Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chcem kupit 406 a tu by som sa chcel pospytovat nejake otazky.

Ako prva by bola zatial tema osvetlenia:

V roznych testoch som cital, ze to ma strasne slabe stretavacie a dialkove svetla. Prosim majitelov, ci by sa mi k tomu nevyjadrili, lebo si na tom dost zakladam, predsa sa jedna o urcitu pohodu jazdy a hlavne o bezpecnost. Chcem ten novsi typ po facelifte, cize tzv. cira optika. Myslite, ze ten to ma tiez slabe ? Co to potom vlastne znamena, ze cira optika. To ma byt akoze kvalitnejsie ako obycajne svetla, alebo je to len esteticky prvok ? Mam sice len Favorita, neviem ci je tam nejaka cira optika, ale napr oproti Oktavii, co som skusal, mal Favorit lepsie svetla, aspon tieto konkretne kusy aut. Mozno boli na Oktavke zle nastavene, neviem. To ma trocha sere, ak mam kupit auto neprovnatelne s Favoritkou a svetla budu horsie.

Ak je to ozaj take zle, co proti tomu robite? Ci sa da proti tomu iba protestovat a to je asi tak vsetko? Ci treba pouzivat hmlovky aj ked nie je hmla? Len by sa mi zdalo dost neprakticke pri stretavani okrem prepinania dialkovych, este aj vypinat hmlovky .

Je vas tu dost majitelov, tak prosim o radu. Mozno budem patrit ku komunite.

[upravil dne 1/4/09 mihalik]

Odesláno

no vzhledem k tomu, ze favorit ma zarovky H4 cili bud sviti jedno, nebo druhe vlakno, kdezto tohle ma 2x H7 cili pri dalkovych sviti obe vlakna naraz, tak myslim ze to bude svitit rozhodne lip

nerekl bych ze 406 ma nejaky problemy se svetly, pokud jsou dobre serizena, sviti dostatecne.

Cira optika znamena to, ze kryci sklo ( plexisklo ) neni vroubkovane a tudiz nema funkci cocky, ale tvar svetelneho kuzelu urcuje uz parabola a to kryci sklo je opravdu jen kryci a je cire bez vroubku

pouzivani mlhovek mimo podminky snizene viditelnosti je jednak zakazane, jednak uplne naprd, a jednak na presdrzku :D

[upravil dne 1/4/09 Ferry]

Guest servisman
Odesláno

najdi si někoho s 406 a svez se večer a uvidíš ,snad se někdo v okolí najde kdo ti vyhoví.Jinak mám druhou 406 a se světly spokojen,ale xenony to je jiná

Odesláno

Tak jako Favorit svítí máloco. Je to dané plochou těch světel, plus se tam dost povedly. S tím nic moc nenaděláš, pokud vybíráš jen podle světel, nekupuj si žádné nové auto :P

Odesláno

jo s tim muzu souhlasit pride mi ze stara auta svitej fakt daleko lepe nez ta nova ... (neberu xenony) muj starsi renault 21 nevada sviti fakt lip nez 406 nebo partner co sem mohl porovnat

Odesláno

ozzy1956: Ja si nemam na com pomahat hmlovkami a ani to nemam z vlastnej hlavy, len volaky zufalec to uz volade pisal na ten sposob, ze to tak na 406ke robi a ked ho zastavia policajti, tak, ze ich da sadnut do auta a ukaze im nech vidia, ze ake to ma slabe svetla a ze mu potom odpustia :) Tuto je taky jeden test napriklad :

http://www.autorevue.cz/Prehled-testu/Peugeot-406-vs-Peugeot-406-dva-svihaci/Na-prvni-pohled-Velmi-spatna-svetla/sc-132-sr-1-a-16135-ch-35634/default.aspx

No ci to trocha neprehanaju , alebo to nebolo dobre nastavene, neviem.

Oddie: 406ka je nove auto ?

[upravil dne 1/4/09 mihalik]

Odesláno

Já bych nebral i nová s xenony :-) Taky nic moc...že by to byl zázrak :-) Ještě horší pak bude použít HID přestavby u parabol, kde se nepočítalo se zástavbou xenonů. Nejsou na to stavěné.

Jen Přema si dal tu práci, že si tam předělal paraboly, pak je to asi jiný kafe. Ale obecně lze říci určitě, že čím novější auto, tím méně svítí :-)

Ve 406 s tím však problém nemám a to hlavně kvůli použití dvou H7 (svítí obě) a ne H4ky.

Odesláno

moja subjektivna skusenost, absolutne ziadny problem, nevidim zasadny rozdiel medzi 406 a inymi autami, ktore jazdim (octavie,golfy,nissany). mam facelift s cirou optikou. ozaj je najlepsie sa s niekym zviest a sam si overit...

Odesláno

muj subjektivni pocit je, ze potkavacky sviti totalne naprd.

Mel jsem s tim dost neprijemne pocity (zvlast ted v me prvni \"Pazout\" zime-brzo tma). Ted uz jsem si nejak zvykl a nepremyslim nad tim.

Dalkove jsou ok, ale jedte s nima po dalnici :bacha

Odesláno

Z mýho pohledu jsou ve 406 opravdu slabší světla (je to právě tou úzkostí, zamračením) a o starým modelu nemluvě, i když tam to bylo i tím, že ty světla byly prostě vysvícený a to je další důležitá věc. A na dálkový u NM si stěžovat vůbec nemůžu :)

Odesláno

No já teda nevim ale 406 svítí asi ze všech aut co jsem řídil nejlíp, jak na potkávačka tak na dálkový. A hlavně každdého koho vezu mi ty světla chválí. Spíš mam strach, že další auto, který si třeba jednou koupim tak pěkně svítit nebude.

Odesláno

Co jsem měl možnost porovnávat, tak 406ka svítí tak nějak průměrně. Prostě ani super, ani žádný bludičky. Co je jediná vada, jsou opravdu ty fleky (mraky), který se tam vyskytují. Ale na to se dá v pohodě zvyknout. Takže co se týče světel, tak to by byla jedna z posledních věcí, která by mě ovlivnila při výběru. Mě teda neovlivnila, já jsem 406ku chtěl a hotovo :aut

Odesláno

Já jsem třeba nemusel ani zapínat dálkový, když jsem měl světla v horní poloze. Taky jsem oslňoval i fábie, co to dělaly bězně mně :super, takže u mě no problém. Dálkový jsem použil jen když jsem chtěl vidět do nebe a nebo do pole ;). Ale samozřejmě jsem na to nejezdil pořád, to bych každého oslňoval :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...