Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Proražený blok motoru - děs na dálnici

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem. Chci se podělit o zážitek na dálnici, který jsem zažil. Ve 110 km/h. přestal jít motor, auto vydalo velmi divný zvuk a zpod kapoty šlo opravdu hodně kouře. Takže scéna jako z filmu. Rychle jsem zastavil, probral svou sedmiletou dceru a následoval útěk z auta. Popadl jsem jen hasičák a medaili za třetí místo, kterou dcera ten den vyhrála na svých prvních závodech v lyžování a čekal jsem co bude. Naštěstí dým po asi 2 min. ustal. Následoval odtah a opravdu krutá pravda v servisu. Díra v bloku motoru od klikovky. Auta jsem si užíval asi 4 měsíce. najel asi 4000 km. Možnosti jsou následující: 1) nový polomotor ( 73000,- + práce ), 2) oprava tohoto ( šílená cena skoro shodná jako za nový ) a za 3) starší motor. Volím trojku, i když tak trochu budu kupovat motor v pytli, protože jen na motoru zjistit kolik má nalítanýho je asi nemožné. Kdyby někdo věděl tak budu rád za každou radu. Pozitivní je, že se to stalo teď a ne za týden, kdy jedeme na dovolenou. Akorád pojedem starou dobrou Fabií. Tím nechci říci, že jsem na 407 zanevřel. Naopak. Myslím, že je to jedno z nej. autíček. Krása, pohodlí apod. Jenom jsem měl smůlu. Doufám, že naposledy.

Omluva, zapoměl jsem to napsat: motor 1,6 HDi typ 9HY

( koupím )

Najeto 126 000 km.

[upravil dne 5/3/10 McDave]

Odesláno

jj stat se to muze, nejsi prvni a zdaleka ne posledni,

nepises jakej motor to byl ? treba bys sehnal i tady na klubu, nejaky 407 rozprodava clen PP205

Odesláno

koukam ty 1.6 HDI jsou opravdu povedeny, co jsem tu cetl tak turbo na nem taky moc nevydrzi, zda se, ze je opravdu system mazani v tomhle motoru nejakej spatnej

Odesláno

U těch 1.6 je v mazacím okruhu pro turbo sítko a po zanesení jsou ložiska turba špatně mazána. Někde se tu o tom psalo. Ale toto není ten případ, řekl bych prostě smůla. Může se to stát na každém motoru.

Odesláno

Měl jsem podobný průser, zastavily se vačky.

Dej to do Zábřeha, anebo jinému dobrému známému. Do Artcomu bych to raději nedával (teda jestli tam nemáš opravdu dobré známé). U pp205 jsem měl taky zamluvený motor, ale raději jsem se rozhodl pro opravu (mám to daleko, cena byla stejná, jako oprava). Ale u Tebe je blok v čudu, takže opravdu to chce jiný motor.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Píše v inom vlákne 1,6 9HY

O chvíľu tu čakám príspevky o tom, že 1,6 HDi je na 407 slabý a preto sa to stalo :D

[upravil dne 5.3.2010 AnotherOne]

Slabý sice není, ale povedený rozhodně taky ne.

Odesláno

Stálo se mě to stejný s 605 akorát ve 180km/h. Scéna jak z Kobry s tím kouřem :nevim

V bloku díra 5x5cm a jako suvenýr sem dostal od servisu šroub, kterej se v podstatě roztavil a celý to způsobil :)

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Trochu sem se ptal na ten motor....že prý velmi úzkoprofilove zbozi .........

Možno preto, že to je bez FAP, samotný blok by mal byť rovnaký ako s FAP teda 9HZ, ten by sa mal dať zohnať ľahko.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...