Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak se pokouším založit nové vlánko na téma vlatní blbost.

Díky sněhovým barierám u krajnice jsem se nevešel mezi zaparkované auto a protijedoucí autobus. Výsledek - nemám levé zrcátko a ten zaparkovaný chudák zase pravé. Super začátek nového roku. Tak jsem to \"zapíchnul\" o pár metrů dál a zavolal policaty. Rezult \"Drobná dopravní nehoda\" cena (pokuta) 500,- Kč naštěstí bez bodového ohodnocení a pojišťovací kolotoč. Škoda nu mě cca 1800,- (kryt a samotné zrcado) u poškozeného nevím - to uletělo celé, ale to snad zatáhne pojišťovna ze zákonné pojistky. Co mě ale se.... nejvíc, je další šrám v kartě řidiče.

Přátelé přeji mnoho km bez podobných příhod.

P.S. Najde se někdo další, kdo se přihláísí k vlastní blbosti?:(

Odesláno

pred cca dvomi rokmi som si kúpil hmlovku do zadného nárazníku (pôvodná bola už pri dovoze rozbitá) a celý zadný nárazník som mal v new laku. Tešil som sa asi tri mesiace, potom som nacúval do múrika, oškrel som si nárazník a rozbil hmlovku. Ale to je iba drobnosť, súcitím s tebou. Ber to z tej lepšej stránky, nikomu a ani sebe si neublížil. ;)

Odesláno

Tak to smekám, poctiví lidi ještě nevymřeli. Většina by ujela. Ale já být v tvé situaci, dám za okno papírek s telefonem ze jsem to byl ja a ze ma zavolat a domluvime se na nahrade. Nemel bys zaznam a pokutu od pojistovny. Ale zase by to mozna stalo trsoku vice, ale zrcatko bys mozna sehnal levně.

Odesláno

A nevim proc jsi volal benga....

Staci dat za sterac cislo telefonu a pripadne jmeno.

Znam lidi kteri to tak udelali a naprosto vsechno v poradku.

Osobne kdyby se mi to stalo tak taky dam za sterac listek.

Bud rad ze ti nenechali zaplatit vic za \"zbytecnost\".

Odesláno
jj, takové drobnosti řešit bez policajtů :myslim

Jj, ale majitel druhého auta nebyl k nalezení a nechtěl jsem se zachovat jako dobytek. Takto mu to uhradí pojišťovna z mojí zákonné.

Odesláno

Presne tak, pokial by si mu nechal za oknom odkaz, tvoje tel. cislo, ze si mu skodu urobil ty, tak by ty zavolal, mozna ponadaval, ale pak by ste to jen vyplnili na poistovnu ... Vsetko by bolo OK, a mal by si to bez policajtov, bez pokuty, a bez zaznamu v karte vodica ... Podla mna si urobil blbost ...

Guest Scratch
Odesláno

oddie to vystihl

listek za sterac, nevolat benga, a zaplatit, a je po vsem :) a bez komplikaci

Ad vlastni blbost, uz se mi to stalo, proto uz to na tuti nezopakuji :D

Odesláno

Kdy se musi volat POLICIE

1. Pokud při nehodě dojde ke zranění (třeba i jen drobnému) nebo k usmrcení osoby.

2. Pokud při nehodě dojde na některém z vozidel včetně přepravovaných věcí ke škodě převyšující 100 000 Kč.

3. Pokud při nehodě dojde ke škodě (v jakékoli výši) na majetku třetí osoby (např. k poškození zaparkovaného vozidla, přilehlé nemovitosti apod.); policie se však nebude volat v případě, kdy půjde o škodu na vozidle, které sice je v majetku třetí osoby (např. leasingové společnosti, zaměstnavatele, ale třeba i někoho z rodiny), ale jeho řidič měl na nehodě účast.

4. Pokud při nehodě dojde k poškození pozemní komunikace či ke zničení nebo poškození její součásti nebo příslušenství (např. dopravní značky, svodidel apod.).

5. Pokud při nehodě dojde k poškození obecně prospěšného zařízení (např. přejezdového zabezpečovacího zařízení) nebo životního prostředí (např. při úniku provozních kapalin z vozidla).

6. Pokud po nehodě nebudeme sami schopni (bez vynaložení nepřiměřeného úsilí) obnovit plynulost provozu.

7. Pokud se nedohodnete s účastníkem nehody na zavinění.

Jinak je to ztráta času, peněz a bodů.

Odesláno

Fusion - to jsou body, kdy se PČR volat musí, neznamená to ale, že se v jiných případech volat nesmí. Jak už jsem psal jinde, pokud je nehoda policejně zaznamenaná, tak na mě případný vy*cánek může zahrát betla podstatně hůř. Tvrdím, že policii je dobré volat téměř ke každé nehodě - od toho tu je a proto si jí přece platíme. Kdyby se Frantovi povedlo zjistit vlastníka poškozeného auta a šlo pouze o to zrcátko, pak bych PČR asi nevolal a asi to zaplatil cash (škoda je fakt minimální), protože ale vlastník u auta nebyl, jednal bych stejně jako Franta - lísteček za stěračem se může ztratit a majitel pak jenom kouká, že je auto rozbitý a opravu cvaká ze svého.

[upravil dne 15/1/2011 08:43 Medvěd]

Odesláno

Já se ke své blbosti přiznal ve svém vlákně se 607, kdy jsem v noci přehlídnul podvalník co jsem si tam sám zaparkoval a o metr ho posunul jinam .... :D Se 406 jsem zase při couvání přejel popelnici a zničil si zadní nárazník a pak se mi ještě kdysi povedlo se 309 na letních gumách na sněhu trefit barák v zatáčce, měl jsem tehdy řidičák asi půl roku a tak to ani jinak dopadnout nemohlo, alespon mne to poučilo a od té doby jsem se choval na silnici jinak ... :papa

Odesláno

Mimochodem nezda se vam ze po novem roce zacinaji policajti vylejzat z nor? A nevite nekdo co vsechno ma policajt o mne v tom pocitaci, kdyz si bere moje doklady a de do ty osklivy oktavky?

Odesláno
Mimochodem nezda se vam ze po novem roce zacinaji policajti vylejzat z nor? A nevite nekdo co vsechno ma policajt o mne v tom pocitaci, kdyz si bere moje doklady a de do ty osklivy oktavky?

Všechno: Jméno, příjmení, datum narozní, místo narození, adresa, číslo občanky, pasu, rodiče, děti, jestli je v pátrání, trestní miulost přestupky, jestli má zbroják...A další

zdroj: kamarád policajt :papa

Odesláno

Všechno co souvisí s řidičem vozidlem a s tím spojeným... :)

Nebo si pořád myslíte že se v dnešní době volá do archivu a tam vybíhá učeň s baterkou a kouká do kartotéky? :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...