Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

\'Svagr koupil peugeota 307 a nějak se nemůžem domluvit kdo je větší frajer :-)

Nemáte někdo srovnání těchto dvou aut? Vím že 406 je o třídu vyšší, 307 je zas konstrukčně novější.

406 je údajně povedený peugeot, 307 údajně nepovedený (poruchový a tvrdší)

Rozsuďte nás dík

Odesláno

Já bych taky hlasoval pro 406. Ale nějak se mi příčí srovnávat dvě naprosto rozdílná auta... Jak píšeš, jiná konstrukce, jiná třída... Sedmičkový jsou obecně přeelektronizovaný a dělá to potíže. Co mám takhle info od lidí se sedmičkama...

Odesláno

ve srovnani 307 a 406 neni prave orechove jak jiz bylo zmineno, ale jelikoz sem jelikoz sem mel srovnani obou dvou auti... tak bych asi hlasoval pro 406, ano sem sice zaujaty... ale kdyz poberu vsechna plus minus.. dej k srovnani neco lepe srovnatelne.. hehe

Odesláno

pro mě 406, je větší a pohodlnější, ale 307 je konstrukčně asi o 5 let mladší tudíž to nemůžeš srovnávat, obě auta sou pěkný atd. ale pro mě 406 je nej, má totiž delší kufr :D

Odesláno

307.... nafúlane niekolko stotisic kilometrov a drzi, zatial nic vazne..... ani nafta ktoru do nej lejem nieje najlepsej kvality. ale furt drzi a ide.... za to niekto ma poblem s autom ktore ma 20 000 km a nevie čo ďalej.... ja klopem na všetko čo je drevenné... robim pre 307 ten lepší priemer:D:D:super

Odesláno

Já vím že srovnávám nesrovnatelné, ale beru to užitkově. Auta stojí skoro stejně 307-je spíš o chlup dražší, auto je to taky docela pěkný. Nejde mi o hlasování podle pocitu, ale o fakta. Motory...stejný (2.0 HDI) velikost ... subjektivně podobná jízdní vlastnosti....nevim musel bych v tý 307-mě jezdit tak dva dny, je pravda že 406 se v zatáčkách divně kroutí, ale nikdy se mi neutrhla ani nerozhoupala a je to auto o něčem jiným než o řezání zatáček. Není někde nezávislá recenze?

Odesláno

Asi zvítězí 406, protože ji má nesrovnatelně více členů. Já bych dal 307, ale nemohu to porovnat, se 406 nemám zkušenosti, tak to je jen o tom, že jsem:papa s 307 velice spokojený.:papa

Odesláno

no ja som mal 307 a teraz jazdim na 406 coupe. lepsie auto je jednoznacne kupatko, 307 bola castejsie na zdvihaku ako na cestach, a este k tomu kupatko je vynimocny pazut-nadherne vyzera, a je to taky polo francuz a polo talian, to nie je tiez ziadny iny... :D:D:D

Odesláno

no dal jsem to samé i do fóra k 307 a došli jsme ke crash testům :-)

hledal jsem co se dalo a našel tohle

http://www.auto.cz/main.php?site=crashtesty_faq

\"Zkouška bočního nárazu umožňuje plně porovnávat různě velké vozy. Při čelním nárazu můžeme však porovnávat pouze vozy stejné velikosti – střední třídu v rámci střední třídy atd.

Výsledky pro čelní náraz nemohou být tedy použity pro vozy různých velikostí stejně jako jejich celkové hodnocení hvězdičkami. \"

je zajímavé že auta střední třídy (a to p-406)mají obecně horší výsledky než auta nižší střední třídy (p307)

Podívejte se třeba na

opel vectra 2001 je horší než opel astra 1999

nebo Wv pasat 1997 horší než WV golf 1998

audi A4 1997 horší než audi A3 1997

taky se mi to nezdá takže věřím že asi mají pravdu že je to jinak hodnoceno. Navíc crash testy jsou do překážky v labolatorních podmínkách, v případě srážky dvou aut je rozdíl tříd určitě výraznější. Nevěřim že řidič fordu fiesta přežije protože má 5 hvězdiček když potká WV Sharan protože má jen tři...to je blbost už jen tím že se liší o 1000 kilo :-)

a co se týká deformace aut...samozřejmně že musí zůstat prostor pro přežití, ale také je důležité tíhové zpomalení, při určitém přetížení se utrhnou vnitřní orgány a je konec, takže není účel prásknout do zdi bez škrábnutí ale deformací zpomalit ránu na minimální G, takže stavem aut bych se taky neřídil...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...