Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba pal. počítač versus reálná spotřeba

Recommended Posts

Odesláno

Jak Vám počítá pal. počítač (PP) průměrnou spotřebu s reálným stavem?

U mne je to rozdíl cca 0,6 - 0,8 litru/100 km. Při natankování plné vynuluji PP a při dalším tankování, opětovně plné, si spočtu reálnou spotřebu. Reálná spotřeba je naštěstí vždy nižší. Ptal jsem se na tuto skutečnost v servise, zda-li se to dá nějak seřídit, ale odpověď byla nějaká taková vyhýbavá.

V práci máme Škodu Fabii a tam průměrná spotřeba podle PP docela přesně sedí se skutečností.

A jak je to u Vás??? Myslím si, že cca 13-ti % odchylka je docela dosti velká chyba zhruba na 1000 km. :myslim

Odesláno

Problém je práve so spotrebou keď ju PP neukazuje tj pri stáni a jazde pomalšej ako cca 20km/h. Niekto tu tvrdil, že vtedy sa spotreba započítava s priemerom 10l/100km bez ohľadu na reál, ktorý môže byť aj nižší aj vyšší.

Odesláno

ja mam prave trosku opacnu skusenost cez leto som chodil na tyzdnovky Zvolen - Martin a tiez som na zaciatku natankoval plnu a vynuloval PP. Cize na plnu 60l nadrz az kym nezacalo svietit som spravil 860km potom som dotankoval 50l do plna a zase az kym nezacalo svietit bolo na palubaku 1690km a zase som dotankoval do plna 50l. Cize na 100l benzinu = 1690km, a palubak mi ukazoval priemerku 5,7 no doma som to pocital a vychadzalo mi cca 6,0l. Takze mi ukazuje cca 0,2l menej ako je skutocnost ale to je zanedbatelna skutocnost a dalo by sa s odchilkou povedat ze aj mozno presnost.

Odesláno
Původně zaslal: trima

Jak Vám počítá pal. počítač (PP) průměrnou spotřebu s reálným stavem?

U mne je to rozdíl cca 0,6 - 0,8 litru/100 km. Při natankování plné vynuluji PP a při dalším tankování, opětovně plné, si spočtu reálnou spotřebu. Reálná spotřeba je naštěstí vždy nižší. Ptal jsem se na tuto skutečnost v servise, zda-li se to dá nějak seřídit, ale odpověď byla nějaká taková vyhýbavá.

V práci máme Škodu Fabii a tam průměrná spotřeba podle PP docela přesně sedí se skutečností.

A jak je to u Vás??? Myslím si, že cca 13-ti % odchylka je docela dosti velká chyba zhruba na 1000 km. :myslim

Áno, aj u mňa vychádza reálna spotreba o 0,7 - 1,0 l nižšia, ako tvrdí PP. Škoda, že sa to nedá nejako synchronizovať.

Odesláno

Mámě 2 x P307SW 1.6HDi po faceliftu, starší r.v. 2005 (tj. jedno z prvních vyrobených) má najeto cca 150 tkm, novější r.v. 2008 (tj. naopak jedna z posledních vyrobených) má najeto cca 50 tkm.

PP v té starší ukazuje spotřebu o něco (tj. o cca 0,2 - 0,5l/100 km) nižší, než je reálná.

PP v té novější naopak ukazuje spotřebu o něco (tj. opět asi tak o cca 0,2 - 0,5l/100 km) vyšší.

Reálně jezdí obě poslední dobou se zhruba stejnou spotřebou poté, co u obou během prvních 40 tkm spotřeba postupně mírně klesala...

Odesláno

to all: Cesta Evropou do Francie a zpět.

Spotřeba NM 196,06l celkem, skutečná průměrná 6,008l dle BC 6,0l na trase 3263 km, průměrná rychlost 109 km / dálnice D, F - s omezením na 130km/hod. / Rychlost různě do 170 km/hod. s totálně naloženým autem, ale také v D skoro 2 hod. ve frontě, kde jsem přihlížel, jak mi průměr 136 km/hod. klesá na 101 km/ hod. Doplňování PHM několikrát do plné nádrže, v průběhu cesty byla skutečná spotřeba třeba na úseku 691 km i 5,57l a dle BC 5,4 l, průměrná rychlost 101km/hod.Chybovost počítadla u mé P 307 zjišťuji minimální.

Odesláno

Já jsem dlouhodobým sledováním zjistil, že skutečnou spotřebu mám cca o 5% vyšší než údaj z PP, t.j. když je např. na PP 6l/100km, tak skutečná je asi 6,3l/100km

• O 2 týdny později...
Odesláno

Na nasej 405 sice PP nemam, ale mam skusenost s firemnym Touranom. Tam je rozdiel medzi udajom PP a skutocnou priemernou spotrebou asi 0.5l, pricom PP ukazuje \"lepsiu\".

Odesláno

Jojo,palubní počítač je prolhanej parchant.Mně ukazuje o 0,5-0,8 l víc než v reálu.Tankuji vždy do plna,nuluji počítač kilometru.Spotřebu mně počítá v tabulce Excel a na PP kašlu.Už ho ani nenuluji s natankováním.Spotřebu docela dobře odhadnu porovnáním počtu ujetých kilometrů a úbytke paliva v nádrží.

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...