Přejít na obsah

trima

Uživatel
  • Počet příspěvků

    67
  • Registrace

Vše od uživatele trima

  1. Mohou to být i čepy. Něco podobného mi to dělalo při nerovnostech na vozovce. Myslel jsem na tlumiče, ale byly to nakonec čepy.
  2. trima

    hluk od kol + klepe volant

    Měl jsem něco podobného. Pneu jsem měl letní Michelin-ky, byly již nějaký ten pátek staré, ale vzorek ještě vyhovoval. A po přezutí ze zimních na Michelinky, rovněž hučení. První úvaha ložisko, ale po přehození přední-zadní se hluk přehodil a vibrace volantu při interzivním brždění. Nechal jsem si vyměnit čepy a stabil. tyče a koupil jsem si nové Michelinky. Paráda ticho, ale po cca 4 -5 měsících se začaly vibrace volantu vracet. Již nejsou tak intenzivní a na zinmích pneu je to snad ještě lepší. Takže závěr, vše je to poté na gumách a discích. Zimní disky mám plecháče a letní ALU.
  3. trima

    čip do klíče

    Mám stejné auto i ročník. Čip v klíči je. Měl jsem prasklý kryt, tak jsem si sehnal nový a elektroniku a čip jsem přendal.
  4. Moje zkušenosti: 1) Alu disky - vyváženy, nové pneu Michelin, výměněny čepy, stabil.tyče, atd. vše bylo OK cca půl roku, poté při intenzivním brzdění vibrace . 2) v zimě mám plecháče a vibrace žádné. Zkusím nechat převážit Alu disky, ale moc na to nedávám. Myslím si, že vibrace jsou hlavně kvůli Alu.
  5. trima

    Výměna čelního skla

    Pajas520, pokud si to pojistíš, tak už se Ti to nestane.
  6. trima

    Zapach?

    To co psal Midloch, tj. Ajatin, jsem taky zkoušel a výsledek nebyl nijak uspokojivý, poté jsem použil asi nějakou jinou "sračku" z lékárny, podle diskuze na nějakém vláknu, a výsledek mizérie. Tyto experimenty jsem dělal asi před 3 roky, takže detaily už mi nějak unikají, ale celkově výsledek byl asi účinný na 14 dnů v létě, jinak zase smrad. Nyní používám standardní "čištiče" ve spreji a výdrž cca 3 týdny. Toto provádím 2x až 3x za letní sezonu. Ideálně by to chtělo vytáhnout výměník a vyčistit, ale jak jsem zjistil, tak se musí odmontovat spousta věcí od palubovky, atd. A pokud člověk nemá deatailní popis a trochu zkušenosti, kde co odšroubovat, vytáhnout, tak si spíše ještě něco poničí. Tak to nechávám plavat.
  7. trima

    Zapach?

    Ajatin, tuhle pakoninu opravdu všem vřele doporučuji. Taky jsem ji zkusil, před cca 3 roky, a do dneška to po něm trochu smrdí pokud se vypne klima. Či-li jestli si chcete udělat z 307 lékárnu, vřele doporučuji. Sice výparník neočistí, snad dezinfikuje od mikrobů.
  8. trima

    Zapach?

    Pokud máš klimu pořádně "zaneřáděnou", tak Ti nic stejně nic nepomůže. Vyčistíš ji, a po 14 dnech se zápach bude opětovně vracet. Je zde spousta vláken na toto téma, zkoušel jsem některé varianty a doporučení, ale výsledek stejně nakonec negativní.
  9. Milo72, a tyto údaje o spotřebě bereš z displeje, nebo se jedná o reálně měřenou spotřebu podle množství dotankované nafty?
  10. trima

    Sedadlo řidiče

    Dotaz, pokud tedy nahradím řidičovo sedadlo za sedadlo od spolujezdce,např. ze šroťáku, tak ale budu mít sklápění sedadla na druhé straně a navíc řidič má ještě zvedání sedadla, které spolujezdec nemá? Nebo se budu muset s tímto nedostatkem smířit?
  11. Mám 307 diesel a spotřebu ukazuje oproti reálu o cca 0.5 - 0.6 l/100km vyšší.
  12. trima

    Displej radia Peogeot 307 HDI 66kW

    Displej zprovozněn. Nakonec jsem odpájel ze starého displeje (nečitelný při zahřátí) eeprom-ku a připájel jí do "nového" displeje. A ŠLAPE TO. V EEPROM-ce jsem tipoval, že budou nějaká data, nebo kódy, které jsou zadefinovány s řídicí jednotkou ECU. Známý, co má diagnostiku, to buď neví, nebo mu to software neumožňuje softwarově sladit. Takže nakonec nastavení přes diagnostiku jsem obešel hardwarově.
  13. trima

    Displej radia Peogeot 307 HDI 66kW

    Známý má diagnostiku na Peugota. Rádio je orginál. Hlavně se mě jedná jestli usuzuji správně, že dané dva displeje jsou stejně funkční podle etikety, kde beru v potaz, že se jedná o typ B podle textu na etiketě "EMF B".
  14. trima

    Displej radia Peogeot 307 HDI 66kW

    Diagnostiku dělal známý, který se živí pouze autoelektrikou a opravami řídicích jednotek. Je mu to hlásilo, že není komunikace mezi rádiem a displejem. Či-li, jestli není něco vadné na komunikační lince. Ale to by ten displej musel mít více komunikačních rozhraní, protože venkovní teplotu zobrazuje, spotřebu, km, atd. a položky umím ovládat z páky pod volantem.
  15. trima

    Displej radia Peogeot 307 HDI 66kW

    Na diagnostice se zobrazovalo hlášení, že nemá rádio s displejem nemá komunikaci. Nevíte, nastavuje se něco přes diagnostiku při výměně tohoto displeje ? V jiném vláknu jsem našel, že se snad nemusí nic nastavit, že by měl tedy šlapat okamžitě. Jinak byl tento displej čitelný i v horku, které bylo o prázdninách.
  16. trima

    Displej radia Peogeot 307 HDI 66kW

    rok výroby 2005, VIN: VF33CRHYB83332036
  17. trima

    Displej radia Peogeot 307 HDI 66kW

    Nejedná se spíše o jiný druh (typ) displeje ? Nebo podle ChouLu je vadná sběrnice, pokud to takhle myslel?
  18. Zdravím. Displej radia/hodin se při vyšší teplotě stával nečitelný - standardní závada určité série, jak jsem četl na obdobných tématech. Vadný displej je typ B, nahradil jsem ho stejným typem B, ale o 2 roky starším. Po výměně, ale bohužel nejde rádio pustit. Skočil jsem za kolegou ať to přes diagnostiku sladí, ale diagnostika mu hlásí, že prý nejde komunikace mezi rádiem a displejem. Víte jaký je tedy rozdíl v těchto dvou displejích? Posílám ofocené kódy. S oranžovou nálepkou je původní displej.
  19. trima

    ventilátor

    Tak za 7 tisíc, tak to je teda síla. Přečti si odpovědi od Petra V. a odmontuješ si to bez problému sám. Jenom trochu trpělivosti při vytahování ven, pokud nechceš odmontovat tyč řízení. Jinak jsem dal inzerát do časopisu Avízo a obderžel jsem dvě nabídky za 2.100 Kč nový. Jinak jestli chceš, tak přijeď, já Ti to udělám za 4000. :mrk:mrk. Opravdu to není nic těžkého.
  20. trima

    ventilátor

    Tak to budou uhlíky, které běžně nejdou vyměnit. K ventilátoru vedou dva kabely, jeden pronapájení ventilátoru a druhý pro předehřev vzduchu. Umístění je od strany řidiče. Když si sundáš plastový kryt pod volantem,to to uvidíš napravo od tyče volantu a směrem nahoru.
  21. trima

    ventilátor

    Zjišťoval jsem cenu a za 2500 Kč, nový. V duchu jsem si říkal, zda-li se nesekl, nebo je to jiný ventilátor na manuál a ne na automatiku, ale podle obrázku, které jsem viděl seděl. Na netu jsem právě viděl ceny 3200 - 3800 Kč. Berou to s Polska. Takže něž něco zkoušet opravovat, tak to raději koupím, navíc v tomto období se příliš bez ventilátoru nedá jezdit. Ahoj
  22. trima

    ventilátor

    Díky Petr V. Tak jsem ten korpus od motoru oddělil, ale asi to nemá cenu dál v tom něco dělat. Raději koupit, něž to nějak se snažit opravovat a asi by to stejně vydrželo jen chvíli. Rozhodně díky za odpovědi. Ahoj
  23. trima

    ventilátor

    Ještě jsem zapoměl připokit obr.
×
×
  • Vytvořit...