú napájané na Wifi, konkrétne 2x NTB, 1x Samsung Galaxy S3, 1x Samusng Galaxy S2, 1x HTC Desire X.

Podmienky na telku su u mna jasné, uhlopriečka minimalne 46 palcov, FULL HD, a chcem vyuzivat funkcie SMART TV. Tak neviem, či sa mam pozerať aj po niečom inom, alebo nie ...

2. Pračka = tu som uplne mimo :D

Energeticka trieda minimalne A (nepotrebujem tam mat 16 x + kou ... ), musí byť spredu plnená, výška môže byť max 85-86 cm, a hĺbka max 60 cm. Skôr mi ide o to, aby mala nejaký dobrý program na \"svetre\" a \"košele\" ktoré nosím denne do práce. Domov ich nosím \"čisté\" avšak, už nie voňavé :) Takže nejaký \"krátky\" program, čo ich nejak tak prepláchne :D

Plus by som bol rád, aby sa prádlo vyťahovalo \"čo najsuchšie\", čiže nejaké rozumné odstredovanie. V podslednej dobe samsung stale \"masiruje\" reklamami na \"ecobubble\" tj nejake setrne pranie pri 20 stupnoch, diamantovy bubon a take blaboly, tak neviem, či tomu veriť.

Pozeral som na niečo \"takéto\"

http://www.hej.sk/automaticka-pracka-samsung-wf702b4bkwq-le/

PS: Pri oboch zariadeniach, mi nejde moc o rady, ako \"vydržala mi 10 rokov\" a tamtá sa mi pokazila po \"2 rokoch\" a podobne ... Ja už moc nejak na to neverím, a posrať sa môže aj bosch :D ide mi skorej o funkcie, nejakého pohodlia, hlavne pri tej pračke :D Vživote som nepral, takže viem o tom \"hovno\" ... :/

Odesláno

Poradiť ti môžem len to s čím mám doma dlhoročnú skúsenosť, takže napr.:

http://www.lg.com/sk/pracky/lg-F1443KDS

Majú motory s 10ročnou zárukou a montované sú priamo na bubne, takže odpadajú prevody a trasenie atď...

Perie parou (ak chceme) a prádlo odtiaľ ťaháme skoro suché...

Už som ti to tu niekde v niektorom témate písal ...len tá cena bude asi trochu mimo... :D

Odesláno
......

PS: Pri oboch zariadeniach, mi nejde moc o rady, ako \"vydržala mi 10 rokov\" a tamtá sa mi pokazila po \"2 rokoch\" a podobne ... Ja už moc nejak na to neverím, a posrať sa môže aj bosch :D ide mi skorej o funkcie, nejakého pohodlia, hlavne pri tej pračke :D Vživote som nepral, takže viem o tom \"hovno\" ... :/

Vím, že jsi napsal, že přesně tuhle radu nechceš, ale i přes to:

Mám pračku, ledničku i TV relativně značkové (AEG, Liebherr, LG) a ty i po letech fungují bez problému. Koupil jsem ale na něčí doporučení sušičku BRAND a na rovinu už bych to znovu neudělal - v servisu už 3x, opravuje jí jediný servis v Praze ....

Teď (po 4 letech provozu) odešlo teplotní čidlo u myčky AEG, uvidíme, jak rychle bude opravena.

Odesláno

Cinicman = 750 E ? :D

To fakt nedááám :D

PS: Ta samsung pračka má tiež nejaký invertný motor, neviem či priamo na bubne, ale tiež vraj odpadávajú nejaké tie prevody, a tiez dávajú 10 rokov na motor ... V čom spočíva výhoda parného prania ?

Medved, samozrejme, nepôjdem do \"neznámych\" značiek ... ako napr Brand ... LG mi prijde \"kvalitovo\" asi tak isto, ako Samsung ...

Odesláno

750€ ? :myslim

My sme za ňu dali kedysi ešte za korunovej vlády 36.000 SK... v akcii... :D

Parné pranie je v celku faj fičúrka:

Pre-wash phase: While the water loads into the wash tub, the steam works with the water to help soak the fabrics more thoroughly.

During the washing phase: If added while the detergent is mixed with the water, the steam increases the temperature of the wash tub to improve the cleaning power, which also helps to activate the detergent. It does this by dissolving the detergent more effectively, to get the most out of it as possible.

Post-wash phase: Steam added after washing lends more high temperatures to the tub to sterilize the clothes. It also softens the clothes to remove hard wrinkles that formed while the clothes tossed in the tub.

...ja som si všimol, že to akurát nerobí žmolky, pretože sa do prania rozumiem také isté H ako ty... :D

Odesláno

Čím novější, tím horší, z nové Whirpoolky už jsem vyhodil podělaný aquastop, protože pračku odstavoval dle libosti, aniž by měl důvod, a i tak se občas sekne bez důvodu. Jak nová auta narvaná elektronikou, spíš k zlosti.

Odesláno

Po přečtení titulku jsem si myslel, že sháníš jeden přístroj. Jsou takové ženy, které rády koukají do pračky a ten prací program mají místo jihoamerické telenovely: Oboje má stejný průběh, pořád se to točí dokola, jednou tak, potom zpátky. Zvaž, zda nekoupíš jenom jeden přístroj :D

Odesláno
Po přečtení titulku jsem si myslel, že sháníš jeden přístroj. Jsou takové ženy, které rády koukají do pračky a ten prací program mají místo jihoamerické telenovely: Oboje má stejný průběh, pořád se to točí dokola, jednou tak, potom zpátky. Zvaž, zda nekoupíš jenom jeden přístroj :D

Jsem nevěděl, že máš až tak vytříbený smysl pro humor :D

asi tichá voda břehy mele :myslim

Odesláno

Júj, tak to by som nepochodil :D

To by sme mali nejakú čiernu dizajnovú s neviem akými dizajnovými záležitostami :D

No nič, ako čítam, tak čítam, asi skúsim toho samsunga :/ Korejci ovladnu svet :/

Odesláno

Mám Candy go ...něco. Občas se program nespustí je třeba pračku vrátit na 0 a pak se rozjede. Je celkem hlučná a stěhuje se tak cca 5cm za rok :bacha.

Whirpool ve sklepě už dvakrát vytekla a měla několikrát ucpaný filtr (pere se v ní jen normální oblečení). Nestěhuje se vůbec :).

Stará potvora s horním plněním jede bez problému a to se v ní perou monterky a věci od psa. Sežeň valchu a máš to :D.

Když jsem vybíral TV, tak jsem zvažoval tuhle:

http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/83377-philips-40-pfl5507k-12-test-otwarty-ten-model-powinien-byc-hitem.html

Nakonec mám Panasonica :super.

Odesláno
Vidím, že si tu pračku budem musieť vybrať sám :D :D :D

Pračku i TV mám Samsung :D

PS: Pračka si žije vlasním životem, váží prádlo, kouká na to jak je špinavá voda a podle toho mi na displeji laskavě sděluje kdy bude hotová. Na konci zahraje oslavnou písničku, že už je to za námi. Nevím co bych víc řekl - manželka je nadšená, já taky (cena byla super) a tak není co řešit.

PS: teď přemýšlím, že už jí máme přesně 10 let, nicméně funkce jsou prakticky ty stejný jako v tvém odkazu.

[upravil dne 14/12/12 14:10 od koblih69]

Odesláno
Teď (po 4 letech provozu) odešlo teplotní čidlo u myčky AEG, uvidíme, jak rychle bude opravena.

A kdo ti řekl, že je to teplotní čidlo? Budu hádat: neohřívá vodu. Nebo je to jiná závada? Tuhle jsme tu už totiž řešili. ;)

Odesláno

No, nakoniec som objednal to, čo som tu nalinkoval :D

Tak som zvedavy, ked to pride, aka bude spokojnosť ... V mojom okoli sa zacali sirit pracky znacky samsung, zatial su ludia spokojny, uvidim aj ja ...

Odesláno

No,objednavka sa posrala ... Takze som urobil novu, a som celkom rad.

Nakoniec sme vybrali, nie tak dizajnove pritazlivu, pracku AEG, ale s nejakymi funkciami naviac, a hlavne s otackami 1600 ... Vyplinulo, ze dana samsunga jich ma 1200 hoc na stranke pisali 1400 ...

A dany samsung nemal to \"samovazenie\" pradla ... Takze dufam, ze to bude Ok :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...