Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odstraňování nálepek (dálničních známek) z aut (oken)

Recommended Posts

Odesláno

Tak mě tak napadá... Jak sundaváte staré dálniční známky? Jak naše, slovenské a jiné perforované, tak i jéné - Rakousko, Švýcarsko...

Technologie, chemie... tipy, triky...

[upravil dne 5.2.2012 12:52 od Edison]

Odesláno

Buď na to pamatovat při lepení, kdy trochu přehnout roh, aby nelepil úplně celý nebo pomocí žiletky, zbytek lepidla umýt tech. benzínem. To mě připomíná, že bych jí měl taky sundat, ale v týhle zimě :nevim

Návštěvník
Odesláno

Loňskou naší dálniční jsem sundal bez problémů nehtem asi na tři kusy se roztrhla. Horší Slovinská a Rakouská ty nechaly na skle barvu, ale zatím jsem to neřešil.

Odesláno

Nechával jsem je na skle i několik let (byť se to nemá) a nikdy jsem za to pokutu neplatil (kecy ale občas poliši měli, to jo). Teď na to sundavání mám ženu, která je nějak záhadně odstraní, když s autem jede ona.

[upravil dne 5/2/2012 12:57 od Medvěd]

Odesláno

zrovna včera jsem lepil novou a sundával starou, dělám to tak už třetí rok, novou odlepím z toho papíru a nalepím ji na rifle, odlepim a zase přilepim, tohle opakuju tak 3x-5x a poté nalepím na sklo, když ji sundávám stačí mít zahřátý okno a krásně ji odlepíš celou v jednom kuse a na okně nic nezůstane:mrk

Odesláno

ved tie nalepky idu krsne dole aj nehtom a hlavne pomali a da sa dat dole aj v celku na jeden popkus. Staci opatrne roh poodlepit nehtom a potom pomalicky tahat nalepku a krasne sa odlepi v celku. Robim to kazdy rok a v pohode na skle neostane ani stopa po nalepke.:papa

Odesláno

Líh nic moc, lepčí benzin... To vím. Lepší teplo... kde ho ale vzít v tuhle zimu? Na ulici těžko. Rakouská jde blbě. A pro jistotu na ní ani \"džínový\" lepení nezkouším... a nedoporučuji... Kolegovi měnili sklo u auta a přenesli i známky... Všechny, peo několik států Evropy. No... v rakousku zaplatil pokutu, polda mu to fakt kontroloval a na UV mu to ukázalo nesprávnou manipulaci (odlepení z jiného skla).

Odesláno

Normálně vezmi hardr. horkou vodu, u auta polej hard horkou vodou a plácni to na to místo. Napřed zvenku pak zvnitř a podeber odlamovacím nožíkem

Líh nic moc, ale rychleji vysmrdí než benzín, ale tím to jde opravdu líp :papa

Odesláno
ja stare lepidlo neodstranuju a hned to prdnu na nej :D

jojo presne tak, nie je z vonku bohvieako vidno ale nech mi \'cajti skusia na to nieco povedat :D

Odesláno

Ziletka a ked sa chce tak aj to lepidlo ide krasne dole..

Ale ja to robim tak: odlepite nalepku a ked na nu supnete sliny a capnete ju na sklo tak to je asi najlepsie xD potom len krasne zlupnete.

Toto sa mi osvedcilo najviac :)..

Odesláno

Daleko horší než nálepky dálniční jsou kartičky opravňující k parkování v modré zóně. Nevím jak jiné Prahy, ale Praha 7 má cca 2 - 3 mm silnou hmotu podobnou molitanu a tu odloupnout z okna je fakt porod (Neon může vyprávět, bavil se tím poměrně dlouho na víkendové oslavě mých narozenin před dvěma lety - od té doby se s tím nikdo nepáral, takže letos budu mít tři kousky hezky pod sebou)

[upravil dne 5/2/2012 16:12 od Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...