Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mam dotaz - jak se dostanu u P106 r.v.1993 k relatkum ? brachovi nesviti potkavaci svetla, ostatni je v poradku - vymenili jsme packu, protoze i ta byla spatna - takze je to na 99% rele - netusim, kde jsou a jak se k nim dostat - poradte prosim, diky

Odesláno

myslim, ze by relatkaq meli byt pod Ridici jednotkou (zkouel jestli funguje relatko od palivoveho cerpadla a tam jsem ho nasel), ale tak se jukni do navodu;)

Odesláno

Ahoj, diky, tam jsem nasel akorat relatko od palivovyho cerpadla, jak pises - vedle pojistkovky nejsou, takze je mi zahadou, kde muzou byt - sam mam renaulta 21, kde relatka mam vedle pojistkovy skrinky a dostavam se k nim sundanim jednoho plastu - spodniho krytu palubky - akorat u brachovyho auti nejak netusim, kam sahnout :-(

Odesláno

pojistky jsou nalevo pod volantem, ale jeste jedna menis pojistkova skrin je v motoru nad levym tlumicem, musis z toho sundat takovou krabicko, je mozny, ze tam je taky relatko, ale nejak sem optom nepatral, takze nevim, zkus jeste ty pojistky v motoru, anebo je mozne ze to relatko bude skutecne za pojistkama, zkus zasmatrat, ja se zkusim podivat do navodu

Odesláno

Přesně tak, jinde bych je asi taky nehledal - díval jsem se i do manuálu, ale nic jsem z toho nevyčetl :(

Ještě mě napadlo: relátka občas cvakají, ne? Co zkusit ve 2 takovou lehkou diagnostiku - 1. vrazí hlavu k motoru a poslouchá a 2. rozsvěcí světla (třeba dálkovky)...:o

Odesláno

tak - relatka jsem nasel, ale problem jeste nevyresil - relatka jsou u 106ky schovana za pojistkovou skrinkou - je nutne odhrnout koberec u palubky, a juknout dovnitr - uvidite svazek kabelu a dva sroubky zespodu drzici plastovy vylisek, ve kterem jsou nacvakle konektory - ty torx srouby jsou T20, staci je vysroubovat a cele to vytahnout dolu - je tam modre rele na sterace, cerne na blinkry, bile \"rele\" - akusticka signalizace na svetla a zlute rele, ktere nevim nac je :-( ale myslim si, ze je na svetla.

Nevi nekdo, jestli, kdyz to rele tam neni, jestli maji jit dalkova a parkovaci svetla ? protoze pokud ho vyndam, tak tohle funguje, ale stale nejdou ty potkavaci svetla :-(((

Karel

Odesláno

další relátka jsou u 106 (starý model) v palubce

vpravo ze spodu, když se vyndá schránka u spolujezdce. Ale nevím co vše tam je, určitě tamtudy vede centrál.

Odesláno

Přátelé,

a jste si jistí, že tam relátko na potkávačky je? Na mojí káře není, je to přes páčku, u 205 1.9D nový model je to taky tak. Já bych tipoval, že u 106 to bude podobně. Ale jak říkám, neznám ji. Jenom abyste nehledali něco, co v tom autě není.:D:D:D:D

Odesláno

Taakze - dneska jsme se s autem vratili od elektrikaru - relatko na svetla u 106ky skutecne neni, problem byl v kabelazi u zadnich svetel a v uhnile kostre PZ svetla - bylo vcera opravene, dneska rano opet nesvitilo - tentokrat ale uz sly jen dalkove a opet nesvitila palubka - problem byl v kabelazi okolo radia - konecne je to dany dohromady, ale s chuti bych zaskrtil toho, kdo tam kdysi montoval radio :-(

Karel

Takze diky vsem za tipy a pomoc, jinac kdyby nekdo potreboval solidniho autoelektrikare v praze, dam kontakt - panove si rekli myslim 800 za celou praci :-) a ten dnesek byl v cene :-)))

Odesláno
Napsán autorem Lucni Konik

tak - relatka jsem nasel, ale problem jeste nevyresil - relatka jsou u 106ky schovana za pojistkovou skrinkou - je nutne odhrnout koberec u palubky, a juknout dovnitr - uvidite svazek kabelu a dva sroubky zespodu drzici plastovy vylisek, ve kterem jsou nacvakle konektory - ty torx srouby jsou T20, staci je vysroubovat a cele to vytahnout dolu - je tam modre rele na sterace, cerne na blinkry, bile \"rele\" - akusticka signalizace na svetla a zlute rele, ktere nevim nac je :-( ale myslim si, ze je na svetla.

Nevi nekdo, jestli, kdyz to rele tam neni, jestli maji jit dalkova a parkovaci svetla ? protoze pokud ho vyndam, tak tohle funguje, ale stale nejdou ty potkavaci svetla :-(((

Karel

To zluty bude casovac vyhrivani zadniho okna ;)

• O 9 let později...
Odesláno (upraveno)

ahoj. nechci zakládat nové téma. muj problém:

koupil jsem si angels eye světla na moj P106 r.v 99. bohužel při přepnutí na dálkové světla se potkávačky zhasnou. potřeboval byc to nějak předělat, aby potkávačky nezhasínaly :-)
jak na to? přidat nějaké relátko? kde najdu kabely? poradíte? :-)

Upraveno uživatelem Kosta777
Odesláno

Jen amatérsky-technický dotaz:

Co na takovou úpravu řekne STK, nebudou s tím mít problém? Zhasnutí potkávacích světel při přepnutí na dálkové je standardní funkce, ne?

Mimoto, než to tedy řešit nějakým větším zásahem do elektroinstalace, můstky a relátky, nebylo by jednodušší připojit AE na obrysovky (prohodit kabel obrysovek s potkávacími)? Pokud se nepletu, tak ty svítí pořád.

Odesláno

Standardní funkce to je v případě světel na H4 žárovku. Pokud máš verzi 2x H7, tak mají svítit obě zároveň (alespoň u všech aut s H7 jsem to tak viděl):myslim

Odesláno

>MJSytic: Fakt? Ještě bych to pochopil u celoskleněných lamp, ale u současných plasťáků? Bych se bál, že se to roteče :roll

Každopádně, jak říká klasik: ,,Takový práce, přitom taková blbost." (Simona Stašová, Pelíšky). Ale pravda, každý máme trochu rozdílné životní priority.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...