Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, tak koukám, jak se to rozjelo, což jsem určitě neměl v úmyslu. V AAA mi za mého P405 TD rv. 95 nabídli 30000,- Kč. Měl jsem v ůmyslu koupit k novějšímu vozu i nějakou šunku na pojíždění, ale abych vychytaného miláčka nechal za 30, a koupil za podobný peníz šunku, do který bych musel dál vrážet, to si radši nechám i tu svoji 405tku.

Tak zejtra se jdu podívat na tu 406tku, beru sebou kamaráda automechanika, co mi o mého plechového miláčka pečuje, a mám to vyjednaný i u pežotů v Pardubicích, že mi na něj případně kouknou, tak dám potom vědět, jak jsem dopadl.

Ale když jsem to tady tak četl, stejně asi zvítězí sázka na jistotu. Nakonec, proč mít dva velký kombíky, 405tka a pikaču bude lepší alternativa. I když jsem dnes své polovičce sdělil, že v zimě bude mít možná problém s topením, a už začala držkovat. Tak sem zvědav.:papa

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Důvod, proč do podobných bazarů nelezu, a ani nejsem ochoten tam chodit někomu auta prohlížet, je velmi jednoduchý. Nezazlívám jim vůbec kolik si přirazí, to mě nezajímá, to je jejich věc. Důvod je ten, že vykoupí auto prakticky bez kontroly, a stejně tak to auto prakticky bez kontroly po naleštění prsknou na plac, a dál je to nezajímá. Ty inzerované "prohlídky", a "kontroly" jsou pro smích, k ničemu. Samozřejmě, že na place nelepí auta ze tří apod., to dělají ti, co jim to do toho výkupu přivezou - ale já k nim nejdu právě proto, že to při výkupu prakticky nekontrolují, a odmítnou jen vyložené průsery viditelné na první pohled. A já, kór za ty přemrštěné ceny co tam jsou, nejsem ani v nejmenším zvědavý na to, hrát si na kočku a na myš s někým, kdo to auto do toho výkupu takto poslepoval, abych po něm musel prolézt auto pomalu rentgenem. Nemám na to čas, náladu, prostředky, a hlavně to nemám zapotřebí. Mnohem jednodušší a efektivnější pro mě je, jít koupit k prodejci, o kterém vím, že sám auta při nákupu opravdu pečlivě kontroluje, a tudíž má kontrola u něj je potom spíš pro formu. K prodejci, který neseká housky na krám a po koupi pro něj nejsem obtížný hmyz, ale pro kterého jsem partner a potenciální odběratel dalšího auta - plus onen prodejce většinou poskytuje i servis, a byl by sám proti sobě prodat namaskovanou past, protože by pak na tom servisu prodělal mnohem víc než by na té pasti trhnul. Takže to jsou moje důvody, ověřené mnohaletou praxí a realizovanou koupí více než stovky ojetých aut, ať již svých nebo pro své okolí.

Ahoj :)

nezbyva mi nez souhlasit, nicmene mam par otazek. Dle mnozstvi Tvych fundovanych prispevku zde na foru je mi jasne, ze jses odbornik a "umis v tom chodit". Jenze jak ma normalni smrtelnik, treba jako ja, rozlisit, ktery bazarnik je slusny a ktery je prolezly temnymi zivly? Sam jsem mnoho let jezdil na masine, mnoho jsem se naucil a byl schopen si opravit sam, presto si rozhodne netroufam tvrdit, ze jsem v bazaru schopen poznat sikovne zamaskovanou plecku. Jiste, neco jsem se priucil - pod urcitym uhlem dopadajiciho svetla se da poznat, co bylo prelakovano, poznam, jestli byla menena okna, mozna bych poznal prebrousena vyrobni cisla. Da se usuzovat i podle licovani dilu karoserie na moznou bouracku. I radove pocet najetych kilometru podle ohmataneho volantu a "stavu tachometru"...atd. Jenze jak treba v bazaru clovek pozna, jestli motor nadmerne konzumuje olej? Nemel bys nejake dalsi tipy z Tve zkusenosti, na co by clovek mel hledet a co si nechat predvest bazarnikem pred koupi auta? Rikas, ze chodis k osvedcenym prodejcum. Jak to zjistis, ze to neni podvodnik? Mas reference od nekoho jineho, nebo jsi to proste nekdy v minulosti risknul a koupil bez znalosti situace? Jses schopen si to auto obhlednout sam na miste, nebo si to odvezes nekam do servisu na obhlidku nekym nezavislym? Je mi jasne, ze koupe ojeteho auta je risk, takze neocekavam univerzalni radu....nicmene kazdy tip se hodi :myslim

BTW: mas treba tip na nejakeho slusneho prodejce v Praze? :mrk

Dik predem za odpoved :papa

Odesláno

Ne, nejsem schopen si na místě auto obhlédnout jen sám, a dnešní auta není na místě schopen pořádně obhlédnout nikdo, ať si kdo chce co chce říká. Na místě zjistím pouze větší průser - tedy nedbale opravenou bouračku. Na dobře opravenou bouračku funguje pouze zkoušečka síly laku - takže to je základ. Z ostatních věcí je to diagnostika - provedená po delší zkušební jízdě. Tzn. je třeba když už, milé auto sebrat, jet s ním aspoň 30km do servisu, tam na zvedák, komplet diagnostiku, pořádnou prohlídku. Plus prověrku původu vč. zkoušky, zda nebylo vařeno kolem identifikačních znaků. Suma sumárum už jsi tedy skoro na 10tis, a ještě jsi to auto nekoupil... (prodejce si samozřejmě i jízdu do servisu a čas tím strávený nechá zaplatit).

Takže konkrétního prodejce opravdu neporadím, nemám s tím dobrou zkušenost. Ale doporučuji se zamyslet nad tou větou o servisu, který ten prodejce poskytuje ;) Co se týče toho, kde jsem je vzal (není jediný), tak ano - reference od někoho jiného.

Co se týče ostatních nákupů - tak pro sebe, vzhledem k tomu že kupuji starší plečky, většinou auta skoro neprohlížím, protože je to za tomu odpovídající cenu, a kupuji to s přebráním všech rizik... což je ovšem pro člověka auty se nezabývajícího k ničemu, to je jen pro úplnost.

Odesláno

Čus, hele kup pežota až to budeš prodávat tak za něj dostaneš víc než za citrona. Picasso jsem řídil a je to jako když řídíš autobus no hrůza.Až budeš prodávat citrona tak na něm tratíš daleko víc než na pežoutovy. Mám 406 hdi a naprostá spokojenost, dále mám xantii kterou už jsem chtěl dávno prodat, ale z důvodů jak jsem psal jí musím mít dál,když sem jí dával do bazaru tak mně jasně řekli prodáme deset pežotů a jednoho citrona. A hlavně ten lev ve znaku naší republiky.No super tak neváhej a jdi do pežota.A ještě něco- auto bez klima. bych už si dneska nikdy nekoupil( globální oteplování)

Odesláno

Možná tady v tom se dá nalézt třeba i nějaká odpověď ;)

Křápolu jsem koupil čirou náhodou, vlastně jsem tehdá moc potřeboval auto a tak se vyrazilo - známý doporučil (jak to tak na vesnicích bývá) jeden servis, tam měli zrovna na prodej asi 5-6 aut. Samý Peugeoty ;) Vybralo se takové hopsadlo do města ve výbavě nic, s dieselovým motorem, v ceně, která o 20% přesahovala cenu bazarových kousků. Kamarádi si klepali na čelo.

Že to auto startovalo v zimě mi přišlo v mrazech děsně vhod, že pneumatiky (letní) vydržely 50 tkm byl (a možná i je) těžkej nadstandard, že teprve(už) po 15 tkm odešel altík (se stane) a po 40 tkm spodní ramena (... to je snad i v příručce.. vyměnit á 40 tkm), prostě těch 5 let spolehlivě sloužilo včetně integrovaného systému SRS (self-repairing-system).

A protože to prodával servis, tak auto bylo tak nějak furt pod dohledem ... s nadsázkou říkám, že mě v něm mají rádi (ale neradi mě vidí :D ) a hlavně, nad spoustou věcma mávnou rukou (jsou to přece Piškoti) a párkrát mě s ním nechtěli pustit ze vrat (ač mě to tehdá připadlo jako banalita - třeba naprasklá hadice chladicího ohruhu ... já tu páru prostě neviděl)

Myslíš, že další auto budu kupovat v bazaru ? Proč ?

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Ne, nejsem schopen si na místě auto obhlédnout jen sám, a dnešní auta není na místě schopen pořádně obhlédnout nikdo, ať si kdo chce co chce říká. Na místě zjistím pouze větší průser - tedy nedbale opravenou bouračku. Na dobře opravenou bouračku funguje pouze zkoušečka síly laku - takže to je základ. Z ostatních věcí je to diagnostika - provedená po delší zkušební jízdě. Tzn. je třeba když už, milé auto sebrat, jet s ním aspoň 30km do servisu, tam na zvedák, komplet diagnostiku, pořádnou prohlídku. Plus prověrku původu vč. zkoušky, zda nebylo vařeno kolem identifikačních znaků. Suma sumárum už jsi tedy skoro na 10tis, a ještě jsi to auto nekoupil... (prodejce si samozřejmě i jízdu do servisu a čas tím strávený nechá zaplatit).

Takže konkrétního prodejce opravdu neporadím, nemám s tím dobrou zkušenost. Ale doporučuji se zamyslet nad tou větou o servisu, který ten prodejce poskytuje ;) Co se týče toho, kde jsem je vzal (není jediný), tak ano - reference od někoho jiného.

Co se týče ostatních nákupů - tak pro sebe, vzhledem k tomu že kupuji starší plečky, většinou auta skoro neprohlížím, protože je to za tomu odpovídající cenu, a kupuji to s přebráním všech rizik... což je ovšem pro člověka auty se nezabývajícího k ničemu, to je jen pro úplnost.

Ano, ta veta "o servisu" je asi jedna z mala veci, ktera poskytuje jakousi jistotu, ze to auto nebude uplna totalka. Bratranec mi jednou radil, ze nejlepe je kupovat auto v bazaru, tam kde maji i autorizovany servis a prodavaji ojeta auta stejne (koncernove) znacky...asi na tom neco bude.

:papa

Odesláno

z vlastní několikanásobné zkušenosti doporučuji také dovoz ze zahraničí. Ovšem pouze za předpokladu, že znáš někoho solidního, co ti nedoveze vrak.

Odesláno

K tomu topeni - jak to ohreju tak rafika sedi na 90C do kopce, z kopce:super jedine co kolisa je teplota oleje. Mam 2,2 tak nevim u 2, ale ja s tim problem nemam,ten motor musi udrzet teplotu uz kvuli FAP jinak by byl porad ucpanej.

Odesláno

vubec nechapu co tu resite,,takovy rady najdi si servis a bla bla bla ,kdyz bude ten clovek hloupej!!!!!!! koupi blbe i od autoservisu , ja si autak vzdy privezl sam ,nebo koupil na inzerat ,ale mam bohaty skusenosti s moji segrou ,posledni auto kupovala ku-li zaruce atd :D v AAA jenze ,auto jsem prohledl ja:roker ,nic jsem nevidel :) ,pak jsme ale je-li do dvou servisu na kontrolu,od AAA pro ni bylo dulezity pouze zaruka na toze auto neni kradeny"na to si pripravila samostatnou dolozku kupni smlouvy",segra je pravnik absolutni auto-antitalent ,ale proc si ostatni blbci auto nenechaj skontrolovat????? a pak nadavaj,smlouvu taky nectou,byly jsme tam pekny brzdy ,kazdej jasny jasny hned podepsal a nic pomalu necet,nez jsme to podepsali tak nas 5 kupcu predbehlo o) o) ,pritom kupni smlouva jde doplnit,nebo pozmenit

kupovala auto za 850tis ale uplne stejne postupovala u auta za 80tis

PS:kdyz chtela vypsat samostatnou dolozku ke kupni smlouve na puvod auta ,trochu remcali ,to same s vyjezdem do servisu, bez toho by ale nekoupila takze no-problem aaa

Odesláno
Původně zaslal: zoby

sice se to tady zvrhlo totálně mimo původní dotaz, ale taky přidám svůj názor.

dá se říct, že souhlasím s martinem.405.

to jaký áčka jsou jsme z nich udělali my klienti. protože pokud je jejich výkupní cena malá-tak tam to auto neprodám, ale lidi ho tam stejně nechají. a pokud je to auto šrot-tak ho nekoupím, a lidi to stejně kupujou.

já nevím jak vy, ale já bych takovou firmu chtěl mít, levně koupit a draze prodat. nejde o to, že někoho obalamutili, ti lidi s tím dobrovolně souhlasí, je to jejich svobodná vůle. je to už jejich problém, že se nezeptali někoho nezávislého, kdo jim rozumně a nezištně poradí.

to, že někdo napíše, že tam dával firemní audinu a pak se diví že si na ni narazili 50 litrů. moje firma kdyby mě pověřila, že mám prodat firemní auto, tak zajedu do áček, zjistím kolik mi nabídnou, to řeknu šéfovi, ten mi řekne, že je mu to jednu, tak mu těch 60 dám ze svýho, a mám auto za dobrou cenu, nebo na tom těch 50 vydělám já.

áček se nezastávám, mě se jejich chování taky nelíbí a proto tam nelezu.

jen mi vadí to, že někdo udělá chybu a nechá se napálit, tak je z toho naštvanej na toho druhého, že ho napálil. přitom by měl být být našvanej na sebe, že se napálit nechal. prostě český přístup je ten, že oni jsou lumpové a já malý chudáček. přitom by to možná mělo být, že já jsem blb, který jim na to skočil a jim to přineslo zisk.

trošku za tímto postojem vidím závist, že oni vydělavájí a já ne. přitom máme všichni stejnou možnost.

Jelikoz jsem v ty dobe byl majitel firmy ja, a vedel jsem jak zamestnanci narazeji cenu opravy i v servise (klasika - oprava stoji 10, tak se muj zamestnanec dohodne se servisem na 15, muj zamestnanec zaplati z tech 5 tis navic DPH a ma ctyrku doma), tak jsem to jel radsi prodat sam. Tebe i sefa bych chtel mit ve firme. Dalsi krasny priklad. Co neni moje, to me nepali. Co kdybys byl neuvedomelym majitelem auta ty, a tvuj zkurvenej zamestnanec by to strelil za 60, kdyz ma auto hodnotu 100? bys letel i se svym sefem (kterymu to je jedno), okamzite.

Kdyz uz jsme u toho, tak zakon o ochrane spotrebitele, o poskytovani zaruk apod. asi o tom nemas ani paru, vid. ale to nema smysl, chytrejsi pochopili, ze jsem psal o principu prodeje, a predpokladal jsem, ze zase nejakej blbec se chytne textu a bude vytahovat vety z kontextu

Odesláno

Měl jsem 405ku z aaa a nebyl žádnej problém, až na vyřízení papírů, trvalo jim to totiž tři hodiny. Teď mám 406ku ale byt na tvojem místě a mít ty prachy tak vezmu picasso. Připadá mi novější designem a lepší pro rodinu (jestli máš, nebo čekáš)

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

Původně zaslal: zoby

sice se to tady zvrhlo totálně mimo původní dotaz, ale taky přidám svůj názor.

dá se říct, že souhlasím s martinem.405.

to jaký áčka jsou jsme z nich udělali my klienti. protože pokud je jejich výkupní cena malá-tak tam to auto neprodám, ale lidi ho tam stejně nechají. a pokud je to auto šrot-tak ho nekoupím, a lidi to stejně kupujou.

já nevím jak vy, ale já bych takovou firmu chtěl mít, levně koupit a draze prodat. nejde o to, že někoho obalamutili, ti lidi s tím dobrovolně souhlasí, je to jejich svobodná vůle. je to už jejich problém, že se nezeptali někoho nezávislého, kdo jim rozumně a nezištně poradí.

to, že někdo napíše, že tam dával firemní audinu a pak se diví že si na ni narazili 50 litrů. moje firma kdyby mě pověřila, že mám prodat firemní auto, tak zajedu do áček, zjistím kolik mi nabídnou, to řeknu šéfovi, ten mi řekne, že je mu to jednu, tak mu těch 60 dám ze svýho, a mám auto za dobrou cenu, nebo na tom těch 50 vydělám já.

áček se nezastávám, mě se jejich chování taky nelíbí a proto tam nelezu.

jen mi vadí to, že někdo udělá chybu a nechá se napálit, tak je z toho naštvanej na toho druhého, že ho napálil. přitom by měl být být našvanej na sebe, že se napálit nechal. prostě český přístup je ten, že oni jsou lumpové a já malý chudáček. přitom by to možná mělo být, že já jsem blb, který jim na to skočil a jim to přineslo zisk.

trošku za tímto postojem vidím závist, že oni vydělavájí a já ne. přitom máme všichni stejnou možnost.

Jelikoz jsem v ty dobe byl majitel firmy ja, a vedel jsem jak zamestnanci narazeji cenu opravy i v servise (klasika - oprava stoji 10, tak se muj zamestnanec dohodne se servisem na 15, muj zamestnanec zaplati z tech 5 tis navic DPH a ma ctyrku doma), tak jsem to jel radsi prodat sam. Tebe i sefa bych chtel mit ve firme. Dalsi krasny priklad. Co neni moje, to me nepali. Co kdybys byl neuvedomelym majitelem auta ty, a tvuj zkurvenej zamestnanec by to strelil za 60, kdyz ma auto hodnotu 100? bys letel i se svym sefem (kterymu to je jedno), okamzite.

Kdyz uz jsme u toho, tak zakon o ochrane spotrebitele, o poskytovani zaruk apod. asi o tom nemas ani paru, vid. ale to nema smysl, chytrejsi pochopili, ze jsem psal o principu prodeje, a predpokladal jsem, ze zase nejakej blbec se chytne textu a bude vytahovat vety z kontextu

Vždycky se někdo najde... A právě přesně proto, že se vždycky někdo najde, taky třeba nedávám do fóra kontakty na ty osvědčené prodejce, protože jim to zásadně přitáhne jen problémy, na rozdíl od osobně předaných kontaktů konkrétním lidem, o kterých vím, že jsou rozumní. A nejen kontaktů na prodejce, i na všechny ty témata typu "nevíte o kvalitní lakovně" atd - samozřejmě že o ní vím, ale když tam pak budou chodit lidi s podivnými představami a tím, že jsem je "doporučil", tak už mi příště ten lakýrník nenalakuje ani kryt od zrcátka, jak bude nas*anej...

Odesláno
Původně zaslal: pagot

vubec nechapu co tu resite,,takovy rady najdi si servis a bla bla bla ,kdyz bude ten clovek hloupej!!!!!!! koupi blbe i od autoservisu , ja si autak vzdy privezl sam ,nebo koupil na inzerat ,ale mam bohaty skusenosti s moji segrou ,posledni auto kupovala ku-li zaruce atd :D v AAA jenze ,auto jsem prohledl ja:roker ,nic jsem nevidel :) ,pak jsme ale je-li do dvou servisu na kontrolu,od AAA pro ni bylo dulezity pouze zaruka na toze auto neni kradeny"na to si pripravila samostatnou dolozku kupni smlouvy",segra je pravnik absolutni auto-antitalent ,ale proc si ostatni blbci auto nenechaj skontrolovat????? a pak nadavaj,smlouvu taky nectou,byly jsme tam pekny brzdy ,kazdej jasny jasny hned podepsal a nic pomalu necet,nez jsme to podepsali tak nas 5 kupcu predbehlo o) o) ,pritom kupni smlouva jde doplnit,nebo pozmenit

kupovala auto za 850tis ale uplne stejne postupovala u auta za 80tis

PS:kdyz chtela vypsat samostatnou dolozku ke kupni smlouve na puvod auta ,trochu remcali ,to same s vyjezdem do servisu, bez toho by ale nekoupila takze no-problem aaa

Ony ty rady "najdi si servis ..." do sebe něco mají, protože tady doopravdy existují obchodníci, kteří se prostě chovají slušně a v mezích a o tom to je. Vědět o takových. A v žádném případě to není o "hloupém člověku", prostě jen rozumí něčemu jinému (jak vidím, ty by jsi češtinu taky vyučovat nemohl a určitě nejsi hloupý). Potom když nejsi právník a automechanik tak potřebuješ 20 tis. na prohlídku a to prostě při koupi auta za 80 tis. logicky nedáš.

Navíc se asi jinak chovají při koupi dražšího auta, protože když kupuješ za 80 tak si do smluv šahat nedají. Ber nebo neber (nebo se chovají různě v různých prodejnách).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...