Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, přezul jsem na letní pneu (goodyear excellence) na kterých bylo auto obuto při koupi. Po přezutí se auto chová tak nějak divně. Přijde mi, že moc dobře nesedí a na volantu je cítít každá malá nerovnost. Jakoby mi volan při nerovnosti cuknul. Přijde mi, že předtím se to nedělo. Tlak v pneu je ok 2,4 a venkovní strany pneu sedí. Celkově je auto najednou hrozně tvrdý a je všechno cítit. Máte nějakou radu? Děkuji

Odesláno
Původně zaslal: Haemorrhage

Jo a budu jezdit jako na zimních jo?

Ja budem jazdit na zimnych cely rok.Mam to vypocitane ze ak by som teraz kupil nove letne tak by som prerobil.Mam nove zimne a rocne robim tak 12-15 tisic.Tak naco to prezuvat.(v mojom pripade)

Odesláno

tohle radili i v rádiu pneu odborníci pro např. důchodce,kteří nejezdí moc po dálnici,jen na krátké trasy a do 10 tisíc km ročně ;),hlavně z ekonomických důvodů

Odesláno
Původně zaslal: marko306

na zimných budeš mať vyššiu spotrebu ako by si mal na letných, tak napríklad aj na to prezúvať;)

Znám lidi co na zimákách jezdili (nrmální jízd, žádný řezání zatáček) celou sezónu a rozdíl ve spotřebě jestli byl tak neznatelnej. Podle mne na spotřebu mají mnohem větší vliv jiný aspekty (styl jízdy, délka tras, zbytečná zátěž, nosiče apod.), ale o na toto téma tohle vlákno nebylo založeno. Tak sorry za :xvul

Odesláno

zdravim, ja vetsinou prezouval. Tentokrat ale taky zkusim pres leto litat na zimakach. Bo bych musel kupovat nove letni, na zimnich uz vzorek na pristi sezonu nemam takze je sjedu pres leto maj tak 3-4 mm. Jinak co se tyce spotreby myslim si ze to neni az tak markantni. Podle me tak +- maximalne 2dc. To jestli je to jsou zimni o tolik mekci posoudit nemuzu na leto mam profil gum 45 a do toho sportovni podvozek takze tezko rict.:roker

Odesláno
Původně zaslal: Haemorrhage

Zdravím, přezul jsem na letní pneu (goodyear excellence) na kterých bylo auto obuto při koupi. Po přezutí se auto chová tak nějak divně. Přijde mi, že moc dobře nesedí a na volantu je cítít každá malá nerovnost. Jakoby mi volan při nerovnosti cuknul. Přijde mi, že předtím se to nedělo. Tlak v pneu je ok 2,4 a venkovní strany pneu sedí. Celkově je auto najednou hrozně tvrdý a je všechno cítit. Máte nějakou radu? Děkuji

Podle mě je to normyš.

Letní sou samy o sobě tvrdší, navíc já mám zimní plecháče 16 a letní 17 litý (kola), takže ty letní sou i daleko \"tenší\". Ale taky mě to dycky za začátku po přezutí vyjukalo. Sou ale zato daleko tišší.

Jinak to celoroční ježdění na zimácích je pěkná blbost. Možná pro důchodce, co si dojede tak akorát do trafiky pro tabáček do dýmky, ale jinak... Kromě vyšší spotřeby to není ani moc bezpečný, v teple to daleko hůř to brzdí a drží stopu. Guma je moc měkká.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...