Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak řešíte ten blbej hmyz,ty lívance zaschlý na předku co nejdou vůbec dolů..?? Máte nějaký šetrný způsob jak to dostat dolů.... Šmrdlat houbou s vodou se mi to nechce... nechci mít lak za chvíli odrbanej :myslim

[upravil dne 14/5/09 kajvet]

Odesláno

Neřeším, jednou za půl roku myčka, když už si to auto nepoznám :D

K podobným zaschlým flekům mám jeden tip - odstraňovat to za deště. Když pár hodin prší, a auto stojí venku, i ty odolné fleky se dost rozmočí, a odstraňují se líp. Takže vyběhnout s houbou a šamponem na skvrny za deště, a po dešti vzít auto teprve do myčky nebo celkově načisto.

Odesláno

Mě nedávno otec přinesl přípravek na skla (pěna) kterej si nemůžu vynachválit .. nejen že sklo je čistý a bez šmouhanců za moment, ale i na tohle je to ďábel - stačí nastříkat, nechat asi tak 1/2 minutky a pak jen setřeš hadrem bez jakéhokoliv tlačení :)

Odesláno

1-2% roztok NaOH + par kapek jaru, rozprasovacem postrikat, nechat pusobit 5 minut a pak wapkou splachnout, pripadne opakovat postrik + mechanicky houbou a znovu oplachnout, spolehlive vsechna krev sleze :D

Odesláno

oddie to napisal spravne, ked vonku prsi necham kym prejde najvacsi lejak a potom sup ho do plastenky a jarova voda a spongia a proste to tam uz neni.

a potom ked to vyschne treba raz za dva - tri mesiace auto navoskoat a dost to pomaha, ide to potom lahsie :bojim

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

1-2% roztok NaOH + par kapek jaru, rozprasovacem postrikat, nechat pusobit 5 minut a pak wapkou splachnout, pripadne opakovat postrik + mechanicky houbou a znovu oplachnout, spolehlive vsechna krev sleze :D

Jo i s lakem:D:D:D
Odesláno

je to jen slaby roztok louhu, to je v pohode, laku to neublizi, ono kdyz si clovek precte slozeni tech prodavanych pripravku, tak ono to neni nic jineho, taky jen roztok NaOH, nejaky saponat coz je ekvivalent Jar a obcas tam byva trochu nejakeho alkhoholu, ethanol nebo propanol

Odesláno

Řeším to nějakým žravým odstraňovačem hmyzu buď v rozprašovači nebo ve spreji. Nechám působit a pak v pohodě setřu. Když nemám, počkam si na konec deště a jdu na to. :)

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

je to jen slaby roztok louhu, to je v pohode, laku to neublizi, ono kdyz si clovek precte slozeni tech prodavanych pripravku, tak ono to neni nic jineho, taky jen roztok NaOH, nejaky saponat coz je ekvivalent Jar a obcas tam byva trochu nejakeho alkhoholu, ethanol nebo propanol

Ale jo, to byl pokus o vtip:D
Odesláno

jak rika ferry: pro chemiky stara znama vec :)

ted jsem si cetl slozeni jednoho pripravku, sice na kola, ale taky roztok 5 procentni NaOH, nejaka ta povrchove aktivni latka a tot vse...

shodou okolnosti jsem dva dny zpatky zkousel nejaky odstranovac hmyzu od sheronu, takovy zluty, psali nastrikat, pockat 3 minuty a smyt vodou a houbou, nicmene moc to neslo, takze zase nejaky scheissedreck

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Hmyz neřeším, pouze je-li v zorném poli na čelním skle, použiju stěrače.

ono to právě většinou těma stěračema moc nejde :-( takový sádlo z rozpláclý masařky, tři dny na sluníčku škvařený a do zlatova pečený, to je tak práce spíš pro drátěnku.. jednou jsem koupil speciální vodičku prej na hmyz - nalejt do nádoby pro ostřikovače a že to půjde samo - taky pěkná zlodějna, absolutně bez šancí..

Odesláno

idealne to hned po zahmizeni namocit na par minut napr na pumpe a potom zlahka zotret n atych stierkach co tam maju v kybloch, optimalne ako uz bolo povedane po dazdi. ak neni cas tak pripravkom n ato postriekat a potom normalne umyt. urcite nerdhnut bez odmocenia. hodn epomoze ak je auto voskovane-ide to dost lahsie. Voskovane al emyslim aspon nieco ako Turtle Wax, Sonax... -idealne tvrdy a nie len ten \"vosk\" co davaju v umyvarke to je naprd

Odesláno

Čím častěj umýváš tím lehčeji to de - o tom to je :) Já umývám hodně často z lehka a nic mě nikde nezasasýchá a stačí to pohladit houbou - nechat to čtvrt roku tak to samo de blbě :)

De o to jestli ti to za to stojí, ale nejjednodušší je kolem myčky s wapkou to pokaždé když jedeš kolem za 20cku ošplouchnout šampónem pod tlakem a pak opláchnout vodou a máš klid...

post-0-14109606981826_thumb.jpg

Odesláno

Doporučení z vlastní zkušenosti - auto owapuju , pak na to nastříkám odstraňovač hmyzu od Sheronu , nechám působit než vykouřím cígo a vypiju kafe - cca 10 min.

:P

NE NA SLUNCI !!! ( to působení - kafe a cígo klidně) :roker

Pak to ručně mokrou houbou umyju , zase owapuju , vyleštím a vysuším jelenicí - výsledek je jak funglovka ...:D

Mě to zabere cca hodinku , pač mě to baví a mám pak z toho radost ....:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...