Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

chip tunning pro 16V

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: tom406

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/REAL-Performance-Chip-PEUGEOT-106-206-306-34-HP_W0QQitemZ230230203418QQcmdZViewItem?hash=item230230203418&_trksid=p3286.m20.l1116

tohle ale funguje asi ne 35hp to ne ale jede to ostřeji o dost .napojí se to na IRC čidlo.Mám to na V6

Jo, to už jsem viděl... Dle mého to ale stejně nemá na poctivé přemapování ECU. Z představy, že budu externě ovlivňovat ECU bez jejího \"vědomí\" mi trochu běhá mráz po zádech. Já si poctivý chiptuning atmosférickýho benzína prostě představuju na brzdě, s dataloggerem všech běžných údajů plus wideband AFR a EGT. Ale je to o penězích... :nevim

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: tom406

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/REAL-Performance-Chip-PEUGEOT-106-206-306-34-HP_W0QQitemZ230230203418QQcmdZViewItem?hash=item230230203418&_trksid=p3286.m20.l1116

tohle ale funguje asi ne 35hp to ne ale jede to ostřeji o dost .napojí se to na IRC čidlo.Mám to na V6

Jo, to už jsem viděl... Dle mého to ale stejně nemá na poctivé přemapování ECU. Z představy, že budu externě ovlivňovat ECU bez jejího \"vědomí\" mi trochu běhá mráz po zádech. Já si poctivý chiptuning atmosférickýho benzína prostě představuju na brzdě, s dataloggerem všech běžných údajů plus wideband AFR a EGT. Ale je to o penězích... :nevim

To jo no. funguje to tak že to změní parametr teploty nasávaného vzduchu pro ECU. ECU pak myslí že má chladnější směs. spotřeba ani vyšší není alespon jsem to nespozoroval ale funguje mi to

Guest Scratch
Odesláno

s tomem406 bych se nehadal, ma motor nad kterym slintam :-), fakt to funguje? No, je to na zamysleni :-)

Odesláno

Já bych se tady o těch krabičkách a různých pseudoúpravách ECU teda hádal.

Jediný eso, který by bylo možný vytáhnout proti tomu, že to je blbost, je poctivej výpis z brzdy. Zatímco tady probíhá nejrůznější tuning těch HDiček a zvýšení výkonu o 30% (chicht) neobjevil se jedinej výpis z brzdy potvrzující tyto teorie.

Guest Scratch
Odesláno

to je fakt,ja bych do chipu sel, ale pro muj motor je to skoro zbytecny 10 tisic za zvyseni o 8 koni a kroutaku o 20nm, to se m opravdu nevyplati......

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

to je fakt,ja bych do chipu sel, ale pro muj motor je to skoro zbytecny 10 tisic za zvyseni o 8 koni a kroutaku o 20nm, to se m opravdu nevyplati......

Přemapování atmosféry má podle mně smysl jen když děláš víc úprav, především svody a sání. Samostatně je to drahej nesmysl. :)

Guest Scratch
Odesláno

sani uz mam, s falcem jsem to poresil a mam kit primeho sani a v nizsich otackach je to sakra znat, jen jeste poresim dumyslnejsi odstaveni od motoru, tam to ma jeste rezervu. Svody by me lakaly, ale ta cena, ta cena....

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

sani uz mam, s falcem jsem to poresil a mam kit primeho sani a v nizsich otackach je to sakra znat, jen jeste poresim dumyslnejsi odstaveni od motoru, tam to ma jeste rezervu. Svody by me lakaly, ale ta cena, ta cena....

Tak nahoď nějaké fotečky... :papa

Guest Scratch
Odesláno

tak tady jsou fotky :-)

[upravil dne 11/4/2008 Scratch]

[upravil dne 11/4/2008 Scratch]

post-0-14109599885806_thumb.jpg

Guest Scratch
Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Bože , ta siréna:bojim

:D:D:P:D:D

Petre, kam ji teda mam nejak prehodit??? Zkusim se na to mrknout o vikendu :-) dekuju

Odesláno

Zajímavý když se to porovná:

Firma Bit Power, která existuje +-3 roky nabízí pro Mercedes Benz C42 AMG navýšení výkonu z 306HP na 326HP za 15 tisíc.

(ono to má 302HP, BP uvádí někde 306 a na jiné stránce 310 ale dejme tomu)

Firma RennTech Mercedes (Florida) existuje cca 18 let, je vlastněná němcem, kterej 12 let dělal u AMG v De, pak byl technickým ředitelem AMG sev. amerika, vyvinul motory pro AMG bla bla bla.... nabízí pro MB C42 AMG:

1) výměnu ECU s navýšením o 10HP ... cca 25 tisíc

2) výměnu ECU + sport sání s navýšením o 25HP ... cca 48 tisíc

3) výměnu ECU + supercharger + intercooler o 116HP ... cca 250 tisíc

U každýho je samozřejmostí brzda nebo dyno před instalací (jestli na to motor vůbec ještě má dle km) a po instalaci.

Tak kde dělá soudruh z AMG chybu že není tak šikovnej jak BitPower?

Guest minimaxa
Odesláno

soudruh z AMG čeká na jednoho dva ročně, kdo za to ty prachy dá a soudruzi z BitPoweru zase sází na lidskou hloupost :aut

Odesláno

Scratch: tohle si dal kluk do fiata, a jediny co to zvysilo, tak spotrebu, jinak nic :( ma to v garazi a nabizel me to za 1500 jesi to nechci, taxem rikal ze mam kotel na pevny paliva doma, takze se me to nehodi :(

sry ...

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Tak kde dělá soudruh z AMG chybu že není tak šikovnej jak BitPower?

ze by to byly sikovne ceske rucicky??..:D :D jinak souhlasim s tim ze chip bez brzdy a dalsich uprav je jen vyhozeni penez z okna..;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...