Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to ze sa ti dizel pomalsie zahrieva je dane tym ze ma vecsiu ucinnost taky motor laicky povedane viac tej spalenej zmesi sa premeni na tlak a menej na odpadne teplo oproti benzinu zato je ti dlhsie zima nez u benzinakoch,mas lepsiu spotrebu na ukor toho ze sa ti to pomalsie ohreje

[upravil dne 5/12/12 21:06 od krtek 2]

Odesláno

bože kluci to sů hovadiny temu smrdí diesl když vše klape jak má necítíš téměř nic není to avia !! už ani cat D6r co s ním děláš nehulí a nežere jiná doba žádná tatra :D do každého auta dáš peníze auto není majetek jeden den máš druhý ne vyber si co se ti zdá být nejlepší a k čemu máš lepší vztah benzín nafta nebo plyn pokud je ti to jedno vyber kějaký krásný kus a jezdi nikdo ti neporadí co a jak 1000 lidí 1000 názorů nemá cenu to řešit ! zahřáté pneu diesl nebo benzín i ty další pitomosti vše se zahřívá a líp jede spotřebu ovlivníš taky jen sám jak šlápneš a styl jízdy fakt je to bez víznamu tyhle dohady :papa

Odesláno

Lidi, diesel mi topí dobře (cca 1.2km) stačilo odvzdušnit a doplnit chladič a jeho aparát.

Diesel mi smrděl u starých aut, ale mě to kupodivu nesmrdí a nehulí, pokud tomu nedam plnej kotel, což snad hulí u každýho auta.

Řekně te mu někdo co se rozesírá častěji a co naopak vydrží, v čem je výhoda u P406 . To chce jistě vědět.

Z toho vyplyne kterou P406 si vybere.

Jistě by se tu hodily rady , jaké jsem dostaval já, když už jsme ji měl.

Tedy , jak se k ní chovat motoricky.

Takovéhle rady od lidí s benzínem, nebo naftou si k srdci vezme jistě více lidí a spousta dalších to ovlivní při koupi své P406

A hlavně je to neutrální postoj.

Odesláno

pani aj ked sam by som si ine nez naftove auto nekupil, s tymi km co tu pise zadavatel a za tie peniaze alebo stare TD alebo benzin... tolko za mna ak je ochotny riskovat drahsi pripadny servis nebal by som sa ani hdi bez fap-u on ten motor toho znesie hodne... co sa km tyka zalezi na aku dobu ho kupuje ale zasa auto s 200-300tis realnych km by som sa tiez nebal... zalezi na tom v akom stave bude... napriklad na firme mame jumpera v hdi (2.8) so 400tis km a pradie ako maca, mam tu tiez jednu 406 ktora ma na tacho necelych 300tis, realne tiez okolo 400, opat klop klop ziaden problem auto jazdi ako hodinky.. tolko len k tym km

Odesláno

ja za seba mozem len napisat ze tiez na diesel nedam dopustit...mal som 1,9td i ked v 306 a nelamal som si v zime hlavu s tym ze som to mal do prace 3km a vonku je 10 stupnou pod nulou...ze som casto zajdil curacky po meste a ze to rano po nastartovany rachodilo ako stary verkel....ale chytilo to vzdy na brnk na tom motore som nikdy nic nemenil okrem naplny a zhavicou po 5eur a neustale ci bola zima alebo v lete na plno klima pustena som sa vozil za 5,5l

s terajsim HDi je este skoro na niejke zavery ale tiez sa toho auta nebojim ked nieco klakne tak to vymenim a budem jazdit dalej za 5,5l a za rok sa mi to vrati nazad na palive....(nabeham nieco okolo 12,000 za rok co je pod tunak spominaniu minimalnou hranocou 15,000 km do ktorej sa udajne noplati kupovad diesel :D....uspora v pripade ze by som mal benzin a zral by mi 8l co pri aute s hmotnostou 1,4 tony je cca realna hodnota cini 500e za rok.....za co si myslim sa da niejaky servis spravit)

a dieli budu urcite odchadzat aj na benzine co je jasna vec

ale jak tu to uz bolo spomenute ked budes kupovat auto skor sa zameraj na celkovy stav bez ohladu na to ci to je benzin alebo nafta.....ja vidim jediny problem v tom tvojom financnom strope....ten je dost limitujuci.....uz to tu niekdo pisal ze nebolo by si zle este nieco nasetrit aby si si mohol vyberat z vacsie kopy :)

[upravil dne 6/12/12 07:43 od pug306]

Odesláno

Jen prizivim ale odbocim.

S cenama dilu tak nejak se da souhlasit jak v levnem tak drahem \"tabore\" uzivatelu.

Pred casem me v Og Citroen servisu take nabizeli repas turba za cca 30tis bez DPH!

Nastesti to bylo jen tesneni na vyfuk svodech :)

Nase puvodni podezreni a beznejsi zavada u 2,2HDi.

Tak ze ANO da se opravit levne ale i sakra draze.

A zase uz mastim :papa

Odesláno

No jo, jenže nechat si v autorizáku opravit Turbo logicky vyjde draho. Za ty peníze bys měl nový kus. Je to stejně nesmyslné jako si nechat v autorizáku servisovat vysokotlaké čerpadlo, vstřiky... prostě to vezmou a pošlou dál. Přitom si naúčtují logicky tučnou provizi. Takže když pojedeš do Diesel servisu autorizovaného od Bosch, Delphi... budeš na správném místě. Stejné je to i s repasí turba. I malé servisy mají vyzkoušené firmy kterým to dávají dělat a cena je samozřejmě někde jinde. Ale tak je to u všeho. Známýmu odešlo úplně standardní turbo na Oktávce 1.9. TDI. Odvezl to do autorizáku a cena byla skoro 50 tis. Když nám to říkal málem jsme se uřehtali.

Ano opravit to jde i draze. Za 30 tis. ti to rád příště opravím. Po dobu opravy tě ubytuju i s rodinou a v ceně bude výlet na Hlubokou :papa

Odesláno

Pro koblih69 :

Diky :) Nastesti mam opravare rozumneho a pracuje za zlomek ceny autor.servisu.

Ja chtel spis poukazat ze ne vsichni maji moznost,vedi kam se poohlednout a nekteri sic breci tak by auto do \"garaze\" opravit proste \"nedali\"

Ale od toho je prave i toto forum :)

Odesláno

Vážení, když jsme u těch oprav, při hledání vozu jsem narazil na dost inzerátů, kde psaly, že je měněné vstřikovací čerpadlo. To to tak často odchází??? Přece se to nemění jen tak pro jistotu...

Odesláno

Jestli maj na mysli výměnu Bosche místo Lucase jako je u TDčka, pak je to jenom dobře.

Lucas se prý hodně poruchová věc a drahá na opravu. Bosch je zase pravý opak.

Odesláno

tato vymena cerpadla sa tyka hlavne motorou 2,1TD tam s tym bol problem...v opacnom pripade keby sa jednalo o HDi s vynemou cerpadla je dost pravdepodobne ze ma auto naletane poriadne vela KM..

motoru 1,9TD sa problemi s cerpadlom moc netykaju

inak odladom tycho vymien co pisu predajcovia aut.....ludia si dost casto zvyknu prihriat polievocku v tomto a povedia ti ze tam bolo menete toto toto a toto...len aby to auto predali...tak vzdy je lepsie si to dokladne overit....

napriklad ked ti povie ze bola menena spojka pred 20,000km nemozes narazat saltpaku pestou do spatecky :D

ale najlepsie je ked ma od toho doticny doklat ze to bolo naozaj menene

ale to su len take vseobecne rady pri kupe ktore tu kady pozna ;)

[upravil dne 6/12/12 14:30 od pug306]

Odesláno

Tak se taky zapojím již jsme tich 406 pár měl naftu i benzín. A podle mě by byla nejlepší volba 1.9 TD nebo ta 2.1 TD, ale s čerpadlem BOSH jak už tu bylo řečeno. Hodně jezdím město a ta 1.9 TD jezdila do 6,5 litrů u 2,1 tak o litr víc. Ted mám HDI, ale to když člověk chce pěkný kousek tak to bude stát nad padesát tisíc. Benzíny jsem měl jenom 1.8 16V a stím jsem spokojený nebyl, ale to je o konkretním kusu. Určitě nevybírej auto podle toho kolik má na tachometru, určitě bych se nebál auta který má něco okolo 300 tis, ale poctivých. Třeba tady jeden dobře vypadající - http://auto.bazos.cz/inzerat/20167112/Peugeot-406-Break-19TDnove-rozvody-spojka-olej-filtry.php

Odesláno

ti to nak moc zere ne ? ja se vejdu do 7l a jezdim jako prase :-)

v lete na dalku za 5.6 s klimou...

ja mit 50 litru tak koupim toto otomoto.cz/Peugeot-406-2-0-HDi-KLIMA-2000.html

a za 30 z toho udelam krasne auto.

Odesláno

:o:o Chudák auto, co komu udělalo... :roll:blicismajlik

Odesláno
ti to nak moc zere ne ? ja se vejdu do 7l a jezdim jako prase :-)

v lete na dalku za 5.6 s klimou...

To bys byl dobrá kavka. Tahle hromada šrotu je v inzerci už dva roky, a auto už z toho neuděláš ani za 50, natož za 30. Je jen dobře, že těch 50 nemáš, stejně bys je jen vyhodil do kanálu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...