Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

!!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte

!!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte  

1. 1. !!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Nevracet, nevic co je s kolama, jestli to neni jen vymluva, kdyz je uz pouzival do ted, co by jsi je bral zpatky? A pokud ano, tak za polovicni cenu. Jednoduche. Vyzkouset, libili se, nemel problem..ze ma problem az ted, a ten na kterej koukal predtim jestli je fpohode, neni tvoje vec. Kdybych ja mel furt nekomu vracet penize za to ze se mu neco nelibi, nedelal bych nic jineho nez menil jedny a ty samy kola. Musis mit nejaky zasady!

[upravil dne 25/3/10 Fr3sh]

Odesláno

Nedávno jsem několika členům prodával kola,snad jsou spokojeni a důležité pro mě bylo podání ruky,že kola berou a předání peněz.Pokud by mi někdo z nich napsal,že se mu kola na autě nezamlouvají ,tak y jsem reagoval asi takto :-D

Pokud si kupující věc prohléhl,měl možnost zkoušky a na kolech odjel není přeci tvůj problém,že podběh při naložení dře.

Hlasoval jsem rozhodně ne,nemá nárok

Pokud by kola byla koplá nebo,tak něco a chtěl je vrátit,tak to jo,ale takhle nevím,nevím.

Odesláno

Možná byste si měli všimnout, jak Pe.Tr psal, že Kdo absolvoval chemoterapii. Zřejmě má svých starostí se zdravotním stavem dost (a energie málo).

[upravil dne 25.3.2010 P607Olda]

Odesláno

Ad vrácení bez udání důvodu, tuto možnost máte při nákupu přes internet obecně (ze zákona), jinak tuhle možnost celkem běžně dávají třeba prodejci oblečení, mám doma pár kousků, kde je na účtence vyznačeno právo vrátit je dokonce do tří (!) měsíců bez udání důvodu, ovšem nezničené, neušpiněné a neprané. Dost často prodejci umožňují aspoň výměnu za jiné zboží, když už ne vrácení peněz, případně uplatňují storno poplatky. Mmch. dá se to řešit i při nákupu autodílů kdy je od něčeho víc variant a vy nevíte, jakou tam máte - vezmete všechny, a to co se nehodí vrátíte - nekteré díly (rychloobrátkové) jsou bez stornopoplatků.

Co se týče prodejů tady, prodal jsem tu už hodně věcí, a reklamací bylo jen pár. A to z důvodu nějakého problému s daným dílem, ne že by si to dotyčný jen rozmyslel, takový případ ani nepamatuju, i když možná i takový byl. Ale bohužel pamatuju pár případů, když jsem někomu nějakou věc půjčil na vyzkoušení a on se pak vypařil...

Odesláno

shwaara podle mě nejsi povoný nic brát zpet. Na druhou stranu se divím že to řešíš přes forum. kdybys řekl že ne tak je šmitec a at si s něma dělá co chce. Ale si cítíš nějakou nutnost vyjít vstříc, ale moc se ti do toho nechce, tak ses chtel ubezpečit že to dělat nemusíš. Rozhodnutí je na tobě a nikdo tě kamenovat nebude.

Chápu Kdo, že si chtěl udělat radost a chtěl si ozvláštnit auto a až doma mu třeba došlo že to není až tak ideální a že udělal blbost. Nebo že mu to přišlo neslušné to odmítnout když jsi mu tak pěkně pomohl ty kola nahodit. Ale tojsou jeho subjektivní problémy.

Kdybys mu vyšel vstříc, tak by to bylo od tebe pěkné. Jak se domluvíte na přivezení gum, jestli budou vyleštěné a přiveze ti je až do garáže, nebo ti přiveze flašku za \"pujčení\", nebo za jakou cenu si to od něho jsi ochoten vzít spátky. To je na vás.

Odesláno

reality show hadr...

vzdycky me dostane, jak jsou lidi aktivni, kdyz jde o problem nekoho ciziho. \'pravni\' stranka veci je zrejma, kdo ma taky zrejme nejaky duvod, proc kola nechce, takze reseni musi najit ti dva, ne lidovy soud. zvlast, kdyz druhy zucastneny se jeste ani nevyjadril a nejsem si ani jistej, ze by se tu z toho mel verejne zpovidat.

fakt sorry, ale prijde mi to ujety :bojim

Odesláno

mmmb: No jasně, že se chci zachovat co nejvíc fér, ale zase se mi vůbec nechce zas trávit mrtě času prodejem kol, která jsem už jednou prodal. Nemá význam z toho dělat cowbojku ani reality show, jen jsem chtěl znát váš názor na morální stránku věci. Ta je pro nás \'právníky\' občas těžko uchopitelná ;-)

Odesláno
Původně zaslal: Michael coupé

Nedávno jsem několika členům prodával kola,snad jsou spokojeni a důležité pro mě bylo podání ruky,že kola berou a předání peněz.Pokud by mi někdo z nich napsal,že se mu kola na autě nezamlouvají ,tak y jsem reagoval asi takto :-D

Pokud si kupující věc prohléhl,měl možnost zkoušky a na kolech odjel není přeci tvůj problém,že podběh při naložení dře.

Hlasoval jsem rozhodně ne,nemá nárok

Pokud by kola byla koplá nebo,tak něco a chtěl je vrátit,tak to jo,ale takhle nevím,nevím.

Jedním z těch kupujících jsem byl já a jako prodejce můžu Michaela coupé doporučit ;-) Dokonce mi jeho kola \"spravila\" ESP.

Odesláno

No a co kdyby si sem Kdo hodil inzerát na ty kola,třeba by se někomu líbily a prodali by se a bylo by po problému a dohadování:nevim

Odesláno

Zajímavé vlákno a zajímavé názory. Nákup nebo prodej přes tyto klubové stránky beru jinak něž třeba přes annonci nebo tipservis. Pokud chci něco prodat a nestarat se ,prodám to jinde a ne tady- club je opravdu jiné prostředí. Mně by ješitnost nedovolila přiznat ,že jsem přestřelil a koupil nevhodný díl ať je to kolo, převodovka apod.. snažil bych se poučit a přemýšlel bych jak to prodat dál, ale zde jsou - nebo by měly fungovat jiné vztahy ,proto si myslím peníze vrátit a čekat jak se druhá strana zachová a podělit se o zkušenost- dobrou či zlou.

Odesláno

máš pravdu--měly by tu fungovat jiné vztahy,ale pořád musí platit--obchod je obchod...,taky jsem jako snad každý koupil špatně a pak zkusil zboží vracet atd....,pokud prodávající souhlasil a pochopil mé argumenty,byl jsem samozřejmě rád,ale pokud nesouhlasil,bral jsem vždy ten nákup jako chybu z mé strany...a snažil se poučit pro příště...;)

Odesláno

Tak to jsem neviděl,koupil jsem si po několitáté iphone (vždy jsem s ním něco provedl) a prodal G1,která mi moc neseděla.

Kupující byl zvláštní,ale co zaplatil,vzal a nic vše ok,telefon si odnesl.

Dnes je to 30minut mi poslal email,že telefon chce vrátit a chce zpět peníze jelikož a čtěte dobře

Vážený pane,rád by jsem zpět peníze za telefon,který jsem od Vás koupil,jelikož došla baterka telefon se vypnul

a po nabití ať tukám na kterékoliv místo displeje,tak se telefon nezapne,podařilo se mi to jednou a pak se hned vypnul.

Věděl jste tedy o vadě displeje a tu jste mi zamlčel.

A TET MI PORATE JAK HO MAM ZAPNOUT ASI PREHRAT NEBO DISPLEJ DYK ZA RADU

(kopie části orig emailu) Taky to není legrace

NENÍ to žert,myslím to úplně vážně,na reakce ohledně potřeby prdržet tlačítko zapnutí a neťukat po displeji pač je to na nic ještě reakce nedošla,ale třeba dojde další perla :-)

[upravil dne 30/3/10 Michael coupé]

Odesláno

Ne všici jsou technicky zdatní... To bych tak na jeho obhajobu... Leč chování by mohl míti poněkud kultivovanější. Jestli jsi mu k tomu dal i manuál, bez debat, ale slušně a kultivovaně bych kupujícího na něj odkázal.

Odesláno

Manual az na posled.. ale preci kdyz posle mail... funguje google... a nekomentuji ze na tlacitku je klasicky znak on/off.. krouzek s careckou...

jiak Michal coupe :super

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...