Přejít na obsah

DaGr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

O uživateli DaGr

  • Datum narození 17. duben

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

DaGr's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

18

Popularita

  1. To je přece úplně něco jiněho. Mám auto které mi, po všech stránkách, vyhovuje na každodenní použití. Jak pracovně na převoz spousty věcí, tak na některý typ dovolené nás jede parta i v sedmi/ osmi. A vestavba je jen bonus, který rozšiřuje možnosti. Na spoustě míst v Evropě navíc s autem nad 2 m nezaparkuješ. Bydlíka si koupím možná na důchod, teď by mi stál jen před barákem. Když už, tak si ho jen půjčím. Je to i o způsobu cestování. Byli jsme nedávno na nějakem soustředění a závodech skoro 14 dní na jednom mistě v kempu v Anglii a potřebovali se dostat denně na 4 km vzdálené místo, kde se vše odehrávalo. Nejflexibilnějši byli nakonec ti co měli jen osobák a stan. Naše auto bylo fajn kompromis. Sbalit markýzu, překlopit matraci, trochu poklidit v autě a mohlo se jet. Ti co měli obytku nevyjeli ani do obchodu, byli závislí na těch s osobákem, bebo jeli na kole. Ono kdyz uz to máß na klínech, připojené na elektřinu atd... není to tak rychlé jen tak odjet. Vše má svoje.
  2. Ještě doplnění jak box vypadá venku + detail uchycení. Rozměr výška 43, šířka 46,5, hloubka 79cm. Výsuv 70cm, nosnost kolejnice 100kg. Kuchyňský modul váří 28kg (bez vařiče), postel váží 23kg. Kdybych ho dělal podruhé, asi bych se dostal o nějaké to kilo níž.
  3. 240,- jen materiál s dopravou z e-hlinik. Kde je práce, opotřebení nástrojů... kolik času už jen zabralo vymýšlení do teď? Hotová varianta je navíc viceúčelová. Ale rozumím tomu že to máte třeba jako hobby.
  4. A není jednodušší a levnější koupit hotové než vymýšlet vymyšlené a ověřené? Viz. můj příspěvek výše. Navíc se to dá použít i jako samostatné kotevní oko pro uchycení čehokoli. Souhlasím že tisk je,.vzhledem k nárokům na pevnost asi mimo.
  5. Nabízí Ondřej Korejs na Facebooku ve skupině Toyota Proace/Citroën Spacetourer/Peugeot Teaveller... komplet i s horní částí a okem stálo myslím,250,-. Použil jsem na vestavbu i jen spodní "matku".
  6. DaGr

    Traveller _ spotřeba

    To Dave Fry: Vycházíš z palubního počítače, apky v telefonu, nebo si to i počítal reálně? Mám stejný motor i převodovku jen v Toyotě a na taková čísla se teda nedostanu. Poslední dobou mám průměr 8,2- 8,5. Cca 60% město a zbytek dálnice (najeto 20tis). Dálniční spotřebu mám podobnou jako město. Palubní počítač se mi nelišil nikdy víc než o 0,2l/100, spíš byl.téměř přesný. Jinak s AdBlue jsem na tom podobně.
  7. DaGr

    Olej, vymena

    Tak jsem se stavil v Toyotě a chtěl se domluvit na výměně oleje. Buď že si ji nechám udělat kdekoli jinde a jen resetuju servisní interval, nebo mi udělají komplet prohlídku u Toyoty a začne se mi garančka počítat znovu (mám ji 1/2 roku a necelých 20tis, ale servisní interval je u automatu rok nebo 30tis). Přijímací technik mi to rozmluvil, že auto má hlídání kvality oleje a u těchto modelů signalizuje výměnu po cca 22 - 27tis auto stejně samo. Máte s tím někdo zkušenost? Do servisu, kvůli záruce, stejně po roce musím, bez ohledu na to jestli si olej vyměním nebo ne. Když tam přijedu s nájedzem 10tis. na nový olej (v zimě nenajedu tolik) , nejspíš ho stejně znovu v rámci garančky vymění... Je pravda že u předchozího Forda Galaxy (rv 2007) jsem měl svého času problém s filtrem pevných částic a auto si skutečně řeklo samo o výměnu už třeba po 8 tis. (městský provoz - nedostatečná regenerace - dostávala se mi nafta do oleje), než se problém vyřešil. Něco na tom že auto pozná když už má olej dost asi je.
  8. DaGr

    Olej, vymena

    Já mám u Toyoty Proace (motor 2,0l 130kW - EAT) předtištěno v knížce 2 roky a 50tis. U 1,5l je tam 40tis. Nicméně ručně mi první návštěvu předepsali na 1 rok nebo 30tis. Prý to tak dělají u automatů... Od dubna, kdy jsem auto koupil, mám už 19 500km a váhám jestli počkat na ten duben (v zimě tolik nenajedu a do 30tis se asi vejdu), nebo vyměnit olej ještě před zimou.
  9. DaGr

    Zimni Pneu problem v TP

    To Bronnsky, můžu se zeptat přesně na jaký rozměr pneu si řetězy dával? Já mám přímo v manuálu (na Toyotu Proace) uvedeno že řetězy lze použít jen na rozměr 215/65 R16 (článkový 12mm). Rozměr 215/60 R17 a 225/55 R17 je vyškrtnutý jako bez možnosti montáže. I prodejce náhradních dílů mi říkal ze na R17 řetězy nejdou... Je fakt, že moc místa mezi tlumičem a oneu fakt není. Jsem teda laik, ale vnější průměr pneu je při R16 a R17 stejný ne? Výhodou pro řetězy by tedy byla jen užší guma. Je tedy nějaký rozdíl v souvislosti s řetězy mezi kolem 215/65 R16 a 215/60 R17? Máte jště někdo jiný zkušenost s montáží řetězů na kola R17? MImochodem, nedaří se mi sehnat na toto auto ALU disky R16.... nejspíš budu muset dát plechy.
  10. Aha, tak jsem to pochopil přeci jen asi špatně... Myslel jsem že se ptáš na rozměr v souvislosti se spaním, ne na rozměr nákladového prostoru. Ono to totiž není úplně to samé. Sedadla pro cestování mají menší rozsah posunutí kvůli použití bezpečnostních pásů. Pokud si chtěl rozměr při obsazených sedačkách, bude to míň. Na spaní, nebo pokud nikoho ve druhé řadě nevezeš, můžeš sklopit opěradla a to Ti umožní posunout sedadla nadoraz dopředu (o prostor který by normálně zůstal na nohy). Jinak to nejde, je tam nějaká sretace která se odjistí až po sklopení. Mám teď sedadla vyhozená úplně, změřit Ti to můžu znovu koncem týdne.
  11. Nerozumím... Mylys se ptal na délku prostoru za druhou řadou sedadel. Omlouvám se jestli se mýlím.
  12. U střední verze a maximálním posunutí sedadel dopředu (při sklopených opěradlech) zůstává vzadu cca 165cm. Sedadla jdou ale snadno ještě převrátit dopředu, takto vznikne cca 185cm. U dlouhé verze ještě +35cm. Je to ale o tom že při vyvýšené posteli se nemusí řešit kam s věcma v kufru. Nahoře je taky na šířku víc místa, vejde se matrace 140cm s menším výřezem u zadních dveří. Na podlaze je mezi podběhy jen cca 110cm.
  13. Je to tato. Dá se vybrat i barva, když na to nespěcháš
×
×
  • Vytvořit...