Přejít na obsah

p406b

Uživatel
  • Počet příspěvků

    858
  • Registrace

Vše od uživatele p406b

  1. p406b

    P406 2,2HDI SPORT PACK - Už není doma

    KIA RIO 1.25 COOL Bylo ve hře ještě SUZUKI BALENO ,ale cena a servis za rohem (8km) a skladovka to rozhodlo. Nechtěl jsem 3valec, takže hodně aut hned vypadlo. A strop byl 300, takže Mazda 2 taky nic. Pro mně je to zábava, clovek musí řadit. A né jak dřív dát 5 a v praze vyradit. Místa je tam opravdu hodně, sedí to pěkně.
  2. Tak peškův čas se naplnil. Zlomila se žhavka a během roku další problémy, až vypověděl drv ventil. To uz jsem neřešil a dal ho na proti účet. Pokud by na to někdo narazil klidně sdělím podrobnosti. Asi to rozprodaj na díly. Mám OURAGANY R16 naprodej viz. Bazos. Členem klubu zůstávám dál,protože dělá mnoho užitečného pro nás. Poděkování všem kdo se podílí na chodu klubu.
  3. p406b

    zámek 5 dveří

    tady jsem to rozebíral http://www.peugeot-club.com/topic/24268-oprava-zamku-kufru--foto/#292620
  4. Teklo mně taky pravými dveřmi. Po velkém boji jsem přišel na to ,že při určitém sklonu vozu a vydatném dešti netěsní těsnění Ta lišta co jde až na střechu, podtékalo to pod ním po plechu A sloupku dolů a 10cm před koncem vtékalo dovnitř a kapalo na střed krytu repráku a na podlahu. Těsnění podlepeno lepidlem na skla a od té doby dobrý. Ty dveře jsou od kliky dolů přelakovaný,první majitel,tak to asi dostalo ránu a uz to tam dobře nesedí.
  5. p406b

    Ekologická bomba ze Švédska

    To nejsou kecy ,ale pravda. Lidi na to kašlou, a když zjistí,že na to kašlou i výrobci tak proč oni by to měli za ně napravovat a kašlou na to ještě víc. Jde o to aby ty výrobky byly eko a snadno recyklovatelný. S bateriemi na třech místech ve výrobku to asi tak snadný není. Souhlasím s tebou,že si každý může vybrat bezpečnou věc. Ale v prodeji by neměli být ty nebezpečný. Každý přeci není schopen porozumět všem aspektům v různých oborech. To co jsem udělal není návod jak to vždy řešit a taky to vždy nejde.Někdy to ani není ekonomický. Ale myslet si ,že když má někdo ISO tak že to dodržuje je dost naivní.
  6. p406b

    Ekologická bomba ze Švédska

    Vydrželo 3,5r protože se to nabíjelo až po úplném vybití. To jsem zas čekal keci o kontejnerech a práci hasičů. Už vidim nasranýho majitele jak hledá správný kontík. Tu o krtečkoj mám taky rád. Já odpad třídím, a navíc i recikluji přímo doma. Rozdělám každou el.věc co končí a nechávám si šrouby a sítové šnury ,spínače atd.,ale serou mně lidi co ho úmyslně vyrábí. Podívej se co se prodává za nabíječky tužkových aku a potom něco říkej. Já jsem si toho vědom na rozdíl od lidí co si toto koupí a nic o tom neví. Kamarád to tam zapomněl a baterky už tekly. Baterie ještě drží je tam problém v elektronice-vysavač se zatočil a začal signalizovat prázdnou bat. i se sítovým zdrojem i jinou bat.
  7. p406b

    jakou pračku

    Je to více méně stejná kvalita. AEG po 2,5r uhlík pryč-výrobní vada. Nová sada 600,- to si dělaj prdel. Servisák se omlouval cituji- že jsou to vylízaný hovada,at se pokusim někde sehnat. Nesehnal jsem. Od toho jiskření odešla deska. Servisák ji dal známému elektronik oprava 1200,- i s prací a montáží. nová 1800,- jen díl. Dnes už se snažím kupovat díly v Polsku- termostat do trouby 250.- i s poštovnym v pl a dovozem do cz kamarádem zdarma, v cz 1500,- i s poštou. Je jedno jakou značku záleží jaký kus. Je pravda ,že v rodině běží více praček atd aeg bez problémů.
  8. http://vysavace.heureka.cz/electrolux-zb-2805/recenze/#section Tak jsem musel udělat recenzi vysavače. Fungoval dobře než se projevila chyba v elektronice-podle mně úmyslná. Když jsem to rozdělal nestačil jsem se divit. Mít po ruce toho debila, dostala by pro něj slova jako bolest a brutalita jiný rozměr. Na co potřebujeme platit tolik na školy, když z toho lezou jen poblblý menegeři co nic neumí ,ale myslí si ,že můžou řídit vše. O technika co něco umí před vysokou školou pomalu nezakopneš. Tenhle typ výrobku je ekologická bomba protože to skončí na skládce i s baterii. Jak tohle může projít to nepochopim. Bojkotujte takové sračky u kterých nejde vyměnit baterie s max. jedním druhem nářadí. Je to úmysl jak z Vás tahat prachy za každou cenu - i za cenu poškozování přírody. To potom zaplatí Vaše děti. Pro mně je Elektrolux už jen jedna z fi co vyrábí sra.ky. A to je ze Švédska,země co se pyšnila péčí o přírodu. Tak už i Švédi jsou pěkný hovada. Ekologický výrobek je ten co vydrží fungovat dlouho a nemusí se co dva roky huntovat životní prostředí. ps. elektroniku jsem vyhodil,dal silnější Li baterii-stará ještě jela,ale měl jsem doma plonkovou li, napojil přes obyč vypínač na přímo a jede jak blázen. jen se musí hlídat doba nabíjení, není tam už ochrana proti přehřátí
  9. p406b

    Půjčka, hypotéka, uvěr atd...

    Nikdy jsem si nepujčoval, ale bylo mi jasný ,že na bydlení to bez hypo nejde. Všem lidem kteří se rozhodnou bydlet spolu-trvale vlastní doporučím. Vytváří tím hodnoty pro příští generace. Ale když je problém musí člověk reagovat a začít jednat sám, třeba i o prodeji a jít na čas do nájmu než se zvedne. A né čekat jak to dopadne. Ad D,A tam lidé bydlí v nájmu, protože na vlastní nemají a jsou považováni za chudé(není myšlena část co nato má,ale mění působiště pro kariéru) a né moderní. Mám hypo s pohyblivým úrokem,(bez poplatku za zřízení,za vedení,za běžný účet-kdo platí je magor) protože v době kdy jsem to bral začínal v USA ten pruser. A bylo jasný ,že to oběhne celý svět a úroky pujdou dolů. Nejsem finančník atd. pracuji rukama, ale zajímá mě historie a toto tady už několikrát bylo. Finanční poradce-chtěl nacpat to kde má nej provizi- dostal volno a hypo jsem si udělal sám. O tom co bude ve světě následovat neměl ten b.b ani tušení. Historie - realitní trh je úzce svázán s finančním. Krachy na fin.trhu se periodicky opakují už od 17.stol a není možné ,aby to zas nepřišlo. TRVALÝ RŮST ZISKU - je fráze za kterou by měli trhat diplomy a dávat přes hubu. Vetší ekonomickou pí.ovinu jsem ještě neslyšel.
  10. p406b

    ventilátor topení v kabině

    Neměnil někdo ten tranzistor v regulatoru na new model? Našel jsem toto http://mikrokoszalin.pl/huf75344g3-to247-tranz-551b-p-4731171.html ale nejsem zas takovej odborník. Je to ono? Našel jsem celý http://www.autodilyjimmy.com/products/regulator-ventilatoru-topeni-peugeot-4061/ . [upravil dne 24/8/14 21:18 od p406b]
  11. p406b

    Ventilátor sahary

    vytáhnout konektor od snímače teploty motoru - auto rosvítí stopku a sahara se musí točit. Když zapneš klima musí se roztočit na malé otáčky. Proměřil jsem konektor na ventilátoru, napájení tam jde. Rozdelal jsem ventilátor a dal 12V na uhlíky,motor se točí. V zimě 2,2hdi ten ventilátor nepotřebuje, ale do léta to musím dát do kupy. Bud spravím elektroniku,nebo dám na vratku z chladiče hadici T kus, do něj čidlo a budu ho spínat jak u felície. [upravil dne 19/1/14 16:32 od p406b]
  12. p406b

    Ventilátor sahary

    no tohle jsem tam nikde neviděl:myslim mám to tam asi jinačí motorek je dobrej, jen ta elektronika za.raná co je přímo v něm je nějak k.o. asi tu gumu z toho dostanu dolu a uvidíme čas mám až do léta tenhle motor má tak předimenzovanou chladící soustavu, že mu ventilátor nechybí. Asi to je kvuli FAP , byl to přeci jen první motor s ním, tak to radši udělali parusky - radši více, at to vydrží. Dávám jim
  13. p406b

    Ventilátor sahary

    Mam 2003, tam už je elekt. řízený-nový model ventilátoru. Elektronika je ve ventilátoru zalita v nejaké gumě.
  14. Nefunguje mi ventilátor sahary (chladiče). Je špatná elektronika co je přímo ve ventilátoru. Při připojení na uhlíky se to točí, řídící signál tam taky jde, napájení taky. Neřešil někdo opravu té elektroniky? Co tam asi odešlo? Nevím jak dlouho už to nešlo,ale na volnoběch špatně chladila klima už vloni:D . V letě v CHorvatsku, 130 tempomat přes Alpy a v poho. Teď tam neni a autu to je jedno:roker V sobotu jsem vezl na kouli 3/4 tuny z Moravy, 110 po dálnici , na 4 do Mohelničáku (vzala by to snad i 5, ale to jsem bez ventilátoru nerisknul) a voda pořád na 90. Ani se to nehne.
  15. mě zatuhnul na 106, vyndal vyčistil, namazal a už tři roky maká. Voda ve vnitř nebyla. Nejhorší je ho rozdělat. To,že se stará věc zastaví neznamená ,že ji vyhodim a jdu jak ovce koupit novou. Nejdřív se podivám jestli to není jen zanedbaná údržba:bojim nebo zhulenej konstruktér. Aspon se neco při demontáži naučim.
  16. p406b

    unik oleja 2,2 HDI

    Je to olej z turba. A tato klapka je na přepínání cesty vzduchu z turba mezi intercolerem a vodním vymněnikem. Díky tomu tento motor tak rychle topí. Největší nebezpečí toho úniku je kapání oleje na startér. Pokud se dostane dovnitř i s nějakým prachem ,tak je to jak brus na uhlíky. Kvuli tomu už jsem repasoval startér. Ze čtyř uhlíků už dva nebyli. Hadr na této straně motoru nemá od čeho chytnout, ale je to dej tam hadičky at to kape na zem a hotovo.
  17. p406b

    Ukazatel palivoměru - kecá?

    při ježdění po městě (několik dní bez projetí mimo město) se mi stalo, že ukazovalo malo i malý dojezd, ale po natankování do plné se to srovnalo. Nebralo to v potaz skoro 20l. Je to asi velkou spotřebou na krátko s častými starty, tak počítač přepočítal stav i dojezd na další takovýto provoz.
  18. u ONO beru co mam 406, a davam VIF Beru jen podle ceny a taky tam kde je obrat.
  19. Benžík - 14m2 na krbovky je dost málo,já mám propojený dva pokoje 22+20m2 a to mám Verner 13/10 -tam jde většina do vody. Ale pokud tam máš možnost otevřít dveře do dalších místností tak by to snad šlo. - pokud možno napoj na to i kombi bojler bude to odebírat přebytečný teplo a šetřit náklady -nej je k tomu aku.nádrž,ale to je o ceně a prostoru -pokud jde o izolaci domu s problémy s vlhkostí tak to i zkušený fi řeší případ od případu a samy ti přiznaj,že né vždy se zadaří zabránit vzlínání vlhkosti. [upravil dne 26/2/12 00:52 od p406b]
  20. jedinej problem při zateplování baráku je zemní vlhkost. EPS na izolovanej barak je bez problémů,protože zdí projde jen asi 1% vlhkosti(45 plná cihla), takže ta ostatní vlhkost je problém je v šetření na síle EPS, 10cm je sotva základ. A další obrovskej problém je v absenci izolace soklu http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/tepelna-izolace-soklu-univerzalni-reseni/ nejčastější provedení je detail 3- Použití tohoto detailu by mělo být „trestné“. proto plesnivý rohy v baráku Mám nová plast.okna http://www.vekra.cz/produkty/plastova-okna-a-dvere/plastova-okna/vekra-premium.html zatim nebydlim, v jedné místnosti se nad oknem objevila námraza-malinko vlhko z kytek,promrzla zed nad překlady(vlastně maltová spára nad bet. překlady 30cm ) na okně a rámu nebylo po vlhkosti ani památky, protože bylo teplejší. takže kvalitní izolace ano. A až bude z venku 14cm EPS(vic se mi nevejde pod římsu) tak se odstraní i tento tepelný most,sokl bude taky izolován.
  21. p406b

    Připojení plynového kotle - projekt

    neodpustím si pár otázek. Topíš na pevný tak proč nedat automat na uhlí např. BENEKOV . Projekt ,připojení,plyn.kotel, revize tě výjdou na stejný peníze. Provoz je za poloviční peníze,že by uhlí do 15let-životnost kotle, dohnalo plyn,se nedá předpokládat ani při nasazení dalších daní na uhlí. Rozhodující je prostor v domě,ale pokud ho máš-sklep,tak bych plyn rozhodně dával až nakonec. Výměnu potrubí ti doporučil topenář nebo konec životnosti? Pro plyn.kondenzační kotel to není vždy výhoda http://www.gruppoimar.cz/usporny-kondenzacni-kotel-zaruka-uspornosti/ tam je spíš výhoda stará soustava.
  22. p406b

    to už snad nemyslej vážně :((

    jj musí se dát pozor co se při vypnutém tacho ještě vypne. prostě s tim jet jako podle příručky.
  23. p406b

    Nestartuje 406 2,0 HDI 80Kw

    i kdyz se mi zdalo,že to točí dost,tak jsem ještě zkusil dát baterku na nabíječku a auto dnes chytlo. asi to mělo maly točky. no uvidim jak dál.
  24. p406b

    Nestartuje 406 2,0 HDI 80Kw

    tak jsem taky v klubu. Při největších mrazech napoprvé, pak týden stálo a ted jen točí a nic. Podávací čerpadlo vrčí,tak uvidim. Kolik stojí ten drv ventil? Je to ten na čerpadle nebo kde to je? DRV je ten na liště? [upravil dne 20/2/12 22:40 od p406b]
  25. p406b

    to už snad nemyslej vážně :((

    Měl jsem v autě vypínač tacho,nešel ani omezovač, jinak auto fungovalo normálně. Používal jsem to k dohledání fi když tlačil čas nebo k najetí na rampu,někdy to bylo - bud zkurvis 9 a popojedes po 7,5h nebo taky nenalozis. Tak vypnout a nalozit. Někdy jsou ty info tak nepřesný ,že strávíš jen hodinu popojížděním po zoně nebo firmě, ta hodka se patom hodi. Používat to k jízdě je naprostá kokotina protože bych se nevyspal. Firma do toho nenutila,protože měla strach,kdyby se někdo nasral a prasknul to v D tak budou v prdeli.
×
×
  • Vytvořit...