Přejít na obsah

miur85

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

Vše od uživatele miur85

  1. miur85

    ABS fault

    Čauko, sorry, že odpisujem až teraz, ale skôr sa mi nedalo, bol som chorý. No ja som vtedy išiel do servisu, kde majú počítač, oni napichli, urobili. Keď som sa pýtal, čo tam bolo, tak mi len povedal, že prerušený kontakt, premeriaval to od riadiacej jednotky ABS a tam to zistil. Viac Ti neviem povedať.
  2. miur85

    Počítadlo údržby

    Čaute, takže nejako sa to nakoniec samé vyriešilo. Na druhý deň už bolo zrazu všetko Ok. Neviem, či pomohlo odpojenie tej batérky, ale už mi opäť zobrazuje korektne dojazd do údržby. Čo sa týka km, tak teraz mám akurát 188 500 km nabehaných, výfuk som nemenil, dal som si ho len zreparovať. A čo sa týka ročník, to mám aj v podpise, rok 2001. [upravil dne 8/3/10 miur85]
  3. Čaute, mám dotaz. Tento týždeň som si dával robiť výfuk, lebo bol deravý. Bolo treba vypojiť baterku. Doteraz som ju ešte nemal vypojenú (mám ho presne rok). Pozeral som do návodu, či sa to nejako špeciálne musí robiť, ale nič som nenašiel. Po zavarení výfuku som napojil baterku naspäť, nastavil si hodiny, stanice fm radia atď. Dnes som si však všimol, že mi neukazuje počitadlo údržby. To znamená, že keď pootočím kľúčikom, tak mi najskôr ako vždy ukáže hladinu oleja, potom by malo ukázať dojazd do údržby, lenže sa ukáže len kľúčik v ľavom hornom rohu a prázdny displej. Tak som teda myslel, že sa mi vynulovalo aj to, tak som skúsil, ako som to už robil pri výmene oleja, vynulovať počítadlo údržby, ale ako som pootočil kľúčikom pri tom som mal teda stlačené tlačidlo nulovania km, tak odpočítavanie, ktoré by malo začať od 10 po 0 nezačalo, len zostala zobrazená desina. Skúšal som to viackrát, aj odpojiť batérku, ale stále to isté, sem tam sa aj odpočítavanie začalo, ale max. sa zastavilo pri 5. Nevieme, čo som spravil zle, čo by som mohol spraviť, čo sa stalo, aby som sa tomu vedel vyvarovať do budúcnosti, keď bude treba odpojiť baterku? Ďakujem za odpoveď.
  4. Tak tam bol problém s tým, že som musel si vždy nastaviť hadičku tak, aby som dočiahol na každú črepinku. Ale lepšie, ako to dávať dole, lebo nie som až taký odborník, aby som si trúfol na rozoberanie nárazníka a potom svetla.
  5. Takže cez víkend som to spravil s tou hadičkou a vysávačom. Išlo to, mal som dve hrúbky tých hadičiek a podarilo sa mi to po 2 hodinách všetko povysávať. Len aby ste vedeli, že je tu aj taká možnosť:-D
  6. Jj, nad tou trubičkou rozmýšľam, už sa na to chystám. Lebo rozoberať sa mi to veru nechce. Ďakujem za podporu, keďže ma to už tiež napadlo, len dokedy som to nezrealizoval, tak som to ešte nepísal.
  7. A je komplikované teda dať dole celé svetlo? To sa mi zdá v tomto prípade lepšie, teda vytriasť tie črepinky von. Ak ste ho už niekto rozoberali, dajte vedieť.
  8. Čaute, mám otázočku. Dnes mi praskla na ľavom prednom stretávacom svetle tá banka čo je na H7 žiarovke a všetko mi to zostalo vnútri svetla, čiže pod sklom svetlometu. Chcem sa spýtať, či je to nejako komplikované rozobrať, čiže len to sklo dať dole, aby som tie črepinky dal preč? Čiže sa chcem spýtať, či musí isť napr. celé svetlo dole alebo sa dá dať dole aj len to sklo. Ďakujem za odpoveď.
  9. miur85

    ABS fault

    Ešte raz Vám ďakujem AnotherOne a HonzaZ. Som rád, že ste aspoň trocha rozviedli túto tému, aby aj ďalší, keď budú mať podobný problém, tu možno nájdu približný návod a postup, ako vyriešiť danú situáciu.
  10. miur85

    ABS fault

    Caute, chcel som Vam napisat, ze uz mam vyrieseny problem s hlaskou ABS fault. Bol som opat na diagnostike a ten moj predosli mechanik, ktory mi ten snimac vymenil, spravil, lebo to bola blbost, lebo aj povodny snimac bol v poriadku. Chyba bol v kabli od ABS riadiacej jednotky, lebo ako ste pisali, mi to odtadial premerali a kabel bol niekde pred snimacom poskodeny. Tak som rad, ze uz mi to opat funguje.
  11. miur85

    ABS fault

    To akoze kazdy pin je oznaceny 8 a 9? Lebo neviem si to realne predstavit. A kde sa presne nachadza RJ ABS a odkial sa k nej dostanem?
  12. miur85

    ABS fault

    Aha, takže myslíš, že by to mohlo byť niekde priškripnutý?
  13. miur85

    ABS fault

    Všetky majú približne od 1,5 - 1,7, čiže vyzerá, že v rozsahu. To som Ti už ale asi písal vyššie.
  14. miur85

    ABS fault

    Aha, takže sa tá chyba znova objaví, myslíš? Takže ešte tam pozrieť na tie konektory pri samotnej ABS RJ? A chalani, neviete my odpovedať, či znamená, že je snímač dobrý, keď ho normálne nameriaš cez Ohm meter? Alebo to nemusí hneď automaticky znamenať, že keď nameriam ho cez Ohm meter, že nie je vadný?
  15. miur85

    ABS fault

    Lenže kontrolka nastálo svietila aj pred výmenou toho snímača. A brzdovú kvapalinu som pred tromi mesiacmi, pri výmene oleje, celú menil. Lenže čo by tam bolo, keď nie to, že tá chyba tam proste zostala zapísaná.
  16. miur85

    ABS fault

    Ak si pamatas v minulosti, tak sme spolu uz pisali. Zmienoval som sa, ze prvykrat sa mi to objavilo cez leto 2009, pocas jazdy, po dalsom nastartovani to uz nesvietilo. Som si to aj znacil a objavovalo sa mi to tak raz za 3-4 tyzdne, ale pri nasledovnom nastartovani sa to uz neobjavovalo. A minuly vikend som bol u svokrovcov v RK, kde maju znamych na Peugeot diagnostiku, lebo my tu v Topolcanoch mame velmi neochotny servis a este aj predrazeny. Tak akurat ked som bol v tom RK, tak sa jeden den zasvietil ABS fault ako obvykle, na druhy den bol zas vsetko ok, na dalsi sa stalo nieco ine, co sa mi doposial nestalo, ze ABS najskor reagovalo, cize kopalo, aj pri sebamensom brzdeni a po par metroch uz svietila kontrolka nastalo. V ten den to spravilo po nastartovani zoparkrat, potom to prestalo. Potom na dalsi den bolo zas vsetko OK, aj ked sa viackrat pocas dna startovalo. V ten den som bol aj na diagnostike, tam mi asi v historii chyb hlasilo vadny lavy zadny snimac, tak mi len mechanik povedal, ze to mam najskor len precistit, az potom to vymienat, ak chyba bude pretrvavat. V ten den, ako som uz pisal, chybu neukazovalo. Na dalsi den sme isli domov a v ten den to uz svietilo stale, pri kazdom nastartovani, potom aj raz dokonca napisalo braking fault a blikala aj STOPka. Zastavil som, opat nastartoval a odvtedy stale len ta hlaska ABS fault a nastalo svietiaca kontrolka. Hned na druhy den som isiel za svojim mechanikom, zohnali sme druhy snimac, vymenil ho, ale hlaska stale svieti. Jedine vcera, predtym ako som uz vyssie pisal, mi pred prestriekavanim konektorov, sa hlaska neobjavila, len zas ABS kopalo aj pri sebamensom brzdeni. Po prestriekani kontaktov, opat len vzdy po nastartovani a samozrejme aj prevezeni opat hlasi chybu ABS a svieti nastalo aj kontrolka. To som opisal tento problem do podrobna.
  17. miur85

    ABS fault

    Dakujem chalani. No to môže byt, ze tam ten kruzok je, som sa len pytal. Tak myslite, ze by ta chyba bolo stale v zazname? Ty anotherone si skor proti tomu, ze by sa ta chybala mala vymazat. Keby mi to vie este niekto potvrdit alebo 100 % napisat, ze sa mu to tak nejako stalo, ze bolo treba chybu vymazat cez diagnostiku.
  18. miur85

    ABS fault

    No tak som bol pozrieť zadne kolesa, ale mam pocit, ze tam ziadne ozubene kruzky nie su, ak sa teda nemylim. Lebo pozeral som v SB a tam som nasiel tiez nieco ako ozubeny kruzok, ale popis pri P307 tam nebol. Moze ma niekto opravit, ak sa mylim?
  19. miur85

    ABS fault

    Dakujem Ti za velmi dobrú odpoveď. A s tými písmenami máš pravdu, býva tam L a R, pišem teraz cez mobil a nejako som sa pozabudol. Skúsim to teda pozrieť. A ešte jedna otázka, môže býť kľudne prasknutý ten krúžok, keď prvýkrát na diagnostike mi mechanik povedal, že je niečo s ľavým zadným snímačom a vlastne to nemusí byť vadný snímač? Lebo keď som premeriaval aj ten akože zlý snímač a aj ten už vymenený snímač, obidva som nameral 1,5 - 1,7. Alebo môže byť aj vtedy snímač vadný?
  20. miur85

    ABS fault

    Nebolo to čidlo nové. Myslíš, že som akurát natrafil na zlé čidlo? A ešte ma napadlo, že či musí byť čidlo presne na ľavé zadné koleso, keď pôvodne bolo trebars z pravého zadného kolesa? Nie som si teraz presne istý, budem to musieť ešte pozrieť, či na tom ľavom zadnom nemám pravé, lebo som si všimol, že keď sa rozpoja konektory, vnútri je napísané písmeno L alebo P, len by mi to musel niekto ujasniť, či to nemôže byť aj kvôli tomu. Za pomoc ďakujem.
  21. miur85

    ABS fault

    Nebolo to čidlo nové. Myslíš, že by to mohlo byť tým, že to čidlo nebolo nové?
  22. miur85

    ABS fault

    Nebolo to čidlo nové. Myslíš, že by to mohlo byť tým, že to čidlo nebolo nové?
  23. miur85

    ABS fault

    A nemal niekto podobné skúsenosti? Nevie niekto ešte niečo poradiť?
  24. miur85

    ABS fault

    Myslíš, že bude niečo s ABS jednotkou? Ale keď som bol na diagnostike predtým všetkým, tak tam bola tá chyba, že snímač na ľavom zadnom kolese. Ale ten som vymenil. A myslíš, že to bude treba vymeniť tú jednotku ABS? A nemôže to byť naozaj tak, že ten záznam je stále v protokole a treba tú chybu vymazať cez diagnostiku? Niekto to už tiež tak na fóre tiež písal, ale nikto to zatiaľ nepotvrdil jednoznačne.
  25. miur85

    ABS fault

    No skúšal som to premeriavať a majú približne 1,5 - 1,7. To je pri 2 M Ohm, neviem, či som to dobre napísal.
×
×
  • Vytvořit...