morepower Odesláno 13. červenec 2020 Odesláno 13. červenec 2020 No jo, tak já za to půjčení neplatím, ale chci to svoje, protože já se o svůj vercajk starám. Když si nějakej půjčím, tak je rozjebanej, zadělanej a stojí mě to nervy. Lidi, co s tím dělaj si toho nevážej, víš. To samý z půjčovny. Tak samozřejmě žehlička je jiná, to stojí raketu, a potřebuješ to jednou za x let, to se vyplatí půjčit. Co se týče dostupnosti servisu, tak já si leccos opravim sám a kdyby to náhodou po dvou letech odešlo (dva roky je záruka), tak za tu cenu koupim novej a starej kuchnu na díly. @Radek Hurvajz koukal jsem na ty al-ko a papírově jsou o dost těžší a nemaj takovej výkon, teda aspoň ty, co se pořád prodávaj. Ale al-ko je rozumná značka, ještě to projdu, protože pár mejch známejch má od nich třeba sekačku spoustu let a furt maká. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. červenec 2020 Odesláno 13. červenec 2020 To co mame maka uz dlouho, seka s tim mladej asi 5x do roka okolo plotu a tak, jednou ho zadřel a dily, pist, krouzky, cep, se dali v pohode koupit takze oprava doma Citovat
ozzy56 Odesláno 13. červenec 2020 Odesláno 13. červenec 2020 moc toho na křovinořez nemám, tak spíše na ty dokončovačky mám 8 let vyžínač Stihl (odkaz)https://www.stihl.cz/Produkty-STIHL/Vyžínače-a-křovinořezy/Lehké-benzínové-vyžínače/21482-210/FS-40.aspx nechci vypadat jako propagátor značek, ale nemám nervy se dupat s nějakým zahradním strojem, když s ním potřebuju pracovat a takové ty levné šmaty víc seřizuješ, než s nima pracuješ , s tím Stihlem se celou dobu nedělalo nic, ani svíčka prostě nic, když ho potřebuju, potáhnu šńůru a jdu sekat na větší práce ten můj ale není, to si kup silnější a aby měl i kovový nůž Péťa ohodnotil 1 Citovat
morepower Odesláno 13. červenec 2020 Odesláno 13. červenec 2020 @Radek Hurvajz jo, dík, už jsem je prolezl. Líběj se mi. Cenově do 5tis, typ Al-ko solo 120 nebo BC500. Oba vypadají podobně, popravdě musím se do toho trochu víc ponořit, protože nevidím rozdíl na první dobrou @ozzy56 no jasně, mám stejnej přístup. A třeba to tak dopadne , ale hledám zatím v levnějších vodách, no Citovat
Davidak79 Odesláno 13. červenec 2020 Odesláno 13. červenec 2020 Nevím jak je to s cenou ale já používám tak 15 let Johnsered , je tam motor huskvarna , 10 let jsem s ním sekal nepřístupné louky na seno pro 60 králíků a dvě kozy + práce kolem domu , poslední roky jen práce kolem domu , sice to je druhá nejvyšší řada ale myslím že ty levnější modely by taky mohly být v pohodě. Za celou dobu se pouze přetrhla startovací šňůra. Citovat
morepower Odesláno 13. červenec 2020 Odesláno 13. červenec 2020 johnsered, ok co Stiga, Vega, MTD...zná někdo? Citovat
morepower Odesláno 14. červenec 2020 Odesláno 14. červenec 2020 Zatím poslední kandidát je STIGA SBC 252 D máte někdo zkušenost se značkou Stiga? Dělají i sekačky. Něco jsem našel, nějakou tu historii, ale nad osobní zkušenost není. Ještě si to půjdu někam ošahat. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 14. červenec 2020 Odesláno 14. červenec 2020 Stiga má prodejnu na Chlumecké na Černém mostě když jedeš od dálnice do města tak na pravé ruce prodávají tam i přívěsy a sekačky. Citovat
morepower Odesláno 14. červenec 2020 Odesláno 14. červenec 2020 Dík, tady kousek od nás (Mělník) jsou dokonce snad dvě nebo tři prodejny. Nejdřív bych chtěl sehnat nějaký ty osobní zkušenosti, než to půjdu omrknout. Přeci jen na zkušenosti se nebudu ptát prodejce... Davidak79 ohodnotil 1 Citovat
Bronnsky Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 V 14. 7. 2020 at 10:36, morepower napsal: Přeci jen na zkušenosti se nebudu ptát prodejce... Omlouvám se, že vám do toho lezu, ale jen bych rád věděl, koho se chcete zeptat? Uživatele, který má zkušenost s jedním, či dvěmi stroji, které v životě měl, tzn. uživatele bez jakýchkoliv zkušeností, který povětšinou ani nečte návod k obsluze, aby nevypadal jako srab? A od prodejce, kterému servisem prošly desítky, stovky až tisíce strojů očekáváte, že vás bude vodit za nos? Nepřijde vám to tak trochu postavené na hlavu? Chápu, že máte pocit, že se vám prodejce snaží stroj vnutit, ale ono to není tak úplně pravda. Prodejce (solidní) se vám bude především snažit poradit a doporučit vám stroj přesně dle vašich potřeb. A ne, nechce vám prodat stroj o kterém ví, že je to krám a nefunguje tak jak má. On ten solidní prodejce, totiž takový stroj ani nebude mít na krámě, aby si s ním nerozhněval zákazníky. Lidi věřte svým prodejcům a uvidíte, že budete spokojeni. Pochopitelně se nebavím o hobbymarketech, kde se prodávají sekačky, pily, křovinořezy společně s krmením pro rybičky, bazénama, dveřníma zárubněma atd. Mluvím tady o autorizovaných prodejcích a servisech renomovaných značek, kteří svůj sortiment znají do posledního detailu. Péťa a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
Davidak79 Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 (upraveno) Tak že si jich musíš koupit několik, protože si každý prodejce bude chválit to své, ač sice ví o každém šroubku , na zádech ho měl minutu a nepřekročil s ním prah prodejny Od prodejce dostaneš doporučení ale zkušenosti od uživatele . Upraveno 6. srpen 2020 uživatelem Davidak79 skypeja ohodnotil 1 Citovat
*nohafuc* Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 Před hodinou, Bronnsky napsal: Mluvím tady o autorizovaných prodejcích a servisech renomovaných značek, kteří svůj sortiment znají do posledního detailu. Tak tohle patří spíš do sekce "vtipy" ne. Většina prodejců nemá ani šajnu co prodává.A ne,nebavím o hobbymarketech.Jejich cílem je vnutit ti to,co se jim válí na prodejně.Když chceš něco jinýho tak je to problém,protože nezná technický data,neví kdy to bude k dispozici a musel by proto něco udělat aby to zjistil.Takže jak píše Davidak79 - nejlepší je zkušenost od uživatele. Mimochodem,jak poznám na první pohled,že je to taký oný "solidní prodejce" A co je,a jak se pozná "renomovaná značka" Jo a slovo "autorizovaný" je podle mě sprostý slovo. Hafity a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 (upraveno) No musí to bejt značkový woe nééé.... Addddddddddddddddddddddddddidas je taky značka nééé.... A jak poznám "solidního prodejce" na první dobrou bych teda taky rád věděl.... Upraveno 6. srpen 2020 uživatelem Hafity ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 jéééé, taky sem si myslel po převratě, že nová doba, budou soukromníci, co si mě jako zákazníka budou vážit, že mi v prodejně poradí chlap, co ten stroj zná do šroubku atd., noo byl sem prostě chuj prodává tam mladá holka, co o tom nemá šajn, nebo mlaďas, co si furt hraje s mobilem, ty vole já byl tehdá romantik *nohafuc*, OK406 a Hafity ohodnotil 3 Citovat
Bronnsky Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 Je to marný, je to marný. Podívejte mně je úplně šumafuk, co si kdo kde koupí. A ano, jak možná tušíte, jsem jedním z těch autorizovaných (dle některých sprosté slovo) prodejců a dělám to cca 23 let. A rozhodně si troufám tvrdit, že nikomu z vás, kteří jste výše reagovali na ten můj výkřik do tmy, neprošla rukama ani setina z toho počtu strojů, různých značek, co mně. Ale klidně si pročítejte recenze uživatelů, věřte si komu chcete, já mám svědomí naprosto čisté a drtivá většina mých zákazníků je, dle jejich odezvy a opakovaných nákupů, spokojena. Vím, že prodávám a servisuju značku, za kterou se nemusím před nikým stydět a tak se mi v noci i klidně spí a vlastně nemám pražádnou potřebu hájit ani sebe, ani ostatní prodejce. Hluboce se za to stydím a ještě jednou se omlouvám, že jsem vám narušil vaše erudované povídání o křovinořezech. OK406, Péťa a brutall ohodnotil 3 Citovat
morepower Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 (upraveno) před 4 hodinami, Bronnsky napsal: Omlouvám se, že vám do toho lezu, ale jen bych rád věděl, koho se chcete zeptat? ... V pohodě. Já se chovám na základě svojí zkušenosti. Většinou to dělám tak, že když zjistím, že potřebuju nějakej stroj, nebo nástroj, tak se nejdřív zevrubně pokochám informacema na internetu, abych zjistil co a jak je dostupný, v jakejch je to cenovejch relacích apod. Pak nastuduju různý systémy, pokud výrobek existuje a liší se principy, pak začnu shánět informace a zkušenosti, tzn projdu diskuze, nahodím téma na forech, kde se pohybuju, zeptám se profíků, s čím dělají a proč, co je štve na výrobcích, který nemají a proč. Začnu se ptát na zkušenosti uživatelů, ať už těch slabších, nebo i těch, zkušenejších. Poté zjistím dostupnosti v německu, polsku, na slovensku, v rakousku, usa, ebayi apod. Dost často projdu i diskuze a speciální fóra, kde se konkrétním výrobkem zabývají. A s tímto balíkem informací oslovím prodejce. V naprosté (ale jako fakt v naprosté) většině případů vím toho o tom stroji víc než prodejce a jen vyhodnotím jeho způsob komunikace a přístupu, načež si vyberu mezi prodejci a koupím. Ano, takle to opravdu dělám. Jsou ale i případy, kdy je postup jednodušší a to, že do toho jdu třeba s balíkem peněz, který po tom prvním "pokochání na internetu" uznám, že je pro mě únosný a zeptám se třeba 2-3 kamarádů, kterým věřím, nebot se tím živí. A jdu na to bez hledání více informací, protože vím, že to klapne. Takle jsem třeba kupoval motorovou pilu. Nezávisle mi dva dlouholetí dřevorubci (kamarádi) řekli co a já šel, koupil a udělal dobře. Ten křoviňák nemá tuhle prioritu, netlačí mě čas a proto půjdu svojí klasickou cestou a příští rok pořídím. Ještě jsem takle chybu neudělal. Jsem prostě takovej.. Upraveno 6. srpen 2020 uživatelem morepower Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 @Bronnsky pokud je to jak píšeš, tak je všechno OK, já taky nenapsal, že někdo takový neexistuje podívej--mám zkušenost z ostravského Mountfieldu, kde mi prodavač potichu radil, ať si nakoupím radši jinde Citovat
morepower Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 (upraveno) Jen pro upřesnění a zkrácení toho mýho příspěvku: Prodejcům nevěřím. Zvlášť pokud tomu rozumím víc než on. Zatím jsem někde v tý části "nastuduju" a "začnu shánět informace". Co se týče značky, jsem u Stihlu a štve mě to, protože je drahej no, ale po tom, co to propočítám, vyjde nejlíp...si myslim už teď --------------------- Vložím sem krátký příběh, byť ale asi to dobře vystihne můj přístup (stručně). Chtěl jsem pistoli do sbírky (legálně pochopitelně), už se nevyrábí, ale moc mě chytla. No a ejhle, objevila se u jednoho českýho prodejce. Výborný stav, příběh jak z pohádky...samozřejmě... Tak jsem ho oslovil a zeptal se na pár detailů (původ, stav, blabla) a měl jsem z toho ale divnej pocit. Nu což, kompletně jsem nastudoval její histori, vývoj, principy, verze, stahovačky z trhu, problémy, opravy, oslovil jsem výrobce, několik (bývalých) prodejců, distributorů, až do tej ámeriky sem psal..., na základě čehož jsem zjistil, na co konkrétně se musím vyptat. Tak jsem se znovu spojil s prodejcem a vyptal se a ejhle...po doplnění pár informací a znovupátrání jsem zjistil, že to je vylítaná vrána, několikrát prošla aukcemi a státními prodeji ve stavu neschopná funkce atd atd. Někdo ji prostě dovezl, "poladil a vyretušoval" a prodává idiotovi zákazníkovi. Z obchodu sešlo, samozřejmě. Je to jen takovej mikropříběh i o tom, že i v tomhle řekl bych "velmi hlídaném a kontrolovaném" oboru se člověk musí spolehnout sám na sebe. Prodejce (a zároveň puškař) se v oboru pohybuje desítky let... -------------------------- no a teď si vem, že jde jen o blbej křoviňák Upraveno 6. srpen 2020 uživatelem morepower OK406 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 No hele, já vím že jsem se i já několikrát otřel o kvalitu a nadšení lidí pracujících v autorizovaných servisech čehokoliv. A za tímto názorem si stojím a jako nezlobte se na mě ale já když se dostavím do autorizovaného servisu tak očekávám erudované informace a zájem o zákazníkův problém ne nečekám že hned mezi dveřma mi kolem krku skočí dvacetiletá kočanda v košili po jedenáctilété ségře a že na mě bude celou dobu dělat voči a jiné pohyby abych tam nechal co nejvíc peněz ale naopak ani neočekávám že když tam přijdu tak se recepční bude tvářit jak urputně telefonuje a jinej " poskok" kterej stojí za ní se bude snažit udělat neviditelným i když i přes pult je vidět jak tu urputně telefonující recepční osahává. A když teda jako zakašlu jestli si mě někdo všimne tak že někdo dojde a zeptá se normálně že jaké je mé přání. Ano vím že nejde kolikrát okamžitě vstát od počítače a věnovat se zákazníkovi. Ale taky nejde toho zákazníka nechat čekat než dopíšu tchýni recept na přípravu večeře. Jako je to všechno o lidech. A troufnu si napsat že pokud dojdu do servisu a showroomu čehokoliv kde na vývěsním štítě bude stát Alois Vomáčka autorizovaný prodejce a servis vyfukovačů mráčků Fantuliny tak se ten personál chová úplně jinak než když na tom štítě je napsáno Lamborginy autorizovaný prodejce hyTYhy s.r.o /a.s. . Protože u Vomáčků na tom place bude když ne samotnej Vomáčka tak tam bude Vomáčka junior případně senior nebo tam bude Štávička ale ten se k Vomáčků přiženil a pak tam budou třeba nějací zaměstnanci ale takový který už u Vomáčků makaj třeba druhou nebo třetí generaci a Vomáčkovic je berou jako rodinu a jim na tom byznysu záleží. A věřím tomu jak píše @Bronnsky že lidi v těhle firmách mají přístup k informacím a že žádnej s.rá.č na place nemaj protože jim jde o tu pověst že Vomáčkovic nejsou žádný unterwasermani. A oni moc dobře vědí že pokud bude člověk spokojenej tak se vrátí a vrátí se i pokud by nebyl třeba úplně spokojen s kvalitou toho verglu co si koupil ale byl spokojen s přístupem Vomáčkovic jak se postavili k problémům který nastali díky verglu kterej si u nich koupil ale nějakej Lojza kterej dělá někde na pobočce a je firemní hierarchyi někde na 12584 místě po šéfovy celorepublikového zastoupení a do roboty chodí aby mu cinkla vejplata ten stejnej den každej měsíc tak od takovýho zaměstnance snad ani nelze očekávat nějaký upřímný zájem o problém zákazníka ten Lojza řeší jen to že potřebuje prodat aby filiálka plnila kvóty a byli prémie nic jinýho ho nezajímá. No jenže v dnešní době to má trochu háček k takovým prodejcům málokdo půjde protože tyhle prodejci mají tzv. " přidanou hodnotu" a za to si nechají zaplatit ano ten samej vergl u Vomáčků stojí 5555Kč ale na druhým konci města v hobytutyruty je úplně stejnej vergl za 4444Kč takže z fabriky vylezl ten vergl za 3333Kč a málokdo je takovej střelec že půjde a koupí to u Vomáčků i přesto že v tom hobytutyruty je to levnější a že si k tomu musí informace sehnat sám a sestrojit si to doma sám atd. to přece za tu ticku ušetřenou stojí. Citovat
Hafity Odesláno 6. srpen 2020 Odesláno 6. srpen 2020 No to jsi popsal černou a bílou.... A pak ještě existuje těch X odstínů šedi.... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.