SCT77 Odesláno 30. srpen 2022 Odesláno 30. srpen 2022 Ahoj, možná hloupá otázka, ale sundaváte kameru po zaparkování, nebo ji necháváte? Co jsem se rozhlížel po okolí bydliště (Praha), tak dost lidí nechává přes noc nainstalovanou... Citovat
Péťa Odesláno 30. srpen 2022 Odesláno 30. srpen 2022 Nechávám. Přední i zadní. Pepito ohodnotil 1 Citovat
peter23p Odesláno 30. srpen 2022 Odesláno 30. srpen 2022 Mám magnetický držák, z počátku sem sundaval, teď většinou nechávám. Jen když někde stojím dlouho tak kvůli slunci a nebo na nějakém ne úplně bezpečném místě tak sundavám. Citovat
PaKr Odesláno 30. srpen 2022 Odesláno 30. srpen 2022 Mám jenom na přísavce, takže občas se sundá sama ( tak jednou za měsíc), ale cíleně ji nesundávám. Akorát ji sundali na technické ( kontrola tažného ), tak když jsem byl s vozíkem, tak jsem ji před nájezdem do linky sundal sám. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Rikic339 Odesláno 31. srpen 2022 Odesláno 31. srpen 2022 Sundávám vlastně jen na chatě kvůli slunci, jinak nechávám Citovat
peter23p Odesláno 31. srpen 2022 Odesláno 31. srpen 2022 Jo vlastně na evidenčce taky vadila, toleroval jen nalepeny držák. I držák na mobil na přísavce jsem musel při focení sundat, technici mají strach že se na ministerstvu někdo podívá na fotky a vynadají mu že to nemá na skle co dělat. Citovat
Weri 605 Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 Kluci ... existuje něco jako jedna kamera pro dvě auta...? Jakože ňák snadno přendavací...? Citovat
ChouLu Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 Jop jakákoliv s GPS modulem co nalepíš na sklo Citovat
Weri 605 Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 Gps... aha.. takže mě to bude i lokalizovat..? Citovat
Stifler Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 (upraveno) @Weri 605 Trošku bych ChouLua rozvedl, i když chápu jeho odpověď jako jakési rýpnutí na ne úplně vhodně položený dotaz. Samozřejmě že má ChouLu pravdu, protože jakákoliv kamera, kterou jde dnes pořídit, lze celkem snadno provozovat v libovolném množství aut. Jediná potíž je v instalaci držáku a napájení. Takže buď budu kameru s držákem (ať už násoskou na sklo nebo nalepovacím s 3M oboustrankou) a napájecí kabel přendávat z auta do auta při každém přenášení nebo si poradím tak, že si dokoupím příslušenství (ideálně originální) ke kameře navíc a nainstaluji si držáky na sklo do každého auta na stálo a stejně tak napájecí kabel. Pak stačí už jen sundat kameru z jednoho auta, přenést do druhého, přidělat na držák a zapnout. Člověk furt nemusí nic instalovat a demontovat... Na častější přenášení bych doporučoval kamery, co mají magnetický držák, bude to praktičtější a nebude hrozit nějaké poškození držáku či kamery od časté de/montáže. Já třeba mám v autě kamery (přední+zadní) na stálo a k napájení nepoužívám zástrčku autozapalovače, ale mám to vše skryté a opatřené ochranou proti vybití baterie. Edit: GPS modul není povinný, je výhodou pro určení místa pořízení záznamu, případně určení rychlosti jízdy vozidla snímajícího jízdu a u lepších kamer i k detekci radarů měřících rychlost. Upraveno 14. září 2022 uživatelem Stifler Weri 605 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Weri 605 Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 Super... už to chápu i jako totální blb... ale pro jistotu... Kameru (třeba i zadní) bez gps, s magnetem a kabelama si koupím jednu, k tomu dokoupím druhý kabely, samozřejmě ty co se schovaj pod tapec, @ChouLu mi to za blbý hemzy zadarmo natahá a zapojí nejdřív na mým autě a pak za žvejku to nandá i do služebáku..? Citovat
Stifler Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 No, dneska má dost kamer GPSku zabudovanou uvnitř kamery, takže se nedá sundat, ale mohla by jít vypnout. Bohužel, zadní kamery obvykle nejsou sundávací. Tam to bývá často jen na nalepovacím držáku a součástí kamery je i kabel nebo aspoň kus kabelu, který by se musel furt rozpojovat a zapojovat. Ale už jsem se o tuto problematiku docela dlouho nezajímal, tak třeba jsou dneska na trhu nějaké propracovanější produkty, kde mysleli i na možnost sundávání zadní kamery. Ale jinak máš pravdu, kouíš jednu kameru, případně set kamer, dvoji kabeláž a instalační materiál a pak už se to jen natahá, zprovozní a kamera/kamery přenášejí mezi auty. Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 před 48 minutami, Weri 605 napsal: Kluci ... existuje něco jako jedna kamera pro dvě auta...? Jakože ňák snadno přendavací...? nakup dvou kamer je nerealný? Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 (upraveno) https://www.xiaomimarket.cz/70mai-dash-cam-pro-plus-autokamera/?variantId=5254 Upraveno 14. září 2022 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
Weri 605 Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 (upraveno) @Pe.Tr Čoveče napadlo mě to taky... když já budu Rakví jezdit minimálně.. tak mi to zas přišlo zbytečný.. ale nebráním se tomu.. .... Mmch rozpočet mám víc než stědrý... @ChouLu.. takhle veřejně? Zavolej mi...? no ale dobrá... zavolám.. Upraveno 14. září 2022 uživatelem Weri 605 Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 nejdražší na kamere je paměťová karta Péťa ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 @Weri 605 pak nám budeš rovnou pouštět videa těch žákovských přešlapů? Citovat
Weri 605 Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 Nené... spíš těch kolem, co už papíry maj... to je větší prča... ozzy56 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 14. září 2022 Odesláno 14. září 2022 Někdy ale pochybuju, že ti okolo ty papíry vůbec mají Weri 605, RichVa a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.