P607Olda Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Je otázka, jestli to za 2300 prodá. Spíš za 1500. Pro Tebe to bude poučení - když prodáváš kamarádovi pod cenou, tak že to vlastně daruješ.. Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 udelat tohle nekdo me pomyslim si akorat ze kamarad je SVINE a uz s nim na pivko nepujdu .... ale zase nezname cele pozadi pribehu - jestli je fakt finacne ve srackach tak k tomuto jednani mel sakra padny duvod Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 stibito: mne to na potlesk a usmev nepripada... ak to myslel vazne tak je to ubohe verim ze si robil iba srandu a som presvedceny ze ano... oddie ma auta moc rad aby bol toho schopny vsak oddie ? [upravil dne 14/11/11 12:30 od Marcel00] Marcel, uz viac krat tu vidim, ze nejak nad tymto forom a istou davkou humoru ci ironie, nemas nadhlad Snad kazdemu je jasne, ze oddie to nenapsal vazne Resp. snad kazdemu, co tu ma tolik prispevku jak ty Citovat
Benžík Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Přesně tak, možná ho ani nechtěl prodat a k prodeji ho donutila jeho situace, nebo třeba manželka. Citovat
Y2K Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Hmmm...a ja som si myslel ze to oddie myslel vazne Citovat
oddie Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Pokud něco prodám kamarádovi, nezakládá mi to sebemenší právo mu kecat do toho, co s tím bude dělat dále, pokud si to s ním výslovně nedohodnu, např. ve formě předkupního práva. Pokud prodává pixlu po půl roce se ziskem, nebudu jej ani podezřívat z toho, že to plánoval, to by ji otočil za pár týdnů, za měsíc a nečekal by, až spadne cena a bude nejnevhodnější doba na prodej auta. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Taky si myslím že je všechno OK,prodej proběhl jak jste se domluvili a auto neprodal hned.Možná by mě to taky trochu sralo ale bohužel.Co naděláš... Hoď to za hlavu a nech to tak a nadále budete dobrý kamarádi.:super [upravil dne 14/11/11 12:48 od Gabriel 307] Citovat
rootsky Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Taky bych to neřešil, auto je jeho, tak ať si ho prodá za co dokáže... Jestli ti vadí jeho jednání, tak mu to řekni, ale nic to nevyřeší jen udělá zle... Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 presne ... jestli fakt ma trable nepodezrival bych ho ze se na tom snazi trhnout, cenu vysrouboval aby zalepil rodinny rozpocet (asi ?), treba mu to samotnemu moc po chuti neni ... Citovat
MilanF1 Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Zajímá mě závěr tohoto příběhu, jelikož když nasadil 2300€, asi ty peníze akutně nepotřebuje . Myslím si, že pokud by bylo chtěné mít peníze hned, cena by byla nižší ... ale možná to tak dopadne, že cena půjde dolů ... navíc nejlépe se prodávají auta \"před sezonou\". Citovat
marko306 Odesláno 14. listopad 2011 Autor Odesláno 14. listopad 2011 Už som to trošku predýchal, asi sa mi treba z toho vyspať. Ide mi hlavne o princíp a to, že na mne v podstate možno zarobí. Áno v prvom rade som si ja sám na vine, mal som ho predať najvyššej ponuke. Teraz sa potvrdilo pravidlo, že na kamarátoch a rodine sa najlepšie zarába. Pokúsim sa to riešiť, ale normálne sa porozprávať. Že má finančné problémi je si na vine v prvom rade on sám, nikto ho nenútil, ale o tom tu ja písať nebudem. Edit, okrem toho, on nevie ešte o tom, že ja o tom viem a už ma asi tri krát podjebal s úsmevom, že mi za 2300€ predá späť auto... [upravil dne 14/11/11 13:27 od marko306] Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Edit, okrem toho, on nevie ešte o tom, že ja o tom viem a už ma asi tri krát podjebal s úsmevom, že mi za 2300€ predá späť auto... [upravil dne 14/11/11 13:27 od marko306] Tak to teda ale JE svinak ... :nevim Najdi si jineho kamarada a na tohohle zapomen ... hm ? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Ja to říkám pořád, nejhorší věc jakou muže někdo udělat je prodat něco kamaradovi a dat mu ještě slevu, to je nejlepší cesta jak kamarádství ukončit. Vždy když bude problem s tim co od tebe koupil bude totiž držkovat, přijde za tebou a bude ti vyčitat že to a tamto a tohle s timhle, pokud by koupil od neznamyho nebo v bazaru opravi si to a bude ticho. Dalši věc je že když dostal slevu zjistí že by mohl vydělat a otočí to dál. Jo hochu kamaradi jsou na tohle svině. Proto pokud prodávám cokoliv známým tak za normalní cenu ale i tak jen vyjimečně nebo něco o čem vim že mi nebudou dalších 5 let vyčítat. Auto bych neprodal ani vlastnim rodičům. To mi za to nestojí Jo a ještě ti dam dobrou radu, pokud proda auto od koupě do určitý doby a vydělá na něm je povinen přiznat daň z přijmu. šel bych za nim a chtěl bych podíl, jinak finančák..... [upravil dne 14/11/11 13:50 od Radek Hurvajz] Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Radek : fiha, to o te dani jsem nevedel .... vidis marko, tak mu muzes pokud chces trosku zatopit Ale kamaradstvi je fuc .... Citovat
Marcel00 Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 jj Radek ma pravdu... inak je to 12mesiacov od kupy auta Citovat
John_Ice Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 jen aby byla ale smlouva.... ale jak je to tu napsané v životě nic kamarádovi...co se týká auta atd.,třeba hadry(trenky) jo....mohlo by to dopadnout i obráceně,že za půl roku ti bude chtít vrátit auto a chtít na tobě to co ti dal.... Jinak nasraný můžeš bejt,ale asi jenom na sebe.... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Je to tak urcite ? Nejaky cas dozadu mi policajti vykladali (znamy) ze tohleto platí, jen ak má na sebe počas rok 3 a víc aut... Že pokial sa jedná o 1 alebo 2 autá za rok, ze to neplatí ... MilanF1 -. nemyslím si, ze cena 2300 Eur je nejaká extra vysoká. Jedná sa o ceny na SK, ktoré sú o málo vyššie, ako Vaše ... Navyše pokial si dám vyhladať 306 v kombi v dieslu od r.v. 2001 tak najlacnejsi je tam za 2000 Eur, a nema ani klímu .. Další s klímou a týmto motorom je tam za 2300 + 500 Eur za prihlásenie ... Preto si osobne myslím, že marko spravil najhoršiu vec tú, že sám seba okradol o minimálne 1000 Eur, verím, že nejaký čas dozadu by to bylo predajné i za 2500 EUr, netuším však, ako dávno to auto predal ... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Vždy když bude problem s tim co od tebe koupil bude totiž držkovat, přijde za tebou a bude ti vyčitat že to a tamto a tohle s timhle, pokud by koupil od neznamyho nebo v bazaru opravi si to a bude ticho. Auto bych neprodal ani vlastnim rodičům. To mi za to nestojí Tak s tím na 100% souhlasím,i když já kupoval taky skútra od kamaráda a zatím dobrý stále ho mám:D když náhodou něco prodávám a hodilo by se to třeba bráchovi tak se taky rozhoduji zda to stojí za to. Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Je to tak urcite ? netuším však, ako dávno to auto predal ... \"Už ju má asi pol roka\" Citovat
kujon106 Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 No, není to ode něj sice úplně košér, ale to za kolik auto prodá je jen jeho věc. Jestli se smíchem prohlašuje že ti ho prodá zpět za novou cenu, tak je to minimálně na vynadání do ko*otů, ale spíše na pár facek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.