Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

samodomo postup je zvednout kolo, vypustit luft, vyšroubovat ventilek, stříknout cca 2 dcl MLEKA a kolem zatočit tak,aby se mléko dostalo zevnitř všude na pneu (nejlépe se sundaným kolem),potom nafoukat a jezdit

Odesláno

A víš kde to uniká? Já měl něco podobného a utíkalo mi to okolo ráfku, byl trochu ohlej, asi jsem někde trefil větší díru.

Odesláno

Demontuj, strč to do vody, najdi dírku.

A pak se rozhodni. Pokud chceš šetřit, tak do dej do pneuservisu demontované z auta.

Tipuji nejspíš kolem ventilku, anebo u ráfku.

Demontáž, oprava, montáž a vyvážení by mělo být do 200.

Odesláno

Jo, jo, taky jsem to řešíval, na F600, v roce asi 76 (auto r.v. 59). Sundal jsem kolo, rozmontoval, duši zavezl na kole k opraváři - důchodci, ten tam dal záplatu za 3 Kčs

a vlastnoručně jsem to namontoval. Vyvážení jsem neřešil - bylo to zadní kolo a F600 měl max rychlost 95 km/h.

Taky jsem to mohl zalepit sám, teplé fleky jsme měli doma... ale byly už staré.

Tak nic, zpátky do reality...:papa

Odesláno

Tak tady mám taky čím přispět... každý týden jezdím dofukovat kolo protože z 2,2 mi spadne na 1,5 což je znát jaksi...dal jsem do do servisu,tam našel jednu jedinou dírku a pečlivě to udělal a stejnak furt mizí stejně..zkusím to s tim mlíkem,ty spreje podle jejich návodů bývají hlavně pro dojezd do servisu,ale viděl jsem (je to teda spíš pro motorky) takovou zelenou hmotu , která se napustí do pneumatiky a je to přímo prevence proti defektu na 2 roky....ale nevím,jsem z toho tak trochu jelen,aby se třeba nějak nenarušilo vyvážení,ale zase je mi líto kvůli tomu vyhodit pneumatiky , když mají 6mm....

Odesláno

ten sprej je nouzovka na motorce, na aute by to nemelo vadit.

zkus se na motorkarich.cz, nebo aukru apod. podivat po sade antipich - jsou to takove knoty vc. lepidla a delaj se s tim gumy jak na autech, tak hlavne na masinach. Ten knot s lepidlem je schopny prezit pneumatiku :D

jo, ty knoty stoji cca 50 Kc, a nemusi se nic vypoustet, sundavat, proste to tam narves s lepidlem, zariznes a je po prdeli...

[upravil dne 22/6/2011 07:39 Scratch]

Odesláno

Mlíko je stará věc, nicméně sprej funguje ještě o něco líp Pro tyhle účely stačí klidně množství \"na cyklo\". Foukneš to tam. Kolo přefoukáš tak na 3,5 projezdíš a bude to OK. Pokud to jde okolo ráfku, můžeš to sundat, vypustit a sešlapat ke straně, ráfek otřít a namazat mýdlovou vodou, otočit a druhou stranu....

PS: a proč vlastně? Při ceně kterou by stála oprava :D

Odesláno

Také mě to jednou potrápilo, když bylo auto v klidu, nejezdilo tak tam tlak vydržel měsíc. Ujeto to pár 10km a guma málem prázdná. Utíkalo to spuchřelým ventilkem, asi se to při otáčkách kola ostředivou silou nějak ohnulo a začlo to utíkat, mrcha jedna :).

Odesláno

Tak jsem sundal kolo,ponořil do vody a pozoroval...Utíkajicí bublinky se prozradily v okolí ventilku.Jsem teda kolo vypustil oblepil ventilek chemoprenem a čekal na zaschnutí,dnes ráno jsem pneumatiku opět nafoukal a hle bublinky už nikde,takže se nejspíš povedlo..no uvidíme jestli opět za měsíc budu muset navštívit čerpací stanici,kde si na mě už zvykli :-D

Odesláno

Ventil se dá koupit snadno, ale musí se pak vsunout zevnitř ráfku, takže sundat, vsunout, nandat, vyvážit. V servise to ještě patlají nějakým tekutým mýdlem, aby to hezky sedlo.

Fakt je, že pokud si poznačíš, jak byla guma na ráfku a pokud jde o zadní kolo, tak to můžeš zkusit přemontovat doma. Aspoň se něco naučíš (a příště půjdeš do servisu za těch 200, jak jsem psal). Pneumatika se sundavá klínkama z tvrdého dřeva, anebo na ni pomalu spustíš auto z heveru. A pak monterajzny. Nahodit taky monterajznama, akorát by to chtělo kompresor - i když v mládí jsem nejednou foukal ručně, pumpou.

Odesláno

Tak jsem rád že doposud jsem se nedozvěděl že se nejaké ventily dají koupit...ušetřil jsem 200 ...:-DSundavat plašť fakt nemusim, stačí mi to na motorce...natož u auta.Jinak s tou pumpou.Doma kompresor nemám,takže to zustalo u ručního foukání,ale dá se to,jen to chce misto ve stínu ,dodržovat pitný režim, klidnou povahu a dostatek času...:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...