Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Palubní počítač - průměrná spotřeba

Recommended Posts

Odesláno

Prosím, mám tokový dotaz u 308 SW:

Od koupě v lednu mám nevynulovanou průměrnou spotřebu. Postupně se snižovala, vždy o desetinu l/100 km. Teď mám najeto 8150 km. Když se hodnota snížila na 7,8 l/100 cca při 4000 km, tak se hodnota na chvíli ustálila. Je mi jasné, že s vyšším počtem km se bude spotřeba ustalovat - je to dáno matematikou. A proto mě dost překvapilo, když se cca při 5000 km najednou hodnota změnila na 7,6 - rovnou o 2 desetiny. A pak se po nějakém čase opět vrátila na 7,8. Teď k tomuto posunu dochází cca ob den. Hodnotu 7,7 l/100 km jsem nikdy na palubním počítači neviděl. Nevíte, kde může být problém? Děkuji

Odesláno

Já bych to zkusil vynulovat. Jinak jak \"přeskakuje\" spotřeba mně nevím, jeden interval nuluju denně, ale druhý tak nějak podle plotu a moc to nesleduju. Ale tvoje spotřeba naprosto odpovídá té mojí:)

Odesláno

No řeším. Mě jde spíš o princip toho fungování. Jestli to počítám dobře, tak přeskočená desetina znamená při 8200 km 8,2 l. Což je nic, ale chtěl bych vědět proč. Jestli tam dochází k nějakým přepočtům. Možná v závislosti na zatížení/obsazení vozidla. Protože, když jsem auto naložil na dovolenou - pod stan - tak to ukazovalo 3/4 nádrže místo plný a dojezd byl taky trochu mimo realitu.

Jinak auto koupený v lednu za 350.000 - skladovka ze 482.000 a spokojenost ještě si dám do podpisu výbavu atd.

Dr. Taby - nejsem doktor, jen kdysi jsem zapomněl svoje heslo a musel jsem si založit novej nick a pod vlivem hry B17 mě napadlo tohle (bylo to asi v roce 1997).

A jinak kdysi jsem založil autoklubdacia.cz - a teď mám 308 SW.

Odesláno

Tak to přece nemůžeš počítat... Palubák vůbec neřeš, Moje sousedka jezdila podle palubáku k benzínce když tam bylo méně než 15 km dojezd. Protože je to od nás do ČB asi 15 km z kopce tak měla nulovou spotřebu jak často myslíš, že volala o pomoc :D naštěstí dnesky už většina aut takhle nízký dojezd neukazuje ;)

Palubák je velmi orientační a spotřeba obecně záleží na tolika faktorech, že řešit desetinku je nesmysl, tím spíš, že na desetinku přesně téměř jistě neměří.

Odesláno

Možná jsem to celý špatně popsal. Mě nejde o to, jestli se liší spotřeba reálu a palubáku - s tím počítám. Mě jde o to, že to celou dobu lezlo po desetině a najednou při nájezdu 8200 km to najednou přeskakuje o 2 desetiny. Prostě jsem nikdy neviděl hodnotu 7,7 l. A chtěl bych vědět proč.

Každopádně díky za trpělivost.

Ale na druhou stranu se tím zas tak moc netrápím. Víc mě štvalo, když mi na parkovišti po 14 dnech promáčkli dveře. Jen trochu, ale odraz světla je na tom vidět z dálky.

Odesláno

Na to přeskočení nikdo neví odpověď. V počítačové technice by to ani nemělo nastat. Obvykle je chyba někde u klávesnice.

Anebo by se to dalo vysvětlit tím, že dělení velkých čísel nenastalo přesně a někde tam přeskočilo zaokrouhlení.

Taky nepíšeš, jestli je to nafta. Regenerace FAPu mi dělala to, že okamžitá spotřeba najdnou stoupla na nějakých 12 l a pak pomalu klesla. Ale to jen tak na okraj.

Promáčklé dveře - zkus záchodový zvon a kýbl vody. Anebo odstroj tapecír a zevnitř to rukou vytlač.

Odesláno

To už bych spíše řešil, že ti palivoměr ukazuje po naložení auta o čtvrt nádrže míň. Pokud jsi tedy zrovna nestál nějak nestandardně ve velkém kopci nebo tak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...