Přejít na obsah

<!>

Uživatel
  • Počet příspěvků

    49
  • Registrace

O uživateli <!>

  • Datum narození 1.1.1980

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    _
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

951 zobrazení profilu

<!>'s Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

3

Popularita

  1. Olej v prevodovke som vymenil ako prve. Druhy servis namontoval turbo spravne, ale popisovany problem zostava. Pride mi divne, ze by dvaja mechanici zle usadili motor. Ja sa do aut nevyznam, zajtra pozriem s kamaratom na tie silenbloky, popripade ci tam nieco neuvidime a pisnem ako som dopadol.
  2. Ahoj. 2.0HDI. Po vymene turba mi vibruju pedaly, riadiaca paka, volant. Na 3 stupen v otackach zacne hucat prevodovka, 4 od nizkych otacok ma este prenikavejsi zvuk, 5+6 asi ako 4, ale nie tak vyrazne. Hluk uz pri jemnom stlaceni plynu, bez plynu nehuci. Teraz som daval nove pneumatiky, vibracie teda od kolies urcite nebudu a nesuvisi to s hlukom od prevodovky. Nemam moznost reklamacie v servise, kde menili turbo (zle ho namontovali, musel som ho dat urobit inde). Auto bolo aj v autorizovanom servise Federal Cars v Prahe a tam mi technik tvrdil, ze vibracie neciti a ze ten hluk je normalny tak som to od nich ihned zobral prec. Ked menili turbo museli si posunut motor. Je mozne, ze rozpojili motor/prevodovka a zle to zmontovali? Popripade je mozne, ze motor zle dosadol na silentbloky a sposobuje to vsetky problemy co pisem? Nepoznate niekoho v Prahe/okolie kto by sa mi na to pozrel prosim?
  3. Ahoj. Peugeot 5008 2.0 HDI MPV kupovane s vadou turba (pustalo hodne olej), vymena za repasovane. Turbo pri zoslapnuti plynu do otacok specialne rychlosti 1+2+3 ale aj 4 pocut ako nieco hlasno rychlo nasava vzduch. Ak je motor vytoceny a uvolnim otacky tak si "slusne odfukne". Jednoducho ako keby som mal sportiak s poriadnym turbom. Samozrejme ale ziaden sportiak nemam a za jazdy pocujem dnu v aute nejaky neidentifikovatelny jednoliaty zvuk (jednoducho nieco huci) vzdy ked zoslapnem plyn az kym nedam dole nohu z pedala. Volal som do firmy od ktorej mam repasovane turbo. Odpoved bola, ze podla popisu urcite bude niekde zle tesnenie, alebo v krajnom pripade "ucpany" vyfukovy system. Znova som teda dal auto do servisu, kde mi menili turbo. Pozreli to nanovo a nikde nic nenasli. Popravde ani neviem ci to turbo taha ako ma, alebo nie, kedze som auto kupil s vadnym a hned islo do servisu na vymenu. Zacinam byt z toho na prasky. Budem vdacny za radu/nazor, popripade kontakt na sikovneho automechanika Praha a blizke okolie.
  4. <!>

    Peugeot 5008 MPV neukazuje hladinu paliva

    Uzatvaram. Bol to plavak.
  5. <!>

    Peugeot 5008 MPV neukazuje hladinu paliva

    Spravne chapu, ze na originalni diagnostice se da otestovat funkcnost kazdeho budiku (teda rucicka pojede nahoru, dolu atd.)?
  6. Zdravim. Budik mi neukazuje kolik je paliva v nadrzi, rucicka je stale na nule. Neautorizovany servis si s tim neumi poradit. Udajne k plovaku neni pristup ze vnitr vozu a je potreba odmontovat nadrz, popripade to bude v pristrojove desce, nebo kabelazi. Vseobecna diagnostika hlasi vadu palivomeru (otevreny/rozpojeny obvod, stav trvale). Moje otazka zni jestli vazne neni ze vnitr vozu pristup do nadrze a jestli nemel nekdo podobnou zkusenost a co s tim.
  7. <!>

    nefunguje posilovac riadenia

    V motorovom priestore je poistkova skrina a nebola to poistka z vrchu, ale zo spodu ako pises MAXI (jednoducho hodne velka poistka). ABS fungovalo, lebo ma mensi odber ako cerpadlo, kde to haprovalo.
  8. <!>

    nefunguje posilovac riadenia

    Tak jsem sehnal dalsi servo. Po namontovani vubec neslo. Proud sel/nesel. Nakonec vypatrali nejakou pojistku, ktera byla na jedne strane jemne zacmoudena. Ocistili kontakty a servo funguje. Stejna pojistka je udajne i na ABS a to normalne fungovalo.
  9. Zdravim. Asi 2 mesiace dozadu mi prestal fungovat posilovac riadenia. Raz isiel a raz nie. V servise mi upravili veko na nadrzke pre hydraulicku kapalinu a vyzeralo to par hodin, ze vsetko ide. Servo ale zacalo blbnut tak, ze pocas kazdy sa zapinalo, alebo vypinalo. Nasledne nesle vobec. Kupil som teda servo z druhej ruky. Po namontovani asi 2 dni robilo to iste ako prve, teda za jazdy sa zapinalo a vypinalo. Nasledne 2 tyzdne fungovalo vkuse a od vtedy ani tuk. Servis si s tym nevie rady, kontrolovali elektriku, poistky. Servo vobec nejde i ked do neho ide prud. Nejake rady prosim? Popripade nepoznate nejake specialistu na Peugout v Prahe?
  10. Mozno niekomu pomoze moja cerstva skusenost. 3 dni dozadu sadnem do auta (307 SW HDI) a nejde posilovac. Druhy den rano isiel, poobede znova nesiel a od vtedy nesiel vobec. Navstivil som hodne sikovneho pana a ten zistil, ze na veku od kapaliny je upchata dierka cez ktoru si system taha vzduch a tym padom tam bol podtlak a posilovac nefungoval. Precistil to a posilovac znova funguje
  11. <!>

    repas vstrikovacov / Praha kam?

    Nechcem to zakriknut, ale nakoniec to nevyzera zle. Auto v servise, vadna vaha vzduchu. Ked ju odpojili auto motorom netrhalo. Definitivu sa dozviem za par hodin ked im dorazi diel.
  12. Dobry den. Motor za jazdy trha/vynechava, silne klepavy zvuk. Rano este isiel OK. Volnobeh ako tak v poriadku, najhorsie sa to prejavuje pri miernom plyne za jazdy. Predpokladam, ze vada na vstrikovacoch (pred casom diagnostika v aut.servise, hodnoty vsetkych vstrekovacov zle), alebo umrel motor. Za tyzden mam cestovat domov na vychodne slovensko ukazat rodine dvojcata takze parada. Rano s tym skusim ist do servisu ci su to naozaj vstriky. Ak ano poznate prosim nejaky servis v Prahe, ktory repasuje vstrikovace a zaroven si ich aj vymontuje? Pred casom som ich skusal par obvolat a vzdy to stroskotalo na tom, ze im musim priniest uz vymontovane vstriky. Plus ak spravne chapem po ich namontovani sa musia sparovat s autom, co asi len tak nikto neurobi. Zvazujem aj rovno asi kupit pouzite vstriky, vychadza mi to, ze mozno aj celkovo usetrim. Ak si zoberiem zaplatit niekomu demontaz, kontrolu, repas a este mi zahlasi, ze sa nejaky neda zrepasovat takze zhanat na rychlo pouzity, dat ho skontrolovat atd.. Ach jo Popripade nepoznate nejakeho machra na Peugeot v Prahe, ktory by sa mi na to pozrel? P307 SW/ 1.6HD 66kw
  13. <!>

    hodnoty vstriku 1.6HDI 66KW

    Mam este na Vas prosim dva otazky. 1 / Co su na fotke tie zamastene hadice od oleja? Som si isty, ze este pred mesiacom boli pekne ciste a suche. 2 / Pocitac mi hlasi nedostatok chladiacej kvapaliny. Chyba mi tam po spodnu risku cca 2dcl. Staci ak dolejem destilovanu vodu? Pozrel som aj pod krit motora a striky pekne suche a ciste. Nic tam netecie.
  14. <!>

    hodnoty vstriku 1.6HDI 66KW

    Auto uz bolo v styroch servisoch vcetne autorizovaneho. Popravde uz ani na to auto nechcem mysliet. Pockam kym bude teplo a skusim ho predat, alebo ho dojazdim tak ako je. Este zvazujem kupit pouzite vstriky s protokolom (ktory samozrejme moze byt falosny) a vymenit to. Popravde sa mi uz ale nechce davat do toho auta ani korunu. A ako bonus vcera vecer mi zacal "piskat" nejaky ventilator krtek2: 7000kc je bez kontroly vstrekovacov.
  15. Dobry den. Pred tym nez auto podpalim zaujimalo by ma ci je mozne, ze su komplet vsetky vstriky vadne? Diagnostika v aut.servise, hodnoty od 17mg nad limit az 81mg pod limit (podla ich infa su to hodnoty uz nad toleranciou 5mg). Samozrejme mimo toho, ze by som mal komplet vsetky vstriky dat do boschu na kontrolu/nastavenie/popripade repas mi este doporucili zmerat komresiu valcov ak som dobre porozumel, aby som neinvestoval tazke peniaze do vstrikov a neodisli za chvilu znova. Za to chce servis cca 7000kc + samozrejme dalej co si nauctuje Bosch. Na toto peniaze ani nahodou nemam. Vrazil som uz do toho srotu polovicu toho co ma stalo. Nejaky napad/navrh ako by ste to riesili, alebo ako by ste postupovali? Za cca 5000kc na nete kupim 4 vstriky s protokolom a dat to vymenit do servisu? Alebo ich dat vymontovat a dat na stolicu co ma v konecnom dosledku moze stat menej, ale aj ovela viac? Ak budem riesit iba vstriky moze po chvile odist znova ak je problem inde. Auto som kupil za 50000kc 04/16, teda ho este nemam ani rok. Podla kretena technika, ktory bol so mnou po auto a zobral liter za kontrolu auta super kauf, udajne vsetko v dobrom stave. Vsetko jednoducho na <!> !!!
×
×
  • Vytvořit...