Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hm teď hlásili ve zprávách že Pomáhači ochránili na přechodu 2 důchodce... super práce.

Do manželky napálila studentka policejní školy. Manželka zastavila v obci před přechodem ( mimochodem v 8-mém měsící těhotenství ) a najednou rána jako prase. Zezadu do ní napálila zmíněná slečna. Vyběhla a začala řvát, že za to může manželka protože ona to ví jistě když studuje na Pomáhačku... Naštěstí jeji budoucí kolegové byli jiného názoru.

Odesláno

Tak jsem se právě dodíval na šot o nehodě cajtů na náměstí Míru a podle všeho to vypadá, že jí zavinili poliši, kteří nedobrzdili za auty, která pouštěla chodce - aby nepráskli do nich, vlítli na chodník a smetli manžele, kteří právě dokončili přecházení ulice.

V této souvislosti mě napadá - jak je to s jízdou \"pod majáky\", musí být puštěna i siréna nebo je opravdu povoleno její vypínání během jízdy k případu a spouštění až v krizových místech? Houkající auto lze jen těžko přehlédnout, zatímco pokud auto jen bliká a rozeřve se mi až těsně za pr*elí, dokáže to jednoho pěkně vyděsit a nezkušeného i rozhodit a přimět k nepředložené reakci. Souvislost s dnešní nehodou? Kdyby cajti celou cestu ječeli sirénou, možná by ta auta nezastavila vedle sebe a možná by ani ti důchodci nelezli na přechod.

[upravil dne 20/11/2010 20:08 Medvěd]

Odesláno
Nechci se nikoho zastávat, ale doporučuji každému, aby si sjel s vozidlem IZS a jistě změní názor.

A co jako? Rozhodně nezměním názor na to, že za volantem nemaj co dělat vypatlanci, a za volantem modrých majáků zvláště. Ale bohužel vypatlanec za volantem policejního auta není zrovna ojedinělá výjímka, ostatně je to u řady z nich vidět už jen podle toho, jak se chovají obecně.

Odesláno

Medvěd: Zavinění je jednoznačně na straně Policie, protože zapnutý maják jim umožňuje přednostní průjezd, ale ne absolutní právo přednosti. Co se týče světel a sirény, v minulém tisíciletí platilo, že za jízdy musí být zapnuté oboje. Jestli byla změna, to netuším. Ale na druhou stranu, v obydlených oblastech lidi nemají rádi, když jim tam pořád houká siréna.

Odesláno

Jízda vozidel s právem přednostní jízdy

§ 41

(1) Řidič vozidla, který při plnění úkolů souvisejících s výkonem zvláštních povinností užívá

zvláštního výstražného světla modré barvy,2) případně doplněného o zvláštní zvukové výstražné

znamení (dále jen \"vozidlo s právem přednostní jízdy\"), není povinen dodržovat § 4 písm. c), § 5

odst. 1 písm. f), g) a h), § 6 odst. 5 a 6, § 7 odst. 1 písm. b), § 11, § 12 odst. 1, 2, 4, 5 a 6, § 13

až 17, § 18 odst. 2, 3, 4 a 8, § 19 odst. 2 a 3, § 20, § 21 odst. 2, 3 a 4, § 22, 23, § 24 odst. 3 a 4,

§ 25 odst. 1, 2, 3, 4, 5, § 26 odst. 3, § 27, § 28 odst. 2, 3 a 5, § 31, § 32 odst. 6, § 35, § 36 odst.

1 a 2 a § 39 odst. 4 a 5; je však povinen dbát potřebné opatrnosti, aby neohrozil bezpečnost

provozu na pozemních komunikacích.

Odesláno

Ad ta onboard kamera- ještě jsem ji nenamontoval, leží mi v šuplíku, jen jsem ji jednou zkoušel a záznam je super. Akorát spekuluju, že ještě pořídím jinou, ta co mám zaznamenává do mov - H.264, koketuju s myšlenkou pořídit jiný model s avi. Nechcete někdo tu s tím mov? Má i svůj výklopný displej, dá se na něm hned ten záznam zkontrolovat :)

Odesláno

Mělo by to by to být tohle, na letmý náhled, možná ten držák mám trochu jiný, jinak parametrově stejné:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35356

Jinak o tomhle jsem uvažoval, že bych pořídil místo toho:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.44984

Cena nevím, podle toho, zač bude na ebayi, nehledal jsem, ale podle mě se dá koupil levněji než na tom DX (pozor ovšem na to, že existuje i levná varianta stejné krabičky s menším rozlišením).

Odesláno

oddie: Zastavím se, on-board kamera pro/proti ozbrojenému celku pekařů a uzenářů s maturitou v české kotlině bude do budoucna asi nutností.

Jsem slyšel, že tenhle spolek nemá na benzín - musejí chodit pěšky. Čili nemají trénink za volantem. A když netrénují, tak bourají.

... ještě štěstí, že nezkoušejí střílet :D

Vozidlo IZS houká a bliká. :super

Odesláno

Ještě proberu s kolegou, zda má cenu to měnit, a který ten formát je vlastně lepší :)

Podle toho bych teprv objednal. Ta bez displeje je o chlup užší, zase s tím displejem se jednodušeji nastavuje poloha v držáku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...