jack Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 NAtankoval jsem ted naftu a vykon tak na bodu 0, u 406 TD Driv sem jel na pul plynu 130 a ted po te same ceste 110. Myslim na 100% ze je to naftou.Kontroloval jsme motor a vse v poho, Jsou ted strasne rozdily v nafte a ma to hroznej vliv na vykon. Ale jak kruci poznat kvalitu,kdyz uz i u Shellu je to ****.Mozna ze ne,vzdy sem byl se Shellem spokojen. Citovat
Hics Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Bacha u TD! V těhle vedrech a v ultrasuchym vzdychu klesne výkon, at máš naftu třá od samotnýho Šejka. Už takhle horkej vzduch se stlačením v turbu ještě zatraceně zahřeje a nechladí se tak dobře jako v chladnějším počasí a tudíž se ho napumpuje \"méně\" (myslím váhově) do spalovacího prostoru. Není to nijak extra rozdíl,ale poznat to je a 405 káři s IC nad motorem by jistě mohli vyprávět, jak po kodrcání v koloně klesne výkon tím, že se IC ohřeje od motoru. :D:D Citovat
rimmer Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Jj..nejlip je to poznat kdyz se jede v lete v noci kdyz zhoustne vzduch a je chladny a pada rosa, a pak odpoledne...auto je opravdu kapanek zhnilejsi Citovat
-=Michal=- Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Vzhledem k tomu, že jsem podobné příspěvky již několikrát zde na foru četl, tak jsem to nějakou dobu zkoušel. Vždy beru plnou a tak jsem teď několikrát vystřídal Benzinu, Aral, OMV a Shell (někde jsem se tu dočetl, že Shell jako jediná má nějkaou vlastní dodavatelskou strukturu nebo co). No a výsledek je ten, že ač jsem nabral v Rakousku nebo v ČR u OMV, Benziny nebo Aralu, takto auto jelo furt stejně. Asi nejezdim rally nebo netrhám beton na semtamfórech, nevim, ale žádnej rozdíl jsem prostě nepoznal..... Nafta jako nafta i když těm levnejm shitum jako Robin Olej :-) a podobnejm se raději vyhejbám, aby to nebylo náhodou namixovaný napůl s vodou Citovat
jack Odesláno 30. květen 2005 Autor Odesláno 30. květen 2005 Diky moc, za radu,to je ono. JE to ted v tech vedrech, to je ono a jeste k tomu klima ubrala vykon, tak jsem to trochu poznal:) dikys Citovat
jack Odesláno 30. květen 2005 Autor Odesláno 30. květen 2005 Ted je otazka jak ten vzduch ochladit. Nasavat ho ve vedrech z kabiny kde to chladi klima a mit klapky bud z kabiny nebo z venci, Sranda:))) by nam motor vzal vsechen kyslik na dychani:)) Citovat
oddie Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 No, vidíš to. Já střídám ONO, Jet, a Boris s.r.o, jak mě zrovna napadne, a taky mi to jezdí furt stejně Ba dokonce, když nějakým omylem natankuju na nějakém OMV, Aralu nebo Shellu, tak to zase jede a žere furt stejně... Citovat
-=Michal=- Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Napsán autorem oddie No, vidíš to. Já střídám ONO, Jet, a Boris s.r.o, jak mě zrovna napadne, a taky mi to jezdí furt stejně Ba dokonce, když nějakým omylem natankuju na nějakém OMV, Aralu nebo Shellu, tak to zase jede a žere furt stejně... Tady v Praze nic jinýho než ty rádoby značkový pumpy skoro nejsou, tak spíš proto tam beru. No a těch Jetů a podobnejch se prostě bojim, ale nevím ani proč, takovej mám z nich blbej pocit i když věřím, že u většiny z nich bude kvalita úplně stejná..... Citovat
jack Odesláno 30. květen 2005 Autor Odesláno 30. květen 2005 zejtra se ochladi tak uz budu zas litat:) Kdyz jsme mel auto s karburatorem, tak me bylo jedno co tankuju,kdyz to proleze tryskou,jede to. Ale tady uz to tak neni:)) Citovat
stenlee Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Ja rozdiel v tankovani citim poriadne. A nie je to pocasim, ani zapnutou klimou. Mam 2.0HDi a ide to o poznanie horsie ked natankujem nieco pancovane. Tankujem prevazne na Shell, ale ani tam to nie je na kazdej pumpe rovnake. Zalezi od prevadzkara, kolko do nadrzi prileje svinstva . Naliat tam par sto litrov vody nie je problem a ma za to peknych par tisic nezdanenych len pre seba. Citit to najma pri plnom zabere. Ide pamalsie do otacok, a kopcoch sa tiez straca istota. Pozorujem to v priebehu celeho roka a vzdy pomoze, ked nadrz vyjazdim a natankujem znova niekde inde. [Editován dne 30/5/05 stenlee] Citovat
-=Michal=- Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Napsán autorem stenlee Ja rozdiel v tankovani citim poriadne. A nie je to pocasim, ani zapnutou klimou. Mam 2.0HDi a ide to o poznanie horsie ked natankujem nieco pancovane. Tankujem prevazne na Shell, ale ani tam to nie je na kazdej pumpe rovnake. Zalezi od prevadzkara, kolko do nadrzi prileje svinstva . Naliat tam par sto litrov vody nie je problem a ma za to peknych par tisic nezdanenych len pre seba. Citit to najma pri plnom zabere. Ide pamalsie do otacok, a kopcoch sa tiez straca istota. Pozorujem to v priebehu celeho roka a vzdy pomoze, ked nadrz vyjazdim a natankujem znova niekde inde. [Editován dne 30/5/05 stenlee] Nejsem teda zrovna nějakej chemik, ale já to s tou vodu myslel jen jako vtip. Dy? jestli se nepletu, tak voda je těžší než nafta, takže se drží na dně. Z toho my vyplývá, že kdybys natankoval naftu pajcnutou vodou, tak nenastartuješ, protože HDi co já vim na vodu nestartuje :D Citovat
stenlee Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Ja som to zas myslel ako priklad. Fakt neviem co tam leju, preto \"kolko do nadrzi prileje svinstva\" ale nieco urcite, pretoze je to nazaj rozdiel kde natantkujem. Mozno tam miesaju nejake oleje, fakt netusim, viem len ze vykon kolisa v zavislosti od toho kde natankujem. Citovat
jack Odesláno 30. květen 2005 Autor Odesláno 30. květen 2005 je to pravda, jsou starsne rozdily v kvalite pohone hmoty. Jsou to fakt smejdi, nemuzes verit. Nejhorsi na tom je ze jsi zaseres filtry a nedej boze znicis cerpadlo,nebo nabouchnes motor. Citovat
-=Michal=- Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Napsán autorem stenlee Ja som to zas myslel ako priklad. Fakt neviem co tam leju, preto \"kolko do nadrzi prileje svinstva\" ale nieco urcite, pretoze je to nazaj rozdiel kde natantkujem. Mozno tam miesaju nejake oleje, fakt netusim, viem len ze vykon kolisa v zavislosti od toho kde natankujem. No a kde tedy doporučuješ tankovat ? Mě se to fakt zdá všude stejný. Asi je můj motor všežravec. Mohl bych třeba zkusit jako v tom filmu Back To The Future do nádrže nachcat a nalejt zbytek Coly Citovat
jack Odesláno 30. květen 2005 Autor Odesláno 30. květen 2005 nej nafta co jsem jel byla v Aralu i u shellu jsem byl spokojenej,jen jedna varka,snad:) je to tezke i u Eurooilu jsme tankoval a litalo to. nejakej tester udelat, Citovat
stenlee Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Poviem kde neodporucam. Esso na Cernokosteleckej, Aral na prumyslovej, Shell posledna pred hnanicnym prechodom Breclav, Shell smerom od Prahy k Orliku nad Vltavou. Inak, ja chodim vacsinou na Shell pri parku Hostivar a tam som zatial problem nemal. Citovat
Driver Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Jak napsal Oddie, já taky a? tankuju kdekoliv tak to jede pořád stejně. Tenhle motor asi jede na všechno co alespoň trochu smrdí naftou Citovat
rimmer Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Taky se mi nestalo, ze by mi to nekdy jelo jinak..muj nazor je ze nafta jako nafta... porad to jede uplne stejne Citovat
vix Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Tankuju u ONA (to je asi nejlepší nafta, alespoň podle normy), dokonce jsem jeden čas jezdil u nich i na bionaftu (a kupodivu to jelo stejně a žralo stejně). Shell a jemu podobné lejou do nafty aditiva, takže se vám zdá, že to míň klepe a líp jede, ale to mi ta bionafta dělala taky. Jinak, nejlíp Křápík jezdí v suchém mrazivém počasí, páč to má nejlepší účinnost, vraždou je mlha. (víte, že elektrárny mají v zimě až o 4% větší výkon ) A stejně je nafta drahá... a, a máte to ! Citovat
Medvěd Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Pánové, řešíte koniny Jezdím s naftou už od roku 1994 a ne málo (cca 80 - 100 tkm ročně) s různýma au?ákama a nikdy jsem žádnej rozdíl v naftě necejtil. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.