Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

na 125ccm motorku s automatickou převodovkou stačí jen řidičák sk. B

Recommended Posts

Odesláno

ja se taky plizim v zatackach, koleno po kolenu :D

Gabriel: vsak ano, zacal jsi na 50, prozkoumal to, muzes jit vys, ale zacit rovnou na 125, bez jakekoli zkusenosti mi prijde proste spatne. Mrknete napr. na nazor povolanejsich....

motorkari.cz

ja po X letech zacal a rrovnou na 600, a vim, o cem mluvim, nekolikrat jsem byl dost blizko zpravam o smrti motorkaru......

nicmene ziju a rad bych aby zili i ostatni.....

[upravil dne 19/7/2012 22:25 od Scratch]

Odesláno

Já s tím souhlasím,chce to jen pár dní,než si na to člověk zvykne,podle mě je ta 50ka víc nebezpečná,hlavně když zdržuješ ostatní a chce tě předjet nas...kamioňák.Já jezdím na skútru skoro celoročně,mám teda 400 kubíků,to jede trochu jinak,ale jezdím na něm radši,než autem.

Odesláno

oldo, mas ridicak na velkou

a ted si na 125 sedne clovek, ktery na tom nikdy nesedel, nevi nic o klouzajici malbe na silnici, nevi nic o tom, ze predni probrzdene kolo znamena let pres riditka, nevi nic o tom, jak se zachovat, kdyz potka na silnici sterk, vyhybaci manevr a dalsi.

nechci moralizovat, ale kdysi jsem rekl, ze ridicak na motorku by mel byt povinny pred ridicakem na auto, pak by ubylo mrtvych jak na motorkach, tak v autech.......

Odesláno
hurvajzi: mas pravdu, ale je tu jedno velke ale.....

timto davame moc velkemu spektru lidi moznost ridit silnejsi motorku, ktera opravdu v pohode jede pres kilo.

A ted mi rovnou bez hledani googlrm rekni, co je apex

a potom mi rekni, co je nejhorsi pud sebezachovy na motorce

a taky mi odpovez, co udelas, kdyz pojedes na motce a najednou v zatacce uvidis sotolinu, co udelas?

Vrchol zatačky zna asi každej kdo někdy jezdil na čemkoliv, i v autě, nejhorší pud sebezachovy podle mě je snažit se mašinu narovnat misto toho abych ji položil víc, a ta šotolina, asi se ji budu snažit vyhnout a projet, pokud brzdit tak jen dokud budu na pevným. Hochu já toho asi najezdil myslim vic jak ty, i když na 50ccm nebo na silnějším bez papírů, takže o tom něco vim. Ted jde o to jestli tě to sice naučili ale taky jestli to fakt v ty situaci uděláš, ted budeš řikat že jo, ale zažij si to a pak řekni jaky to bylo;)
Odesláno

a taky mi odpovez, co udelas, kdyz pojedes na motce a najednou v zatacce uvidis sotolinu, co udelas?

Scratch odpověz na své zbývající otázky,docela by mě to zajímalo ;)

Odesláno

To mám,to je pravda,taky jsem začínal na simsonu,pak MZ,pak nějaký krosky a tak,taky drškopádů hafo,tak to člověk odhadne.Ale znám dost kluků,co mají nalítáno mraky na velkých mašinách,pak mu jednou rupne v bedně a hotovo.Možná by měli být povinné psychotesty...

Odesláno

Jsem měl sakra napsat že pokud zahlednu v zatačce šotolinu tak zastavim a projedu to krokem, protože ja nikdy na motorce nepojedu tak rychle abych nestihnul zastavit na vzdalenost na kterou vidim, se ted dost bojim, asi jsem z toho kravění už vyrost, co kdyby mi za tou zatačkou najednou vyrostla třeba velká houba.
Odesláno

oddie: Něco jiného je na něm jezdit po praze a něco jiného třeba u nás nebo na té Vysočině ;)

Většina celoročně dojíždějících na kole či malé motorce je naopak z vesnice, v Praze k tomu není důvod, když je tu tak rozsáhlá MHD.

Odesláno
To mám,to je pravda,taky jsem začínal na simsonu

....

Možná by měli být povinné psychotesty...

Já u toho Simsona skončil. :) Největší zážitky mám ale (mimo autoškoly, kde jsem se 150 kilovým borcem za sebou rozjel na Simáčkovi i na dvojku :D) z toho, jak jsem položil třikrát za večer Babettu - musel jsem vzít za bráchu plakátování a tehdy se to objíždělo na Babettě. Vzadu jeden kýbl s lepidle, v druhým plakáty a jelo se. No, jenže byl prosinec, mrzlo a sněžilo. Když mi ta mrcha klouzala dolů po náměstí kolem služebny PČR a teklo z ní to lepidlo, chtěl jsem se na to hodně vykašlat :)

Ad psychotesty: proboha ne! Jakmile necháš jednu skupinu rozhodovat o druhé, pokaždé to dopadne tak, že ta rozhodující začne tu druhou šikanovat. To je dokázané v mnoha oborech lidské činnosti i na (mnohdy zvláštních) experimentech (například Stanfordský experiment).

Odesláno

S tou vysočinou je to trochu složitější ;) Jako rodilej Brňák jsem jezdil běžně přes vánoční prázdniny - 23. pro dárky a pod. Po přestěhování do Žďáru jsem nevytáhnul od října do května motorku. Kolegové z ČB se mi smáli, že jsem houby motorkář když na půl roku odložím stroj. Po přestěhování do ČB jsme pochopil, že tady se dá jezdit celou zimu. Akorát už nemám důvod svoje staré kosti vystavovat zimě. Do chladných rán mám vyhřívané rukojeti ( které se dají pořídit za 20 EUR ).

Co se týká toho kdo bude nebo nebude moct jezdit tak to vidím po svém - Pokud nemáš respekt tak se vymajzneš velmi slušně i na minibiku. To není v kubatuře, ani v autoškole, ale v hlavě :papa

Odesláno
Pokud nemáš respekt tak se vymajzneš velmi slušně i na minibiku. To není v kubatuře, ani v autoškole, ale v hlavě :papa

Jde jen o to, že těm lidem nikdo nedal základy. Céčko taky nedostaneš bez Béčka. Pokud by ten plebs někdy na jednostopáku seděl (aspoň dvě vyučovací hodiny v autoškole) nepovažoval bych to za problém, ale takhle se mi to moc nezdá.

Odesláno

Kurte, samozřejmě máš pravdu, nicméně budu mluvit z vlastní zkušenosti:

ŘP 50 cmm - 1x 3 jízdy v celkové délce cca 800 m

ŘP Velká moto - 1x jízda 8 km, pak 1x jízda cca 200m

ŘP Auto - 1 x cca 800 m, 1x zacouvání, 200m vozík a 1x cca 2,5 km

To je moje realita, snad to tak není u všech, ale u všech 3 skupin ke kterým jsem patřil ( Vždy tak 20-30 lidí ) to bylo u každého žáka stejné.

Ale to je bohužel chyba systému, k tomu by docházet nemělo :bojim

[upravil dne 20/7/12 08:40 od koblih69]

Odesláno

Mně se popravdě nezdá ani těch doteď rozdávaných 50ccm jen tak zadarmo, taky jsem to dostal s řidičákem a na něčem takovém seděl asi až 15 let od autoškoly.

Odesláno

koblihu, v tom případě chápu tvou skepsi vůči smysluplnosti autoškol. :)

Já dělal všechny jízdy na M a B poctivě, s výjimkou poslední Béčkové, kdy jsem byl marod a kdybych ji neměl napsanou, nemohl jsem k závěrečkám. Ostatně, ty byly taky kapitolou - na M i B byly na plný počet, ale přesto jsem papíry na Mko dělal rekordních 11 měsíců. V únoru jsem začal chodit do jedné autoškoly, v březnu si zlomil nohu, v květnu mi sundali sádru a v červnu autoškola končila. Čili jsem to nestihl, zapsal se do druhé a tam se učilo od září - no, v říjnu byly závěrečky, jenže jsem při jízdě neukázal doprava na křižovatce, kde byla stopka a já věděl, že přede mnou už tři kusy vyhodil za to, že tam nezastavili. Já zastavil, neukázal a tak jsem jízdu opakoval v listopadu. No, a papíry jsem dostal na zimu - super! :D

Odesláno

Pro mě bylo nejhorší to auto, protože jsem žádný neměl k někomu kdo by mi půjčil to bylo cca 100 km a papíry jsem potřeboval do zaměstnání. Návyky z motorky byly dost katastrofa - prudké rozjezdy, vytáčení motorum, odhad šířky... Takže jsem doufal, že tohle mě tam naučí... bohužel, až v provozu... Zkouška komisařem proběhla na sidlišti přejetím od jednoho paneláku k druhému... no škoda mluvit.

Odesláno

nejhorsi pud sebezachovy je vlastni strach, tedy sahnout po predni brzde. Protoze u te sotoliny je to krasny priklad. Jedes si v pohode kilo do zatacky, naklonenej na 80 procent, prvni, co nesmis udelat je, zacit brzdit. To je ten pud sebezachovy, strach. Naopak, musis lehce privrit plyn, popr. si pribrzdit zadni brzdou a motorku stabilizovat, projet sotolinu a pak to extremne naklonit, abys to vybral.

V opacnem pripade vetsinou clovek leti na hubu.......

Nejhorsi je, ze se to fakt da vyzkouset jen na vlastni kuzi, ale dulezity je i mentalni trenink (coz je kapitola sama o sobe), ale treba v knizce dokonala jizda na m.otorce (nebo twist of the wrist je o tom dost popsano

Me jślo jen o to, upozornit, ze jizda na motce neni takova sranda, jak si nekdo mysli. Vetsinou sem pisi lidi, kteri maji zkusenosti z pincku, simsonu, aj.

ale ted si predstavte, jak blondyna bez jakekoli zkusenosti sedne na 125 a pofrci si to treba 100 km/h, protoze po dvou dnech uz bude mit jistotu.....

Jak rekl jeden chytry clovek, nikdy nepoznas jak rychle jedes, dokud nejedes zadkem po asfaltu.....

Kurt: tys to vystihnul naprosto presne jednou vetou, musim si vzit priklad, jak jedno vetou rici vse :D

Koblih: ja mel autoskolu i motoskolu vzdy pres znameho, a nevynechal jsem jedinou hodinu jizdy

[upravil dne 20/7/2012 10:41 od Scratch]

Odesláno

ale ted si predstavte, jak blondyna bez jakekoli zkusenosti sedne na 125 a pofrci si to treba 100 km/h, protoze po dvou dnech uz bude mit jistotu.....

No a to se ji jako nestane kdyby udělala papíry na mašinu jo?? Ja myslim že uplně stejně. Je to prostě o tom použivat hlavu když ji má
Odesláno

no už se těším taky jestli to dopadne...

lidi nevím jestli se motáte kolem skutru ohledně 50ccm,ale málo kterej mladas tam má 50ccm...první co udělá,vymění výfuk za laďák=nová tryska do karbecu,hodí nové vario jiné válečky,potom hodí jiné pružinky na spojku a kontrastní pružinou a potom i karbec....když mu to nestačí,hodí novou spojku,zvon,do toho ještě větší karbec a kit na 70-80ccm a někdy i převody.... málo skutru na 50ccm má rychlost 45km/h..... mám jen blbého speedfighta,kterej se blbě ladí,protože je nízkootáčkovej a mám jen z toho málo vyměného (výfuk,karbec,vario a pružinky)a letí mi to dle tacháči(naměřeno i přes gps) 96 po rovině,když zafouká jde to i dál...já jen,že tu řešíte asi tak trochu ,,zbytečnosti,, ,že bude víc bouraček nebo něco...prostě v dnešní době 50 není už vlastně 50 lítaj mezi námi už teď víceméně výkonné stroje .....

a je pravda že nejhorší je strach...jel jsem kolem 70km/h (a to není zas taková rychlost) a v zatáčce jsem viděl,že tam zadělávali díry štěrkem a jedinej reflex byl zmáčknutí přední brzdy možná obou a už jsem se válel....

Odesláno

John, Hurvajz: to porad ale neresi to, ze ti mladi si udelali ridicak na 50, kdezto ted na to bude moci sednout kdokoli...... a o hlave to je, o tom vim svy, ale taky vim, jak se par dobre projetych zatacek projevi na dalsim zdolavani :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...