McDave Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Ahoj všem. Chci se podělit o zážitek na dálnici, který jsem zažil. Ve 110 km/h. přestal jít motor, auto vydalo velmi divný zvuk a zpod kapoty šlo opravdu hodně kouře. Takže scéna jako z filmu. Rychle jsem zastavil, probral svou sedmiletou dceru a následoval útěk z auta. Popadl jsem jen hasičák a medaili za třetí místo, kterou dcera ten den vyhrála na svých prvních závodech v lyžování a čekal jsem co bude. Naštěstí dým po asi 2 min. ustal. Následoval odtah a opravdu krutá pravda v servisu. Díra v bloku motoru od klikovky. Auta jsem si užíval asi 4 měsíce. najel asi 4000 km. Možnosti jsou následující: 1) nový polomotor ( 73000,- + práce ), 2) oprava tohoto ( šílená cena skoro shodná jako za nový ) a za 3) starší motor. Volím trojku, i když tak trochu budu kupovat motor v pytli, protože jen na motoru zjistit kolik má nalítanýho je asi nemožné. Kdyby někdo věděl tak budu rád za každou radu. Pozitivní je, že se to stalo teď a ne za týden, kdy jedeme na dovolenou. Akorád pojedem starou dobrou Fabií. Tím nechci říci, že jsem na 407 zanevřel. Naopak. Myslím, že je to jedno z nej. autíček. Krása, pohodlí apod. Jenom jsem měl smůlu. Doufám, že naposledy. Omluva, zapoměl jsem to napsat: motor 1,6 HDi typ 9HY ( koupím ) Najeto 126 000 km. [upravil dne 5/3/10 McDave] Citovat
Ferry Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 jj stat se to muze, nejsi prvni a zdaleka ne posledni, nepises jakej motor to byl ? treba bys sehnal i tady na klubu, nejaky 407 rozprodava clen PP205 Citovat
AnotherOne Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Píše v inom vlákne 1,6 9HY O chvíľu tu čakám príspevky o tom, že 1,6 HDi je na 407 slabý a preto sa to stalo [upravil dne 5.3.2010 AnotherOne] Citovat
marko306 Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 A aký motor tam je (bol)? EDIT : neskoro som pisol:P [upravil dne 5/3/10 marko306] Citovat
Ferry Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 koukam ty 1.6 HDI jsou opravdu povedeny, co jsem tu cetl tak turbo na nem taky moc nevydrzi, zda se, ze je opravdu system mazani v tomhle motoru nejakej spatnej Citovat
dandan Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 taky jsem si to myslel,že je slabá, na tak celkem velké vozítko.Proto jsem se dal na 2.2 benál. Citovat
HonzaZ Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 U těch 1.6 je v mazacím okruhu pro turbo sítko a po zanesení jsou ložiska turba špatně mazána. Někde se tu o tom psalo. Ale toto není ten případ, řekl bych prostě smůla. Může se to stát na každém motoru. Citovat
P607Olda Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Měl jsem podobný průser, zastavily se vačky. Dej to do Zábřeha, anebo jinému dobrému známému. Do Artcomu bych to raději nedával (teda jestli tam nemáš opravdu dobré známé). U pp205 jsem měl taky zamluvený motor, ale raději jsem se rozhodl pro opravu (mám to daleko, cena byla stejná, jako oprava). Ale u Tebe je blok v čudu, takže opravdu to chce jiný motor. Citovat
oddie Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Původně zaslal: AnotherOne Píše v inom vlákne 1,6 9HY O chvíľu tu čakám príspevky o tom, že 1,6 HDi je na 407 slabý a preto sa to stalo [upravil dne 5.3.2010 AnotherOne] Slabý sice není, ale povedený rozhodně taky ne. Citovat
Fusion Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Stálo se mě to stejný s 605 akorát ve 180km/h. Scéna jak z Kobry s tím kouřem V bloku díra 5x5cm a jako suvenýr sem dostal od servisu šroub, kterej se v podstatě roztavil a celý to způsobil Citovat
BV406 Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 nestraste me ... abych zacal zase jezdit 90 .... muze mi nekdo z techniku rict, jak k tomu muze dojit ? dekuji Citovat
P607Olda Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 To nepomůže. Já jsem jel klidně 110 a ubral jsem plyn. Citovat
Přema Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Trochu sem se ptal na ten motor....že prý velmi úzkoprofilove zbozi ......... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Stále mě toto forum přesvědčuje, že pegi už nee Citovat
AnotherOne Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Původně zaslal: Přema Trochu sem se ptal na ten motor....že prý velmi úzkoprofilove zbozi ......... Možno preto, že to je bez FAP, samotný blok by mal byť rovnaký ako s FAP teda 9HZ, ten by sa mal dať zohnať ľahko. Citovat
Přema Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Ne ani s FAP........aspon u mého zdroje nahr.dílů.......nemá vůbec nic....ale za to 2l má asi 3 ks na skladě..... Citovat
Přema Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Původně zaslal: minimaxa Stále mě toto forum přesvědčuje, že pegi už nee Ale Mini......... Citovat
dolly1010 Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Trošku mi to připomíná toto: http://tn.nova.cz/magazin/auta/kuriozity/nejdrazsi-auta-v-plamenech-proc-hori-jak-papir.html Tam je to velice pěkně po technické stránce vysvětleno Teď vážně: Něchtěl bych Asi nějaká vada materiálu, či co? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.