Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Aha tak proto to auto nikdy nemeješ ..

Auto se má mýt? Proč? Já cca 1x ročně projedu myčkou a ještě nikdy jsem nepozoroval, že by pak lépe jelo. Ale je fakt, že pak máme chvíli čistší děcka :D

Odesláno

Jasně, proč to mýt, když se to zase ušpiní .. věčná debata. Zajímavé je, že to jsou pořád ti samí lidé. Skoro mě to nutí se zeptat - utíráš si pr*el ? Jo ??? Proč, když budeš zase znovu sr*t ???

Odesláno (upraveno)

V létě ho udržuju nablejskaný to klidně 2X za týden myju okna abych je měl pěkně čistý jelikož se mě to líbí a v zimě to moc neřeším nemá to cenu jedině až v momentu kdy každý otevření kufru způsobí že jsem špinavej taky protože kombíku se docela dost špiní pátý dveře.

Pak v zimě vysávám jednou za 14 jelikož cesta od domu když to beru zkratkou je většinou plná blata a jehličí pravda že když byl tata starej jak já tak kolem aut neustále běhal atd.dneska když mě občas vidí se mě ptá jestli mě to za to stojí :D :D protože dneska to dá dvakrát za rok do myčky a nic s autem už nedělá tak možná to přichází věkem znám víc takových případů :D

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno (upraveno)

V létě ho udržuju nablejskaný to klidně 2X za týden myju okna abych je měl pěkně čistý jelikož se mě to líbí a v zimě to moc neřeším nemá to cenu jedině až v momentu kdy každý otevření kufru způsobí že jsem špinavej taky protože kombíku se docela dost špiní pátý dveře.

Pak v zimě vysávám jednou za 14 jelikož cesta od domu když to beru zkratkou je většinou plná blata a jehličí pravda že když byl tata starej jak já tak kolem aut neustále běhal atd.dneska když mě občas vidí se mě ptá jestli mě to za to stojí :D :D protože dneska to dá dvakrát za rok do myčky a nic s autem už nedělá tak možná to přichází věkem znám víc takových případů :D

Když je auto MÓÓÓC zas*aný, tak jede do myčky. Občas kartáče, občas klubák Honza, co meje auta kousek od mý práce (kompletka včetně interieru za 400,- Kč) ... Určitě to ale nepřeháním - stejně jako Péťa se domnívám, že se výkon ani užitné vlastnosti auta neustálým mytím nijak nezhodnocují - naopak dle mého platí přímá úměra: "Čím víc je auto opečovávané, tím větším lákadlem je pro různé lemply a nenechavce, kteří si v řadě aut na parkovišti ke svým rejdům vždycky vyberou to nejhezčí a nejudržovanější".

Důležitý je, aby auto bylo spolehlivé, brzdilo, zatáčelo a abych se s ním jako majitel nebál vyjet kdykoli takřka kamkoli - jestli se bude zrovna lesknout jako psí kulky nebo se z něj bude trousit špína po vrstvách, to je čirá kosmetika nemají na funkci absolutně žádný vliv.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

No, ne že by to nebylo OT, ale také prihodim svou trošku. Jak si psal Medo, že považujes odpadávajíci vrstvy bordelu za kosmetiku, tak mám dojem že toto je ukotveno v zákoně, kde se říká, že vozidlo má na pozemní komunikaci vjíždět řádně ocisteno... Proto jsem také nepochopila tu novinku se sněhem, dle mého nazoru do tohoto zákona prostě spadá... Ale možná si ten zákon špatně vykládám (pamatuji). Každopádně pokud je viditelná spz, světla a je vidět přes okna tak Pezi většinou jde na pečlivou wapku jednou za půl roku :)

Tak zní to myslím takto: Vozidla vjíždějící na pozemní komunikaci musí být předem očištěna tak, aby neznečišťovala pozemní komunikaci. Zákon o provozu na pozemních komunikacích ...

Upraveno uživatelem Goldinka
Odesláno

Goldinka: k té poslední větě. Škoda, že teorie a praxe se rozcházejí například u takových nákladních vozů, které vyjedou ze stavby, kde je jenom bahno a asfalt žádný, nejlépe tak ještě prší a člověk tím projede a má zesrané komplet podběhy a já nevím co ještě.

Odesláno (upraveno)

Když je auto MÓÓÓC zas*aný, tak jede do myčky. Občas kartáče, občas klubák Honza, co meje auta kousek od mý práce (kompletka včetně interieru za 400,- Kč) ... Určitě to ale nepřeháním - stejně jako Péťa se domnívám, že se výkon ani užitné vlastnosti auta neustálým mytím nijak nezhodnocují - naopak dle mého platí přímá úměra:"Čím víc je auto opečovávané, tím větším lákadlem je pro různé leply a nenechavce, kteří si v řadě aut na parkovišti ke svým rejdům vždycky vyberou to nejhezčí a nejudržovanější".

Důležitý je, aby auto bylo spolehlivé, brzdilo, zatáčelo a abych se s ním jako majitel nebál vyjet kdykoli takřka kamkoli - jestli se bude zrovna lesknout jako psí kulky nebo se z něj bude trousit špína po vrstvách, to je čirá kosmetika nemají na funkci absolutně žádný vliv.

Ale tak to souhlasím technický stav má na 100% přednost před vzhledem ale osobně dobrý technický stav považuji  jako automatiku jelikož pokud auto nebrzdí apod.tak nemá co dělat na silnici a jasně že pokud bych musel investovat po stránce provozu tak to je jasná volba k čemu auto který je pěkný ale nefunguje.

Ale jelikož pokud auto funguje jak má tak na druhým místě beru vzhled tím nemyslím jen to že auto je umytý ale nějaký větší kosmetický vady a podobě v tom případě pro mě nemá ani cenu takový auto udržovat po technické stránce a pokud to není vyloženě nebezpečný tak dojezdit a hodit ze skály :D tím myslím třeba známého kterému chybí poklice disk rezavej výfuk rezavá trubka všude dotlučený prahy KO a ještě k tomu špinavý jak prase nonstop celý rok ale zase cpe nehorázný peníze do toho aby to fungovalo což je dobře ale když se na to auto podívám tak by mě přišlo zcela zbytečný do toho něco cpát ale v tomto případě i kdyby měl nový auto dopadne to stejně :D takže za mě na prvním místě funkčnost a jako bonus pěknej vzhled a pokud tohle vše je dohromady pak mě nevadí to umýt vícekrát jako jednou za rok :)

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno

Tak zní to myslím takto: Vozidla vjíždějící na pozemní komunikaci musí být předem očištěna tak, aby neznečišťovala pozemní komunikaci. Zákon o provozu na pozemních komunikacích ...

V oblasti zemědělství je to krásně vidět, na silnicích bláto od traktorů, jak vyjíždějí z pole. Ideálně je právě potkat, krásně to za nimi lítá. :D

Odesláno

To bylo jen tak do vzduchu v návaznosti na předchozí příspěvky "k tématu" :D Nikoho konkrétního jsem tím nemyslel ;)

Odesláno

Tak předpokládám, že Medvěd určitě nejezdí po poli, takže asi nemyslel, že by za ním lítalo bahno a bylo mu to jedno :myslim , ale když je na silnici rozježděnej sníh, kterej zaháže auto do půlky dveří, tak s ním taky hned nejedu do myčky, protože to nemá smysl a když zaprší, tak to nejhorší zmizne a zbytek se umyje po zimě. Já udržuju čistý okna, světla, spzky a projedu myčkou asi 3-4x ročně a to mi stačí. Nechápu ty nadšence, co mejou auta třeba 1x týdně, nemám na to čas a ani by mě to nebavilo :roll , navíc by to pak lezlo docela do peněz (1x myčka cca 100,- 4x měsíčně, to pak udělá za rok 4800,-, což se dá využít teda na jiný a důležitější věci) :roker

Odesláno

To je pohled na danou vec ;)
Doma mame wapku tak pokud je pocasi - tak na pohodu 1x mesicne za cca 20min neni co resit.
A pokud se to dela pravidelne tak ta dnesni chemie je celkem Ok a spina se nejak moc nedrzi .....
To ze to leze do penez - to leze vsechno to by clovek jen sedel doma a upracoval se v praci :D  ......
Ale souhlas ted v zime jen svetla spz a okna ......

Odesláno

Mít barák a možnost si autíčko umejt na dvorku, tak bych ho asi myla i víc, ale takhle fakt ne :( , to raději investuju třeba 1x za rok nebo dva do nějaký profi firmy, která mi auto nablejská zevnitř i z venku.

Pak je taky rozdíl starat se o 10-15let starý auto a o funglovku, tu bych asi taky drhla pořád :D  :cool:

Odesláno

Jezdím na wapku 2x - 3x měsíčně. To je cca 200,-. Kdybych měl každou korunu 3x obracet a přemýšlet kolik to dělá ročně nedělám nic jiného. Ale což - kdo chce být prase a jezdit umolousaným ošklivým autem, ať jezdí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...