Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera v 6.30 mě probudil brácha, že potřebuje jet na svatbu, přišel k autu (405 D) a nemůže nastartovat - starter ani necvakne. Tak jsem mu sdělil, že mu bohužel po telefonu moc nepomůžu - naštěstí se narychlo domluvil s nějakým kámošem a odjeli jiným autem. Já se po budíčku odebral natočit si vodu a zjistil jsem, že nám v bytě voda neteče (po zavolání na vodárny jsem se i dozvěděl, proč naší jinak vcelku poklidnou ulici jezdí auto za autem - voda praskla pod sousední hlavní, která byla uzavřena).

Byl jsem dohodnut s matkou, že s ní a prckem sjedeme do jižních Čech na hrob mé babičky, která měla v květnu narozeniny. Bez snídaně (bez vody se blbě snídá) jsem prcka sbalil, odešel k autu A ANI JÁ (po vzoru bráchy) NENASTARTOVAL!!! Dohodl jsem se tedy s kamarádem a auto nakopli přes kabely, následně jsem sjel do servisu, kde mi změřili dobíjení (14,5 V) a byl jsem uklidněn, že asi prcek něco nechal v autě svítit a teď se baterka dobije a bude O.K. Odjel jsem tedy pro matku do Hostivaře A NAŠTĚSTÍ MĚ NAPADLO VYZKOUŠET, ZDA SE BATERIE TĚMI 15 KM DOBILA - SAMOZŘEJMĚ ŽE NIKOLI a auto jsem opět nenahodil.

Takže následoval úprk na vlak (naštěstí máti bydlí nedaleko nádraží a vlak jel za chvilku) a za dvě hodinky už jsme byli v Soběslavi. Návštěva hrobu i sestřenice proběhla v klidu, ne tak ale zpáteční cesta, neboť jsme zažili přesun účastníků pochodu Praha-Prčice zpět k domovu (bohužel i naším vlakem).

Do toho mi zavolala Helča, že mě lituje, že s ní nepůjdu do kina, ale že ho asi nestihnu a tak se dohodla s kamarádkou (protože babička měla hlídat Pavlíka, dohodli jsme se s ženou, že půjdeme na Anděle a démony - kdyby auto jelo, krásně bych stihl jak Soběslav, hrob a sestřenici, tak i odvézt matku s Pavlíkem do Prahy a jít do kina). V 19 hodin jsme vystupovali z vlaku na nádraží Praha-Vršovice a když přijela tramvaj č. 7, napadla mě spásná myšlenka zkusit ukecat Petava, zda by mě do kina nehodil. Vše dobře dopadlo a já mohu s klidným srdcem tento film dopobručit - osobně mi film přišel velice dobrý (lepší než Šifra mistra Leonarda od stejného autora předlohy), jen mám výhradu k panu promítači, který si asi seděl na uších (nebo zapomněl, kde že je ovládání hlasitosti a že nemusí být zcela na maximum).

Cestou do kina jsem Petrovi nastínil problém s baterií a dohodli jsme se, že dnes ráno pro mě přijede, koupíme baterku novou někde u pumpy a auto rozchodíme. I stalo se a Petr v 9 ráno opravdu čekal před domem, naložil mě do auta, odvezl do Hostivaře k mému autu, pomohl vyndat ´baterku, odvezl mě na pumpu, kde jsem koupil novou baterii BOSCH (74 Ah za bratru překvapivou sumu 4099,- Kč). Následně mě odvezl zpět k autu, počkal zda chytne - A ZA TUHLE ANABÁZI SI ODMÍTL VZÍT NABÍZENÝ OBNOS S TÍM, ŽE JE TO SNAD SAMOZŘEJMÉ A ŽE TO NĚKDY NĚJAK SROVNÁME. Tímto mu za jeho vpravdě Dušínovský skutek děkuju.

Následně jsem se ale od Oddieho dozvěděl skutečnost, která mi smolný víkend tak nějak završila - Auto Kelly prý funguje i v neděli (což mě fakt nenapadlo ani ve snu) a já bych mohl mít 74 Ah baterii cca o 1500,- Kč levněji (za blbost se holt platí).

P.S.

Kleklá baterie byla z 18. 10. 1999 tudíž měla na stávku (smrt) nárok.

[upravil dne 17/5/2009 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Pěknej příběh na neděli, jinak baterka z Kelly by byla asi Starline, vim někdo to neřeší, ale já bych si to do auta teda nedal;)

Oddie mluvil o Bannerce, Starline prý je dokonce pod 2000,- Kč

Odesláno

Hurvajz : Má klubovou slevu ;) (vyrazil by za 2,5 tKč více než Starline)

Medvěd: My, co jsme si už několikrát \"Baterry story\" prošli, parkujeme tak, abychom byli čumákem z kopce, popř. si seženeme dostatečný počet otroků nutných k roztlačení. (navíc, 205 se skvěle venčí)

(výhoda 1.9 D je v tom, že těch pár wattů na chípák vždyky dá) ;)

Jinak, líbí se mi tvůj styl psaný v pasivu - ona se rozbila, ono nenastartovalo, vlak byl přeplněný etc.

P.S.: Pojízdné auto - to je Svoboda :D

Odesláno

AKU Starline dělá stejná fabrika, jako Varty nebo Bannerky, takže bych to tolik neřešil. Navíc v Kelly neprodávají jednu značku, třeba Varty tam není problém najít.

A propos: Konec je výbornej (kdyby to oddie nepokazil :D)

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

tak to dopadá když věci jen používáte

By mě zajímalo, jakým způsobem člověk, který auto nejen používá, vyčuchá, že baterka, která ještě ve středu normálně fungovala, je na odchodu (že by nějaký zvláštní tunerskodiagnostický čuchometr??)

Odesláno

čili, všichni na \"běžnou\" prohlídku do svého servisu.

Běžný \"zátěžový\" tester baterky fakt nemám, zato mám spousty baterek, co na běžném voltmetru ukazují 12,5 V a nenatočí a nenatočí. :myslim

Pe.tr.: Kdeže to děláš, ať to urychlíme ? (popř. navštivte partnera peugeot-clubu)

Odesláno

Petře neblbni. Znáš Medvěda? Já jen z toho, co jsem tu četl, si dovolím nastínit postup:

Autu \"něco\" je, tak medvěd zavolá do servisu, tam mu řeknou ať přijede on se dostaví, něco k tomu řekne, položí klíče a odchází. Pak mu zavolají, on se dostaví, zaplatí a odjíždí. To, zda se podívali na baterku, absolutně neřeší. Stejně, jako se na ni nedívá sám, pokud není žádný problém.

BTW: To auto nemá od roku 1999. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Petře neblbni. Znáš Medvěda? Já jen z toho, co jsem tu četl, si dovolím nastínit postup:

Autu \"něco\" je, tak medvěd zavolá do servisu, tam mu řeknou ať přijede on se dostaví, něco k tomu řekne, položí klíče a odchází. Pak mu zavolají, on se dostaví, zaplatí a odjíždí. To, zda se podívali na baterku, absolutně neřeší. Stejně, jako se na ni nedívá sám, pokud není žádný problém.

BTW: To auto nemá od roku 1999. ;)

Doplnil bych - pokud by mě baterka varovala jak jsem již několikrát u jiných aut zažil (pomalu točí starter), tak už by byla dávno vyměněná - protože ještě ve středu točila úplně normálně, jsem přesvědčenej, že ještě ve středu by mi byl Pe.Trův měřák k prdu a v sobotu by mi nastartovat fakt nepomohl, ale pomohly mi kabely, které s sebou běžně vozím. V servisu, kde mi měřili dobíjení jsem auto nechcípal, protože jsem nevěřil tomu, že by se baterka projetím Veletržní ulice z jednoho konce na druhý dobila - když se ale nedobila ani cestou do Hostivaře, už jsem věděl, že je tedy baterka v řiti - protože jsem ale považoval za prioritu jet do Soběslavi (a vlak jel za okamžik), zvolil jsem výše popsaný postup.

Ještě stále tu Pe.Tr nevysvětlil - jak by ON (neuživatel) odhalil baterku, která náhle zkolabuje (tomu, že by jí vyměnil preventivně vzhledem k datu výroby nevěřím, pak by totiž určitě vyměnil i celý svůj vůz, který má rok výroby ještě hlubšího data).

Odesláno

ajajaj, na to, ze priemerna zivotnost väcsiny olovenych autobaterii je 5-6 rokov tak tato \"10\" rocna babicka baterka podala uctihodny vykon:D ona ti to, len vratila, ze si ju nedal na dochodok a ze si ju na stare kolena este zmychal. Zachvilu ma aj moja asi zmlati, tiez si koledujem o podobny zazitok:aut

Odesláno

Medvěd: vždyť jsem psal - \"Stejně, jako se na ni nedívá sám, pokud není žádný problém.\" Tím jsem měl namysli právě to, že tě baterka \"varuje\".

Ani mě by to nenapadlo se na ní dívat, baterku sice kontroluju, ale před zimou a dobíjím ji, nicméně i přesto mi letos v zimě zemřela (co na tom, že 3 měsíce předem byla zdravotně naprosto v pořádku a dobita) a já musel jet potupně sockou. :mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...