koblih69 Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 No tak ono je hodně naivní si myslet, že do toho ti lidi vstupují s úmyslem prospět společnosti . Ty křišťálově čisté duše Standou počínaje a Radkem konče nás asi hned tak neopustí Citovat
Pepito Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 Teď jsem zhlédnul toho Franze u Krauze a pevně věřím,že se prezidentem nestane Kurt:Viděl jsem v televizi nějakou starou paní-věštkyni a děs běs Ale třeba p.Bobošíková? Furt lepší než šišlavec Citovat
macik.83 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Furt mam pocit, ze p. Franz mel v tom poradu trochu upito... Nevim, nemuzu soudit, je to poprve, co ho vidim v nejake diskuzi. U me, co se tyce sympatie, tak vede asi p. Okamura. Je mi asi jedno, kde se ten clovek narodil, pusobi na me dost ferove. Citovat
Neon Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 TOMIO NA HRAD. Byt así v teto funkci moc nezmuze alè aspon tu vladu trosku potrapi. Ad mezinarodni repre je mi u prdele. Me zajima co je doma . Ikdyz nejaky venek na nas vliv mà . Franze neznam nesoudim ho teda. Zbytek to jsou krive huby a korytohonici. Sorry, ale prezident je dle mýho názoru primárně pro repre to a především mezinárodní, protože pro místní politiku má (někdy bohužel, někdy bohudík) malé pravomoce - když si poslanci schválí nějaký zákon, tak jim ho prostě vrátí, ale když si ho schválí znovu, tak je prostě schválený, takže je to jenom prodlužování ... Citovat
Edison Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 A nemyslíte, že tento úřad by měl oplývat jistou komplexností vlastností, schopností, reprezentativností a dalšími a dalšími aspekty? Takže... Ona sice každá jednotlivost (ať je to cokoli) je zanedbatelná.... Ale... V komplexu pak může prostě překážet. Takže ono existují případy, kdy si mohu říct, že \"tenhle člověk je ten správnej, i přes to, že má takovou negativní vlstnost\"... Ale správně by v některých případech mělo být, že \"od takového člověka očekávám sento soubor vlastností, schopností... a pokud mu bude jediná chybět, tak nemá smyslu o něm uvažovat\" Co s chytrym člověkem, kterýho nikam nepustěj, protože je vagabund? Už dáááávno se ví, že šaty dělaj člověka. Ať s tím souhlasíme, nebo ne. Prvotní vjem je prvotní. Pokud někdo neudělá první dojem, možnost se intelektuálně projevit ve společnosti nedostane. To jsou prostě fakta... Já osobně chci aspoň trochu inteligentního člověka, který je schopen reprezentovat především nás, než sebe a své ego, a kterému ostatní budou i naslochat, nejen doma, ale i v zahraničí. Zkrátka, aby byl schopen jisté vážnosti. Na to lze napasovat obligátní otázka: Byl bys raději hnusnej, vošklivej a špinavej, nebo blbej? Upřímě.. já to druhý. To není tolik vidět. A když, tak se to v jisté velikosti společnosti docela ztratí. (ironie) Citovat
Pepito Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Jenže takovej \"komplexní\" kandidát podle mne tu v ČR asi není,ale když budu upřednostňovat muže,tak bych volil p.Švejnara.Je to ekonom a Klausovi dost konkuroval,ale tenkrát vyhrála silnější politická strana Citovat
Edison Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Jo.. Nejni.. To souhlasím. Nic to ale neměni na tom, že lze měnit váhu jednotlivostí. Leč prohlásit, že \"to že je takovej je mi fuk...\" je spíše krátkozraký, neb 1. to tak ve skutečnosti není, 2. je třeba si uvědomit to, že nejde ani tak o to, jak se kdo líbí mě, ale má-li efektivně reprezentovat (i) mé názory, je nutné, aby ho brali i ostatní. A ne nadarmo se říká, že \"zboží prodává obal, reklama a teprve pak kvalita a reference. Bez obalu není prodej, bez prodeje není zjištění o kvalitě, bez kvality nejsou reference\". A p. Švejnar by mi sice nevadil.. ale... prostě má svá \"ale\"... mj. nezískal podporu... Proč asi? Citovat
MJSytic Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Okamuru zažila moje sestřenka několik let jako šéfa - děkuji nechci :nevim Citovat
Guest StibTo Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Edison : Souhlasim s Tebou, ted mi ale tedy rekni (ac to ma byt nepoliticke vlakno ) zda-li mas nejakeho kandidata ? Mozna bude stacit \"ano\" ci \"ne\" nebo mala napoveda bez primeho napsani jmena a prijmeni Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 No je potřeba si uvědomit, že u nás je úřad prezidenta z hlediska výkonné moci a možnosti cokoliv ovlivnit omezený na minimum. Takže význam téhle funkce je spíš reprezentativní než cokoliv jiného. Co mi vadí jsou kandidáti, o kterých člověk něslyší jak je rok dlouhý, nijak se neangažují, nic pro zemi neudělali a najednou se vyloupnou jako kandidáti na prezidenta. A nic na tom nezmění že jsou teba odborníky v určitém oboru. Citovat
Edison Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Ano.. Reprezentativní. Podle mě, by měl reprezentovat stát na venek a zosobnění dovnitř. Každý občan by měl \"být schopen\" se s tou osobou ztotožnit. Nebop přesněji.. prezident by se měl být ztotožnit s lidem - nikoli se státem. Jak píše Koblih: Je to reprezentativní osobnost. Výkonnou moc představuje u nás vláda, zákonodárnou parlament a lid (občany) nebo jak to říct by měl představovat asi prezident. Všiměte si toho trojůhelníku: Jeden bez druhého je zcela nefunkční. Taky si všiměte, že p. Klaus prezentuje především názory své, až pak ty, které by při hodně přivřených očích šlo považovat za prezentaci zájmu společnosti. Naštěstí prezidentský úřad u nás tu výkonnou moc nemá. Kdo ovšem ví, jak to bude vypadat s někým jiným? Odpověď na otázku není až tak jednoduchá. Jak jsem psal: Podstatné u prezidenta není to, co si myslím já, nebo kdokoli jiný, ale to, jak je ochotno jeho osobnost brát jak lid, tak i zahraničí. A to splnit není tak jednoduché. Můj kandidát není žádný. Já nikoho nenominoval. Ale z těch, co zatím prošli... tak snad jedině Fischer. Blbej nejni, nechrápe na jednáních, nevypadá jak čertík ze škatule... Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Hm myslím, že bychom se shodli i s tím kandidátem Citovat
Medvěd Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Co se kandidátů na funkci prezidenta týče, jsem z nich mírně řečeno rozpačitý. Už nyní vím, komu 100% hlas nedám a) zmalovanej obrázek, kterému by tohle vlákno mělo být věnováno b) paní bobo, která by byla pro jakoukoli funkci byla schopná udělat úplně cokoli c) pan kdysiministr Dlouhý, který je podle mně typickou krysou vylezlou z díry a doufající, že se zase na nějakou dobu zašije a bude se mít krááásně d) paní Táňa Fischerová - stárnoucí herečka, která má čím dál méně práce se dle mého rozhodla stát se pseudointelektuálkou a leze do politiky horem dolem (s tou bychom to asi nevyhráli, byť prý byla kamarádkou p. Havla). Z ostatních kandidátů sice mé srdce nejásá, ale jsem schopen si je ve funkci prezidenta představit. Bohužel se mi nedaří nesrovnávat kandidáty s p. Havlem který sice nebyl bezchybný, ale byl osobnost uznávaná jak u nás doma, tak v zahraničí. No a domnívám se, že i současný prezident Klaus není až tak špatný, jak se tu o něm někteří vyjadřují. Z toho, co si můžeme zvolit by se mi asi na hradě líbil nejvíc p. Zeman (a neříká se mi to snadno, páč mým favoritem určitě v době jeho plného politického života nebyl). Ale je fakt, že ten člověk dokázal ČSSD sjednotit a dohnat až na pozici strany, která měla opravdu silnou voličskou podporu a na rozdíl od ostatních kandidátů je skutečnou osobností [upravil dne 6/11/2012 22:29 od Medvěd] Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 A davidekcz mu bude dělat mluvčího neboť to má ze Ždáru do hospody ve Veselí jen asi 2 minuty Citovat
davidekcz Odesláno 7. listopad 2012 Odesláno 7. listopad 2012 To bych bral...:) Vzhledem k tomu, že moje ségra jezdí občas na brigádu do restaurace v N.Veselí a občas se za ní stavím, tak můžu potvrdit, že není problém ho tam občas potkat...a dokonce se jeví jako sympatický člověk... Citovat
ozzy56 Odesláno 13. listopad 2012 Autor Odesláno 13. listopad 2012 Teď už se počtu hlasů nedivím, když se může podepsat i McDonald , prostě bordel ve všem... http://www.novinky.cz/domaci/284536-kandidati-na-prezidenta-uz-vyskrtali-tisice-podpisu-donaldy-i-chocholousky.html [upravil dne 13/11/12 12:44 od ozzy56] Citovat
Péťa Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 Volební kalkulačka http://volebnikalkulacka.cz/volba-prezidenta-cr-2013/ PS: bez komentáře [upravil dne 2.12.2012 20:31 od Peta] Citovat
Stifler Odesláno 2. prosinec 2012 Odesláno 2. prosinec 2012 Nejvíce se shoduji s Jiřím Dienstbierem (33%) ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.