Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Mefisto86

Tak pánové co na

TOHLE říkáte? Začíná se mi z celé slavné EU dělat hodně blivno:grr

No co no. Si budmeme posílat jen SMSky :D

Odesláno
Původně zaslal: buml

vzdy sem byl proti vstupu do EU a stale me unie utvrzuje ze je muj postoj spravny

Souhlas.

Já sem zatím neslyšel, že by zavedli nějakej smysluplnej zákon. Je to samá blbost jako ve Francii povinnost stanice hrát minimálně 40% francouzsky zpívané hudby.

Kde to do pr*ele sme?

Navíc Euro tady nikdy nebude, což je smrtelný pro exporty, alespoň tohle slováci zařídili. Česko se zas bude tupě dívat, co se na Slovensku stane...

Odesláno

Já jsem na rozdíl od Bumla se vstupem do unie souhlasil (a nadále souhlasím) ale je fakt, že zrovna tenhle návrh mi přijde taky hodně nesmyslný - je to krok zpět k počátkům mobilů, kdy tehdejší jediný operátor (Eurotel) počítal impulsy i přijatých hovorů. Mám pocit, že od toho upustil až po vstupu Paegasu a vzniku konkurenčního prostředí na trhu.

Odesláno

No co, za příchozí platby už platíme, tak co by ještě tak šlo zpoplatnit? Á, příchozí hovory! :) Skvělý nápad, to se ujme.

A jako správní Češi budeme chvíli prskat a potom platit.

Ad EU - osobně jsem byl pro vstup do EU, nicméně to, kam tohle společenství vedou byrokraté z Bruselu a zájmové skupiny jednotlivých států, nad tím už zůstává rozum stát. Pro mě EU znamená volný pohyb osob, zboží a kapitálu. Ne, společného \"Prezidenta\", na společnou \"Ústavu\" a ne společné zákony.

Odesláno

No - otevření hranic a volný pohyb zboží je pro mě dost podstatný, těším se až bude v celé Evropě zavedené Euro a já nebudu muset přemýšlet, zda mám u sebe dostatek financí v měně státu, kterým jenom projíždím. Co bych ale jednoznačně zrušil v celé unii jsou různé dotační systémy - nechápu proč má stát podporovat zemědělce, když to jednoznačně nutí k podpoře zemědělců ve všech ostatních státech a tudíž k nerovnému posdtavení privilegované skupiny ve společnosti. Kdyby byly dotace zrušeny, pak bychom sice za brambory zaplatili 20 Kč/kg, ale jedli bychom naše české, protože holandské za 35 Kč/kg by tu nikdo nekoupil - pokud ale holanďani zemědělcům zadotují brambory třeba 30 Kč/kg, pak oni je mohou vyvážet po celém světě a likvidovat tak místní zemědělce.

Ve finále totiž Ty brambory stejně pořizujeme za těch 20 Kč/kg, pokud si uvědomíme, kolik z našich daní jsde právě na různé nesmyslné dotace.

Odesláno

Taky si s tou ústavou a těmato retardovanýma nápadama kopou vlastní hrob.

To jde úplně opačným směrem. Pokud už chtějí brát příklad z USA tak by neměl hovor z De do Cz stát 30 korun.

Zajímavá je politika Vodafonu, nevím jestli toto ještě existuje, zavedli volání na Ukrajinu za pr šupů kvůli tomu, že je tady tolik ukrajinců.

Ať si to klidně operátor zavede, to je jejich rozhodnutí ale ne tak, že to bude daný zákonem z \"bájného\" Bruselu.

Odesláno

2Fusion: jen at tady euro jeste par let neni, protoze v soucasne dobe posilujici koruna aspon trosku dorovnava napriklad narust cen benzinu a dalsich surovin, ktere se obchoduji v USD nebo EUR. Nehlede na to, ze pri soucasnem rustu ekonomiky by se pri fixu kurzu dostavila inflace, a to mnohem vetsi nez ted. CR nejsou jen exporteri...

Co se tyka prinosu EU, tak volny pohyb zbozi je jednim z dulezitych, mmj. i pro ty exportery ;)

Odesláno

A taky je jasný, že to operátorům vadit nebude, každá koruná dobrá. Fatální je fakt, že kdyby to zavedli operátoři zároveň tak se jedná o nezákonnou monopolní dohodu. Takto to budou mít legálně a ještě se můžo odvolávat na EU.

Odesláno

VVitty: jojo souhlasím, já pro Euro nemám super zápal. Problém je, že se dostaví jinej efekt. (prý to bylo včera ve zprávách)

Lidl apod. nemají ani jedno vlastní auto, asi ani Tesco. Mají jen nalepený loga jak to dělal Fischer s letadlama. Kamionoví dopravci, kteří jezdí pro supermarkety mají starý dlouholetý smlouvy. Tenkrát se jim díky krásně vypadající smlouvě podařilo vzít třeba 100 aut na leasing, řidiče a ještě si majitel mohl koupit nový Sko. Benzín stál 25kč/litr a kurs byl 35kč/Eur. Fatální chyba je pevná cena v Eurech a když je to teď naopak (35kč/litr, 25kč/Eur), ty dopravy zkrachují a ještě dostanou tučnou pokutu za porušení smlouvy.

Na čem se to projeví? Na jídle (v tomto případě). Obchody budou muset udělat smlouvy nový s novýma dopravcama a ti jim stejný podmínky nepodepíšou.

Samozřejmě rozumný bylo v té době se pojistit proti devalvaci Eura, to jak vidět nikdo neudělal.

Odesláno

Neviděl bych to tak tragicky. V článku sice píší, že poplatky přejdou na zákazníka, ale zase jedním dechem dodávají, že volání bude výhodnější. Nemyslím si, že by bylo možné jednorázově volání zdražit u všech operátorů. Důsledek toho by bylo, že by se uskutečnilo méně hovorů a tím pídem by klesly zisky operátorům. Myslím, že si to operátoři dobře spočítají, že pokud nasadí nesmyslné ceny, klesnou jim obraty. Jestli ke zdražení dojde, tak k minimálnímu. Pro mne to bude stejně jedno, protože vetšinu hovorů uskutečňuji já. Navíc uFon je sice zatím jako operátor v plenkách, ale má našlápnuto stát se silným hráčem a výše uvedeé kroky by mu hrály do karet, takže si nemyslím, že by nás čekal nějaký zásadní finanční převrat v poplatcích za telefon.

Odesláno

Doufám, že zvítězí zdraví rozum!! EU nám byl čert dlužen!!!!!! Za chvíli budeme mít zpoplatněno všechno!! A jak říká jedno české přísloví, za vším hledej ženskou! Tak by se to dalo upravit do dnešní doby a to, za vším hledej EU !!!:(:bacha:bacha:bacha Všude samé kvóty, jen, aby jsme nebyli lepší a nedej bože soběstační v něčem!! Např. zemědělství (obilí, víno, brambory atd...)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

No - otevření hranic a volný pohyb zboží je pro mě dost podstatný, těším se až bude v celé Evropě zavedené Euro a já nebudu muset přemýšlet, zda mám u sebe dostatek financí v měně státu, kterým jenom projíždím. Co bych ale jednoznačně zrušil v celé unii jsou různé dotační systémy - nechápu proč má stát podporovat zemědělce, když to jednoznačně nutí k podpoře zemědělců ve všech ostatních státech a tudíž k nerovnému posdtavení privilegované skupiny ve společnosti. Kdyby byly dotace zrušeny, pak bychom sice za brambory zaplatili 20 Kč/kg, ale jedli bychom naše české, protože holandské za 35 Kč/kg by tu nikdo nekoupil - pokud ale holanďani zemědělcům zadotují brambory třeba 30 Kč/kg, pak oni je mohou vyvážet po celém světě a likvidovat tak místní zemědělce.

Ve finále totiž Ty brambory stejně pořizujeme za těch 20 Kč/kg, pokud si uvědomíme, kolik z našich daní jsde právě na různé nesmyslné dotace.

SOUHLAS, tohle podepisu kdekoli a kdykoli ... dyz me shodi neco vychrice, a nemam to pojisteny, mam smulu, ale dyz zemedelci nechteji platit za pojisteni, a pak chteji dotace, to se mi zda trosku diskriminace ....

Odesláno

už zase EU, nikdy sem nebyl pro, a zatim sem nenašel jedinou rozumnou věc kerou by přinesla.. začíná to zrušením haldy cukrovarů v čr jen abysme neprodukovali víc než je norma po takovýhle hrůzy, fakt odstřel... zachvíli nám schválej likvidace mobilů, notebooků atd na hranicích v případě že bude jen podezření na nelegální obsah bez nároku na náhradu po vzoru USA což už se bohužel pomalu řeší :( ted takovyhle hrůzy, k čemu to bude, to se na to člověk vykašle a neznámý hovory rači položí, když mi bude jentak někdo volat tak s nim taky nebudu chtít jentak mluvit... naštěstí mam rači sms ( cca 1200odeslanejch měsíčně :) ) tak se mě to tak nedotkne ale lidi co maj akci a volání někam zadara , nebo za sníženou cenu budou naštvaný páč jim to nikdo nebude brát, když takhle máš volání mimo špičku zadara, teda za měsicni rozumnej poplatek do vlastní sítě, a ted tomu s kym prokecáš třeba měsíčně 10hodin o všem možnym často ne tak dulezitym tak tu sluzbu pak clovek zrusi a volat mu nebude pac on nebude chtít platit za příchozí hovor....

fakt zas se EU předvedla.... :nevim:nevim:nevim:nevim:nevim:nevim:myslim:myslim:myslim:myslim:grr:grr:grr

proč sou operatori proti a EU jim tvrdi ze jim to zjednodussi ? typicky CESKY zakaznik s setrivou povahou bude akorat nas..... a teprv firmy neomezeny volani zamestnancu za tarify atd...

[upravil dne 18.6.2008 aaischa]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...