Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Než jsem stihnul zajet s 206 na STK, tak se objevil stejný problém :roll

Je tu prosím někdo, komu pomohlo to jen přitáhnout a případně přidat šroubek/šroubky? Časově tu opravu teď vůbec nedávám, tak by se mi hodilo nějaké provizorní řešení, abych alespoň pořešil technickou a třeba počkal, až bude teplejší počasí :nevim

PXL_20250119_152420321.jpg

Odesláno (upraveno)

Před pár minutama jsem topení vyměnil na 307 face. Půl hodina práce, nejhorší je rozpojit trubky. Zkus dotáhnout a doplnit šroubek, na předface 307, která má stejný topení, jsme to dělal taky a uvidíš. Když nepomůže, osobně bych vyměnil i s topením, za ty leta už bude nic moc a mohl bys za chvíli řešit, že se ucpalo :)  Já dávám Nissens, stojí 600.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

No mně se taky nechtělo, ale já měl vyloženě únik z toho topení (jak je to mezi sebou lisovaný) :D A jelikož už z toho byla pěkná louže a já si furt drbal palici, kam ta voda mizí, tak jsem se na to vrhl.

Odesláno (upraveno)

Pomůže povolit víčko chlazení. Pak netlakuje. A to, že kvůli zvýšenému tlaku začne vařit až při vyšší teplotě, v zimě a při běžné jízdě nevadí.

Netlakuje = neteče, nebo míň.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Povolení víčka mi kdysi pomohlo u J5, když mi v Napajedlech praskla expanzka.... Dojel jsem tak v pohodě do Chomutova a ještě tak chvilku jezdil, než se podařilo sehnat jinou....

Odesláno

expanzka je tlaková nádoba, spojená hadicema s chladícím systémem, proto i když je i víčko na chladiči (ano, některá auta to tak měla), tak furt sundané víčko z chladiče nemá u prasklé expanzky vliv :myslim

Odesláno
před 4 hodinami, MJSytic napsal:

Nechce se mi to teď v tom počasí dělat :D Zkusím to přitáhnout a uvidíme. Určitě dám pak jen těsnění. Topí to jako blázen :) 

Nebuď měkouš, já přesně před rokem venku na blátě vyvařoval 605tku + rovnou dělal přední nápravu, komplet vejfuk atd atd :D Tohle je práce na půl hodinky, asi rychlejší, než vymejšlet nějaký provizorní opravy :D 

Odesláno
před 5 hodinami, ozzy56 napsal:

sundané víčko z chladiče nemá u prasklé expanzky vliv

S tím autem jsem jel osobně, když se to stalo. Praskla ve švu.  Ten starý typ víčka měl takové jakoby dvě polohy. Tak jsem jí z úplně zavřena povolil o tu jednu polohu. Víčko jsem nesundaval. Vlastně jo, abych doladil "nivó"....

Odesláno

jasně, chápu :), já jen, že když praskne expanzka( obvykle ve švu), tak je automaticky chladící soustava bez tlaku..., takže sundání-povolení víčka exp. nebo na chladiči už nemá smysl

Odesláno

Ona praskla ve švu, ale ne kolem dokola. V určitém místě unikala voda s párou. Po povolení ten jev ustal. To je to víčko, co není na závit, ale spíš bych to nazval bajonetem. Přijde mi, že na tu první polohu to také dokáže udržovat určitý tlak, ale menší, než když je to víčko na doraz.... Ale rozumím ti, kdybych to nezažil, asi bych taky nevěřil....

Odesláno

Ten tlak musí někudy ven. Takže buď uteče tou prasklinou + sebou veme vodu. Nebo si najde snažší cestu a tou je povolené víčko, aniž by vytlačil zbytečně vodu.

Odesláno

Tak děkuji všem za rady a tipy. Vhodný šroubek na doplnění jsem zatím nenašel, ale ten stávající jsem dotáhl, povolil víčko expanzky a neteče :super Snad to do jara vydrží :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...