kajvet Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Jak řešíte ten blbej hmyz,ty lívance zaschlý na předku co nejdou vůbec dolů..?? Máte nějaký šetrný způsob jak to dostat dolů.... Šmrdlat houbou s vodou se mi to nechce... nechci mít lak za chvíli odrbanej [upravil dne 14/5/09 kajvet] Citovat
AnotherOne Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Existujú na to prípravky. Ja len huba a voda. Citovat
kajvet Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 mě se zdá že po té vodě a houbě tam stejně náznak lívance zůstane... Citovat
elton Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Nejdříve minuta ticha za padlý hmyz a pak houbu, vodu, autošampón a makat. Citovat
oddie Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Neřeším, jednou za půl roku myčka, když už si to auto nepoznám K podobným zaschlým flekům mám jeden tip - odstraňovat to za deště. Když pár hodin prší, a auto stojí venku, i ty odolné fleky se dost rozmočí, a odstraňují se líp. Takže vyběhnout s houbou a šamponem na skvrny za deště, a po dešti vzít auto teprve do myčky nebo celkově načisto. Citovat
Boulik Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 ja mam taky dobrej prostredek necham to a manzelka to udela Citovat
nanux Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Mě nedávno otec přinesl přípravek na skla (pěna) kterej si nemůžu vynachválit .. nejen že sklo je čistý a bez šmouhanců za moment, ale i na tohle je to ďábel - stačí nastříkat, nechat asi tak 1/2 minutky a pak jen setřeš hadrem bez jakéhokoliv tlačení Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 1-2% roztok NaOH + par kapek jaru, rozprasovacem postrikat, nechat pusobit 5 minut a pak wapkou splachnout, pripadne opakovat postrik + mechanicky houbou a znovu oplachnout, spolehlive vsechna krev sleze Citovat
nikto11 Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 oddie to napisal spravne, ked vonku prsi necham kym prejde najvacsi lejak a potom sup ho do plastenky a jarova voda a spongia a proste to tam uz neni. a potom ked to vyschne treba raz za dva - tri mesiace auto navoskoat a dost to pomaha, ide to potom lahsie Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Ferry 1-2% roztok NaOH + par kapek jaru, rozprasovacem postrikat, nechat pusobit 5 minut a pak wapkou splachnout, pripadne opakovat postrik + mechanicky houbou a znovu oplachnout, spolehlive vsechna krev sleze Jo i s lakem:D:D:D Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 je to jen slaby roztok louhu, to je v pohode, laku to neublizi, ono kdyz si clovek precte slozeni tech prodavanych pripravku, tak ono to neni nic jineho, taky jen roztok NaOH, nejaky saponat coz je ekvivalent Jar a obcas tam byva trochu nejakeho alkhoholu, ethanol nebo propanol Citovat
BoneDaddy Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Řeším to nějakým žravým odstraňovačem hmyzu buď v rozprašovači nebo ve spreji. Nechám působit a pak v pohodě setřu. Když nemám, počkam si na konec deště a jdu na to. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Ferry je to jen slaby roztok louhu, to je v pohode, laku to neublizi, ono kdyz si clovek precte slozeni tech prodavanych pripravku, tak ono to neni nic jineho, taky jen roztok NaOH, nejaky saponat coz je ekvivalent Jar a obcas tam byva trochu nejakeho alkhoholu, ethanol nebo propanol Ale jo, to byl pokus o vtip:D Citovat
Medvěd Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Hmyz neřeším, pouze je-li v zorném poli na čelním skle, použiju stěrače. Citovat
BV406 Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 jak rika ferry: pro chemiky stara znama vec ted jsem si cetl slozeni jednoho pripravku, sice na kola, ale taky roztok 5 procentni NaOH, nejaka ta povrchove aktivni latka a tot vse... shodou okolnosti jsem dva dny zpatky zkousel nejaky odstranovac hmyzu od sheronu, takovy zluty, psali nastrikat, pockat 3 minuty a smyt vodou a houbou, nicmene moc to neslo, takze zase nejaky scheissedreck Citovat
urdemala Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd Hmyz neřeším, pouze je-li v zorném poli na čelním skle, použiju stěrače. ono to právě většinou těma stěračema moc nejde :-( takový sádlo z rozpláclý masařky, tři dny na sluníčku škvařený a do zlatova pečený, to je tak práce spíš pro drátěnku.. jednou jsem koupil speciální vodičku prej na hmyz - nalejt do nádoby pro ostřikovače a že to půjde samo - taky pěkná zlodějna, absolutně bez šancí.. Citovat
pug Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 idealne to hned po zahmizeni namocit na par minut napr na pumpe a potom zlahka zotret n atych stierkach co tam maju v kybloch, optimalne ako uz bolo povedane po dazdi. ak neni cas tak pripravkom n ato postriekat a potom normalne umyt. urcite nerdhnut bez odmocenia. hodn epomoze ak je auto voskovane-ide to dost lahsie. Voskovane al emyslim aspon nieco ako Turtle Wax, Sonax... -idealne tvrdy a nie len ten \"vosk\" co davaju v umyvarke to je naprd Citovat
budvar Odesláno 16. květen 2009 Odesláno 16. květen 2009 Čím častěj umýváš tím lehčeji to de - o tom to je Já umývám hodně často z lehka a nic mě nikde nezasasýchá a stačí to pohladit houbou - nechat to čtvrt roku tak to samo de blbě De o to jestli ti to za to stojí, ale nejjednodušší je kolem myčky s wapkou to pokaždé když jedeš kolem za 20cku ošplouchnout šampónem pod tlakem a pak opláchnout vodou a máš klid... Citovat
Lukyn406 Odesláno 16. květen 2009 Odesláno 16. květen 2009 Doporučení z vlastní zkušenosti - auto owapuju , pak na to nastříkám odstraňovač hmyzu od Sheronu , nechám působit než vykouřím cígo a vypiju kafe - cca 10 min. NE NA SLUNCI !!! ( to působení - kafe a cígo klidně) Pak to ručně mokrou houbou umyju , zase owapuju , vyleštím a vysuším jelenicí - výsledek je jak funglovka ... Mě to zabere cca hodinku , pač mě to baví a mám pak z toho radost .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.