Edison Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: Rebik Mě hlavně přijde, že plácáte nesmysly bez kontextu. Objekt byl určen k demolici a vymazán z KN. Měli ho tedy odstranit - nestalo se. Dredaři ho obsadili a pár let nějak podivně žili, asi dělali bordel, atd. Vlastník se rozhodne, že barák znovu zapíše do KN, nějak to legalizuje a vzápětí tam pošle armádu lebkounů navíc s policajtama. Co jako čekali, že jako sklapnou a odejdou? Takže se to vyhrotí a do toho přijde Kocáb, že by bylo jednodušší s těma lidma jednat, než někdo z té střechy v bouřce spadne a zabije se? To mi přijde naopak jako levnější, méně silácká cesta, byty jim nikdo nepřiděluje. Že určitá část populace nebude konformní je potřeba vzít na vědomí, anebo je odvést prostě do pracovních táborů a to jaksi v naší civilizaci nejde. Nevím jestli je to dobře, ale je to fakt. Vezmu to od toho, proč to majitel nezlikvidoval. Nevím to, ale jako jedna z možností je, že právě prto, že tam už byli squoteři. A zadruhé, i když majitel nezlikvidoval stavbu jak možná měl, nikdo nemá právo tam vlézt a jen tak se tam usídlit. Navíc se pak domáhat něakých práv, když jediný, kdo má práva k tomu objektu je majitel. Squoteři tam 1. Vůbec neměli co dělat od samého počátku (a to je jedna z možných příčin, proč to nebylo zlikvidováno) 2. Když už tam byli, měli obratem sklopit uši a vyzmiznout (a umožnit výkon vlastnických práv tomu, komu to náleží). 3. Porušovat práva druhých a hulákat cosi o právech svých přímo k dané věci, to je, s odpuštěním, na přesdržku. Nemluvě o tom, co jsou zač. Jedni maj chodit do školy a další by měli začít pracovat. To, že 80% z těch školou povinných jezdí na víkend k mamince se nadlábnout a nablábolit, jak jim to v tej škole jde... No nic. Já bych na kohokoli kdo brání výkonu vlastnických práv zejména takovýmto způsobem a ještě tluče \"ústy\" o právech na svůj způsob života (tím jako je vlézt něomu cizímu do domu a tam se usadit???) Jak tu někdo napsal: Je krize, povodně... houbelec bych jim hleda. Bydlení postiženým povodněmi a tihle na pomoc postiženým oblastem. [upravil dne 2.7.2009 Edison] Citovat
MJSytic Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: Rebik ... Co jako čekali, že jako sklapnou a odejdou? ... Ano. Tak nějak by se normální člověk na výzvu policie měl zachovat Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 Normální člověk si hlavně nepřivlastní něco, co není jeho (byť by to bylo třeba ničí, tak prostě nemá právo s tím jakkoli nakládat). To, že squoteři vilu obsadili je pro mě těžko pochopitelné. Že je tam někdo nechal v klidu a pohodě několik let dělat bordel je pro mě téměř sci-fi. Ale že jim ministr bude shánět náhradní objekt, aby mohli dělat bordel dál je věc, která podle mě zaslouží demisi onoho ministra. Je to podobné jako když technaři vlítnou na cizí pozemek a tam si uspořádají několikadenní párty - majitel pozemku může maximálně tak stát v povzdálí a zírat, jak mu na louce řádí stovky feťáků a počítat, kolik ho bude stát peněz, aby svůj pozemek uvedl zpět do původního stavu - ale to je zase jiná kapitola. Citovat
Edison Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Zapoměl dodat: \"Normální člověk si hlavně nepřivlastní něco, co není jeho (byť by to bylo třeba ničí, tak prostě nemá právo s tím jakkoli nakládat).... a hulákat na celé kolo, že má na svůj styl života právo\". ;-) Citovat
Otan Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: Rebik Mě hlavně přijde, že plácáte nesmysly bez kontextu. Objekt byl určen k demolici a vymazán z KN. Měli ho tedy odstranit - nestalo se. Dredaři ho obsadili a pár let nějak podivně žili, asi dělali bordel, atd. Vlastník se rozhodne, že barák znovu zapíše do KN, nějak to legalizuje a vzápětí tam pošle armádu lebkounů navíc s policajtama. Co jako čekali, že jako sklapnou a odejdou? Takže se to vyhrotí a do toho přijde Kocáb, že by bylo jednodušší s těma lidma jednat, než někdo z té střechy v bouřce spadne a zabije se? To mi přijde naopak jako levnější, méně silácká cesta, byty jim nikdo nepřiděluje. Že určitá část populace nebude konformní je potřeba vzít na vědomí, anebo je odvést prostě do pracovních táborů a to jaksi v naší civilizaci nejde. Nevím jestli je to dobře, ale je to fakt. Tak běž, navař jim oběd, zhotov pár molotovů, ať si dělají co chtějí. Však je tu již tak dosti anarchie, bordelů a Kocábů! Někde musí přece ty mantinely být. Vím, že je to generační a vždy někteří mladí budou rebelové, ale všeho moc, je příliš. Citovat
BV406 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: Otan Původně zaslal: Rebik Mě hlavně přijde, že plácáte nesmysly bez kontextu. Objekt byl určen k demolici a vymazán z KN. Měli ho tedy odstranit - nestalo se. Dredaři ho obsadili a pár let nějak podivně žili, asi dělali bordel, atd. Vlastník se rozhodne, že barák znovu zapíše do KN, nějak to legalizuje a vzápětí tam pošle armádu lebkounů navíc s policajtama. Co jako čekali, že jako sklapnou a odejdou? Takže se to vyhrotí a do toho přijde Kocáb, že by bylo jednodušší s těma lidma jednat, než někdo z té střechy v bouřce spadne a zabije se? To mi přijde naopak jako levnější, méně silácká cesta, byty jim nikdo nepřiděluje. Že určitá část populace nebude konformní je potřeba vzít na vědomí, anebo je odvést prostě do pracovních táborů a to jaksi v naší civilizaci nejde. Nevím jestli je to dobře, ale je to fakt. Tak běž, navař jim oběd, zhotov pár molotovů, ať si dělají co chtějí. Však je tu již tak dosti anarchie, bordelů a Kocábů! Někde musí přece ty mantinely být. Vím, že je to generační a vždy někteří mladí budou rebelové, ale všeho moc, je příliš. tva reakce na rebikuv prispevek mi nejak nedava smysl ??? :myslim proc by jim mel varit obed a zhotovit par molotovu, ??? :myslim , nehysterci ... Citovat
Edison Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Hlavně Kocábovo chování vytváří dojem, že porušovat práva se tu vlastně smějí, ba dokonce i s vládní podporou. Nebo snad ne? Jedna skupina to může a jiná ne? Sám kocáb si nevidí do úst!!! Má ji plnou antidiskriminace, ale zatím jen diskriminuje většinu tím, že podporuje menšiny v porušování práva a zákonnosti. A to jako vládní činitel! Citovat
Jenda 309 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Kocaáb je ko*ot a populista, vůbec nechápu že lidi jako on se můžou stát ministrem, čím si to zasloužil? Tím že má známej ksicht a tím že byl kdysi kámoš s Havlem a snad byl i v OF? Herci, zpěváci apod by se podle mě neměli angažovat v politice. Zvolí je vždy jen proto že je lidi \"znají\" a o tom co obnáší být \"kvalitním politikem\" ví hovno. Vlastně to v téhle zemi neví 90% \"politiků\" tak proč se vlastně rozčiluju? Souhlasím s medvědem o pár postů výše Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 Kocáb je v politice už podruhé, jeho první etapa se mi i docela líbila - bezprostředně po revoluci si dal za cíl vyhnat z ČR sovětská vojska. Po nějaké době se mu tato akce povedla, on si sbalil fidlátka a z politiky odešel = 1*. Bohužel ale v poslední době vyschly jeho finanční zdroje (jinak si jeho návrat do politiky neumím vysvětlit) a tak se znovu začal v politice angažovat - bohužel ale způsobem pro mě totálně neakceptovatelným = 5 !!! (a kdyby šlo známkovat i jinak, pak 100 na n-tou). [upravil dne 2/7/2009 Medvěd] Citovat
Kurt Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 O tom, že Kocáb nějaká vojska vyhnal se dá poměrně s úspěchem pochybovat. Co se mu skutečně povedlo, je tento text: Snaživec Znal jsem jednoho takovýho chlápka Co moudrosti moc nepobral A studu ani kapka a lhal A přesně jak se říká Rozum mdlý vůle chabá Ale touha po novotách veliká Tak ten pán se o vše nové velmi interesoval A nebyl to jen pán Z pána jen klobouk měl A nemyslel to snad ani zle - starosta Však bohužel, na co šáh Tam sto let tráva nerostla Ten si to krásně zavařil Nikdo ho neměl rád Kdyby se tolik nesnažil, akorát A čím víc se snažil pomáhat Tím víc ten chudák škodil A když mu to někdo naznačil Tak hrách jen na zeď hodil A ještě jednu vlastnost měl Že byl splachovací Jedněmi dveřmi ho vykážou Už druhými se vrací Docela jej v tom vidím. Citovat
Otan Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: BV406 Původně zaslal: Otan Původně zaslal: Rebik Mě hlavně přijde, že plácáte nesmysly bez kontextu. Objekt byl určen k demolici a vymazán z KN. Měli ho tedy odstranit - nestalo se. Dredaři ho obsadili a pár let nějak podivně žili, asi dělali bordel, atd. Vlastník se rozhodne, že barák znovu zapíše do KN, nějak to legalizuje a vzápětí tam pošle armádu lebkounů navíc s policajtama. Co jako čekali, že jako sklapnou a odejdou? Takže se to vyhrotí a do toho přijde Kocáb, že by bylo jednodušší s těma lidma jednat, než někdo z té střechy v bouřce spadne a zabije se? To mi přijde naopak jako levnější, méně silácká cesta, byty jim nikdo nepřiděluje. Že určitá část populace nebude konformní je potřeba vzít na vědomí, anebo je odvést prostě do pracovních táborů a to jaksi v naší civilizaci nejde. Nevím jestli je to dobře, ale je to fakt. Tak běž, navař jim oběd, zhotov pár molotovů, ať si dělají co chtějí. Však je tu již tak dosti anarchie, bordelů a Kocábů! Někde musí přece ty mantinely být. Vím, že je to generační a vždy někteří mladí budou rebelové, ale všeho moc, je příliš. tva reakce na rebikuv prispevek mi nejak nedava smysl ??? :myslim proc by jim mel varit obed a zhotovit par molotovu, ??? :myslim , nehysterci ... Vím, že příspěvek byl celkem konstruktivní, ale dožralo mne, že napsal, že se plácají nesmysly. To je jádro pudla. Citovat
Rebik Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Ještě jeden úhel pohledu-) http://vetvicka.blog.idnes.cz/c/91296/Skvateri-Zastrelte-ty-parazity.html Citovat
OK406 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Došlo k porušení zák.č.141/1961 Sb. § 249a Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru (1) Kdo protiprávně obsadí nebo užívá dům, byt nebo nebytový prostor jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, nebo peněžitým trestem. (2) Stejně bude potrestán, kdo oprávněné osobě v užívání domu, bytu nebo nebytového prostoru neoprávněně brání. Není co řešit a je jedno, zda-li je dům na zbourání a nebo není a nebo kdo je majitelem a nebo za je pozemek oplocen!! Nikdo nemá co ,,pohledávat\" na cizím pozemku!! A nebo vy by jste si je pustili například do garáže, když by vám ,,hezci\" řekli, že je to neobydlení a je tam ,,jen\" auto? A nebo nežijeme ve právním státě?! Citovat
Otan Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Původně zaslal: OK406 Došlo k porušení zák.č.141/1961 Sb. § 249a Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru (1) Kdo protiprávně obsadí nebo užívá dům, byt nebo nebytový prostor jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, nebo peněžitým trestem. (2) Stejně bude potrestán, kdo oprávněné osobě v užívání domu, bytu nebo nebytového prostoru neoprávněně brání. Není co řešit a je jedno, zda-li je dům na zbourání a nebo není a nebo kdo je majitelem a nebo za je pozemek oplocen!! Nikdo nemá co ,,pohledávat\" na cizím pozemku!! A nebo vy by jste si je pustili například do garáže, když by vám ,,hezci\" řekli, že je to neobydlení a je tam ,,jen\" auto? A nebo nežijeme ve právním státě?! Sakra, nikde jsem se nedočetl, že se obdrží nový bydlení, bez čekání a snad zadara. Citovat
Driver Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 A já blbec platím hypotéku na byt. A přitom stačilo zajít za Kocábem, říct mu že mám právo na svůj styl života a ať mi najde zadara byt jinak že vylezu na komín a neslezu dokud mi nepřinese klíče od 3+kk s garáží. Citovat
Pe.Tr Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 z jednoho dnešního plátku: Ráda bych také byt či dům, jsme slušná rodina. Pokud nám nedáte nějaké bydlení, kde také nebudeme muset nic platit, nejspíše budu muset začít krást, fetovat a dělat bordel po svém okolí. Citovat
Otan Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Původně zaslal: Driver A já blbec platím hypotéku na byt. A přitom stačilo zajít za Kocábem, říct mu že mám právo na svůj styl života a ať mi najde zadara byt jinak že vylezu na komín a neslezu dokud mi nepřinese klíče od 3+kk s garáží. No, s tou garáží, to jsi už ale trochu přehnala. Nejsi trochu náročná? [upravil dne 3/7/09 Otan] Citovat
destiny Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Taky by se mi líbila taková vila v Troji. Rekonstrukce by stála takových 5 miliónů, ale prodejní hodnota by byla tak 25 miliónů. Možná i víc. Citovat
Driver Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Původně zaslal: Otan No, s tou garáží, to jsi už ale trochu přehnala. Nejsi trochu náročná? No náročnÝ nejsem, prostě je to můj \"styl života\" tak ať Kocáb pohne zadkem... [upravil dne 3/7/2009 Driver] Citovat
urdemala Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Když to tady tak čtu, tak mi to nedá nereagovat. 1) To, že squateři hulákali na náměstí je dnes naštěstí úplně legitimní jednání, v podstatě svůj názor může vyjádřit kdokoli a nemusí se za něj stydět i když je kdoví jak osobitej. Otázkou je jen to, jestli ho někdo poslouchá. Obecně platí \"líná huba - holé neštěstí\". 2) Myslím, že je dobře, že majitel volal policii, ale to, že volal nejdřív tu agenturu moc dobrej nápad nebyl. Pokud v tom squatu porušili zákon o nedovoleném užívání věci (jako že jo), je přece rozumnější volat policii a né nějaký nadržený rváče - díky tomu taky vzniklo celý to divadlo. 3) Nevím jako kdo máte zkušenost se životem ve squatu, ale když čtu po netu, jak jim každej pátej rozumbrada snad až závidí, že bydlí zadarmo, tak bych doporučoval se jít dovnitř aspoň kouknout. Opravdu NENÍ o co stát. Samozřejmě každej barák je jinej, ale sám jsem spal asi v deseti a zhruba tak dvojnásobek navštívil (s kapelou hrajeme i po squatech, většinou je to i s ubytováním) a i když se vždycky jednalo o zahraničí tak normální člověk by v tom bordelu opravdu dlouho nevydržel. Je to hnus, ale když to někomu vyhovuje a je domluva s majitelem, tak může bejt takový bydlení každýmu putna. Samozřejmě né vždy se dá s majitelem domluvit a myslím si, že i squater by měl mít svojí čest a na přání majitele objekt vyklidit. Problém Milady je malinko složitější, přece jenom 12 let je sakra hodně dlouhá doba, tradice, jako hudební zastávka je už taky hodně známá, takže není se čemu divit, že se obyvatelům už z principu z baráku nechce odejít, ani pohřbít ten prostor. 4) V řadě evropských zemí je squating legální, a díky jasným pravidlům jim to tam podle mě funguje daleko mírověji než u nás. Squaty, který fungujou i jako ubytovna kam vás zavede policajt na kole, dokonce hospoda v centru města s luxusním sálem a backstage atd. Možná by neškodilo se inspirovat v zahraničí. Mě hodně mrzí osud domů, který díky jejich opuštěnosti naši spoluobčané rozebrali na cihly a traverzy. Zbyly jenom základy a nebezpečný ruiny. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.