Radek Hurvajz Odesláno 14. listopad 2023 Odesláno 14. listopad 2023 Zastavam názor že to radši nechám ofouknout než to patlat, na sklo se krom kompletního čištění nesahá. Nechapu ty patloše co za jízdy berou hadr a něco tam šudlaj. regius, OK406, radim.1008 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Milan+ Odesláno 14. listopad 2023 Odesláno 14. listopad 2023 Copak hadrem,ale když vidíš,jak to někdo patlá rukou. To je pak asi žůžo. Hafity, ozzy56, Radek Hurvajz a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 Ciste teoreticky, vim ze se tu asi 10x omlely razove utahovaky na aku, ale ma nekdo zkusenost s tim na elektriku? Uz nejakou dobu zvazuju, ze ho poridim, protoze prezouvani kol a tak... ale vsude, kde by pracoval, je elektrika, tak mi nedava smysl resit jeste baterku a to, aby byla nabita, kdyz je potreba? https://www.lidl.cz/p/parkside-elektricky-razovy-utahovak-pdsse-550-a1/p100366511 Citovat
Stifler Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 @sitler já osobně bych raději bral ten aku. Pokud jde o Parkside, tak mám tu nejvýkonnější Performance řadu a jediná nevýhoda je to, že je to těžké. Ale zase výhoda je ta, že nejsem v podstatě ničím limitovaný, takže to zvládá i velká kola na mém bagru (ořech 32), což by třeba takovýto elektrický určitě nedokázal. Za další vidím jako nevýhodu, že musíš mít tu elektrickou zásuvku v dosahu, nebo budeš furt přepojovat do nějaké bližší zásuvky, když budeš obcházet auto a kabel nedosáhne. Navíc já pracuju nejčastěji i před garáží, na bagru kdekoliv na pozemku a tahat buben s elektrikou by mě štvalo víc než pořízení akumulátoru. Případně furt lepší než elektrický mám i pneumatický utahovák s funkcí Twin Hammer s prakticky stejnými parametry jako je ten mnou zmíněný Performance aku od Parksidu. Na všestrannost použití bych volil tu aku variantu (bez uhlíků), komu nevadí tahat kabel, tak raděj tahat vzduchovou hadici, než elektrický kabel. Toť můj názor a zkušenosti. OK406 a sitler ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 (upraveno) Měl jsme ho chvíli, rychle šel pryč, oproti tomu co jsme měl předtím (EXTOL) hrozně vysoké otáčky a výkon nic moc. Ted mám zelenej aku a je o mnoho lepší, možnost nastavení momentu, plynulé nastavení otáček atd. Jinak co se týče nabíjení, nabiju po přezutí 3 aut, baterka 4Ah, po pul roce normalně použiju na 3 auta a zase dobiju, takhle jede už asi 4 roky bez problemu Občas ho použiju na nůž od sekačky nebo nějaký šrouby ve zdi, v trámech a pod. Po větším použití vždy dobiju. Upraveno 5. únor 2024 uživatelem Radek Hurvajz Hafity, dýzl, sitler a 1 další ohodnotil 4 Citovat
sitler Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 Diky za nazory a zkusenosti. Cekal bych, ze ten elektricky bude skoro lepsi nez akucko, ale ... zjevne chyba lavky. Na pneumaticky nemam dostatecny kompresor a novy se mi kupovat uplne nechce Slo mi hlavne o to, ze fakt se bude pouzivat jen na place pred garazi a vytahnout tam elektriku neni problem, stejne tam zpravidla je na vysavac a podobne.... ale jestli je akucko lepsi, tak sahnu asi po nem. Primarne to bude na kola, ale kdo vi, obcas se doma rozdelava i spousta dalsich veci, tak asi najde vyuziti i jinde Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 (upraveno) Hele při tý ceně kolik dneska stojí i ten černej bezuhlik nemá cenu řešit něco jinýho. Akorát u toho bezuhlíku pozor na vysoký momenty, už jsem jich viděl pár zlomených, zřejmě mají tak velkou sílu že to ty plasty nevydrží, na běžný domácí šudlání zelenej bohatě stačí. Jo a kola dotahovat stejně ručně momenťákem, utahovakem to jen lehce přiklepnu, není na to spoleh, jako nastavenej moment udělá ale zaleží jak dlouho ho necháš klepat a nikdy to stejně netrfíš. Upraveno 5. únor 2024 uživatelem Radek Hurvajz sitler, OK406, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 Elektrický je slabý. To platí i u dalších značek. Mám v práci dewalt do zásuvky a nepovolí to ani kolo na ještěrce... Nakonec mi koupili aku, s timhle se nedalo dělat. sitler ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 @Radek Hurvajz dotahovat to budu urcite rucne, jde mi hlavne o rychly a pohodlny povoleni a pri utahovani jen na najeti "do prvnich znamek odporu". Ono kdyz se na zimu prezouvaji 3-4 auta, tak kazdy usnadneni se pocita . V nasich podminkach to bude spis "razovy povolovak" nez utahovak Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Stifler Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 před 39 minutami, sitler napsal: ...najde vyuziti i jinde Já s tím na autě nebo bagru povoloval kde co, ono se to fakt hodí na všechno. Jediné, s čím si twin hammer bez pomoci neporadil (Performance aku jsem v té době ještě neměl, ale taky by to nedal), byl šroub na náboji zadního kola (tisícihran XZN M18). Pokud třeba kolem auta děláš víc než jen přezouvání, tak ho určitě oceníš. Jinak samozřejmě je to "rázový utahovák", ale používá se v podstatě jen jako povolovák a na dotahování momenťák, jak je tu už psáno Radkem. před 39 minutami, Radek Hurvajz napsal: ... už jsem jich viděl pár zlomených, zřejmě mají tak velkou sílu že to ty plasty nevydrží... Jestli myslíš ty nejvýkonnější verze, tak ty se nelámou kvůli síle, ale v podstatě všichni, kterým se to zlomilo, přiznali, že jim upadl z různé výšky na tvrdou podložku. To tyhle utahováky prostě nevydrží. Obzvlášť ta nejvýkonnější performance nemá šanci vzhledem k tomu, jak je těžká (i bez baterky). Citovat
Hafity Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 před 2 hodinami, sitler napsal: V nasich podminkach to bude spis "razovy povolovak" nez utahovak To je skoro vždy.... Ale z "marketinkového hlediska" zní "utahovák" lépe, než "povolovák".... Citovat
dýzl Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 (upraveno) Používám tento : PASSK20-Li A1 pořízen cca 4-5 roků zpět a zatím šlape jak hodinky. Zatím se nestalo, že bych kolo nepovolil , při utahování nechám "párkrát " klepnout a dotáhnu na 100Nm momentovým. Zkoušel jsem matice poloosy na xantii 2roky v kopřivách a předtím asi 8let v provozu po předchozí výměně spojky (levá , s pravou se nic nedělo). Obě s ním šli jako po másle. Upraveno 5. únor 2024 uživatelem dýzl oprava Citovat
sitler Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 Mě se teda když už, tak víc lidí B2, protože má přímo 1/2" , ne osazení pro bity a pak nutnost redukce , přecejen, využití vidím spíš na matice apod. na 1/2" nástavec Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 (upraveno) @sitlerto co piše Dyzl je ale normalni velkej, nikoli jen na bity + redukci to B2 je jen inovace toho sameho Upraveno 5. únor 2024 uživatelem Radek Hurvajz sitler a dýzl ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 5. únor 2024 Odesláno 5. únor 2024 Moje chyba, blbe koukam dýzl a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. listopad 2024 Odesláno 10. listopad 2024 Tak to tady trochu oživím postupně v čase jsem koupil dost věcí z LIDLu někdy na začátku kdy jsem začal provozovat dílnu jsem začal kupovat zelenou 20V řadu aku nářadí rázák na 1/2" i na byty ten klasický se využíval hodně dokud byla dílna tady doma ten na byty spíš byl jakože na polici ale poslední dobou hlavně jak jsme teď dělali úpravy na dílně tak dostal šanci a na šroubování delších a silnějších vrutů bych řekl že skoro lepší než akuvrtačka/šroubovák, šavlová pila o té nebudu ani mluvit ta svoje umění předvádí každou chvíli a řekl bych že udělá víc práce než flexa ale všechny ty krámy fungujou nedávno po úmrtí asi 30ti letého mafla od Narexu sem koupil mafla na baterku tam je teda trošinku rozčarování že na dvouhodinovou baterku nic moc na čtyřhodinovou v pohodě i když mnohem častěji se dostává do limitních situací než kabelový pak jsem koupil ještě malířskou stříkací pistoli ta taky dá se říct že splnila očekávání . To že máme na dílně různé magnetické misky a podobné drobnosti asi nemusím ani zmiňovat ale třeba bych mohl zmínit že i ruční nářadí je na velmi slušné úrovni výdrže máme několikátou sadu imbusů a torxů a dovolím si tvrdit že v poměru cena výkon jsou na tom o dost lépe než za podobnou cenu sada koupená v klasickém hobimarketu. To že máme několikátou sadu neznamená že všechny skončili na nefunkčnost ale spíš imbusy a torxy jakože se hodně ztrácí. Teleskopická ráčna mám druhou první stále funguje a že na dílně dostává pokouřit. Ze zkušenosti si dovolím tvrdit že stroje na kabel mají u nich daleko více kolísající kvalitu mám 125 flexu a tuším 150 ta je na stálo ve stojanu na dělení materiálu a ty fungujou ale na jaře byla v akci 125 za velmi rozumný peníz a ještě lepší peníz v aplikaci tak jsem ji prostě koupil s tím že se klidně bude válet ve skříni vzal sem ji na dílnu a tam š ní šlehnul do skříně po nějaké době došel soused že mu umřela flexa a že abych mu půjčil já řikám mám jen tu aku a na tohle co děláš to mi ji odrovnáš a pak jsem si vzpomněl že ve skříni je funglovka na kabel opravdu byla ještě zaplombovaná ve škatuli tak ji vyndal nasadil kotouč a ta mrcha se ani nerozběhla tak jsem ji reklamoval a vrátili mi prachy po jedné urgenci že jim to trvá dlouho vím i z okolí že to byla asi nějaká špatná serie těch brusek. A pracovní lampy ty už kupuju jen tam na dílně je lampa téměř spotřební zboží a ty různé " lámací " jsou sice efektní ale taky hodně citlivé na zacházení a nedá se ubránit tomu že lampa při práci zkrátka upadne a za ty peníze co je nabízí se nevyplatí to kupovat z číny protože pokud to přestane fungovat a není to dobité jakože rozlámané tak se vyplatí to reklamovat a lampy nám umíraj ne že by umřeli elektricky ale na pády a dolámaniny z pádů. Hafity, Klemoň a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2024 Odesláno 10. listopad 2024 (upraveno) Toho 20V Mafla jsem měl chvilku, při řezání střešních latí se celkem trápil, to je tak na nějaký tenký desky, takže jsem ho prodal se slevou jako vyzkoušenej a prostě Flexa a Mafl musi být kabelový. Ted jsem koupil 12V 1/2" utahovák v performance řadě za 999,- kč, 300Nm, povolovací 350Nm s 5ah baterkou, no zkusil jsem ho a vrátil, 1/2" čtyřhlan nesedí s normou DIN a hlavice tam nejdou lehce, ani ty k tomu dodavaný, co je horší že po povolení šroubu už nejdou dolů vubec, sundaval jsem ji tahem se zapnutým utahovakem aby se odklepala. V recenzich na Lidl shopu se o tom i piše. Škoda byl šikovnej super lehkej a malej, na přezouvaní doma bohatě stačí. počkam holt na novou serii jestli tuhle vadu odstraní. Upraveno 10. listopad 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. listopad 2024 Odesláno 10. listopad 2024 Tak ořechy mi z toho 12v rázáku jdou sundat pěkně ale nepovolí mi ani kolo utažený na 120nM. Kolega ho má taky a tomu urve vše. Oba máme 5aH baterku Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. listopad 2024 Odesláno 10. listopad 2024 (upraveno) Aha, tak to bude asi kus od kusu, mě povolil šrouby pěkně, i celkem dost utažený teleskopem, to co utahuju momentem na 110 šlo jak po másle. Teda musí se i při povolování přepnout na 4, některý mají automaticky plný moment na povolování, tyhle Lidlovský to bohužel nemají. Upraveno 10. listopad 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. listopad 2024 Odesláno 10. listopad 2024 Já ho po delší odstavce zastavím i rukou. Půjde na reklamaci. 20240914_175123.mp4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.