HĘŁŁĘR Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Zdravím lidi, Před pár dny jsem koupil stavitelný podvozek značky AVO UK na moje auto. Cena byla velmi vysoká, nicméně mě bylo řečeno, že budu velmi spokojen a tak jsem přikvnul a tlumiče jsou doma. Zatím mám danej předek, montovali mi to nejmenovaní kluci z tuningu, po namontování předku jsem si auto vyzvednul, že musím jet na tuning akci s tím, že jim ho vrátím po víkendu. Shodou náhod se mi pokazil motor (o tom nijak nechci off-topicovat) a musel jsem v půli cesty odtáhnout na laně auto do místního servisu, kde pracuje otcův známej a spravuje nám dlouhodobě firemní auta a zařizuje i STK. Ten mi dnes oznámil, že motor bude opraven po neděli a teď to hlavní, kvůli čemu jsem založil tento topic .. Začal se do mě navážet s řečma o těch tlumičích, co mám na předku auta. Padlo tam mnoho věcí a tak nějaké nebudou tak možná 100% pravda, ale napíšu to. Zminil to, že: 1. je to amatérsky namontované, že konce tlumičů co jsou viditelné v motorovym prostoru po otevření kapoty, tak mají držet napevno určitým počtem šroubů (myslím 3) a nesmí se to nijak hýbat a ono se to hýbe ! 2. říkal, že ty tlumiče se nevracejí jak mají (asi neví co je to sportovní tlumič, nechci do toho nijak kecat, neviděl jsem taky v praxi jak pracují, tak nebudu chytračit) 3. Tím, že to tam je tak blbě dané atd atd , že si ničím nápravu, kola a vše možné, ať počítám s poloviční a možná ani to ne životností auta 4. Vzpomněl, že ať zapomenu na STK, že s tak pok*rveným autem nikam nejede ... To je asi tak vše, možná toho říkal víc, nevím co vše říkal, ke konci jsem byl v pasti. Ale žádná chvála, jen 100% pomluva. Co vy na to ? je to tak hrozné, nemám ho poslouchat ? je to závist, radí mi dobře ? mám se kamenovat za to, že jsem utratil, teda vyhodit 24 tisíc za něco, co je na totální NIC .. ? Díky za reakce Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 No sportovní podvozek je tvrdý, tudiž díly které jsou na tlumičích závislé, ramena, čepy atd, budou trpět a jejich životnost se zkrátí. O tom jak je to namontované těžko polemizovat to by jsme to museli vidět. Uplně na nic to rozhodně nebude pokud to bude odborně namontované, auto bude lépe sedět na silnici, takže z jízdy bude lepší požitek, to jestli to projde technickou a zkrátí se životnost je věc druhá [upravil dne 6/5/08 Radek Hurvajz] Citovat
Stifler Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 No, podle mě bude mít mechanik pravdu v bodu 1, bod 2 nebudu komentovat, protože o tom vim sám kulový, bod 3 - asi to může ovlivnit geometrii, kola si ani nemyslim a ramena? Tam to asi za tak krátkou dobu moc škody nadělat nemohlo. Bod 4 - jezdi na STK sám, nevidim v tom problém a jestli máš moc velký kola (tolerovaná jako alternatiova ve velkym techničáku), tak přezout je otázka pár minut. Toť asi ve zkratce můj názor... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Perfektní tlumiče musí být perfektně namontovány.Nikdo jsme to neviděli,ale když to říká chlap,co se tím živí..... Jinak se životnost podvozku samozřejmě sníží a jízda bude jako v motokáře--ale to jsi určitě chtěl,jinak bys nekupoval Citovat
HĘŁŁĘR Odesláno 6. květen 2008 Autor Odesláno 6. květen 2008 Radek Hurvajz: bohužel, taky nemohu říci, jak je to namontované, na tyto věci jsem laik a teď jestli nejsou trochu i laici ti, co mi to montovali a tudíž se servisákem souhlasit. Nicméně Stále mě zůstává v hlavě to, jak mi ohodnotil vlastnosti těch tlumičů ... vy tady říkáte, jak se zlepší vlastnosti, byť se sníží životnost (ale tak s tím jsem i počítal víceméně) a on mi tvrdí opak. Takže otázka zní, zda to soudil dle toho namontování, tak jak to tam teď je (pokud počítám, že je to neodborně, což by mohlo, když jsem psal, jak se hýbe konec) nebo to kritizoval tak celkově, že to bude na nic i tehdy, když to bude namontované v pořádku. Teď ale přemýšlím o nějakém odborníkovi, čas kvapí, Brno se blíží musím to do 17.května vyřešit. Jinak jak píše ozzy1956 ... to jsem tak určitě chtěl, známej mě na to nalákal, věřil jsem mu, chci aby to lépe sedělo na cestě. Citovat
Kekros Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 a co bylo motoru, že si musel tahat na laně ? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Původně zaslal: HĘŁŁĘR Radek Hurvajz: bohužel, taky nemohu říci, jak je to namontované, na tyto věci jsem laik a teď jestli nejsou trochu i laici ti, co mi to montovali a tudíž se servisákem souhlasit. Nicméně Stále mě zůstává v hlavě to, jak mi ohodnotil vlastnosti těch tlumičů ... vy tady říkáte, jak se zlepší vlastnosti, byť se sníží životnost (ale tak s tím jsem i počítal víceméně) a on mi tvrdí opak. Takže otázka zní, zda to soudil dle toho namontování, tak jak to tam teď je (pokud počítám, že je to neodborně, což by mohlo, když jsem psal, jak se hýbe konec) nebo to kritizoval tak celkově, že to bude na nic i tehdy, když to bude namontované v pořádku. Teď ale přemýšlím o nějakém odborníkovi, čas kvapí, Brno se blíží musím to do 17.května vyřešit. Jinak jak píše ozzy1956 ... to jsem tak určitě chtěl, známej mě na to nalákal, věřil jsem mu, chci aby to lépe sedělo na cestě. Zkus dát fotky těch vršků tlumiču pod kapotou, jestli máš možnost;) třeba tam bude něco vidět Citovat
Creams Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Jen takový dotaz jak jdou špatně nasadit tlumiče ? a to že se nevrací jak by měli je logické.... přeci jen jsou tužší než uhoupana serie Citovat
Creams Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Jen takový dotaz jak jdou špatně nasadit tlumiče ? a to že se nevrací jak by měli je logické.... přeci jen jsou tužší než uhoupana serie Citovat
HĘŁŁĘR Odesláno 6. květen 2008 Autor Odesláno 6. květen 2008 Ano, s tím vracením jsem to pochopil i já .. že je to logické. Radek Hurvajz: foto bohužel nemám, bude jedině až bude opraven motor auta a dovezu si to domů. Takže počítám pondělí, úterý. Citovat
Southie Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 take nemuzu soudit co se tyce odbornosi montaze.. nicmene z vlastnich zkusenosti co se servisaku tyce nemuzes davat na servisaka co dela klasicke auta od skodovek po transity a se sportovnima uprava natoz tuningem nema nic spolecneho... co servis to nazor.. takze urcite nebude od veci tvuj plan zajet nekam kde rozumnej sportovnim upravam a kde s tim maj zkusenosti nez brecet nad vyroky takoveho kalibru jako ti dal dotycny znami... osobne pokud byhc se vzil do tve role tak bych na jeho reci rychle zapomel - pokud auto je tuzsi a chova se v zatackach lip - drzi vic - je tvrdsi a skace ti pres kazdej kaminek - tak sou tlumice tvrde a proste takove maj byt... montaz je vec druha ale to proste musi posoudit odbornik co s tim ma zkusenosti .. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Ja si tiez myslim ze tlmic sa nejak neda zle namontovat ... Neviem co presne by sa tam malo zle namontovat. O tej pevnosti ale neviem, mne drzi pevne, ale to tam mam zakladne... Citovat
Fakir Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Tlumiče AVO by měly být jedny z nejkvalitnějších, co se dají dneska sehnat; montují se i na některé přestavby na okruh, atd. Pokud tam je problém, tak bude pravděpodobně v montáži a ne v samotných tlumičích. Horní úchyt tlumiče v motorovém prostoru musí být opravdu pevně uchycen, pokud není, je to blbě. Citovat
Vvitty Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 tak to ze budou dily a auto vic trpet, to je celkem jasne, ne? ale na to uplne staci ty 17\" kola, co tam mas. odnasi to napravy, cepy, ramena... a je nutne mit dobrou zubarku Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Konec koncou, az na ramena su ostatne veci nie drahou zalezitostou ... Citovat
Jiři II. Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Pokud jsou přesně na tvé auto,tak se geometrie nezmění.Marně přemýšlím co lze pokazit na montáži.Přece to ti mechanici nedělali poprvé,nebo jó?Také se dělají tlumiče s částečně stavitelnou geometrií.Myslím tím hlavně odklony.Zkusím dát foto.Pokud si nejsi jist,požádej někoho,kdo se v tom vyzná a je trochu soudnej. Citovat
Jiři II. Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 [upravil dne 7/5/08 Jiři II.] [upravil dne 7/5/08 Jiři II.] [upravil dne 7/5/08 Jiři II.] [upravil dne 7/5/08 Jiři II.] Citovat
Fusion Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Krásná sada to je, já jenom mám pochyby o využití. Ta sada je určená spíš na drift nebo dejme tomu závody na okruhu a nemyslím že to takto využiješ. Kolikrát to budeš štelovat? Já si myslím že to nastavíš tak jak to bude vyhovovat a pak to necháš, což se dalo vyřešit nižšíma pružinama a sportovníma tlumičama a za poloviční cenu. Tady se šíleně připlácí za tu štelovatelnost. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.