Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ja mam na leto 205/55/R16 a na zimu 195/65/R15 a ten rozdiel hlavne na jar ked prezujem citim a hlavne si musim davat pozor na jamy po zime. Ale je to len otazka zvyku. Po tyzdni to uz nevnimam. A ked sa otepli nad 20°C tak komfort jazdy je takmer bez rozdielu ak nie vyssi lebo auto so sirsimi pneu sedi daleko lepsie na ceste hlavne v zakrutach.

A co sa tyka zimnym gum na leto tak nesuhlasim( pokial sa ich uz v lete chystat dorazit) pretoze nejake velke setrenie v tom nevidim. Ano mas pravdu obstaravacie naklady su vyssie kedze kupujes 2 sady ale zase na 2.strane v zime setris letne a v lete zimne lebo na nich nejazdis a v mojom pripade mi letne vydrzia 4 roky a zimne taktiez 4 roky a ked budes jazdit cely rok na zimnych tak ich urcite za 2 roky zjazdis kedze sa v lete sa zimne pneu opotrebavaju daleko viac.

Odesláno

ved praveze som ich priviezol priamo z pneuservisu, ale obuval som ich doma, su na nich nove zavazia... aj zimne mi vybrovali ale az okolo 130 a v zakrute, a tieto letne nad 90 po rovinke obidve kolesa :(:myslim

Odesláno
Původně zaslal: dalibor307

ved praveze som ich priviezol priamo z pneuservisu, ale obuval som ich doma, su na nich nove zavazia... aj zimne mi vybrovali ale az okolo 130 a v zakrute, a tieto letne nad 90 po rovinke obidve kolesa :(:myslim

To, že sou vyvážený, zdaleka neznamená, že sou \"dobře vyvážený\". ;)

Odesláno
Původně zaslal: Haemorrhage

Zdravím, přezul jsem na letní pneu (goodyear excellence) na kterých bylo auto obuto při koupi. Po přezutí se auto chová tak nějak divně. Přijde mi, že moc dobře nesedí a na volantu je cítít každá malá nerovnost. Jakoby mi volan při nerovnosti cuknul. Přijde mi, že předtím se to nedělo. Tlak v pneu je ok 2,4 a venkovní strany pneu sedí. Celkově je auto najednou hrozně tvrdý a je všechno cítit. Máte nějakou radu? Děkuji

Takže mi jeden známej poradil, že mohl při přezouvání přehodit směr otáčení pneumatiky, kterým původně byly ježděný (nemyslím tím vnitřek a venek pneu, to bylo dobře). Zkusili jsme přehodit přední levý za přední pravý a normálně to cukání do volantu při přejezdu nerovností atd přestalo. Pořád se mi nechce věřit, že by to způsobil právě směr otáčení pneu.

Odesláno
Takže mi jeden známej poradil, že mohl při přezouvání přehodit směr otáčení pneumatiky, kterým původně byly ježděný (nemyslím tím vnitřek a venek pneu, to bylo dobře). Zkusili jsme přehodit přední levý za přední pravý a normálně to cukání do volantu při přejezdu nerovností atd přestalo. Pořád se mi nechce věřit, že by to způsobil právě směr otáčení pneu.

Je fajn si před zutím poznačit kde která guma byla, alespoň pro příště budeš vědět. ;)

P.S. U zimnich jsi to asi neudělal co? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Je fajn si před zutím poznačit kde která guma byla, alespoň pro příště budeš vědět. ;)

P.S. U zimnich jsi to asi neudělal co? :myslim

No bohužel ne no. Je to fakt možný, že by to bylo tím? Přijde mi to divný

Odesláno

Já bych tomu i věřil. Ta guma je nějak \"sedlá\" a pak při otočení dělá tohle.

Většinou se setkávám s gumama, který mají buďto směrovej dezén a tudíž je na nich šipka rotace a nebo je rozlišená jen vnitřní a venkovní strana a tam je \"otočení\" reálný.

Odesláno

Já takhle gumy střídám pokaždý když je přehazuju, aspoň se sjíždějí rovnoměrně.

A nikdy jsem neměl problém že by mě třeba volant vybroval a podobně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...