Přejít na obsah

barmann

Uživatel
  • Počet příspěvků

    118
  • Registrace

Vše od uživatele barmann

  1. barmann

    směsná motorová nafta

    No jeden známý si jednou loni takhle řekl, že vyzkouší jezdit na nějakou tu SMN, že ušteří. No uštřil pravda nějakých 15tisíc za opravu. Možná to byla náhoda, ale při třetí nádrži bylo vymleto. Hdi je na naftu stašně háklivý, skoro každej tady včetně mě do toho ještě přidává nějaký aditivum a to tankujeme \"normální\" naftu. Je pravda, že v každém palivu je povinně přidávána biosložka, ale v té SMN je jí poněkud více. Je to asi trochu hustší a míň to maže. Klasický Tdi s tím mít problém asi nebude, ale do HDi bych to rozhodně nelil.
  2. barmann

    Spotřeba HDI

    Já nechápu ty spotřeby, cu tu někteří hází Kupovali jste si ropáka, abyste jezdili za málo a nevadí vám, že máte spotřebu nad 7 litrů? Já osobně se dostanu na 7,5, ale v zimě, kdy jezdím do práce po Brně 6km. Pokud se s tím jede ven, tak spotřeba namůže jít nad 6,2 a osobně si myslím, že spotřeba někde v rozmezí 5,5 nemůže být pro správně seřízený motor problém. Moje dlouhodobá spotřeba je cca 6,2 a to jezdím Brno, Brno - Automotodrom, popř, někde okolí na ryby. A že bych měl měl ve výfuku odchovnu pavouků, to se teda rozhodně říct nedá. Jak tady někdo psal, že s benzínem drží trojku do 120kh/h, tak to se se zahřátým HDi dá taky, pravda, tam už ta spotřeba bude trošku v jiným řádu
  3. No mě když to tohle dělalo, tak mi šel k šípku DRV ventil. Jezdil jsem s tím chvíli a pak už to nejen neztratilo výkon, ale začalo to i samo zdechat a byl jsem rád, že jsem dojel dom. A jestli ti po vypnutí klíčku motor ještě chvíli brble, tak by to ten DRV ventil mohl být. PS, nic proti chipu, ale na HDi bych si ho nedal
  4. Nebyl by tu někdo z Brna popř okolí, kdo by uměl vyčistit optiku na CD? Když vložím CD, tak to píše no disk či co. Mám obavy, že to auto CDčko vidělo prvně u mě, bo to asi měli nějací důchodci v itálii.
  5. Co vím, tak pokud to dělá toto a hlavně, pokud to nechce zdechnout, tak je to na 95% DRV ventil. Cena v obchodech je cca 5000, na Aukru jde sehnat do 2000,- já ho kupovan z vrakáče za 2000 a zatím slouží. Každopádně bych s výměnou moc neváhal, protože časem auto ani nenahodíš a když jo, tak pojede třeba jen pár metrů. Někteří zkušenější zde uváděli, že se dá i vyčistit tlakem vzduchu, což jsem nezkoušel, ale je pravděpodobné, že to tak jde
  6. barmann

    letní pneu anketa

    Tak Matador nesmí do těsné blízkosti mýho auta, natož na disky. Jediný dobrý byly myslím MP55 zimní ty používali i na rallye, ale letní, to je jako lisovaný saze.
  7. barmann

    Chladič oleje

    jj, přesně to samý to dělalo mě, olej do vody. Dal se novej výměník a bylo to dobrý. Ted už jen, jak vyprat chladící systém, protože mi to furt hlásilo že je tam málo vody a navíc to asi není ta správná chladící směs.
  8. barmann

    Polibek po odchodu z auta :)

    Hmm, když nechceš vyměnit oblečení, tak musíš holt vymenit auto. Ted vážně, je to tutově statickou elektřinou, pokud by to byl jiný problém, tak ted v zimě bys to poznal po delším stání, nenastartuješ.
  9. Povinný ručení není tak hrozný, pokud teda hledáš. Já např. hledal a ptal se a mám povinný u Kooperativy za 10676,-kč v základu po různých slevách a bonusech za 3814,-kč ročně !!!! A to už se vyplatí
  10. barmann

    dvojhmotnostny zotrvacnik

    Nehledě na to, že když ho vymění, tak to může pískat dál, ty dvouhmoťáky prostě pískaj, na to si budeme muset zvyknout :-)
  11. barmann

    disky na 406 r18

    Neblázni, osmnáctky kola na 406ku? Ztratíš pohodlí, protože gumy budou úzloprofilový a taky to bude tahák na policajty, protože to bude nápadný a do techničáku ti je nikdo nezapíše. Už s 16kama bývají problémy.
  12. Pěkný, moc pěkný, ale automat
  13. barmann

    Olej

    Stačí jakejkoliv od nějaký normální značky. Rozhodně nemusíš podléhat současnému šílenství po totalu. Jasne, do Vectry jsem lil nejlevnejsi 10W-40 od Mogulu a chutnal ji... Spis me zajima specifikace, jestli tam muzu nalit 10W-40 a nebo se tam lije jiny, synetika/polo..? Tak to zase pozor, oleje Mogul jsou docela dost dobrý oleje a z Parama si základní bázi odváží i několik značkových výrobců. kteří do něj přidají jen svoje aditiva a prodávají je potom pod svou značkou. Takže pokud zachováš specifikaci, tak jej klidně kup a nalej tam, chutnat mu bude taky
  14. barmann

    Volnoběžka alternátoru, nebo?

    minulý týden jsem si byl v Hodoníně nechat dodělat PPa při té příležitosti jsem se mechanika optal, co mi vydává takový divný zvuk motoru , který netuším jak bych popsal a právě to pískání. Divnej zvuk mi odposlouchal jako ložiska v altíku a to pískání právě jako zvuk setrváku. Když jsem se dotázal, jak spěchat s opravou, tak mi bylo sděleno, že ložiska co nejdříve a pískání setrváku neřešit, to prý dělá každá 406HDi s dvouhmoťákem.
  15. barmann

    hláška eco modus aktiv

    Tak jsem to dnes taky vyzkoušel a za 20 minut bylo po muzice, blikla na mě tato hláška a musel přijít start motoru. Nicméně mě to stejně nevadí, protože nikdy tak dlouho muziku hrát nenechám.
  16. barmann

    Palubní počítač

    tomu nerozumím,ten PP ti nefunguje,nebo ho neumíš nastavit,pokud potřebuješ změnit nastavení PP tak se to dělá těmi dvěma čudlíky co jsou vedle displeje,jeden čudlík zamáčkneš(teď si nepamatiji zda levý nebo pravý) a držíš ho tak dlouho až začne blikat displej a tím druhým měníš parametry a smazání např. průměrné spotřeby,rychlosti apod. smažeš přidržením páčky pod volantem,taktéž páčkou pod volantem měníš funkce,kterou chceš ,aby se ti zobrazovala já ho právě nemám ani zapojenej, a ani netuším, jestli je tam nataženej drát od ŘJ. Zrovoznit by to jít mělo, bo míle a kilometry mi přepínat jdou.
  17. barmann

    Palubní počítač

    jj, já mám právě typ B a nikdo z Brna a okolí se zatím nenašel, kdo by mi PP zprovoznil, já su totiž hroznej antitalent
  18. barmann

    chiptuning

    Já vás chlapi nechápu, koupili jste si kočár 406 v ropě a chcete to chipovat? Udělali jste dvě základní chyby a to hned při koupi auta. A to buď jste si měli koupit 80kW verzi jako já, nebo benzín. Nicméně můj názor je, že po chipnutí bude přetěžováno téměř vše, protože auto je stavěno na 66kW a když se to zvýší na nějakých 78-80kW, tak už je to nárůst o cca 25% a to už je mez, kde se součástky předimenzovávají. Tím pádem budou na hranici toho, co snesou. Já bych tuto volbu nebral, teda za předpokladu, že se auta nechci v nejbližší době zbavit.
  19. barmann

    pruznost motora

    Test z 80 - 130 na pátý rychlostní stupeň je běžný test, který dělají i renomovaný magazíny, např. Top Gear. Prostě to tak je. Ale pokud bych měl dávat pětku až ve stovce, tak bych si jí moc neužil, protože dálnici jezdím málo a jezdit jen na čtverku, tak by ta spotřeba asi vypadala jinak. Nicméně čtverku se mi v Brně podaří dát málokdy
  20. barmann

    Aky olej do spojky

    No, vzhledem k tomu, že je zakázáno otevírat nádržku hydraulické kapaliny, tak asi ne
  21. barmann

    2,0 Turbo (108kW) nestartuje.

    Nevím, jak ty, ale já bych prvotně napíchl auto na diagnostiku a ta řekne, kterým směrem se ubírat.
  22. Na garančce stocit ??? si delas prdel ne ??? No nedělám, to bylo služební auto a zrovna v tu dobu se vyskytly akce, kdy dostalo docela na (_!_). No a aby toho nebylo málo, tak jsem s ním cca 5x na půl hodiny navštívil autodrom. Ale na druhou stranu jsem líp zajetý auto nikdy neměl.
  23. Kotouče se vlní hlavně nadměrným zatěžováním, jako např. jízda z kopce s vyhozeným kvaltem, nebo jako já kdysi jízdou po Brněnským autodromu. Tam jsem dokázal zvlnit kotouče po pár návštěvách tak, že na garančce se technik divil, že jim to nešlo napodruhé stočit. Jinak pokud je někde chyba, jako špatný ložisko apod. tak tam samozřejmě nepomůže, ani blondýna jako řidič.
  24. no já zatím stále stojím, čekám na odtah do servisu. Snad to bude jen ten Regulátor tlaku paliva. V současné době motor pokud naskočí, tak jede jen cca 3-5 vteřin
  25. barmann

    více fotek do podpisu

    No já nevím, ale já než bych si dal fotku do podpisu, tak jsem si ji dal do avataru a taky to splní svůj účel
×
×
  • Vytvořit...