MJSytic Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 Než jsem stihnul zajet s 206 na STK, tak se objevil stejný problém Je tu prosím někdo, komu pomohlo to jen přitáhnout a případně přidat šroubek/šroubky? Časově tu opravu teď vůbec nedávám, tak by se mi hodilo nějaké provizorní řešení, abych alespoň pořešil technickou a třeba počkal, až bude teplejší počasí Citovat
ChouLu Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 Dost často šroubek pomůže Ale jinak ten radiátor je za 30 minut i s kafem vyměněný Mam tu jeden od ACI za pár kaček kdyby jsi potřeboval regius, P607Olda a MJSytic ohodnotil 3 Citovat
P607Olda Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 Podle fotky to kape z těch O-kroužků? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 (upraveno) Před pár minutama jsem topení vyměnil na 307 face. Půl hodina práce, nejhorší je rozpojit trubky. Zkus dotáhnout a doplnit šroubek, na předface 307, která má stejný topení, jsme to dělal taky a uvidíš. Když nepomůže, osobně bych vyměnil i s topením, za ty leta už bude nic moc a mohl bys za chvíli řešit, že se ucpalo Já dávám Nissens, stojí 600. Upraveno 20. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
MJSytic Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 @P607Olda Ano @VojtouNerCZ Nechce se mi to teď v tom počasí dělat Zkusím to přitáhnout a uvidíme. Určitě dám pak jen těsnění. Topí to jako blázen Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 No mně se taky nechtělo, ale já měl vyloženě únik z toho topení (jak je to mezi sebou lisovaný) A jelikož už z toho byla pěkná louže a já si furt drbal palici, kam ta voda mizí, tak jsem se na to vrhl. Citovat
P607Olda Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 (upraveno) Pomůže povolit víčko chlazení. Pak netlakuje. A to, že kvůli zvýšenému tlaku začne vařit až při vyšší teplotě, v zimě a při běžné jízdě nevadí. Netlakuje = neteče, nebo míň. Upraveno 20. leden 2025 uživatelem P607Olda Citovat
Hafity Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 Povolení víčka mi kdysi pomohlo u J5, když mi v Napajedlech praskla expanzka.... Dojel jsem tak v pohodě do Chomutova a ještě tak chvilku jezdil, než se podařilo sehnat jinou.... Citovat
ozzy56 Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 no počkej--když praskne expanzka, tak v systému nemůže být tlak, takže povolit víčko nemá smysl Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 nema J5 nahodou vicko i na chladici ? Citovat
ozzy56 Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 expanzka je tlaková nádoba, spojená hadicema s chladícím systémem, proto i když je i víčko na chladiči (ano, některá auta to tak měla), tak furt sundané víčko z chladiče nemá u prasklé expanzky vliv Citovat
patt Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 před 4 hodinami, MJSytic napsal: Nechce se mi to teď v tom počasí dělat Zkusím to přitáhnout a uvidíme. Určitě dám pak jen těsnění. Topí to jako blázen Nebuď měkouš, já přesně před rokem venku na blátě vyvařoval 605tku + rovnou dělal přední nápravu, komplet vejfuk atd atd Tohle je práce na půl hodinky, asi rychlejší, než vymejšlet nějaký provizorní opravy BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 před 5 hodinami, ozzy56 napsal: sundané víčko z chladiče nemá u prasklé expanzky vliv S tím autem jsem jel osobně, když se to stalo. Praskla ve švu. Ten starý typ víčka měl takové jakoby dvě polohy. Tak jsem jí z úplně zavřena povolil o tu jednu polohu. Víčko jsem nesundaval. Vlastně jo, abych doladil "nivó".... Citovat
ozzy56 Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 jasně, chápu , já jen, že když praskne expanzka( obvykle ve švu), tak je automaticky chladící soustava bez tlaku..., takže sundání-povolení víčka exp. nebo na chladiči už nemá smysl Citovat
Hafity Odesláno 20. leden 2025 Odesláno 20. leden 2025 Ona praskla ve švu, ale ne kolem dokola. V určitém místě unikala voda s párou. Po povolení ten jev ustal. To je to víčko, co není na závit, ale spíš bych to nazval bajonetem. Přijde mi, že na tu první polohu to také dokáže udržovat určitý tlak, ale menší, než když je to víčko na doraz.... Ale rozumím ti, kdybych to nezažil, asi bych taky nevěřil.... Citovat
dracekvo Odesláno 21. leden 2025 Odesláno 21. leden 2025 Ten tlak musí někudy ven. Takže buď uteče tou prasklinou + sebou veme vodu. Nebo si najde snažší cestu a tou je povolené víčko, aniž by vytlačil zbytečně vodu. Citovat
MJSytic Odesláno 23. leden 2025 Odesláno 23. leden 2025 Tak děkuji všem za rady a tipy. Vhodný šroubek na doplnění jsem zatím nenašel, ale ten stávající jsem dotáhl, povolil víčko expanzky a neteče Snad to do jara vydrží radim.1008 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.