Guest Scratch Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Nemyslim to spatne. Ja naopak veci z Lidlu kipuju ale to kladivo mi prijde fakt maly. Ja jsem si poridil v akci v bachu vetsi kladivo a i tak mi neprijde nejaky ultra natoz to z lidlu. Kladiv jsem drzel dost a jeste ho parkrat drzet budu. Ceka me bourani na chalupe a tam se hodi vetsi delnik. Obavam se ze s tim Lidlackym bych to asi nedal. Nebo mozna dal ale o dost dele. No dival jsem se na ty kladiva za 20 ale to uz bych mel strach ze pustim kladivo a spadne chalupa Jen doplnim ze u toho myho kladiva se mi libi hlaseni opotrebeni uhliku Citovat
Šalda Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Tak je jasný že bourací kladivo to není, je to prostě spíše na obklady, na vrtání a sem tam s tím odseknout kus betonu. Já sem chtěl vrtací a sekací kladivo od Bosch za 3 tisíce, ale s tímhle jsem naprosto spokojen. Ono s větším a těžkým kladivem sekat pryč že zdi obklady není ono. Citovat
Pacho69 Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 ty jo, 5J na sundávání obkladů ze zdi? No to myslím, že dokáže zbořit kdejakou příčku. Mám teda 3J a musím bejt hodně opatrnej abych toho víc nezničil než spravil. Mě tohle přijde na hrubé práce dobrý, ale vrtat nad hlavou bych s tím teda nechtěl, určitě to má aspoň 5 kilo. To je ten zásadní rozdíl, profi kladivo bude menší, vážit o třetinu míň, mít stejnou sílu a stát 10x tolik. Jenže když s tím celej den děláš, oceníš každý deko, když potřebuješ pár dní v roce mít po ruce výkonnej nástroj, tak se v klidu spokojíš. Myslím Scatchi, že bys s 5J v klidu zboural chalupu , stejně jako s výbavou z Bau... Jen aby se ti "senzor opotřebení" neucpal prachem dřív, než bude co hlásit. Citovat
Šalda Odesláno 11. srpen 2015 Odesláno 11. srpen 2015 Už jsem s tím osekával polovinu koupelny obkladů a nějakej ten gabřinec(nebo jak se tomu říká) a pohoda, tak těžký to zase není. Je jasný že na denní práci to není, to je bez debat, ale já osobně beru vercajk z Lídlu celkem často a zatím žádný zklamání, na takový to domácí žvýkání je to úplně v pohodě. Pochopitelně ten kdo dělá denně s nějakým vercajkem tak ocení kvalitu a hlavně výkon, potom jde práce líp od ruky a dražší kvalitní vercajk se mu brzo vrátí zpět, ale když to tak vezmu, já mám doma vercajk asi za 100 tisíc, a to nepočítám nějaký drobnosti jako kleště a tak, a kdybych měl koupit vše profi tak za to dám půl miliónu :-D Citovat
Pacho69 Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Já tedy kladivo mám už mnoho let, je to boschácký, profiřada, koupil jsem to kdysi v nějaký akci i se šroubovákem. První tři roky jelo jak o život, teď už je to jen sem tam něco. Nic velkýho jsem s tím neboural, ale diamantovou korunkou do železobetonu odvrtal snad stovku děr, když jsem předělával elektriku v bytě a následně v domě. Jinak taky volím poměr cena/výkon a neohrnu nos nad nářadím z lidlu. Tam je to spíš o tom, když se to posere po záruce, ten parkside ti nikdo za rozumnou cenu neopraví. Proto jsem si tam třeba wapku nekoupil. Kolik mám v nářadí - no bude to taky balík, přiznám se, že některý věci si spíš půjčím profi, než si koupit nějaký kompromis. Za prvý se to pak někde válí a za druhý profi nářadí má něco do sebe, je obvykle velmi propracované. Citovat
Guest Scratch Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Ted budu bourat 40 m2 betonovy podlahy a i tahat elektrinu. Dneska jsem se na to kladivo znovu dival a je fakt tezky Citovat
radim.1008 Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Škoda, že jsi Šaldo tak daleko, bych místo do půjčovny chodil pro nářadí k tobě. Taky jsem boural a boural až z toho zbyla asi tak půlka bytu. Měl jsem na to kladivo od tchána z práce a když nebyla možnost tak z půjčovny. A musím říct, že to z půjčovny byla taky Boshka, jenom o něco menší a s tím se dělalo líp, ale zase se za to muselo zaplatit. Citovat
velkybanan Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Na bourani jedine hitachi nedavno jsem boral podlahy a jelo v kuse(stridali jsme se s kolegou) cca 2 dny -->> pres 10 tun suti.mela jsme tam pomocnika ,ktery docistoval dostal vrtaci kladivo ferm no vydrzelo 4 hodiny pak se rozletel udernik :-) sef to pouzil cca 15* Nedam dopustit na profi naradi bosh,makita,hilti,hitachi atd,alekoupil jsem si to kladivo take ke tchanovy a tchan s tim zboural celou garaz bez problemu.stale neco s nim dela.treba kus od kusu. Citovat
Šalda Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Radime,já kdysi dělal stolaře a hodinového manžela v jednom, takže vercajk byl potřeba, navíc opravuju barák, takže vercajk používám pořád, a to co používám nejvíc, třeba akučku, tak sem si koupil prvně Bosch a teď mám Protool. Já se taky snažím volit poměr výkon/cena, ale třeba to kladivo používám více na vrtání než na sekání, takže pro mě je naprosto dostačující. Citovat
Dave_k Odesláno 12. srpen 2015 Odesláno 12. srpen 2015 Na větší bourání (bet. podlahy, zdi z plných cihel apod.) beru zásadně kladivo s uchycením SDS MAX. Kladivo s SDS plus je na drobnější a krátkodobější práce a výrobce může být jaký chce. V práci máme Makity a spokojenost. Před tím byl BOSCH a ten bych řekl byl o něco horší, ale technika jde kupředu, takže dnes to bude asi vyrovnaný, alespoň v profi segmentu. Citovat
FiFa_cze Odesláno 12. září 2015 Odesláno 12. září 2015 Ahojte, teď od pondělí mají v Lidlu Airbrush sadu. Co si o tom myslíte? Máte někdo zkušenosti? Nechci to ani tak na airbrush jako takový, ale spíš na lakování malých dílů (jsem rc modelář aut) a občas na nějaké lakování věcí. Jde s tím po připojení lakovací klasické větší pistole lakovat třeba i větší věci jako jsou Alu kola či nějaké věci na doma? Nepotřebuju s tím lakovat karosářské díly na auto, ale třeba nastříkat komodu, nebo nějaké drobnosti do domu, ale nevím, jestli to tu velkou pistoli utáhne. Odkaz zde: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=36248 Citovat
FiFa_cze Odesláno 12. září 2015 Odesláno 12. září 2015 Díky to jsem potřeboval vědět. Píšou, že to zmákne 3 bary a u té velké pistole píšou, že to má pracovní tlak max 3bary, tak jsem si myslel, že by to mohlo dohromady fungovat, ale pokud ne, tak bude lepší koupit nějaký větší kompresor. Pistole zde: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=36431 Citovat
JimBeem Odesláno 15. září 2015 Odesláno 15. září 2015 (upraveno) Co říkáte na to pneumatické nářadí co tam od čtvrtka bude? Rázový utahovák, ráčna atd.... Jenom u toho nářadí doporučují minimálě kompresor s 50l vzdušníkem a na prodejně mají jenom 24l Upraveno 15. září 2015 uživatelem JimBeem Citovat
MJSytic Odesláno 16. září 2015 Odesláno 16. září 2015 Já tu pistoli mám. Není to žádná hitparáda, ale když pak přezouvám 3 auta nejdnou, tak jsem za ní rád. Provozuju jí taky na 24l kompresoru a při troše šikovnosti to stačí na jednu stranu auta. Než se přesunu na druhou, tak se to v klidu dofouká. Sílu to moc extra nemá, ale na ušetření času je to ideální Citovat
Péťa Odesláno 16. září 2015 Odesláno 16. září 2015 Někdo mi poslal přehled privátních značek Lidlu Citovat
JimBeem Odesláno 16. září 2015 Odesláno 16. září 2015 Já mám taky kompresor s 24l a ještě jeden 24l vzdušník, takže to zapojím do série za sebe a natlakuju oba. A bude klid. Zítra si udělám výlet pro ten utahovák, ráčnu asi oželím. Dá se sada i s ráčnou a utahovákem koupit nová na aukru za 1269kč, je to defacto to stejné, jenom hliník bez barvy. http://aukro.cz/pneumaticky-razovy-utahovak-310nm-racna-69nm-i5667445693.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.