adraj Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 ehm, nejsem si jistej, jinak klepani ne li bouchani na hlavu sroubu bez vysledku, kdyz sem vzal paku a stoupnul na ní tak nic moh sem na tom skakat a akorat to pruzilo nic vic ani se to nehlo,.....Aspon jsi se pěkně pohoupal:D:D:D. Měl jsi na to vzít rozbrus:D. Já si měnim kola sám,promažu šrouby a utáhnu stoupnutím na klíč(110kg:D)a v poho potom povolím rukou.Mám 1 originál klíč a pro jistotu 2 křížové náhradní:D:D Citovat
Demo Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Hlavne to chce krizovy klic, ktery neni v obi za 80 Kc Citovat
aaischa Odesláno 28. únor 2008 Autor Odesláno 28. únor 2008 Původně zaslal: Demo Hlavne to chce krizovy klic, ktery neni v obi za 80 Kc krizovy je kterej, takovej ten jak ma 4 klice, a sou to jakoby dve tyce navareny do krize? tak ten mam pouzival sem a este i ten obycejnej Citovat
Marlin Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 co mam klic ve 106ce, tak uz z nej mam spiralu.... v bawu mam ten krizovy a spokojenost velka Citovat
Demo Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Ja jednou koupil za 89 kc v nejake akci v Obi krizovy klic (dve trubky navareny na sebe, velikost 17,19,21,23 mm). Nasadil jsem jej na matici, zabral holyma rukama a klic jsem zkroutil... Takze od te doby vozim krizovy klic za 800 , ale na tom muzu i skakat atd... Citovat
Guest M-A-X Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Ja sem si klic na kola pro sichr delal sam. Stacil vorech vod goly a ohnuta 20 kulatina, chvile radeni se svareckou a byl na svete. Muze po nem skakat i slon a drzi:D:D:super:super Citovat
adraj Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Původně zaslal: M-A-X Ja sem si klic na kola pro sichr delal sam. Stacil vorech vod goly a ohnuta 20 kulatina, chvile radeni se svareckou a byl na svete. Muze po nem skakat i slon a drzi:D:D:super:super Tý jo a uneseš ho:D Citovat
Guest M-A-X Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Původně zaslal: adraj Původně zaslal: M-A-X Ja sem si klic na kola pro sichr delal sam. Stacil vorech vod goly a ohnuta 20 kulatina, chvile radeni se svareckou a byl na svete. Muze po nem skakat i slon a drzi:D:D:super:super Tý jo a uneseš ho:D Da mi to docela zabrat ale jo. Obcas ho na sroub nasazujem ve dvou:D Citovat
ozzy56 Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Původně zaslal: M-A-X Ja sem si klic na kola pro sichr delal sam. Stacil vorech vod goly a ohnuta 20 kulatina, chvile radeni se svareckou a byl na svete. Muze po nem skakat i slon a drzi:D:D:super:super :o:oMěl sem kdysi něco podobného na T 148:o:o:o:roker Citovat
Guest M-A-X Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Původně zaslal: M-A-X Ja sem si klic na kola pro sichr delal sam. Stacil vorech vod goly a ohnuta 20 kulatina, chvile radeni se svareckou a byl na svete. Muze po nem skakat i slon a drzi:D:D:super:super :o:oMěl sem kdysi něco podobného na T 148:o:o:o:roker Tak na 148 jsi musel mit poradny hovado. Ten muj je kapanek skladnejsi. Je velkej asi jak original akorat vic vydrzi:super Citovat
Medion Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Původně zaslal: Pata Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: feldo Původně zaslal: Medion já to dělal tak že jeden člověk páčil klíčem,druhej poklepával kladivem a když to nešlo tak sem vytáhl plynovou bombu a nahřál to a vždycky povolil :Da kolko si spalil pneumatik tou bombou?:D:D morbidní metody tak hlavne, ze to povolil, ne? :roker:roker spálil sem trošku plynu akorát na ohřátí.tepelná roztažnost dělá divy párkrát ohřát a schladit a šroub pak povolí a když to budeš dělat po 10 pivech tak gumy propálíš,za střízliva by musel bejt člověk fakt úplnej deb*l aby propálil gumu.a ohřejvat s citem né do červena jako to občas dělaj v servisu když nemůžou něco povolit Citovat
Medvěd Odesláno 28. únor 2008 Odesláno 28. únor 2008 Původně zaslal: Demo Hlavne to chce krizovy klic, ktery neni v obi za 80 Kc Ano, správné nářadí je základním kamenem úspěchu. Jinak já kola měním 2x ročně, šrouby ničím nemažu a jak už jsem psal výš - vždycky jsem šrouby v pohodě povolil (a to i na dodávkách). Citovat
TiborTeam Odesláno 29. únor 2008 Odesláno 29. únor 2008 Původně zaslal: Demo Ja jednou koupil za 89 kc v nejake akci v Obi krizovy klic (dve trubky navareny na sebe, velikost 17,19,21,23 mm). Nasadil jsem jej na matici, zabral holyma rukama a klic jsem zkroutil... Takze od te doby vozim krizovy klic za 800 , ale na tom muzu i skakat atd... Tohle už jsem měl taky, akorát z jiného marketu Použil jsem ho jen jednou, pak už byl se závitem tipoval bych, že ho dělají z hliníku Ale zrovna 2 dny zpět jsem sundával kola z čerstvé 206ky a na jednom šroubu jsem taky pootočil origoš klíč. Vzal jsem klíč masiv-škoda-favorit s tyčkou jednou vrznul a v pohodě. Pokud jsou šrouby čisté, tak ničím nemažu! Jedině, že auto je starší, šrouby narezlé, tak okartáčovat a stříknout WD Citovat
Fakir Odesláno 29. únor 2008 Odesláno 29. únor 2008 Původně zaslal: Ferry jj jsou \"machri\" ktery jsou liny natocit sroub nejdrive rukou a rovnou ho natoci pneumatickou utahovackou, to je pak tim utahovakem prastit po hlave Co máš proti pneumatickým utahovákům? Jelikož se v rodině nějak neututlal můj zájem o auta, tak jsem dostal na starosti čtyři auta, z toho jedno SUV, takže já mám taky pneumatický utahovák, neb by mi bez něj upadly ruce. Druhá věc je, že ho mám nastavenej na tak nízkej moment, aby sice kolo bezpečně rychle uchytil, ale všechy šrouby ještě musím dotáhnout klíčem rukou. [upravil dne 29/2/08 Fakir] Citovat
MichalTalbot Odesláno 1. březen 2008 Odesláno 1. březen 2008 Šrouby mají být rozumně namazané vazelínou!!! Je to proto, že utahovací moment je počítanej na namazané šrouby. Když se zarve suchej šroub tzv. \"na krev\" tak se překročí mez pružnosti a šroub působí na závit menším třením než namazaný správně dotažený šroub. Citovat
Ticcino Odesláno 1. březen 2008 Odesláno 1. březen 2008 Druhá věc je, že ho mám nastavenej na tak nízkej moment, aby sice kolo bezpečně rychle uchytil, ale všechy šrouby ještě musím dotáhnout klíčem rukou. Tak je to správnej postup i v pneuservisu, ne? Utáhnout pistolí a dotáhnout ručně momenťákem. Nebo alespoň mně to tak dělali. (Povolovat to po nich origo rezervovým klíčem ovšem byl pěknej vopruz a sprosté nadávky se rozléhaly do kraje) Mimochodem pro 307break píšou utahovat 85Nm (benzín) a 90Nm (nafta). 90Nm je síla 90N (neboli 9kg) na rameni 1 metr. Rezervový klíč má rameno řekněme 25cm, což znamená sílu 360N neboli 36kg. Já vážím 70, takže stačí se o to opřít tělem. Skákání po klíčí není nutné Citovat
snow Odesláno 2. březen 2008 Odesláno 2. březen 2008 Já mám ve svý 106 takovej ten výsuvnej takže páka asi 0,6 metru.Protože origo se taky kroutí. Citovat
Stifler Odesláno 2. březen 2008 Odesláno 2. březen 2008 Já jsem si na povolování matic koupil momentový klíč. Citovat
MatrixChose Odesláno 2. březen 2008 Odesláno 2. březen 2008 Presne tak, ja ho taky ukroutil a to na tom nejsem Medvěde nejak fycicky dobre, ale proste to neslo. Tak jsem si v praci vyrobil vlastni, presne na miru + kousek prodluzovaci tycky \"cokdybynahodou\" a spokojenost na max. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.