Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co vy a nálepky "dítě v autě"

Recommended Posts

Odesláno

Nedávno jsem narazila na tento článek.

http://www.protivna-blondyna.cz/2012/05/pozor-petulka-v-aute.html

Co vy a výstražné nálepky, lepíte? Jestli ano, proč?

Pokud mám mluvit za sebe, příjde mi to uhozené. Nevím, co se mění na situaci, pokud v autě sedí dítě nebo ne, bourat snad nechce nikdo. Na nálepky hledím teda jen na parkovišti, tam tohle označení fakt uvítám, není dobré parkovat vedle \"nálepek\":)

Jinak teda dodávám že nejsem matka, tak třeba i proto to nemůžu pochopit...(?) :papa

Odesláno

Nemám. Po neblahé zkušenosti se začátečnickým Z v době, kdy jsem půjčoval auto ségře a kdy jsem zaznamenal, že toto označení vyloženě provokuje dost dementů k pokusům o atak, nehodlám zkoušet nic podobného ani s dětskou nálepkou, neb mám obavu, že by to mělo podobný efekt - označení, že se řidič bude bát a nechá si cokoliv líbit. Mnohem lépe se mi naopak osvědčily tmavé fólie vzadu, nesnímatelné tažné a případně nějaký ten šrám na zadním nárazníku, k takto vypadajícímu autu naopak většina lidí vykazuje dost velký respekt.

Odesláno

Já také nemám, přijde mi to naprosto zbytečný. Myslím, že podobná diskuse se už vedla v době, kdy si Méďa nechal udělat nálepku \"Pavlík\".

Našel jsem jen tohle:

[upravil dne 15.7.2012 16:33 od Peta]

Odesláno

Omlouvám se. Posdlední dobou zjišťuju, že je těžké hodit téma, které by tu nikdy nebylo. Kdyžtak si můžete navíc alspoň pročíst článek:)

Pokud se jedná o \"zedko\", to jsem schopná tolerovat. Myslím si, že má smysl dát ostatním najevo, že si člověk za volantem není ještě tak úplně jistý. Nicméně já to nikdy nalepené neměla a dělala jsem tak, ať to nalepené mít nemusím.

Jinak zatmavená skla, super věc (hlavně pro ženu) ;)

Odesláno

Som otcom už teraz väčších detí, keď boli malinké tak som mal na Felícii nálepku \"dieťa v aute\" (podobnú ako na obr.) a myslím si že je to dobrá vec upozorniť ostatných že v aute sa nachádzajú malé deti. Vodič sa má plne sústrediť na vedenie vozidla ale nikdy sa nedá vedieť čo mu dieťa v aute vyvedie, v tom prípade je označenie na mieste. Je to informácia pre ostatných, dať pozor alebo ísť opatrnejšie za takto označeným vozidlom a tak predísť prípadnej kolízii.

post-27076-14109625640031_thumb.jpg

[upravil dne 15/7/12 17:41 od Judes]

Odesláno

co mu dite v aute provede.......................

Dite ma byt pripoutany a sedet v sedacce, maximalne ma dostat trosku piti :D

Jak pise Nanjua, mimo parkovacich ploch me tyto uchylne samolepky vubec nevzrusuji, to je ajko kdyby se lidi lepili, ze jim uvnitr auta beha jezevcik.....

A naopak tyto samolepky odlakavaji pozornost ostatnich ridicu.

[upravil dne 15/7/2012 17:46 od Scratch]

Odesláno

Možno blbé ale môže sa stať že dieťa začne vrieskať, odpúta sa atď a vodič sa už toľko nevenuje riadeniu alebo mu to aspoň odpútava pozornosť :myslim.

Odesláno

nálepky Dieta v aute povazujem za nezmysel. A čo ked tam tá nalepka nie je? To ako znamená,že \" mozte íst arogantne,decko tu akurat nemám\" ???? :D

Odesláno

Keď tam tá nálepka nie je jazdí sa samozrejme podľa predpisov (aspoň v mojom prípade) ale ak tam je tak si dáš ešte väčší pozor ;).

Odesláno

Já nevím no. Na to, že vezu v autě psa by ale jistě taky nikdo žádný extra ohled nebral a i pes může být nevyspitatelný. Proto ale mají být psi a děti patřičně zajištění. Resp. \"náklad\" řidiče z případných kiksů neomlouvá anebo by se na ně řidič neměl odkazovat.

Teď koukám, že Scratch píše skoro to samé, souhlasím.

[upravil dne 15/7/12 19:02 od Nanjua]

Odesláno

jak psal Oddie s tim Z, že naopak \"provokuje dost dementů k pokusům o atak\" to nám tloukl do hlavy učitel v autoškole ;)

a záleží jestli auto řídí majitel nebo je půjčené :D

Odesláno

Dítě v autě má pro mě asi stejnou informační hodnotu jako když tam je \"franta novák - truhlář\" To jsou jiné \"samolepky\" ja kteér si dávám pozor - koncovka vejfuku jak roura vod kamen, Tuningové samolepky, chromované samolepky... to hned vím, že je potřeba asi dávat pozor ;)

Odesláno

Stejně jako bych si nedal na auto nálepku Z, tak bych si ani nedal nálepku pozor dítě, všechny tyhle nálepky prostě pár určitých hovad evokuje ke zběsilé jízdě a okamžitému předjíždění. Stejně jako každej vidí autoškolu, hned ji chtějí předjet, aby se za ní nemuseli táhnout, a přitom zapomínají že i oni se někde museli učit jezdit.

Odesláno
Dítě v autě má pro mě asi stejnou informační hodnotu jako když tam je \"franta novák - truhlář\" To jsou jiné \"samolepky\" ja kteér si dávám pozor - koncovka vejfuku jak roura vod kamen, Tuningové samolepky, chromované samolepky... to hned vím, že je potřeba asi dávat pozor ;)

:xvul Minule jsem viděl nálapku Peugeot Club a měl jsem z něho takovej strach že jsem blikal, troubil a mával jak o život :D:D

Jinak Šalda to s tou autoškolou jsi přesně trefil. Vzhledem k tomu že si na autoškolu ještě dost pamatuju, tak se k těm autům autoškoly chovám slušně :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...