Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

Nemyslim to spatne. Ja naopak veci z Lidlu kipuju ale to kladivo mi prijde fakt maly. Ja jsem si poridil v akci v bachu vetsi kladivo a i tak mi neprijde nejaky ultra natoz to z lidlu. Kladiv jsem drzel dost a jeste ho parkrat drzet budu. Ceka me bourani na chalupe a tam se hodi vetsi delnik. Obavam se ze s tim Lidlackym bych to asi nedal. Nebo mozna dal ale o dost dele. No dival jsem se na ty kladiva za 20 ale to uz bych mel strach ze pustim kladivo a spadne chalupa :)

Jen doplnim ze u toho myho kladiva se mi libi hlaseni opotrebeni uhliku :)

Odesláno

Tak je jasný že bourací kladivo to není, je to prostě spíše na obklady, na vrtání a sem tam s tím odseknout kus betonu. Já sem chtěl vrtací a sekací kladivo od Bosch za 3 tisíce, ale s tímhle jsem naprosto spokojen. Ono s větším a těžkým kladivem sekat pryč že zdi obklady není ono.

Odesláno

ty jo, 5J na sundávání obkladů ze zdi? No to myslím, že dokáže zbořit kdejakou příčku. Mám teda 3J a musím bejt hodně opatrnej abych toho víc nezničil než spravil.

Mě tohle přijde na hrubé práce dobrý, ale vrtat nad hlavou bych s tím teda nechtěl, určitě to má aspoň 5 kilo. To je ten zásadní rozdíl, profi kladivo bude menší, vážit o třetinu míň, mít stejnou sílu a stát 10x tolik. Jenže když s tím celej den děláš, oceníš každý deko, když potřebuješ pár dní v roce mít po ruce výkonnej nástroj, tak se v klidu spokojíš.

Myslím Scatchi, že bys s 5J v klidu zboural chalupu :), stejně jako s výbavou z Bau... Jen aby se ti "senzor opotřebení" neucpal prachem dřív, než bude co hlásit. ;)

Odesláno

Už jsem s tím osekával polovinu koupelny obkladů a nějakej ten gabřinec(nebo jak se tomu říká) a pohoda, tak těžký to zase není. Je jasný že na denní práci to není, to je bez debat, ale já osobně beru vercajk z Lídlu celkem často a zatím žádný zklamání, na takový to domácí žvýkání je to úplně v pohodě. Pochopitelně ten kdo dělá denně s nějakým vercajkem tak ocení kvalitu a hlavně výkon, potom jde práce líp od ruky a dražší kvalitní vercajk se mu brzo vrátí zpět, ale když to tak vezmu, já mám doma vercajk asi za 100 tisíc, a to nepočítám nějaký drobnosti jako kleště a tak, a kdybych měl koupit vše profi tak za to dám půl miliónu :-D

Odesláno

Já tedy kladivo mám už mnoho let, je to boschácký, profiřada, koupil jsem to kdysi v nějaký akci i se šroubovákem. První tři roky jelo jak o život, teď už je to jen sem tam něco. Nic velkýho jsem s tím neboural, ale diamantovou korunkou do železobetonu odvrtal snad stovku děr, když jsem předělával elektriku v bytě a následně v domě. Jinak taky volím poměr cena/výkon a neohrnu nos nad nářadím z lidlu. Tam je to spíš o tom, když se to posere po záruce, ten parkside ti nikdo za rozumnou cenu neopraví. Proto jsem si tam třeba wapku nekoupil. Kolik mám v nářadí - no bude to taky balík, přiznám se, že některý věci si spíš půjčím profi, než si koupit nějaký kompromis. Za prvý se to pak někde válí a za druhý profi nářadí má něco do sebe, je obvykle velmi propracované.

Guest Scratch
Odesláno

Ted budu bourat 40 m2 betonovy podlahy a i tahat elektrinu. Dneska jsem se na to kladivo znovu dival a je fakt tezky :)

Odesláno

Škoda, že jsi Šaldo tak daleko, bych místo do půjčovny chodil pro nářadí k tobě. :D

Taky jsem boural a boural až z toho zbyla asi tak půlka bytu. :D Měl jsem na to kladivo od tchána z práce a když nebyla možnost tak z půjčovny. A musím říct, že to z půjčovny byla taky Boshka, jenom o něco menší a s tím se dělalo líp, ale zase se za to muselo zaplatit. :D

Odesláno

Na bourani jedine hitachi nedavno jsem boral podlahy a jelo v kuse(stridali jsme se s kolegou) cca 2 dny -->> pres 10 tun suti.mela jsme tam pomocnika ,ktery docistoval dostal vrtaci kladivo ferm no vydrzelo 4 hodiny pak se rozletel udernik :-) sef to pouzil cca 15*

Nedam dopustit na profi naradi bosh,makita,hilti,hitachi atd,alekoupil jsem si to kladivo take ke tchanovy a tchan s tim zboural celou garaz bez problemu.stale neco s nim dela.treba kus od kusu.

Odesláno

Radime,já kdysi dělal stolaře a hodinového manžela v jednom, takže vercajk byl potřeba, navíc opravuju barák, takže vercajk používám pořád, a to co používám nejvíc, třeba akučku, tak sem si koupil prvně Bosch a teď mám Protool. Já se taky snažím volit poměr výkon/cena, ale třeba to kladivo používám více na vrtání než na sekání, takže pro mě je naprosto dostačující.

Odesláno

Na větší bourání (bet. podlahy, zdi z plných cihel apod.) beru zásadně kladivo s uchycením SDS MAX. Kladivo s SDS plus je na drobnější a krátkodobější práce a výrobce může být jaký chce. V práci máme Makity a spokojenost. Před tím byl BOSCH a ten bych řekl byl o něco horší, ale technika jde kupředu, takže dnes to bude asi vyrovnaný, alespoň v profi segmentu.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Ahojte, teď od pondělí mají v Lidlu Airbrush sadu. Co si o tom myslíte? Máte někdo zkušenosti? Nechci to ani tak na airbrush jako takový, ale spíš na lakování malých dílů (jsem rc modelář aut) a občas na nějaké lakování věcí. Jde s tím po připojení lakovací klasické větší pistole lakovat třeba i větší věci jako jsou Alu kola či nějaké věci na doma? Nepotřebuju s tím lakovat karosářské díly na auto, ale třeba nastříkat komodu, nebo nějaké drobnosti do domu, ale nevím, jestli to tu velkou pistoli utáhne.

Odkaz zde: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=36248

Odesláno (upraveno)

Co říkáte na to pneumatické nářadí co tam od čtvrtka bude? Rázový utahovák, ráčna atd.... Jenom u toho nářadí doporučují minimálě kompresor s 50l vzdušníkem a na prodejně mají jenom 24l :D

Upraveno uživatelem JimBeem
Odesláno

Já tu pistoli mám. Není to žádná hitparáda, ale když pak přezouvám 3 auta nejdnou, tak jsem za ní rád. Provozuju jí taky na 24l kompresoru a při troše šikovnosti to stačí na jednu stranu auta. Než se přesunu na druhou, tak se to v klidu dofouká. Sílu to moc extra nemá, ale na ušetření času je to ideální :myslim 

Odesláno

Já mám taky kompresor s 24l a ještě jeden 24l vzdušník, takže to zapojím do série za sebe a natlakuju oba. A bude klid. Zítra si udělám výlet pro ten utahovák, ráčnu asi oželím. Dá se sada i s ráčnou a utahovákem koupit nová na aukru za 1269kč, je to defacto to stejné, jenom hliník bez barvy. http://aukro.cz/pneumaticky-razovy-utahovak-310nm-racna-69nm-i5667445693.html

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...