Petr V. Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Zdravím všechny,co jsou spokojeni s Peugeoty.U mé 307 kombi 2.0HDi,66kW r.v.2004,mám strašnou 10-ti litrovou spotřebu.Po ročním čtení a procházení fora,jsem nechal zaslepit EGR ventil,předtím jsem byl na diagnostice,která hlásila nějakou chybu s EGR ventilem a samozdřejmostí byla a stále je hláška PP antipolution fault.Auto nemá FAP.Koupil jsem ho před dvěma roky se 140 000Km,ale byl jsem hned vrácen do reality a zjistil že auto má asi 300 000Km.Jezdím už jenom po městě (asi tak 70-80%),ale ta spotřeba je strašná!Prosím Vás o radu,když už ani diagnostika nic nehlásí nevím čím by to mohlo být.Filtry měněny,vzduchový dokonce sportovní,jezdím už tak,že auto skoro neví jak vypadá 3500 otáček.Jediné co bude nutné,tak olej,ale ten má interval až příští léto.Mám fobii z toho co bude v zimě. Děkuji Citovat
godzila.01 Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 To jsi si mohl rovnou koupit benzínový auto.... Citovat
shark734 Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 to uz lacnejsie vyjde druhy motor s mensimi km Citovat
Schreek Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 To chce někoho kdo to s diagnostikou fakt umí, příčin může být víc a jen přečtením chyb se to vyřešit nemusí... Měl jsem obdobný problém na 206ce, sice ne 10 ale trochu mín, problém byl tenkrát ve váze vzduchu, ale jak říkám, chce to prolézt diagnostikou a pořádně... Citovat
vlado-.m Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 ked som sa ja stazoval na velku spotrebu u jedneho servisaka /chcel som aby mi vycital hodnoty diagnostiky/ tak ma odbil ze spotreba HDI v meste moze byt az 9 litrov. Citovat
Petr V. Odesláno 22. říjen 2010 Autor Odesláno 22. říjen 2010 Děkuji za Vaše názory,ještě ke spotřebě,když jedu dál a vynuluji PP,auto držím do 100km/Hod.,při před jíždění trochu přidám(ne dálnice),tak si vezme do šesti litrů.Když se držím a nepředjíždím-dodržuji předpisy,tak průměrná 5.3 l./100Km.Při konstantních 90Km/Hod,ukazuje- 4.9-5.1l.aktuální.Tohle mě na tom právě zaráží a je pro mne radost sledovat PP při delší jízdě,ale to město mě zabíjí.Jak jsem se už zmínil město bohužel převažuje a to stylem,dcera ráno do školy cca.5Km,pak do práce 2.5Km auto stojí,v poledne dceru ze školy,okruh 5.5Km,auto zase stojí,večer z práce 2.5Km.V práci jsem do 22.00Hod.,proto jezdím autem a nechodím pěšky.Když mám volno tak nějaké nákupy,ale to je všechno v dosahu,tak se auto ani pořádně nezahřeje.Ono se snad po přečtení těchto vět ani není čemu podivovat,teď když se ochladilo a v zimě bude hůř,ale 9l. v létě mě přijde dost i na tuhle jízdu.Nebo ne? P.S. auto chci příští rok prodat,ale nejsem šmejd,abych zatajoval zjištěný stav Km.,tak se mi bude asi blbě prodávat,ale jinak je to VŮZ podle mých představ,jen jezdit delší trasy. Citovat
CelticGirl Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 Petr V. Nic si z toho nedělej, nejsi jediný, kdo naletěl. Mě dělá spotřeba také hodně ačkoliv jezdím pro změnu spíš delší cesty a to po dálnici nebo po silnicích I.třídy. Teď mi zjistili že mi odešly vstřiky, takže doufám, že to bude tím.. zkus zkontrolovat tu váhu vzduchu, s tou měl problém kolega a spotřeba mu rapidně klesla (ačkoliv u 407 tuším) Citovat
DanculD Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 Hm, mne to pri konstantnych 90km/h ukazuje 4.1 - 4.5l, pri 130km/h cca. 6.7l. Ale v meste robim teraz priemer 8.5l. Citovat
shark734 Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 tak potom tu spotrebu mas dobru...ja chodim teraz dost mesto a mam nejakych 6,5 - 6,8(rovnaky pocet km mesto a mimo mesta, lenze v meste beham vyse hodinu a mimo 25min, tak to nieco spravi)...dialky do 110km/h vychachadzaju do 6l ale je pravda ze stale predbieham Citovat
martin307 Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 Jsem na tom úplně stejně jako Petr V. teda tím stylem jízdy, školka, práce, město. Průměr mám 8L, ale stejně se mi zdá, že poslední dobou nějak víc žere. Nyní je auto v servisu na výměně zadních kotoučů, destiček, oleje a přezutí pneu. Trochu se prohnu, protože mám kotouče i s ložiskem Citovat
Radek 306 Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 ono po městě žere i nafta víc..sice 10 je hodně, ale pokud mimo se dostaneš na 5-6 tak tam asi špatně nic nebude, dej si pozor na průdký rozjezdy Citovat
Petr V. Odesláno 22. říjen 2010 Autor Odesláno 22. říjen 2010 Děkuji moc za Vaše připomínky.Sice jezdím \"pomalu\",ale je pravda že dost rozjezdů je prudších a před křižovatkou dost brzdím-\"nedojíždím\".Ono je to otom že se asi i mezi křižovatkami chci projet.Prostě i ve 33letech se často chovám jako puberťák.Holt se budu muset uklidnit a vyzkoušet jezdit v klidu i po městě. Citovat
P607Olda Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 Klííd, to natrénuješ. Naco vlastně brzdíš??? Vždyť maříš svoje peníze. Akorát stát se raduje, z každého litru má asi 20 Kč na dani. Trénuj, pod 7 dáš určitě i po městě. (Záleží taky jestli máš garáž, je rozdíl, jestli zahříváš motor z -10 nebo +10 st.C.) Pustil jsem se do Tebe zhurta:D. Borec přijel s Oktávkou TDi, říkám, kolik ti to žere, prý 6,5. Pujč to sem, a zajel jsem mu stejnou trasu za 5,3 a prakticky za stejný čas (jsou tam kolony, pořád jsme stejně jeli v koloně). Na druhý den to stejný borec zajel taky za 5,3. Citovat
dyno Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 po meste mi pise palubak taky prumer 8,6l ale dam pokus se skutecnosti a dam vedet jak mam presny PP Citovat
jozefsv Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 kurna ja som vcera tiez urobil spotrebu 9,5 litra benzinu.zeby to bolo tym ze som tahal vozik a obehoval? Citovat
Existujuci Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 Na 307 nemam PP,ale na Octavii mam dlhodobu spotrebu 5.9 l/100km kazdy mesiac a to robim cca 6 000km/mesiac. Ale ked sa neponahlam (co je v mojom pripade malo kedy-dokazem jazdit aj za 3.9 l/100km) Viz. obrazok. [upravil dne 23/10/10 od Existujuci] Citovat
Bohumil Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 Děkuji moc za Vaše připomínky.Sice jezdím \"pomalu\",ale je pravda že dost rozjezdů je prudších a před křižovatkou dost brzdím-\"nedojíždím\".Ono je to otom že se asi i mezi křižovatkami chci projet.Prostě i ve 33letech se často chovám jako puberťák.Holt se budu muset uklidnit a vyzkoušet jezdit v klidu i po městě. Ve městě \"žere\" každý auto. Některý i trávu podél silnice. :D:D Když vlezeš do auta, sundej si potápěčský boty. :D:D:papa Citovat
MilanF1 Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 Spotřebu dotazující čte z PP? Pokud se nepletu, tak do určité rychlosti PP počítá se spotřebou 10 litrů, takže možná by se hodilo spočítat spotřebu manuálně (já to dělám vždy manuálně, PP nemám ) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.