Péťa Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 Ahojda vsem, z Chorvatska jsem dojel na Slovensko do Šuran (okres Nove Zamky) a kousek za Bratislavou mi prestal startovat starter. Pouze v motorovem prostoru cvakne, ale netoci. Elektrika ale pohasne, takze predpokladam, ze do starteru proud jde. Je nekdo blizko, kdo by mi mohl pomoci nebo alespon doporucit, kam mam auto nechat odtahnout? Dnes je na Slovensku statni svatek, takze predpokladam opravu behem zitrka a patku. V patek se potrebuji vracet domu. Dík! Petr Citovat
jozefsv Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 skus po starteri pobuchat.mal som na inom aute taky problem a ako som pobuchal tak zase tocil.pobuchaj silnejsie,nic zato nedas. alebo nech ta niekto roztlaci.do ciech tak dojdes Citovat
Péťa Odesláno 15. září 2010 Autor Odesláno 15. září 2010 Ha, ha. A kde ten starter najdu? Roztlacil jsem to uz jednou opatrne na te dalnici za Bratislavou. Pak to melo zvuk jako traktor. Moc se mi nechce pokouset stesti znova... Citovat
pastorek Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 Napíš mi do SZ telefónne číslo, niečo vymyslíme. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 Ha, ha. A kde ten starter najdu? Roztlacil jsem to uz jednou opatrne na te dalnici za Bratislavou. Pak to melo zvuk jako traktor. Moc se mi nechce pokouset stesti znova... Starter je vepředu malinko doprava z pohledu zepředu do motoru, jakoby pod sáním a filtrboxem Citovat
marko306 Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 :(skús pozrieť aj ukostrenie štartéru alebo odmerať baterku či má 12v a viac. Rád by som aj dobehol a pomohol, ale poradiť ti viem iba toto, inak by som tiež na to iba pozeral. Citovat
Dave_k Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 Dneska jsem řešil podobnou situaci na kupátku. Kontrolky svítily, ale jak jsem chtěl nastartovat vše pohaslo a něco v motoru jen cvaklo. No napadly mne 2 věci. Startér nebo baterka a jelikož jednu baterku jsem měl možnost odzkoušet a bylo to jednodušší tak jsem vyměnil baterku. Auto nastartovalo ajn cvajn. P.S. Umřela zničeho nic a soudím podle italštiny na ní, že byla asi ještě origo (9 a 1/4 roku). [upravil dne 15/9/10 od Dave_k] Citovat
OK406 Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 Pokud by to bylo baterkou a ta by byla jinak dobrá,ale nebyla by plná, tak to by znamenalo, že je špatný alternátor = nedobijí. Zkus nastartovat přes kabely, pokud je možnost. Citovat
pastorek Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 Nakoľko je offline odpoviem. Telefonovali sme spolu a popísal problém presne tak isto. Pri snahe o naštartovanie iba niečo cvakne v motore a pohasnú všetky kontrolky. Odporučil som mu kontrolu kontaktov baterky a naštartovanie cez káble. Kontkty skontroloval, vraj sú v poriadku, ale k štartovaniu sa dostane až ráno. Pán domáci pozerá futbal a nechce sa mu ísť k autu. Kontrolka nabíjania mu nesvietila preto vinil štartér. Uvidíme čo zistí ráno. Citovat
jofo Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 On pozera futbal a vy sa tu idete zodrat ako mu poradit ked je daleko od domova. No potvora jedna. Inac baterka moze umriet z nicoho nic. Ak sa znicil nejaky clanok tak bateria ma nizsie napatie. Alternator dobija ako sa len da, ale bateria sa zacne varit a neda sa vobec nastartovat. Este to moze byt starterom. Ja sa stavim ze ked bude motor vychladnuty tak to nastartuje normalne. Ak je bateria ok. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 On (Peta) nepozerá futbal, ale pan domácí u ktoreho je na navštěve pozeral futbal a nechcelo sa mu ist k autu aby skusil naštartovať cez kabely Citovat
pastorek Odesláno 16. září 2010 Odesláno 16. září 2010 Naštartovanie cez káble bolo úspešné. Vyzerá to že bola iba vybitá baterka lebo alternátor nestíhal pokryť spotrebiče. Teraz mi volal, ide do miestneho servisu na kontrolu nabíjania. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. září 2010 Odesláno 16. září 2010 Super, ja už to vim taky. Takže Peta na slovensku nezustane, ale muže jet domů:D Citovat
masterjj Odesláno 16. září 2010 Odesláno 16. září 2010 No mě když dosloužila baterka tak to jen cvakalo při otočení klíčku a nešlo nastartovat a přes kabely jsem nastartoval v poho... takže sázim na baterku... Citovat
Kurt Odesláno 16. září 2010 Odesláno 16. září 2010 Může to být diodový můstek, nebo třeba uhlíky v altíku. Ale to, jestli je to altíkem nebo baterkou, zjistí právě tím proměřením v servisu, kam jel. Takže se to možná dozvíme. Citovat
Péťa Odesláno 16. září 2010 Autor Odesláno 16. září 2010 No, nedozvite se zatim nic, az dorazim do domovskeho servisu. Tady v Suranech proste nikdo nepracuje. Ale momentalne startuji v pohode, tak predpokladam, ze domu dojedu. Po velkych vyhruzkach jsem alespon jednoho klempire donutil zavarit posledni dil vyfuku, ktery uplne odpadl. Jinak vecer jsem dorazil k domacim v dobe, kdy byly zpravy a pak fotbal a proste jsem nedonutil domaciho, aby se mnou sel dolu k autu. Je mu 70 let, tak uz pozaduje take svoji pohodu. Ma dnes presne rok stareho renaulta a najeto nelych 4000km. Rozepisu se pristi tyden, az budu doma a budu vedet vic. Ale moc chci podekovat Pastorkovi, ktery mi byl celou dobu napomocny a pripraveny i do Suran dojet. Pastorku, DEKUJI! Citovat
Medvěd Odesláno 16. září 2010 Odesláno 16. září 2010 Při čtení podobných vět je člověku hned tak nějak líp u srdíčka. Pastorka jsem měl možnost tak trošku poznat osobně a jsem rád, že \"styčným důstojníkem\" zastupujícím slovenské členy se stal právě on. Ač se mi na Slovensku nic zlého nestalo, připojuju se k Péťovým díkům. Citovat
pastorek Odesláno 16. září 2010 Odesláno 16. září 2010 Nie je zač ďakovať. Pomoc v núdzi by mala byť samozrejmosť. Hlavne že všetko dobre dopadlo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.