Přejít na obsah

Hawk476

Uživatel
  • Počet příspěvků

    93
  • Registrace

Kontakty

  • ICQ
    325593088
  • Webová stránka
    http://back-it-in.cz

Profilové informace

  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Hawk476's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Tak jako cena velice příjemná. Teď je otázka co v tom bude . http://www.mojeoleje.cz/motorove-oleje-total/total-quartz-9000-5w-40-5l
  2. Zdravím. V nabídkách shopů je vždy mnoho filtrů se zpětným ventilem a liší se v tlaku jeho otevření. Můžete někdo rozvést tuto problematiku, zda je to téma, kterému se při výběru konkrétního filtru nějak více věnovat? S pozdravem Hawk
  3. Edit, tak větrák asi možná funguje správně, ale po nastartování auta se po zapnutí topení rozběhne (je slyšet i sepnutí kompresoru klimy, proto možná ta sahara)...pokud topení vypnu a větrák doběhne, tak už podruhé nezapne.
  4. Zdravíčko, s chladnějšími dny se začíná projevovat problém, na který jsem měl již z léta podezření. V létě auto drželo 90-95 °C, takže jsem hádal, že bude možná špatný termostat. Problém byl, že sahara se nechtěla roztočit na víc, než málo, ale stačilo to. Nyní když je chladno, tak mi sahara pořád běží (jako by spínala ke klimě), když je zapnuté topení, takže voda má 70-80 °C podle nálady. Při vypnutí topení nebo ve městě to vylítne nahoru na 90, ale někdy to pak zase spadne, takže jsem z toho jelen. Tipuju, že je něco špatně jak na sahaře, tak na termostatu. Takže mimo kontext ještě doplňující otázka, jestli je k termostatu na 407 dobrý přístup :-). Děkuji.
  5. Sem nevěřil, že takový lidi ještě existujou, ale když tu čtu i o válečku . Nedávno před barákem na parkovišti jeden senior barvil celou Astru štětcem, nějakou stříbřenkou a druhou černou plechovku měl na plastový lišty apod. No barva je skapaná na parkovišti ještě teď. Nevěřil jsem vlastním očím, když jsem to viděl. Ještě to pak druhý den obcházel se sprejem a dolaďoval . Dneska jsem šel okolo, sice byla už tma, ale auto je jedna velká mapa Myslel jsem, že tohle se děje jenom ve vtipech a amerických filmech
  6. Btw - benzín jsem cítil vždycky taky...teď už ne. Teoreticky kdyby jedna svíčka občas vynechávala, tak vstřik nasere do spalovacího prostoru palivo, které se jednoduše někady vypláchne. Ve výfukovém potrubí je myslím dost míst, kde se může vstřebat a být cítit.
  7. Měl jsem stejný problém, při vyřazení na neutrál to za jízdy kolísalo, občas i chcíplo. Vyřešila to banální výměna svíček za nové. Šel bych po zapalování.
  8. Dal jsem rok po koupi auta obyčejný NGK (žádný platina ani pod.). Přestal mi kolísat volnoběh při vyřazení kvaltu a zmizela chyba \"Depollution system faulty\", která byla spojená podle diagnostiky s přechodným zkratem na cívce (svod staré svíčky?) a také ukazovala trochu zvláštní hodnoty první lambda. No svíčky dělaj prostě hodně :-). Btw. Teplota vody mi teď leze až na 95°C. Občas zůstane viset naopak lehce pod 90°C. Nevím, jestli to mam řešit
  9. 2 jofo > trefil si to přesně. Jenže ono pro servisy je levnější říct, že to může bejt hodně věcí, protože ten čas a tu práci by jim nikdo nezaplatil, navíc by ještě museli ten osciloskop koupit . Jinak si ale myslím, že při vynechávání jednoho či dvou válců ve výfuku nic neucítíš. Řešení bych volil jak už tu padlo. Pokud styl hokus pokus, tak zkus od někoho sehnat cívky a zkusit je, případně pak koupit nový. Opravujou se dost blbě, nevím jak to má 307. Pokud půjdeš cestou jistoty, tak najdi schopného slaboproudaře. Problém je, že taky může lítat po autě celý den, měřit a měřit a pořád bez úspěchu. Proto to servisy nedělají. Jedno je spojené s druhým a dohromady se vadné díly špatně vylučují, takže tu práci ve výsledku nikdo nezaplatí, když se ta závada nepodaří najít.
  10. O víkendu jsem měnil palivový filtr u benzínu. Přístup jak do pekla, bez montážní jámy ani ránu. Záviděl jsem majitelům nafťáků. Samotná výměna pro tatary, akorát jsem dostal hroznou do oka, jak bylo natlakováno od čerpadla. Nevím jak dlouho tam filtr byl. Překvapilo mě, že pod krytem pravé zadní části podvozku bylo čisto bez bordelu, každopádně filtr tam minimálně 100 000 km byl. Čistě teoreticky mohl být ještě prapůvodní z výroby (280 tkm) Na filtru nejsou zachyceny plastové odřezky (jen minimum), jak jsem filtr rozdělával, nýbrž opravdu bordel z nádrže. - detail fotky Btw - kdo vymýšlel ty plastové jistící šrouby pro ten kryt, to bych se mu poděkoval [upravil dne 12/9/11 21:09 od Hawk476]
  11. Asi bych si dal tu práci a našel někoho se stejným motorem a zkusil si ji půjčit za nějakou úplatu po dohodě. Tímhle způsobem by si mohl povyměňovat půlku auta a stejně by si na to nemusel přijít. Podobně sem to měl já. Mohlo to být od katalyzátoru, přes lambdu či vstřiky další X součástek.
  12. Hawk476

    Poloha palivového filtru

    Tak jsem po výměně. Bosh sem nahradil Mannem. Všechno bez problému, až na ty blbý patenty na sundání plastovýho deklu. Dva zařvali a zbytek byl porod ). Samotná výměna no-problem, ale utvrzuji se v tom, že bez montážní jámy nebo zvedáku se na dnešním autě už nedá nic udělat :-)
  13. U mě to vyřešila výměna svíček to vynechávání. Rozsvicelo mi to \"Depolution system faulty\" ale nevím, jestli ta chyba byla spojena s tím vynecháváním, protože ta chyba občas sama zmizí a časem se zase objeví. Každopádně teď tam není :-)
  14. Řesil jsem od koupě auta (tedy spíše neřešil) problém s otáčkami. Především při studeném motoru občas na jednom z válců nedošlo k zážehu. Da další otáčku tuhle situaci motor kompenzoval přidáním plynu. Problém se projevoval především při pohybu auta na neutrál. Občas byl schopný i chcípnout. Podezření bylo na váhu vzduchu a dalších tisíce blbostí. Mimochodem pravděpodobně mi tenhle problém i rozsvicel kontrolku diagnostiky, která hlásila přechodný zkrat na jedné z cívek. ŘEŠENÍ - Myslel jsem, že v autě budu mít nějaké kvalitní iridiové svíčky, když tam jsou už tak dlouho a autí pořád startuje fajnově. Byly tam obyčejné NGK LFR5B. Dal jsem nové a volnoběh už nekolísá. POUČENÍ - dodržovat, radši lehce předbíhat předepsané intervaly :-) P.S.: v Pežotu mi radili vyměnit zapalovací rampu a klapku sání...cenu sem snad ani psát nemusím :-)
  15. Hawk476

    Ochromený ServiceBox

    Už mam těsnění [upravil dne 9/9/11 14:47 od Hawk476]
×
×
  • Vytvořit...