Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zase sem se naučil něco novýho - LCD tečky (mrtvé body / mrtvé pixely / vypálené pixely)

Recommended Posts

Odesláno

Vůbec to nesouvisí s ničím, jen sem si říkal, že se to může stát komukoliv a třeba si vzpomenete na toto vlákno.

V sobotu se mě objevila na notebooku IBM po 3 letech provozu tzv. seklá tečka tj. svítila stále bíle. Nejdřív sem začal přemýšlet kde seženu použitej panel, protože zrak mě furt táhl k té tečce. Zjistil sem ale, že je to dokonce softwarově opravitelný, našel webovou aplikaci Jscreenfix (můžete vyzkoušet http://www.jscreenfix.com/applet.php?width=400&height=500), což se \"posadí\" na místo tečky a nechá jet 20min. Pak sem obraz párkrát vypnul a zapnul a hurááá tečka je fuč.

Mám radost :super

[upravil dne 30/8/10 Radek Hurvajz]

Odesláno

Bohužel ne vždy to jde opravit, jelikož tyto \"mrtvé\" body většinou bývají důsledkem studeného spoje v řádku/sloupci. V lepším případě je to opravdu jen chyba pixelu, respektive konkrétního subpixelu.

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

BV406 bile tecky na CRT ??? cernym bych veril, ale bile... to bude problem nekde jinde

jj, bile, zkusim dneska nafotit :) ... ale asi to stejne nepujde videt ... resit to nehodlam, pisu to jen tak pro zajimavost :)

Odesláno

Pokud bod svítí bíle, pravděpodobně to nebude HW problém, protože to dostává signál na všechny subpixy v plné hodnotě. Když to jde i při bílém podkladu do nějaké barvy, pravděpodobně to bude HW problém, protože některý nebo více subpixů nebude napájeno, nebo jen omezeně.

Odesláno
Původně zaslal: Stifler

godzila.01: Já mám monitor již 4 roky - takže dost po záruce a furt maká jako novej, nikdy s nim nebyl sebemenší problémek. ;)

Asi byl vyroben ve středu.:myslim

Odesláno

FrantaCV: Podle mě je to jako s auty - prostě jsou kusy, co se povedou a další mají nějakou tu chybovost, buď menší nebo větší. Je to prostě o náhodě. ;)

Odesláno

Supr vyzkousim to u TV

Chepp: o samsungu mi ani nemluv na TV se mi objevil vadny bod -v datartu me poslali do *** a ze samsungu mi pro jistotu ani neodpovedeli na email...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...