Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V Chorvatsku sem nebyl. Možná že se tam pojedu podívat na podzim. Ale k těm cenám díky tomu že soused tam vlastní ubytovací kapacity tak mám řekněme informace zaručené. Tak v obchodech jsou ceny +- o akce stejné jako tady u nás to samé restaurace co prej šlo o dost nahoru jsou ceny ubytování. Ale když to srovnám tak jak říká soused třeba na zmrzlině tak zmrzlina stojí cca 2 eu což je na koruny něco okolo 50 a co říká tak porce zmrzliny tam je jednou taková jako tady  a minulí týden jsem se zastavil na zmrzlinu ve Dřevčicích a za velkou chtěla 40 za malou 30 a popravdě akorát tak jsem si s tím ulepil hubu než bych si pochutnal.  

Jinak pánové myslím si že všichni co se zde v posledních příspěvcích vyjadřujete jste dost znalý matadoři aby jste věděli že zde se svými názory ohledně eura apod. bruslíte na tenkém ledě protože mě to přijde dost politické a takové diskuze tady nikdo nechce.  Děkuji za respektování.

Odesláno

@Scratch    kdybych si myslel, že píšeš pič.o.viny, nebudu tvoje postřehy z dovolené v HR sdělovat synovi, který tam za týden jede, takže tak :)

psal jsem o tom, že všude, kde přišlo Euro po původní měně, tak ve všech těchto zemích se neúměrně zvedly ceny, jinými slovy, všichni se svezli s Eurem..., a za tím si stojím 😉

Odesláno

Asi jak kteří

Nicméně € se platí v drtivé většině Evropských zemí a kdyby bylo tak špatný, jak čtu ty nářky jeho odpůrců, asi by to tak nebylo. 

Odesláno

Vživotě jsem (kromně rodiných věcí a zdraví) mněl dva sny. Cestovat bez hranic a platiti jednou mněnou. To první se mi splnilo, to druhé částěčně díky platebním kartám také. Ale ještě to není dokonalé. A to je za mně k tématu Euro všechno.

Odesláno

k tématu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv dnes oznámil, že odstartovalo vydávání léků na eRecept v Chorvatsku. Opatření se týká více než 1300 chorvatských lékáren, které přeshraniční eRecepty přijímají.

Seznam chorvatských lékáren, kde možné vyzvednout český eRECEPT

https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fhzzo.hr%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Finline-files%2FPopis%20ugovorenih%20ljekarni%20u%20RH.xls&wdOrigin=BROWSELINK&utm_source=substack&utm_medium=email

Odesláno
před 33 minutami, MotoMoto napsal:

Vživotě jsem (kromně rodiných věcí a zdraví) mněl dva sny. Cestovat bez hranic a platiti jednou mněnou. To první se mi splnilo, to druhé částěčně díky platebním kartám také. Ale ještě to není dokonalé. A to je za mně k tématu Euro všechno.

kujva chlape :), v tomto s tebou souhlasím, aby bylo jasno--sny jsem měl stejné 🤠

ale to --kromně, mněl a mněnou--pošli někam do pici , dík

Odesláno
před 14 hodinami, ozzy56 napsal:

@Scratch    kdybych si myslel, že píšeš pič.o.viny, nebudu tvoje postřehy z dovolené v HR sdělovat synovi, který tam za týden jede, takže tak :)

psal jsem o tom, že všude, kde přišlo Euro po původní měně, tak ve všech těchto zemích se neúměrně zvedly ceny, jinými slovy, všichni se svezli s Eurem..., a za tím si stojím 😉

ok, beru, dekuji.  Ale jak pises, vsichni se svezli.... ale minimale zde neni duvod..... nicmene vsichni se svezou.... kdekoli a CR se veze i bez zavedeni.... ne jsme peu forum, zde nebudu resit makroekonomiku.... ale je to hnus uz par let....

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak nějak nedokážu posoudit, nakolik co zdražilo nebo ne, nepamatuju si ceny z dřívějších let :)   

Nafta aktuálně 1,34 eur, meloun levnější než u nás, šunka nastejno nebo o trochu dražší... Běžné jídlo v hospodě kolem 15 eur, rybí talíř pro dva tady za rohem 40 eur - to mi přijde teda málo, čekal bych to dražší. Jo, zmrzlina 2,5 eur za kopeček, v Rakousku byla za 1,9 - ale tak zase za těch 2,5 tam ty kopečky daj fakticky dva. Ubytko nemůžu moc porovnávat, jsme pokaždé jinde a je nás hodně, takže omezený výběr, ale našlo se. Lidí asi trochu míň, ale večer ve městě všude narváno, takže hromadný exodus se nekoná. Fakt je, že Istrie je nejblíž pro nás, Němce, Rakušáky i Italy, takže tady asi nedostatkem zájmu trpět nebudou nikdy...

Tak ještě malý update, kopeček zmrzky za 2,50 eura byl v centru Rovinje, v Premantuře byl za 1,80, takže cajk...

Upraveno uživatelem oddie
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

tak kluk se právě vrátil z Umagu, vcelku spokojený, moře čisté, ceny obecně o něco vyšší, ale nic drastického, vlastně nejvíce připlatil za apartmán, ale Istrie byla vždycky dražší než jih..., bohužel ceny v restauracích vysoké, na nějaké večerní vysedávání s večeří to už není..., cena jedné porce s rybou kolem 1000 Kč, jinak má nadprůměrný plat, i jeho žena, ale tolik jim za rybu s bramborama nedám, říkal , takže tak nějak , a jak píše oddie--restaurace večer plné, hodně Italů, takže vlastně nema problema  😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

my jsme v Trpanji a restauraci klasickou jsem ještě nestihl. V obchodech podle mě jako loni. Vše tak zhruba stejný jako u nás. Jen loni sýry a salámy dražší než u nás....ale u nás ta cena šla nahoru tak už je to vlastně nastejno 😄

No a v Bibinje na pláži pizza za 15e

Upraveno uživatelem rhinos
  • O 2 týdny později...
Odesláno

My už jsme doma.
A Pelješac opět nezklamal.
Tentokrát Trpanj ,ale přejížděl jsem každý den za Divnu a stálo to za to.
Cestou zpět ještě dva dny Biograd a teda pláž klasicky šílená ,ale zmrzka luxusní.
Ale popojel jsem kvůli nejmenšímu juniorovi na Nin a tam to pro něj bylo úžasné.
Konkrétně Ninsko blato...na jedné straně se dalo bahnit a na druhé brodit po pás 🙂
Všude navezený písek takže super.

IMG_4131.jpg

DJI_0049.JPG

Odesláno (upraveno)

V Ninu jsem byl na půl dne loni v druhé půlce května. Jeli jsme tehdá od Maslenickýho mostu po magistrále až pod Makarskou. Prošli jsme historickou část města Nin. Na to stačí půl hoďky. Pak jsme prošli kolem vody zpět na parkoviště, kde mezitím přibylo aut. Netušil jsem, že je na druhém konci nějaká pláž. Až podle lidí, co vylejzali z aut s koupacím vercajkem. Tak jsme šli za nima a ejhle, písečná pláž, všude hodně mušlí a krabů, vody po kolena až búhvíkam. Ale voda labůžo, na druhou půlku května krásně teplá. Jen pokud si chtěl člověk zaplavat, tak tůra vodou hodně daleko a stejně omlácený kolena.

Tehdá se mi to moc líbilo, dojeli jsme do Slunje, jako vždy přespali v Modrušanu, jídlo v Centaru. Druhý den Plitvičky, kde bylo až do oběda prázdno. Pak přejezd přes Velebit nad Sv.Rokem a pueblo Apačů a na blind sehnán přes Booking nocleh v Starim Gradu- Paklenica v app za 600,-Kč na noc!!! Druhý den jsem měl v plánu dojet na Čiovo a tam další noc. Jenže tam bylo všude všechno rozkopané, spousta prachu, tak jsem jel furt dolů a nakonec skončil ve "své" Drašnici. Jen naše domácí nebyla doma, tak jsem vzal ubytko od Damira a zůstal dvě noci. Super počasí, koupání, pivečko, liduprázdno. Někdy si to v tomto termínu zopáknu.

Upraveno uživatelem zahajskej
Odesláno

My jsme poprvé (když nepočítám rok 1986) v kempu. A to s bydlíkem. Na poslední chvíle rezervace na stránkách kempu. Teď už beznadějně plno. Máme super místo, kde díky stromům a autu je stále stín na sedění venku. Vedro je jako obvykle v létě bývá, komáři ani jeden kousek, medůzy žádné. Jo a černá vdova také ne. Co to ještě na TV Prima říkali? Moře krásně čisté. Připojení na elektriku v ceně takže klimatizace k dispozici. Voda také. K moři 30 metrů a k sociálce (neustále krásně čisté) také tak. Takže ani nepoužíváme koupelnu v bydlíku. Cesta byla očistec přes Maďarsko. Silnice jako u nás okresky. Takže jako když jedeš se žebřiňákem. Všechno to nádobí cinká a dělá kravál. 

Zpátky pojedeme asi přes Rakousko. 

Odesláno

Jinak ubytko v Trpanji naprosto super. Mistni pani dostavela novy dvoj-apartman.
My dole a druha grupa v patře. Samostatné vchody. V každé místnosti klima.
Jako pozornost dvě láhve domácího červeného a jedna ještě z obchodu.
Cena teda 120 za noc ,ale sháněl jsem dost na poslední chvíli.
Loni v Žuljaně taky čerstvě dostavěný za 99. Ale majitel  to má vyloženě jako obživu pro celou rodinu. Má takový menší komplex a snad 10 apartmánů.
Nevím za kolik to měl letos.

No ale aby to nebylo vše pozitivní...
Cesta zpět přes ten Biograd. Ubytko přes booking na dva dny. Po loňské zkušenosti jsem byl trochu ostražitější ,ale asi ne dost.
Apartmán neměl po dvou letech na bookingu ani jeden kometář. Ale podle fotek celkem OK.
No ale platba dost neobvyklá. Musel jsem v hotovosti a 30% převodem z účtu jako rezervaci.
Jako SIPA platba a objednával jsem v sobotu a ubytko od pondělí.
To už bylo trochu divné. Ale OK domluvil jsem se s ním přes email. Jen napsal ať raději píšu na email.
Divné bylo že i přes domluvu přišlo ,že se obrátil na booking ohledně problémů s rezervačním poplatkem.
Psal jsem mu co se děje a on ať si toho nevšímám ,že je vše OK.

Přijel jsem a ubytoval se. Doplatil hotově zbytek.
V den odjezdu najednou přišlo ,že rezervace a pobyt byl zrušen.
Pak zpráva od bookingu zda mohu potvrdit ,že jsem se neubytoval.
Což jsem samozřejmě odmítl potvrdit a napsal ,že jsem se ubytoval a zaplatil.
Majitele jsem už neviděl....
Když jsem přijel domů tak v emailu zpráva z bookingu ,že majitel nepotvrdil mé ubytování a že mám doložit fakturu.
Tu samozřejmě nemám.
Pak jsem mu ještě napsal ,že mam důkazy o tom že jsem tam byl...komunikaci z whatsupu.
Pak ty emaily a hlavně....a to jsem mu ještě nenapsal...natočený celý apartmán a nafocený včetně informačních letáků co tam měl i s mým ksichtem před nimi.
A pak samozřejmě můžu vytáhnout info z polohových služeb googlu a waze.

Tak jsem zvědav jak to dopadne....podle mě se chce vyhnout poplatku pro booking. To je mi celkem jedno ,ale mě hrozí že mi naúčtují něco přes 4000 za zrušenou rezervaci

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...