Přejít na obsah

Bronnsky

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

Vše od uživatele Bronnsky

  1. Dobrý den přátelé, někomu se možná bude zdát, že se ptám jako nějaký poštelovaný chovanec ústavu pro choromyslné, ale trápí mě jedna věc. Po cca 60tis.km mám tak krásně zaprasený motor a celý prostor pod haubnou (naštěstí jenom prach a bordel, žádný olej), že bych to rád dekontaminoval, ať to zase vypadá jako kára se kterou jezdí člověk a ne prasisko. Ovšem při pohledu do motorového prostoru mě jímá hrůza při představě co všechno se dovede vyzkratovat, když ten Temelín přijde do kontaktu s vodou. Přece jenom je to žabožrout a všichni, kdo ho máme, víme moc dobře jak si umí vymýšlet různé závady. Myl jste někdo motor nějakou chemií a následně opatrně tlakovým čističem? Co všechno jste zakrývali (pokud vůbec) a co všechno potom přestalo fungovat? Nebo nějaký jiný alternativní nápad? Děkuji za pozornost, konec hlášení v českém jazyce.
  2. Já vám řeknu kudy je správný směr. Až začnou automobilky vyrábět antiemisní systémy tak, aby byly spolehlivé a netahaly z lidí neustále peníze, pak ať mám v autě klidně tři nádrže na chcanky. To by byl správný směr. V tento moment, ale odmítám mít co cca 50tis.km připraveno zhruba 30.000 Kč na výměnu nádržky, Nox senzoru, vstřikovače atd. A co se týká toho neviditelného ničení zdraví. Jenom taková Deza ve Valmezu (prakticky na samé hranici CHKO Beskydy) produkuje tolik karcinogenů, co by snad nezvládly vyrobit všechny diesely na Moravě i kdyby měly vykuchané katalyzátory, fapy, adblučka atd. Ale rozhodně tady nemíním rozdmýchávat oheň pod zbytečnou debatou o ,,ekologii".
  3. Právě tento problém teď řeším taky. Bílý kouř s čpavkovým zápachem, hláška ,,Celková porucha motoru" a ,,Závada antiemisního systému". Vzhledem k tomu, že auto už je po záruce (r.v.2018, 49.900km) jsem se rozhodl jít cestou, která sice asi není úplně legal, ale našel jsem člověka, který umí celý ,,chcankový" (rozuměj AdBlue) systém odstavit tak, že to nepíše žádné závady a emisema to projde. Právě se tato ,,oprava" realizuje, takže zatím nedokážu na 100% potvrdit úspěch celé operace. Pokud to ovšem bude fungovat tak, jak mi bylo slíbeno, tak kromě poměrně výrazné finanční úspory si především ušetřím svoji nervovou soustavu. Samozřejmě, že ihned po realizaci si s tím preventivně zajedu na měření emisí, abych se vyvaroval případných budoucích problémů.
  4. Tak jsem coby starý Harlejář zatoužil i po něčem trošku jiném. Mám na chopperech a cruiserech najeto dost přes 200tis.km, ale tohle je zase jiná dimenze motorkaření. Harley-Davidson RA1250S Pan America Special, 150HP výkonu, semiaktivní podvozek, taková docela raketa na dvou kolech a zároveň žehlička. Tam, kde jsem měl na špatných cestách na Electře rozbitou pr.el, tak u PanAm prakticky skoro nepoznám rozdíl, že se pod koly vyskytují nějaké díry či nerovnosti. Nemám žádné off-roadové ambice, ale třeba ty tři kilometry na chalupu po štěrkové cestě do prudkého kopce už nemusím řešit jenom SUVéčkem, ale konečně si tam jezdím i na motorce. Mám na ní od května zatím najeto sice jenom cca 3,5tis.km, ale už teď vím, že mě neskutečně baví.
  5. Rozdíl v použití není prakticky žádný i škvíra je stejná ( 5cm - měřeno pod stěračem). Jediné co pozuruju, je to že s tím šikmým vehementem se to možná o chlup snáze zavírá.
  6. Nechal jsem si vytisknout obě dvě provedení a pasují obě. A teď na dovolené musím konstatovat, že je to úplně geniální vynález. Ráno je auto vevnitř krásně suché, nikde nestéká zkondenzovaná vlhkost a dokonce ani při pořádné bouřce do auta nezateklo.
  7. Dobrý den, neobjednával jste si náhodou někdo TUTO otočnou konzoli pro sedadlo spolujezdce? Tento týden mi dorazila (dle výrobce je dělaná přímo pro Traveller/Spacetourer atd.) a docela bádám nad montáží, tak bych byl docela rád, kdyby se někdo podělil o fotku s namontovanou otočí. Je mi jasné, že se musí montovat pod posuv sedadla, ale překáží tam nahoru prohnutá základna uchycení sedadla (viz.foto). Jediné, co mě napadá, posadit tu otoč na nějaké podložky (ale možná spíše na nějakou dostatečně vysokou pásovinu) , tak aby byla posazená nad to prohnutí. Přemýšlím správně? Díky
  8. Bronnsky

    Výměna oleje

    Konkrétně u Travellera je výměna oleje ten nejjednodušší úkon, jaký existuje a dokonce k tomu není potřeba ani žádný vercajk, kromě klíče na filtr. Teda pokud člověk nedisponuje dostatkem síly povolit olejový filtr rukou. Jiná věc je, pokud má auto vybavené šusplechem pod motorem, ale i ten jsem viděl vyřešený tak, že se kvůli výměně oleje vůbec nemusel sundat. Jinak co se týká intervalu výměny, tak na tohle téma už tady jedna diskuze je a jen zopakuji, že vzhledem k tomu, že mám svoje auto opravdu rád, tak jim na těch předepsaných 50tis.km zvysoka kašlu. Mám najeto 28tis.km a už mám třetí olej. První v 5tis.km, druhý ve 20ti (první dvě výměny jsem si dělal sám) a třetí výměna byla součástí servisní prohlídky, která mi vyšla v 26tis.km. No a protože jsem měl prohlídku v rámci Optiway zdarma, tak bych byl blázen, kdybych jim v té výměně oleje bránil. No a další výměny budou následovat co 15tis.km.
  9. Tak jsem se do toho o víkendu pustil a je to otázka snad dvou minut. Asi jsem pochopil proč mi to po chvíli od seřízení v servisu, zase vždycky mlátilo. Ty torxy byly totiž utažené neutažené. Pokud to servis utahuje dle stanoveného utahovacího momentu, tak ho zřejmě soudruzi v PSA dost podhodnotili, ale spíše se přikláním k tomu, že momentový klíč mechanik do ruky ani nevzal a jenom to utáhnul ledabyle. Navíc se mekánik hned ze startu evidentně seknul ve velikosti torx bitu, protože jeden z těch šroubů má tu vnitřní hvězdičku ošmatlanou jak prase.
  10. Tak konkrétně ze šoupaček mě už asi drbne. Cca dvakrát ročně urgováno seřízení v servisu, vždy provedeno ke spokojenosti. V tom problém není. Problém je v tom, že to aby ty vrata nemlátily, vydrží tak zhruba 1.500km a začne to nanovo. Právě včera jsem si říkal, že se do toho pustím sám a pořádně, čímž děkuju za podrobný popis, jak na to.
  11. Používám tuto aplikaci přes dva roky a mám vysledováno, že asi hodně záleží jakou verzi Androidu má člověk v telefonu. V předchozím telefonu jsem měl Android 6 a po automatické aktualizaci aplikace, přestala šlapat. Občas se to připojilo, ale většinou vůbec a bylo to na zahození. Přes apk mirror jsem si stáhnul starší verzi My Peugeot a fungovala spolehlivě. Teď už mám asi půl roku telefon s Androidem 10, My Peugeot z Google Play v poslední verzi a úplně bez problémů. Nepřipojí se k autu pouze tehdy, když třeba vypnu na telefonu BT a vyčistím cache telefonu. Ale na to stačí po znovuzapnutí BT, otevřít (byť jen na vteřinu) My Peugeot, zase zavřít a už se zase připojuje normálně.
  12. V pátek cestou do Krkonoš, mě těsně před Olomoucí postihla hláška ,,Závada antiemisního systému, nechte opravit vozidlo" pochopitelně doprovázená barevnou hudbou na přístrojovce. Auto najeto 27tis.km. Takže hned odbočka z dálnice do Peugeot Olomouc, kde to napíchli na diagnostiku a za hodinu už jsem zase frčel. A co a proč se to stalo? Prostě nevím. Údajně se to prý občas někomu rozsvítí po doplnění Ad-Blue, což u mě bylo před 1,5tis.km, kdy bylo auto na servisní prohlídce a zároveň doplňovali chcanky. Nicméně jsem od vymazání hlášky najel asi 600km a už se znovu neobjevila, jenom jsem včera ráno po otočení klíčku do polohy žhavení, chvíli slyšel zřetelné syčení ze zadní části auta, které jsem předtím nikdy nepozoroval. Je pravda, že jsem dva dny stál zaparkovaný čumákem do kopečka, tak nevím jestli to bylo čerpadlo v nádrži , nebo něco jiného. Pravda je, že jsem z téhle situace trošku nervózní.
  13. Mě prozatím asi nejvíce zaujala vestavba od španělského výrobce Furgomania. Přijde mi poměrem cena - úroveň zpracování - variabilita jako jedno z nejlepších řešení. Když jsem s nimi někdy vloni konverzoval, tak ještě neměli v nabídce našeho Travellera (ani zbytek z řady PSA), ale už tehdy říkali, že na tom pracují. A musím říct, že se mi finální produkt moc zamlouvá a i ta cena je docela snesitelná. Cena dopravy do CZ by měla být do cca 300eur. Samozřejmě, že i u nás je dnes spousta výrobců různých vestaveb, přičemž nejpromakanější to má asi Egoé Nestbox (ale ta cena je raketa), ale i takoví jako třeba Alutime, Vivibox, vanBox, CZcamper, VISU a řada dalších, kteří se tím zabývají, to mají určitě použitelné. Určitě se mezi námi najde spousta šikovných lidí, kteří si to vyrobí svépomocí, ale když uvážím možnosti své, že bych to musel celé nakreslit, zadat někomu aby to nařezal, abych to zkompletoval, tak na to potřebuju odpovídající prostory a navíc šikovné ruce stolaře/truhláře, které nemám, tak mi cena do 2tis. eur přijde jako adekvátní. Aneb, jak praví klasická filmová hláška ,,na všetko nám treba odborníkov". Teď už jenom musím přemluvit svoje lakomé já a objednat to.
  14. Bronnsky

    Křovinořez okolo 3 tis-5 tis.

    Je to marný, je to marný. Podívejte mně je úplně šumafuk, co si kdo kde koupí. A ano, jak možná tušíte, jsem jedním z těch autorizovaných (dle některých sprosté slovo) prodejců a dělám to cca 23 let. A rozhodně si troufám tvrdit, že nikomu z vás, kteří jste výše reagovali na ten můj výkřik do tmy, neprošla rukama ani setina z toho počtu strojů, různých značek, co mně. Ale klidně si pročítejte recenze uživatelů, věřte si komu chcete, já mám svědomí naprosto čisté a drtivá většina mých zákazníků je, dle jejich odezvy a opakovaných nákupů, spokojena. Vím, že prodávám a servisuju značku, za kterou se nemusím před nikým stydět a tak se mi v noci i klidně spí a vlastně nemám pražádnou potřebu hájit ani sebe, ani ostatní prodejce. Hluboce se za to stydím a ještě jednou se omlouvám, že jsem vám narušil vaše erudované povídání o křovinořezech.
  15. Bronnsky

    Křovinořez okolo 3 tis-5 tis.

    Omlouvám se, že vám do toho lezu, ale jen bych rád věděl, koho se chcete zeptat? Uživatele, který má zkušenost s jedním, či dvěmi stroji, které v životě měl, tzn. uživatele bez jakýchkoliv zkušeností, který povětšinou ani nečte návod k obsluze, aby nevypadal jako srab? A od prodejce, kterému servisem prošly desítky, stovky až tisíce strojů očekáváte, že vás bude vodit za nos? Nepřijde vám to tak trochu postavené na hlavu? Chápu, že máte pocit, že se vám prodejce snaží stroj vnutit, ale ono to není tak úplně pravda. Prodejce (solidní) se vám bude především snažit poradit a doporučit vám stroj přesně dle vašich potřeb. A ne, nechce vám prodat stroj o kterém ví, že je to krám a nefunguje tak jak má. On ten solidní prodejce, totiž takový stroj ani nebude mít na krámě, aby si s ním nerozhněval zákazníky. Lidi věřte svým prodejcům a uvidíte, že budete spokojeni. Pochopitelně se nebavím o hobbymarketech, kde se prodávají sekačky, pily, křovinořezy společně s krmením pro rybičky, bazénama, dveřníma zárubněma atd. Mluvím tady o autorizovaných prodejcích a servisech renomovaných značek, kteří svůj sortiment znají do posledního detailu.
  16. První výměna po 5tis., druhá ve 20tis.km. A i nadále ho míním měnit co patnáct. Jsem stará konzerva a interval padesáti tisíc je pro mou technicky založenou náturu, naprosto nemyslitelný.
  17. Bronnsky

    Zpětná kamera

    Tenhle poměrně dlouhý náběh se v mém případě vyskytuje pouze tehdy, když jsem nedočkavý a startuju dříve, než se proběhnou rafičky budíků tam a zpět a než pozhasínají všechny kontrolky. Pokud start neuspěchám, tak zpětná kamera funguje v podstatě okamžitě.
  18. Bronnsky

    prodlouzena zaruka

    Ahoj, do prodloužené záruky bych nešel, byť jsem to hodně dlouho zvažoval. Rozhodl jsem se za prodloužení záruky nezaplatit ani korunu, po zkušenostech kamaráda, byť s jinou značkou. Na 2-letém Transporteru T6 mu před čtrnácti dny, v 60tis. dvakrát klouzla spojka a servis jednoznačně prohlásil ,,spojka je spálená vytáhni 20tis.Kč, garanční oprava se neuznává". Podotýkám, že za tím snad nikdy nebyl připojen vozík, jezdí si s tím sám, převážně na dlouhé trasy, obsazenost maximálně čtyřmi osobami, nákladový prostor využíván na převážení vzduchu a spojkový pedál na odkládání nepotřebné nohy opravdu nepoužívá. A k té neuznané garanci, mu ho v autorizovaném servise Auto Lukáš ve Valašském Meziříčí (ano, záměrně uvádím plné jméno servisu, protože si nic jiného nezaslouží!!!) nabourali na levý bok, druhým vozem a na tachometr přidali 40km navíc. Aby toho nebylo málo, tak před cca 2 lety reklamoval loupající se lak v záruce na Škodě Yeti. Technik na pobočce Auto Lukáš v Rožnově p.R. oloupaný lak nafotil s tím, že fotky pošle výrobci k posouzení. Po pár dnech mu telefonoval, že výrobce vadu neuznal, protože je na fotce vidět odprýsknutá barva od kamínku (s několika lakýrníky jsme na živo nenašli žádný ťukanec, ale ve škodovce to viděli podle fotek určitě dokonale). Poradil mu, pokud se bude lak loupat i na jiných místech, kde nebude otlučená karoserie od kamínků, přijet na reklamaci znovu s tím, že auto je v záruce do července 2020. Nyní se auto loupe už téměř na všech částech karoserie, proto tento týden znovu navštívil servis. S hrůzou se dozvěděl dvě věci .. jednak, že na lak je záruka jen 3 roky a co je horší, reklamace z roku 2018 není v jejich systému vůbec zanesena, nikdo o ní neví a daný technik už u nich nepracuje. Což znamená, že se na to daný ,,technik" úplně zvysoka vys.al a dotyčného kamaráda sprostě podfoukli. Netvrdím, že tyhle praktiky jsou běžné všude, ale po téhle hrůzostrašné zkušenosti s řešením garančních požadavků, opravdu nechci žádnou zaplacenou prodlouženou záruku ani vidět. Ač jsem majitel autorizovaného dealerství a servisu jedné světoznámé značky v segmentu lesní a zahradní techniky a tyhle šmejdské praktiky ve mě probouzejí záchvat vzteku, tak s politováním musím konstatovat, že bych spoustě autorizovaným servisním střediskům okamžitě odebral autorizaci, protože svým značkám dělají pořádně medvědí službu.
  19. Ahoj, zkoušel jste někdo tento fígl? Ve VW koncernu to údajně funguje bez problémů a je to grátis.
  20. Bronnsky

    Svolávačka

    ChouLu je to tak, po dnešním telefonátu potvrzeno, že se jedná o to co píšeš.
  21. Bronnsky

    Svolávačka

    Tak mi dnes přišlo psaní, že by v servisu chtěli mého Travellera, ale jaksi zapomněli připsat proč! Tohle jejich tajnůstkářství už mě začíná pěkně nebavit!
  22. Bronnsky

    Odhlučnění traveller?

    S hlučností Travellera jsem docela spokojen, takže tohle řešit určitě nebudu, ale zaujaly mě fotky na odkazu. Téhle firmě bych auto určitě nesvěřil, protože když vidím, jak lepili tlumící materiál na podběhy, které předtím ani neumyli od bordelu, a ještě se takovou lajdáčtinou ,,chlubí" na webu, tak to si člověk udělá docela zřetelný obrázek o jejich profesionalitě. Ale jsem v tomto oboru naprostý laik, tak to tak možná má být
  23. Bronnsky

    Stresni nosic

    Ahoj, netuším co myslíš normálním nosičem, ale potřebuješ pod příčníky uchycení pro pevné fixační body. Např. příčníky Thule WingBar + montážní kit Thule 3155. Osobně mám příčníky Menabo s montážním kitem Menabo FIX730FP Professional, protože je tento systém za cca třetinovou cenu, než Thule WingBar, který je určitě lepší, než to Menabo, ale na moje použití, kdy to potřebuju dvakrát do roka na cestu do Dolomit na lyže, se mi opravdu kolem sedmi tisíc dávat nechtělo.
  24. Bronnsky

    Zimni Pneu problem v TP

    To DaGr: Mám zimní Continental (přesné označení si teď z hlavy nepamatuju) v rozměru 225/55 R17 a opravdu tam ty řetězy šly bez problémů, nikde to o nic nedřelo ani nechytalo. Nicméně vědět to, co popisuješ, tak bych byl taky hodně nejistý. Ale protože nevědomost nebolí, tak mě ani nenapadlo, že by se podle nějakého přípisu, na R17 řetězy neměly vůbec nasazovat. Což mi připomíná to rčení, že ,,ten blbec nevěděl, že to nejde udělat, tak to udělal"
×
×
  • Vytvořit...