roura Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Hoj nemáte nejaký fígl jak ucpat unik tlaku z pneumatiky? je to malinkatý ale zpusobuje to ,že musim tak jednou za měsíc kolo dofouknout,což mě už začíná rozčilovat...Našel jsem takovyto spreje ,ale s poštovným a tak mi to přide poměrně drahé na jedno kolo.. http://www.autoboxy.com/defekt-spray-pro-opravu-pneumatik-stac-plastic-300ml/d-75304/ Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 samodomo postup je zvednout kolo, vypustit luft, vyšroubovat ventilek, stříknout cca 2 dcl MLEKA a kolem zatočit tak,aby se mléko dostalo zevnitř všude na pneu (nejlépe se sundaným kolem),potom nafoukat a jezdit Citovat
Dave_k Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Sprej je nouzovka. Hoď to do pneuservisu, aby to dali do cajku. Citovat
MilanF1 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 A víš kde to uniká? Já měl něco podobného a utíkalo mi to okolo ráfku, byl trochu ohlej, asi jsem někde trefil větší díru. Citovat
P607Olda Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Demontuj, strč to do vody, najdi dírku. A pak se rozhodni. Pokud chceš šetřit, tak do dej do pneuservisu demontované z auta. Tipuji nejspíš kolem ventilku, anebo u ráfku. Demontáž, oprava, montáž a vyvážení by mělo být do 200. Citovat
roura Odesláno 21. červen 2011 Autor Odesláno 21. červen 2011 Pánové diky za rady,něco s tim udělám,každopádně sundat a zjistit kudy,pak už se uvidí :-) Citovat
P607Olda Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Jo, jo, taky jsem to řešíval, na F600, v roce asi 76 (auto r.v. 59). Sundal jsem kolo, rozmontoval, duši zavezl na kole k opraváři - důchodci, ten tam dal záplatu za 3 Kčs a vlastnoručně jsem to namontoval. Vyvážení jsem neřešil - bylo to zadní kolo a F600 měl max rychlost 95 km/h. Taky jsem to mohl zalepit sám, teplé fleky jsme měli doma... ale byly už staré. Tak nic, zpátky do reality... Citovat
koblih69 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Jojo teplý fleky, svěrku, zapálit to nešlo protože to bylo vlhký Citovat
Hawk476 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Ta finta X mi přijde nápaditá, jen si nejsem jistej, jestli je to řešení? Nekzoušel to někdo? Citovat
Dadadavid Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Tak tady mám taky čím přispět... každý týden jezdím dofukovat kolo protože z 2,2 mi spadne na 1,5 což je znát jaksi...dal jsem do do servisu,tam našel jednu jedinou dírku a pečlivě to udělal a stejnak furt mizí stejně..zkusím to s tim mlíkem,ty spreje podle jejich návodů bývají hlavně pro dojezd do servisu,ale viděl jsem (je to teda spíš pro motorky) takovou zelenou hmotu , která se napustí do pneumatiky a je to přímo prevence proti defektu na 2 roky....ale nevím,jsem z toho tak trochu jelen,aby se třeba nějak nenarušilo vyvážení,ale zase je mi líto kvůli tomu vyhodit pneumatiky , když mají 6mm.... Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 ten sprej je nouzovka na motorce, na aute by to nemelo vadit. zkus se na motorkarich.cz, nebo aukru apod. podivat po sade antipich - jsou to takove knoty vc. lepidla a delaj se s tim gumy jak na autech, tak hlavne na masinach. Ten knot s lepidlem je schopny prezit pneumatiku jo, ty knoty stoji cca 50 Kc, a nemusi se nic vypoustet, sundavat, proste to tam narves s lepidlem, zariznes a je po prdeli... [upravil dne 22/6/2011 07:39 Scratch] Citovat
koblih69 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Mlíko je stará věc, nicméně sprej funguje ještě o něco líp Pro tyhle účely stačí klidně množství \"na cyklo\". Foukneš to tam. Kolo přefoukáš tak na 3,5 projezdíš a bude to OK. Pokud to jde okolo ráfku, můžeš to sundat, vypustit a sešlapat ke straně, ráfek otřít a namazat mýdlovou vodou, otočit a druhou stranu.... PS: a proč vlastně? Při ceně kterou by stála oprava Citovat
207James Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Nechtěl bych být při výměně pneumatiky na kole, do kterého jsem nalil mléko a potom to stálo nějakou dobu na 30°C:D. Citovat
bak65 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Také mě to jednou potrápilo, když bylo auto v klidu, nejezdilo tak tam tlak vydržel měsíc. Ujeto to pár 10km a guma málem prázdná. Utíkalo to spuchřelým ventilkem, asi se to při otáčkách kola ostředivou silou nějak ohnulo a začlo to utíkat, mrcha jedna . Citovat
roura Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 Tak jsem sundal kolo,ponořil do vody a pozoroval...Utíkajicí bublinky se prozradily v okolí ventilku.Jsem teda kolo vypustil oblepil ventilek chemoprenem a čekal na zaschnutí,dnes ráno jsem pneumatiku opět nafoukal a hle bublinky už nikde,takže se nejspíš povedlo..no uvidíme jestli opět za měsíc budu muset navštívit čerpací stanici,kde si na mě už zvykli :-D Citovat
MilanF1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Případně vyměň ventilek, zas tak drahej nebude Citovat
roura Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 Ani jsem nevěděl,že se dá koupit samotnej ventilek:mad: ..no teď už to je jedno...ponaučení pro příště Citovat
P607Olda Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Ventil se dá koupit snadno, ale musí se pak vsunout zevnitř ráfku, takže sundat, vsunout, nandat, vyvážit. V servise to ještě patlají nějakým tekutým mýdlem, aby to hezky sedlo. Fakt je, že pokud si poznačíš, jak byla guma na ráfku a pokud jde o zadní kolo, tak to můžeš zkusit přemontovat doma. Aspoň se něco naučíš (a příště půjdeš do servisu za těch 200, jak jsem psal). Pneumatika se sundavá klínkama z tvrdého dřeva, anebo na ni pomalu spustíš auto z heveru. A pak monterajzny. Nahodit taky monterajznama, akorát by to chtělo kompresor - i když v mládí jsem nejednou foukal ručně, pumpou. Citovat
roura Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 Tak jsem rád že doposud jsem se nedozvěděl že se nejaké ventily dají koupit...ušetřil jsem 200 ...:-DSundavat plašť fakt nemusim, stačí mi to na motorce...natož u auta.Jinak s tou pumpou.Doma kompresor nemám,takže to zustalo u ručního foukání,ale dá se to,jen to chce misto ve stínu ,dodržovat pitný režim, klidnou povahu a dostatek času... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.