Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Berete stopaře???  

1. 1. Berete stopaře???

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Po přečtení Woodyho vlákna

mě napadlo zeptat se na Váš názor na tento způsob dopravy

Osobně jsem od 15ti let jezdil opravdu hodně stopem (většinou jsem byl rychlejší než vlak a když už někdo zastavil, tak jsem si bezva pokecal a cesta byla prostě zajímavější). Za totáče, kdy jsem stopu využíval, se mi jen málokdy stalo, že jsem stál na místě déle než 30 minut (i když občas se fakt nedařilo - rekord v Žilině 4,5 hod.).

Když jsem si pořídil auto, začal jsem stopaře brát a vracet tak svůj pomyslný dluh - když se mi ale párkrát stalo, že jsem zastavil u stopaře na počátku D5 a nabídl mu cestu do Berouna a byl jsem odmítnut, že je to příliš blízko .....

následně se mi také stalo, že mi stopař v autě zapáchal či mi začal vysvětlovat, jak ho v Praze okradli a potřeboval by ode mě půjčit nějaké dvě, tři stovky (stalo se mi v r. 2000 během jednoho měsíce 3x !!!), nějak můj vztah ke stopařům ochladl a dnes už téměř neberu - stejně většinou vidím mávat jen \"pochybné\" odredované existence ....

[upravil dne 25/1/2009 Medvěd]

Odesláno

D) je správně. A to ještě jen někdy. Takových se na cestách opravdu příliš nepotkává, které bych vzal. Což považuji opravdu za velkou škodu... :-( :-D

Odesláno

Stopaře svezu jen pokud je mi sympatický a hlavně když jej alespoň od vidění znám (a spíše muže). :myslim

Kamoš měl se spopařkou špatnou skušenost (a to z Přerova do Lipníku n. B., cca na 15 km). :grr:bacha:grr

Odesláno

Nějak moc stopařů nepotkávám, zdá se mi že tenhle sport nějak upadá. Na Strakonický občas lidi stávají, ale nikdy sem tam u nikoho nestavěl. Něco mi říkalo, že na Zbraslav zrovna namířeno nemají :)

Sám sem toho tímhle způsobem moc nenacestoval, ale jistý pochopení pro ně mám.

Jestli zastavit nebo ne - hlavně podle nálady a místa v autě.

Odesláno

do jisté doby jsem vozil vojáky , ted už \"nejsou\" tak nic , sem tam vemu nějake lidi co jim ujede bus pred nosem abych ho dohnal na dalsi zastavce , ale to se týká jen me vesnice:D a širšího okolí .

Jinak všude jinde vidim stopovat pochybné existence a ty rád ignoruju.

[upravil dne 25/1/09 Pe.Tr]

Odesláno

Jelikož jsem sám taky občas jezdil stopem tak vím jaký to je (viz. Medvědův příspěvek).

Už jsem teda stopaře nebral ani nepamatuju, ale pokud beru tak je to podmíněno spoustou okolností. Jaká je denní doba (v noci v polích ani náhodou), kde stopuje (když se tam dá bezpečně zastavit a není to opuštěné nepřehledné místo), vzhled stopaře, jakou mám náladu, mám-li vůbec místo kam ho posadit a třeba pokud má i cedulku kam chce (většinou záruka,že opravdu stopuje a já po zastavení nezjistím, že bych ho vezl akorát 5km k další křižovatce).

Kámoš většinou tyhle lidi komentuje stylem: \"Táhni na vlak\" :)

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Jelikož jsem sám taky občas jezdil stopem tak vím jaký to je (viz. Medvědův příspěvek).

Už jsem teda stopaře nebral ani nepamatuju, ale pokud beru tak je to podmíněno spoustou okolností. Jaká je denní doba (v noci v polích ani náhodou), kde stopuje (když se tam dá bezpečně zastavit a není to opuštěné nepřehledné místo), vzhled stopaře, jakou mám náladu, mám-li vůbec místo kam ho posadit a třeba pokud má i cedulku kam chce (většinou záruka,že opravdu stopuje a já po zastavení nezjistím, že bych ho vezl akorát 5km k další křižovatce).

Kámoš většinou tyhle lidi komentuje stylem: \"Táhni na vlak\" :)

Zhruba takhle nějak to mám i já. Ale pokud to aspoň trochu jde, beru, sám jsem taky občas jezdíval ze školy - teda spíš čekal :aut

Odesláno

Vojáky jsem brával. A pokud mám naladu s někým pokecat a nikam nespěchám, tak beru mladý páry s báglama ;)

A zásada říká nikdy nebrat samotnou ženskou....

[upravil dne 25.1.2009 Demo]

Odesláno

Neberu a nikdy sem nebral,i když jedu sám,a to už musí bejt hodně známej,že mu třeba nejede auto,jinak ne.Kdysi sem vezl maminu do porodnice a při zpáteční cestě sem vzal stopaře,v autě začal kouřit,i přes to ,že sem mu řek že v autě nekouřim,když sem ho vysadil,zjistil sem ,že mi propálil na dvou místech potahy,a tak sem se zařekl,že už NIKDY

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...